Sari la conținut

Poză

Crema de zahar ars


15 răspunsuri la acest topic

#1 Nally

Nally

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 December 2005 - 11:47 PM

Avem nevoie:

Lapte 1 l
Oua 8
zahar 200g
zahar vanilat 1 plic
zahar pt. tapetat 150 g

Se pun 150 g de zahar intr-o cratita smaltuita, pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 30 min. Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata. Dupa ce e gata, se scoate pe un platou si se lasa la racit.

Ps. eu mi-am dat seama la sfarsit ca nu facusem pozele de la inceput asa ca adaug ce am reusit dupa!
icon_biggrin.gif

[attachmentid=27626]

[attachmentid=27627]

[attachmentid=27628]

Pofta buna! icon_smile.gif

Imagini atașate

  • Crema2.jpg
  • crema3.jpg
  • crema4.jpg


#2 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 07 December 2005 - 10:23 AM

si eu obisnuiam candva sa fac crema de zahar ars
eu puneam mereu ca si garnitura frisca
eu zic ca e super cu frisca deasupra

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 December 2005 - 11:17 AM

eu am facut in week-end creama de zahar ars, exact dupa reteta asta dar eu nu pun zahar vanilat, pun esenta de rom, mi se pare mai faina wink.gif
Asa, si?



#4 Nally

Nally

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 December 2005 - 12:25 PM

Lucia uite ca mie nu mi-a trecut prin cap sa pun si frisca! Mercic de idee! pupic.gif

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 07 December 2005 - 12:30 PM

mie imi aduce aminte de copilarie. imi facea crema de zahar ars bunica. dar eu nu prea ma apuc sa fac. am ramas cu impresia ca e ceva foaaaaarte complicat. bunica o punea in cuptor in alta cratita cu apa fierbinte si avea grija sa nu clocoteasca apa. zice ca daca clocoteste apa se fac "gauri" in crema, ca la un aluat dospit. iar crema de zahar ars trebuie sa arata ca untul. ce daca are "gauri" icon_smile.gif ca tot buna e. eu insa am ramas cu "teama" de a face crema de zahar ars.

#6 Nally

Nally

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 December 2005 - 01:14 PM

Boni curaj! E foarte simpla de facut! pupic.gif

#7 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 December 2005 - 02:34 PM

eu chiar ma gandeam ca este cea mai simpla si rapida chestie pe care o poti face si care iese atata de buna, nu o pun pe bain-marie ce e drept, dar este excelenta si fara gauri icon_razz.gif
Asa, si?



#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 08 December 2005 - 12:06 PM

ok. promit ca am sa fac si va arat si voua ce a iesit. dar am sa o fac dupa sarbatori, ca de craciun am eu "programarile" mele in materie de dulciuri. si pana atunci tin post icon_razz.gif

#9 braicu_43072

braicu_43072

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cluj-napoca

Postat 18 April 2007 - 07:36 PM

am facut crema, super-super buna, nu foarte aratoasa, dar buna. smile.gif

Imagini atașate

  • 007a.jpg
  • 010a.jpg
  • 008b.jpg

Editat de ofe, 18 April 2007 - 07:42 PM.


#10 braicu_43072

braicu_43072

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cluj-napoca

Postat 18 April 2007 - 07:46 PM

singura modificare a fost ca a trebuit sa o tin ceva mai mult in cuptor.
frisca din pacate n-am avut, dar si mie imi place cu frisca. smile.gif

#11 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 22 April 2007 - 03:57 PM

Daca ii puneti un blat deasupra, si le coaceti impreuna, obtineti un tort de zahar ars... o nebunie, mai ales cu frisca deasupra.
Este un topic pe aici pe undeva unde e explicat cum se face, pas cu pas.

Mami de



si


#12 Sonia

Sonia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 49 posturi
  • Location:Constanta

Postat 28 April 2007 - 08:00 AM

mi-am facut si eu curaj si am preparat bunatatea asta, imi pare rau ca nu pot atasa poze, si acum nu mai pot scapa sambata sau duminica sa nu fac , ma bat la cap toti din casa, in frunte cu sotul meu, care nu e fan dulciuri smile.gif

gloxinia, cum e cu blatul? ca m-am uitat pe forum si nu am gasit, e interesant cu blat

Editat de ssonia, 28 April 2007 - 08:01 AM.


#13 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 28 April 2007 - 08:26 AM

Uite cum fac eu: prepar crema aproximativ ca si mai sus(1 l lapte+5 oua+7 linguri zahar+zahar vanilinat si topesc inca 7). Apoi o pun in cuptor, fixez ceasul la 45', fac un blat simplu din 5 oua cu 5 linguri de zahar si 5 de faina, scot zamarca din cuptor (abia s-a incalzit un pic, deci e lichida inca) si trantesc blatul deasupra. Cand suna ceasul e gata (cuptorul dat pe jumatate ca nu are termometru). Oricum tre sa fie rosie pe deasupra. Iau un platou rortund il pun peste cratita si cu o miscare rapida il rastorn. ATENTIE! Il las pe masa cam un sfert de ora, pana blatul "bea" siropul din crema. Ca de iai cratita rapid ti se imprastie siropul pe masa.
Dupa ce se raceste se poate orna cu frisca (la noi nu apuca sa se raceasca niciodata de tot, ca baietii si cel mare si cel mic il halesc caldut aproape tot) biggrin.gif
Pofta mare!
Mami de



si


#14 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 01 May 2007 - 05:50 PM

(ssonia @ Apr 28 2007, 08:00 AM)

cum e cu blatul? ca m-am uitat pe forum si nu am gasit, e interesant cu blat



torturi de zahar ars cu blat
a lui Poca
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11129

a lui Adriana Nicoleta
http://www.culinar.r...showtopic=12280

si al lui Bogdana cu mere si crema de zahar ars
http://www.culinar.r...showtopic=11001

Spor la treaba smile.gif si daca nu stiai de index-uri,uita-te aici
http://www.culinar.r...showtopic=10017

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#15 Sonia

Sonia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 49 posturi
  • Location:Constanta

Postat 09 May 2007 - 11:11 AM

ms fetele
va pup

#16 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 May 2007 - 02:37 PM

Am mancat la cineva crema de zahar ars sub forma de tort, dar fara blat de pandispan. La ornat cu frisca si a presarat bombonele CIP-CIP si era foarte gustos, mi-a explicat ca a scazut din cantitatea de lapte, ca sa iasa mai inchegata crema de zahar ars. Este si asta o idee!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi