Sari la conținut

Poză

O party mica la MIrabilis


20 răspunsuri la acest topic

#1 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 17 December 2006 - 01:38 PM

Dragii mei si dragele mele, vineri am sarbatorit putin in grup restrans in firma impodobirea bradului si Sarbatorile de iarna...S-a baut vin fiert, nefiert, bere, Cola, Milumil 3 (Bia biggrin.gif ), s-a povestit, s-a barfit si s-a si mancat....
Aperitivele au fost facute de mine si de socrella mea, pentru ca aveam nevoie de niste poze pas cu pas (dar asta e alta poveste); si cum eu si Dragos nu puteam manca atata mancare, nu de alta, dar ne spargeam in mii de bucatele, am zis sa se bucure si uaminii din firma, ca vinu fiert parca merge mai bine cu ceva langa si, mai mult decat atat, pentru ca merita biggrin.gif

Va pun niste poze, aveti mila, sunt primele mele tentative de acest gen mellow.gif

Explicatii la retete am, insa sunt tare simple, cine doreste ii zic la fiecare in parte, ca acu is pe fuga ca mi se intoarce copila de la plimbare...

Enjoy!

chiftelute din piept de pui cu susan/mac
[attachmentid=74698]

o rulada cu ciuperci si cascaval (dupa o reteta a Stellei, daca nu ma insel)
[attachmentid=74699]

ardei cu pasta de branza si marar
[attachmentid=74700]

oua umplute cu pasta de ficat si gogosari
[attachmentid=74701]

oua umplute cu altfel de pasta de branza si coaja de lamaie (decor)
[attachmentid=74702]

rosii umplute
[attachmentid=74703]

rulada feliata (eu as fi pus mai multe ciuperci cascaval, dar nu m-a lasat socrella mad.gif )
[attachmentid=74704]

castraveti cu pasta de peste
[attachmentid=74705]

rosii umplute cu icre
[attachmentid=74706]

astea sunt, astea le-am mancat, oamenii or zis ca's bune....

va pup!

Imagini atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#2 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 December 2006 - 01:53 PM

imi poti spune te rog cum ai facut chiftelutele din piept de pui, si daca se poate sa le fac si fara susan sau mac. floare.gif

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 December 2006 - 02:16 PM

Frumos,lecker,si arata totul foarte apetisant.Felicitari tie si socrellei !
Ceva detalii la castraveti umpluti cu pasta de peste,ma intereseaza în mod deosebit,si bienînteles astept ceva amanunte si la restul..de ex.rosiile umplute..cu ce?(sau sînt ,ambele variante cu icre?
ce fel de brînzica la ardeii umpluti..etc.etc.. smile.gif
Multumesc pupic.gif

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 17 December 2006 - 02:38 PM

frumos, si arata si mai si facute cu poshul.
sa va fie de bine. mellow.gif
Fan n_puiu for ever



#5 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 17 December 2006 - 05:20 PM

Si eu vreau detalii la castravetii umpluti. Cum ai facut pasta?
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#6 bijou

bijou

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 December 2006 - 05:27 PM

Si eu vreau reteta de castraveti umpluti si reteta ruladei cu cascaval si ciuperci.

Multumim.

#7 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 17 December 2006 - 05:32 PM

Sa nu mai spui ca esti incepatoare ca nu te cred.Totul este foarte apetisant.La capitolul asta totdeauna voi avea de invatat.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#8 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 17 December 2006 - 11:56 PM

arata super toate.astept sa ne povestesti mai multe.

#9 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 18 December 2006 - 12:00 AM

felicitari noe, tie si socrelei! arata totul super si sunt sigura ca au fost si tare bune! mai ales cu vinul fiert! wink.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#10 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 18 December 2006 - 12:02 AM

fetele, multumesc mult pentru aprecieri pupic.gif promit sa revin cu explicatiile in cursul zilei de maine, acum sunt cu treaba pana peste cap pentru ca am un deadline pe 20, si inca nu-i gata tot ce aveam de facut...
inca o noapte alba, wish me luck

mellow.gif
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#11 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 18 December 2006 - 01:17 AM

Noe pt tot..[attachmentid=74882]

Imagini atașate

  • bravo.gif

*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#12 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 18 December 2006 - 01:28 AM

Foarte fain arata tot.Mi-ai dat niste idei pt Revelion.

floare.gif

Bine ca v-ati distrat si mai ales ca a placut tuturor ce ati pregatit! smile.gif

#13 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 18 December 2006 - 01:50 AM

Noe ,
super super ... smiliehello.gif ce faineee sint ...
....combinatii interesanteeee ...
biggrin.gif
Fan n_puiu!

#14 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 18 December 2006 - 05:47 AM

Foarte frumos Noe. Cu ce sint umplute si acoperite rosiile?
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 December 2006 - 09:59 AM

Noe, felicitarile mele si tie si mamei lui Dragos, e totul foarte frumos!
Si sa nu mai zici ca esti incepatoare sau mai stiu eu ce ca nu te mai cred biggrin.gif

#16 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 18 December 2006 - 03:21 PM

icon_redface.gif merci mult, fetelte!

va dau Paste aici repede la unele retete asa cum mi le-a scris socrella pe niste hartiute rolleyes.gif ca tot in criza de timp sunt (nu mai vine o data vacanta asta.....>!!!!!!)

Rosii umplute cu pasta de branza

Ingrediente: 6 rosii mijlocii, 200 gr branza telemea, 100 gr branza dulce (am folosit Milli, ca din ea ii mai dau si Biei), 50 gr unt, 2 fire ceapa verde
Mod de preparare:
Branza telemea, branza dulce si untul se amesteca pana se transforma intr-o pasta omogena, fina. Pasta se scoate intr-un castron si se adauga ceapa verde tocata marunt.
Rosiile se spala si, apoi, se decupeaza un capacel din fiecare rosie. Se scobesc cu o lingurita si se curata de miez si de suc. Se umplu rosiile cu compozitia de branza si deasupra se face o rozeta cu spritul, din crema de branza, peste care se aseaza capacelul.

Rosii umplute cu icre

Ingrediente: 6 rosii mari, icre
Mod de preparare:
Rosiile se spala si , cu ajutorul unui cutit mic, bine ascutit, se taie in jumatati cu marginile in zigzag. Se curata de miez si se lasa sa se scurga. Apoi se umplu cu compozitia de icre. Icrele ramase se pun intr-o seringa de ornat si se traseaza rozete pe fiecare jumatate de rosie. Se pot decora cu coaja fina de lamaie.

Ardei umpluti cu pasta de branza si marar

Ingrediente: 6 bucati de ardei gras (diverse culori), 200 gr branza telemea, 100 gr branza dulce, 50 gr unt, 1 legatura marar
Mod de preparare:
Se obtine o pasta de branza din telemea si branza dulce, la care se adauga mararul tocat marunt. Ardeiul se spala si i se scot semintele. Se umple cu pasta de branza si se aseaza pe platouri. Se orneaza cu verdeata tocata.

Castraveti umpluti cu pasta de sardine

Ingrediente: 2 castraveti mari, 2 conserve sardine in ulei, 1 lamaie, 50 ml ulei.
Mod de preparare:
Castravetii se spala bine si se curata de coaja: o fasie da, una nu. Se taie in bucati de 3-4 cm si se scobesc cu un cutit cu varf ascutit. Dupa ce se indeparteaza miezul si semintele, se umplu cu pasta de sardine obtinuta astfel: sardinele se amesteca intr-un blender cu putin ulei si zeama de lamaie pana se obtine o pasta de consistenta icrelor. Se aseaza castravetii pe platou si se orneaza cu bucatele mici de lamaie.

Chiftelute din piept de pui

Ingrediente: 0.400 gr piept de pui dezosat, 3 oua, piper macinat alb, 250 ml ulei, susan sau mac- 3 linguri
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se toaca marunt cu un cutit bine ascutit. Ouale se spala, se sparg intr-un vas si se bat bine. Din aceasta cantitate se retin 2 linguri, iar restul se toarna peste carnea de pui. Se adauga piperul si pesmetul si se amesteca bine, pana devine o compozitie omogena. Se portioneaza si se formaza bilute care se aseaza pe o farfurie umeda. Bilutele se trec prin ou batut, apoi prin susan sau mac si se prajesc in uleiul incins, pana devin usor rumene.
(Bianca, nu e musai sa folosesti susan, insa combinatia e foarte gustoasa)

sper ca nu am uitat nimic...Dupa cum vedeti, nu sunt mare scofala, si norocul este ca mie chiar imi face placere sa produc minuni de-astea in bucatarie (acu nu mai scapati de mine rolleyes.gif )

Rulada Stellei promit sa o caut, e undeva pe aici, prin zona smile.gif
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#17 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 18 December 2006 - 03:41 PM

am revenit
cam asa zicea Stella ca se face rulada (merci mult pentru reteta!!!):

"aceste rulade se fac destul de usor. cca 160 gr unt (eu pun sarat), cu faina si lapte se face un bechamel. se ia de pe foc cand e grosut,se adauga pe rand 4 oua, sare , piper (putin) si se varsa aceasta compozitie in tava de la aragaz. eu pun mereu hartie de copt. se da la cuptorul incalzit ( 180-200° cca). acest aluat face des * valuri* . n-are importanta. cand e rumenit aluatul, se rastoarna peste un stergar de bucatarie ud, si imediat se pune umplutura si se ruleaza. see lasa stergarul strans bine in jurul ruladei. cand se racesc se pot congela, ceea ce am facut.
dupa decongelare, sau cand sunt proaspete, dupa racire, se mai dau la cuptor sa se rumeneasca.
umplutura: un catel de usturoi, ulei masline (putin) ciuperci ( eu gasesc un amestec super la congelate), se lasa sa se coaca bine ( eventual se adauga cate un strop de apa).sare si piper. se intinde aceasta ciupercata, si deasupra se rade ( cu razatoarea mare) o branza tip cascaval eu pun gruyere.
sau spanac congelat ( foi, nu cel tocat) cu catel usturoi, ulei, cand e gata se intinde pe foaie, si se rade deasupra telemea."
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#18 Mysteriously

Mysteriously

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi
  • Location:Iashington

Postat 19 December 2006 - 12:47 PM

Noe, nu e mai usor sa folosesti la chiftelutele din piept de pui o masina de tocat carne ... decat sa te apuci sa "maruntesti" pieptul cu un cutit ? biggrin.gif
In orice caz, toate retetele arata super bine, cred ca sunt la fel de gustoase ... Ma gandesc sa fac si eu niste chiftelute de pui ca ale tale ... ca sa o dau pe maica-mea pe spate biggrin.gif tongue.gif
I love everibody, you`re next ! ;))

#19 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 19 December 2006 - 01:22 PM

(Mysteriously @ Dec 19 2006, 02:47 PM)

Noe, nu e mai usor sa folosesti la chiftelutele din piept de pui o masina de tocat carne ... decat sa te apuci sa "maruntesti" pieptul cu un cutit ? biggrin.gif
In orice caz, toate retetele arata super bine, cred ca sunt la fel de gustoase ... Ma gandesc sa fac si eu niste chiftelute de pui ca ale tale ... ca sa o dau pe maica-mea pe spate biggrin.gif tongue.gif



hehe, pai soacra a inceput sa le cutiteze pana i le-am luat si le-am bagat la blender smile.gif insa trebuie sa ai grija, sa nu se transforme in pasta, trebuie sa ramana bucatele mici, mici...cred ca la masina de tocat iese o pasta, si se schimba reteta

succes! mellow.gif



"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#20 Mysteriously

Mysteriously

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi
  • Location:Iashington

Postat 19 December 2006 - 04:30 PM

(Noe @ Dec 19 2006, 11:22 AM)

hehe, pai soacra a inceput sa le cutiteze pana i le-am luat si le-am bagat la blender smile.gif insa trebuie sa ai grija, sa nu se transforme in pasta, trebuie sa ramana bucatele mici, mici...cred ca la masina de tocat iese o pasta, si se schimba reteta

succes! mellow.gif

Pai mai Noe, la masina de tocat ai mai multe tipuri de cutite (sau cum naiba le-o mai zice). De asta te-am intrebat. Lasa ca vad eu cum ma descurc. Daca nu-mi iese si nu-mi iese, ma duc la tzara si folosesc shishcornitza ... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
I love everibody, you`re next ! ;))



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi