Sari la conținut

Poză

Meniul nostru de Paste.


107 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 10:21 PM

Si anul acesta, de Paste, am avut, ca de altfel in toti anii... biggrin.gif ...multi musafiri si masa imbelsugata! rolleyes.gif
Am mers pe varianta traditionala, cu drob, ciorba si friptura de miel... doar la "categoria" dulciuri am jonglat putin si am facut ceva nou in locul nelipsitului cozonac cu mac si nuca...
Ma bucur mult ca am avut parte de niste zile minunate, insorite... asa ca am putut sta prin curte, sa ciocnim oua si sa admiram gradina... care, parca, a inviat... rolleyes.gif

Fiindca am stiut ca nu voi avea timp sa fotografiez fiecare preparat,in momentul in care il aduceam la masa ... am aranjat un pic masa cu "o mostra" de meniu... laugh.gif ... si ne-am continuat linistiti masa...
... sa nu va uitati la geamurile noastre prafuite tongue.gif ...era inevitabil... sintem in santier, lucram la o noua bucatarie smiliehello.gif
Poza... mi-a placut cum a picat lumina...
[attachmentid=94673]

Ca aperitiv am avut: drob si pere cu cascaval, pe acelasi platou... si separat: o rulada din ou...
Fel principal: ciorbita buna, buna tongue.gif ... si friptura cu cartofi natur+hrean cu smantana, care nu apare in poza...
Dulciurile... separat, ca erau inca in frigider... biggrin.gif
Va arat si ouale, pe care le-am vopsit impreuna cu Ralu si Bogdi... care, dupa ce a spart vreo 10 oua in decurs de 5 minute... s-a plictisit si ne-a parasit... laugh.gif
[attachmentid=94674]

Revin cu amanunte... tongue.gif



Miniaturi atașate

  • 3.jpg
  • 5.jpg


#2 orchid

orchid

    Big Chef

  • Membri
  • 653 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Australia

Postat 10 April 2007 - 10:32 PM

Frumos ce ai pregatit Laura.

PS Poate nu ai observat dar mai sunt doua subiecte deschise cu pregatiri de Pasti


#3 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 10:39 PM

APERITIVE:

1. RULADA DIN OU:

[attachmentid=94679]

Reteta:
- 20 oua... eu n-am mai avut decat vreo 13 sau 14 icon_redface.gif si de-aia mi-a si iesit rulada mai subtirica... dar atat cat a iesit, a fost bine, ne-a ajuns tuturor... si a fost delicioasa smile.gif
- forma de guguluf (bundt)
- margarina pentru uns forma
- maioneza si frunze tocate de patrunjel pentru ornat

Se unge o forma rotunda (continut de 1 1/2 l):
[attachmentid=94678]
...cu margarina:
[attachmentid=94680]
Se sparg ouale pe rand si se strange continutul in forma:
[attachmentid=94681]
Se acopera cu folie din aluminiu:
[attachmentid=94682]
... si se fierbe in bain-marie, la cuptor, circa 45 de minute:
[attachmentid=94683]
La final, arata cam asa:
[attachmentid=94684]
Se lasa sa se raceasca si apoi se rastoarna din forma:
[attachmentid=94685]
Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Rulada din ou se unge cu maioneza iar deasupra se presara frunzele de patrunjel.
N-am decat poza asta, ce-am "decupat-o" din poza de pe masa si e cam neclara... dar alta n-am mai ajuns sa fac... laugh.gif
[attachmentid=94686]
Si sectiunea:
[attachmentid=94687]















Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • scan.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 7..jpg
  • 8.jpg


#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 10:49 PM

2. PERE CU CASCAVAL:

[attachmentid=94688]

Reteta:
- 150 g. cascaval asortat
- 1 galbenus
- 4 pere... eu am facut din 6...
- 1 varf de cutit de piper macinat, sare, mirodenii

Ingredientele:
[attachmentid=94689]
Se spala si se sterg perele. Se taie de-a lungul:
[attachmentid=94690]
... se scot samburii cu grija, astfel incat sa ramana un perete de cca. 1 cm. grosime:
[attachmentid=94691]
Jumatate din pulpa fructului scos se amesteca cu cascavalul cu ou... eu am pus doar cascaval cu galbenus:
[attachmentid=94692]
Perele se umplu cu compozitie si se aseaza intr-un vas ignifug, lasandu-se la copt, in cuptor preincalzit, la flacara mica sau medie, timp de 15 minute:
[attachmentid=94693]
Se pot servi deopotriva reci sau calde.







Miniaturi atașate

  • scan.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg


#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 10:52 PM

3. DROB DE MIEL:

... facut ca toata lumea biggrin.gif

[attachmentid=96269][attachmentid=96270]

Pun doar cateva poze:
[attachmentid=94696]
[attachmentid=94697]
[attachmentid=94698]
[attachmentid=94699]
[attachmentid=94700]
[attachmentid=94701]

Foarte fain a fost... de-abia am asteptat sa mancam drob tongue.gif

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3..jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 37.jpg
  • 38.jpg

Editat de sava laura, 19 April 2007 - 11:01 AM.


#6 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 10:58 PM

CIORBA DE MIEL:
[attachmentid=94702]
... asezata pe un pat din cozi de ceapa verde... si facuta cu multa, multa verdeata dintre care cel mai mult m-am bucurat de macris tongue.gif ... si cu bors... cu smantana ...biggrin.gif
[attachmentid=94703]


FRIPTURA DE MIEL:
[attachmentid=94704]
... cu mult usturoi... si servita cu cartofi natur si hrean cu smantana...





Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 3..jpg
  • 2.jpg


#7 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 10 April 2007 - 11:50 PM

PRAJITURI:

OCHIURI DE FRUCTE:

[attachmentid=94705][attachmentid=94706]

Reteta:

Blat:
- 4 oua
- 100 g. zahar
- 1 pachet zahar vanilinat
- 60 g. faina
- 1 lingurita praf de copt
- 60 g. amidon

Crema si ornament:
- 1 borcan gem de caise
- 400 g. zahar pudra
- 200 g. martipan... pe care nu l-am gasit niciunde si am folosit in locul lui pasta de lapte praf a lui Cali- preferata mea, de fapt rolleyes.gif
- 14 jumatati de caise din conserva
- 6-8 linguri suc de portocala
- frunzulite de menta, pentru ornat

Faza cu blatul e fara poze laugh.gif ...n-am mai avut timp...
Asa ca voi continua cu "montarea" ochiurilor de fructe... tongue.gif

Rasturnati blatul (sau orice rulada va iese mai bine) pe un servet de bucatarie umed, presarat cu zahar si indepartati hartia de copt. Ungeti aluatul cu gemul de caise:
[attachmentid=94708]
... si cu ajutorul servetului rulati blatul pe lungime, apoi lasati-l la rece:
[attachmentid=94710]
Taiati blatul rulat in 14 felii... eu le-am taiat mai groase si mi-au iesit vro 10:
[attachmentid=94711]
Formati din carton (hartie) un sablon de marimea feliilor de blat:
[attachmentid=94712]
Cu ajutorul sablonului taiati din martipanul framantat in prealabil cu zaharul pudra... eu din pasta de lapte praf biggrin.gif ...tot atatea ovale:
[attachmentid=94713]
Pe care le asezati deasupra feliilor de blat:
[attachmentid=94714]

N-am gasit caise faine... asa ca am luat jumatati de piersica:
[attachmentid=94715]
Pe care le-am decupat cu un capacel de la biberonul lui Bogdi laugh.gif ... fiindca erau prea mari...
[attachmentid=94716]
Desigur, fructele trebuie sa fie uscate bine cu un servet de bucatarie si de-abia apoi asezate...
Trebuia sa insiropez feliile de blat cu sucul de portocale... dar again, n-am mai apucat... biggrin.gif
In fine... se aseaza cate o jumatate de caisa sau piersica deasupra fiecarei felii de blat:
[attachmentid=94717]
Si veti avea niste ochiuri minunate... de fructe! rolleyes.gif













Miniaturi atașate

  • scan1.jpg
  • scan2.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg


#8 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 April 2007 - 12:10 AM

CUIBUSOARE DE PASTE CU OUA DIN TRUFE:

[attachmentid=94720]

Reteta:

Blat:
- 4 oua
- 220 g. zahar
- 200 g. faina
- 50 g. cacao
- 1 lingurita cu varf de praf de copt

... eu l-am cumparat laugh.gif

Trufe:
- 200 g. crema de nuga... eu am folosit Nutella
- 100 g. migdale macinate
- 2 linguri lichior de nuca... am folosit lichior facut de mine, de ciocolata, super-bun tongue.gif
- 125 g. perlute de ciocolata sau de zahar
- 250 ml. frisca
- 1 pliculet intaritor de frisca
- 50 g. fistic macinat


Ingrediente trufe:
[attachmentid=94723]
... ati observat in ce sticla mi-am pus pretiosul lichior de ciocolata... laugh.gif ... Sheridan'sul ala l-am topit de Craciun cool.gif ... si cum tot n-aveam alta sticla...

Deci, sarim si aici peste faza cu coptul blatului... si:
- se taie din blat 14 cercuri de 8 cm diametru fiecare:
[attachmentid=94724]
Pentru ouale de trufe se framanta crema de nuga/ nutella cu migdalele macinate si cu lichiorul:
[attachmentid=94725]
Asa arata compozitia:
[attachmentid=94726]
Apoi, cu mana uda, se modeleaza oua si se dau prin perlutele de ciocolata sau zahar:
[attachmentid=94727]
Se lasa sa se intareasca in frigider:
[attachmentid=94728]

Se bate bine frisca cu intaritorul si 20 g. zahar:
[attachmentid=94729]
[attachmentid=94730]
Se pregatesc cercurile pe platouri:
[attachmentid=94731]
Se formeaza, cu spritul, cuibusoare de frisca:
[attachmentid=94732]
Se aseaza deasupra fistic maruntit si oua din trufe:
[attachmentid=94733]
Mai de aproape wink.gif :
[attachmentid=94734]

Lui Bogdi astea i-au placut cel mai mult... laugh.gif


















Miniaturi atașate

  • scan.jpg
  • 1..jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 7.jpg
  • 10.jpg
  • 14.jpg
  • 13.jpg


#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 April 2007 - 12:47 AM

Albinuta pupic.gif

frumos,frumos,frumos!!!!Si din nou cu idei noi,danke! smile.gif

#10 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 April 2007 - 01:12 AM

Si in sfarsit: TORTUL!!!! icon_cheers.gif

TORT CU LAVA DE LICHIOR...DE OUA

[attachmentid=94735]


Reteta:

Blat:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 100 g. faina
- 100 g. alune macinate
- 2 lingurite praf de copt

Crema:
- 10 g. gelatina
- 200 ml. lichior de oua
- 200 g. branza de vaci
- 75 g. zahar
- 600 ml. frisca

In plus:
- 300 ml. frisca
- 50 g. Amarettini
- 150 ml. lichior de oua


Ingrediente blat:
[attachmentid=94739]
Se macina alunele:
[attachmentid=94743]
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa:
[attachmentid=94744]
Se amesteca faina cu alunele macinate si praful de copt:
[attachmentid=94747]
...si se inglobeaza cu grija in amestecul de oua. Arata cam asa:
[attachmentid=94748]
Se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 35 de minute:
[attachmentid=94750]
Se lasa sa se racoreasca:
[attachmentid=94754]
Se taie apoi pe 2 niveluri:
[attachmentid=94755]
... in poza apare si lichiorul de oua (din care n-a mai ramas decat amintirea... laugh.gif ) si branzica...









Miniaturi atașate

  • scan.jpg
  • a.jpg
  • b.jpg
  • c.jpg
  • d.jpg
  • e.jpg
  • f.jpg
  • h.jpg
  • 3.jpg


#11 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 April 2007 - 01:40 AM

Ingrediente crema:
[attachmentid=94756]

Se inmoaie gelatina... ce sa fac, altceva n-am gasit... sad.gif :
[attachmentid=94757]
Se amesteca lichiorul de oua cu branza de vaci si zahar:
[attachmentid=94758]
Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 4 linguri de crema; apoi se inglobeaza in restul de compozitie. Se lasa la rece.
Cand crema incepe sa se intareasca, se bate frisca si se inglobeaza:
[attachmentid=94759]



Finisare:

Se umplu blaturile cu crema:
[attachmentid=94761]
Si se aseaza deasupra restul de crema:
[attachmentid=94762]
Tortul se da la rece 3 ore:
[attachmentid=94763]

Aici e dupa mai mult de 3 ore tongue.gif ...racit bine si aromat:
[attachmentid=94764]
Apoi se bate frisca si se imbraca jumatate din marginea tortului... se vad si ornamentele... ouale de ciocolata biggrin.gif
[attachmentid=94765]
Si in loc de fursecurile cu migdale am folosit fistic macinat...pe care l-am incrustat pe marginea tortului. In rest, am facut ca si in reteta: am spritat restul de frisca in gramajoare si am asezat lichiorul de oua, cu grija, in mijlocul tortului:
[attachmentid=94766]

Si- GATA!!! ... cu un iepuras de cioco pentru Bogdi! laugh.gif
[attachmentid=94767]

Sectiunea... plus o parte din gradina tongue.gif :
[attachmentid=94768]


A fost nemaipomenit de gustos, altceva nu pot sa spun... biggrin.gif
Si am avut intr-adevar un Paste Fericit... cu toata familia reunita!!!
























Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 7.jpg
  • 10.jpg
  • 9.jpg
  • 11.jpg
  • i.jpg
  • j.jpg
  • k.jpg
  • l.jpg
  • m.jpg


#12 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 April 2007 - 01:43 AM

(orchid @ Apr 10 2007, 11:32 PM)

Frumos ce ai pregatit Laura.

PS Poate nu ai observat dar mai sunt doua subiecte deschise cu pregatiri de Pasti




Multumesc frumos, Orchid! rolleyes.gif
Ba, am observat... si le felicit pe toate fetele, pentru toate bunatatile pregatite! smile.gif

#13 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 April 2007 - 01:47 AM

(MAYA @ Apr 11 2007, 01:47 AM)

Albinuta pupic.gif

frumos,frumos,frumos!!!!Si din nou cu idei noi,danke! smile.gif




wub.gif Acuma iara-s fericita o saptamana... si ma umflu-n pene ca m-ai laudat!!! laugh.gif
Te pupa Albinuta ta!!!

#14 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 11 April 2007 - 04:41 AM

Meriti toate laudele Laura. Ai admiratia mea pentru munca depusa si rezultate. Si multumiri ca le-ai impartasit cu noi. Fireste vor fi sursa de inspiratie pentru multi.Felicitari!


Elena Malec
art stepping stones

#15 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 11 April 2007 - 05:25 AM

SUPERBA MASA DE PASTE.
LAURA"albinuta" biggrin.gif felicitariiiiiiii!


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#16 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 11 April 2007 - 06:53 AM

Am aşteptat cu nerăbdare postările tale.
Nici nu mă aşteptam la ceva mai puţin din partea ta. Totul e la superlativ.
Felicitari Laura!!! floare.gif
PS. Si avatarul îmi place foarte mult. Bogdi e un dulce. pupic.gif

#17 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 11 April 2007 - 08:42 AM

Laura, felicitari, totul arata minunat ca de obicei! floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#18 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 11 April 2007 - 09:27 AM

Felicitari, Laura! eusa_clap.gif ... 041.gif
Ai avut un Paste cu multe retete interesante rolleyes.gif ... La anu' vin si eu wink.gif laugh.gif

Zi-mi si mie, te rog, cum sunt perele umplute... unsure.gif ... n-am incercat niciodata combinatia asta... si pana apar perele pe-aici... mai dureaza biggrin.gif

Reteta lichiorul de ciocolata... rolleyes.gif ... e cumva trecuta pe undeva pe-aici? unsure.gif

#19 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 11 April 2007 - 09:28 AM

felicitari laura!
tortul arata mult mai bine ca cel din revista.

#20 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 11 April 2007 - 10:37 AM



...impresionant! cita munca!!!!!!!
Totul e foarte apetisant, felicitari! smile.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi