doar marile gospodine pot face reteta,si crede-ma ca nu sunt multe...aici se servesc la masa de nunta,si sunt doar cateva specialiste care fac compozitia...
aceste chiftele se umplu cu carne tocana,ceapa,totul calit...apoi se prajesc....
am sa-mi intreb soacra....dar aici totul se face in cantitati mari,nici nu stiu daca exista cantitati,se face totul din ochi.
deci, se numesc Koube. primul mister elucidat, multumesc mult rym. da, ma intereseaza foarte mult reteta, chiar daca nu are cantitatile. am gustat atunci si mi-a placut, dar au trecut 12 ani si nu mai retin bine toti pasii si toate ingredientele. imi pare rau ca nu am notat reteta!
imi mai aduc aminte ca facea un muschiulet de vita umplut, ceva divin.
3-4 muschiuleti de vita
castraveti murati mici si subtiri (la noi le spune cornison)
carnati usor afumati subtiri (in mat de oaie)
gogosari in otet (felii )
morcovi fierti
3-4 muschiuleti ii despica pe lung si ii subtia (din cutit) pana devenea plat (nu batut cu ciocanul de snitele)
punea in capat (pe lung) un rand de carnati, castraveti taiati bastonase (de o parte si de alta a carnatului), deasupra, un rand de gogosari taiati bastonase si morcovii bastonase (un rand).
rulezi muschiuletul, il legi si il prajesti in unt pe toate partile pana se rumeneste. il pui apoi intr-o oala in apa (sa il acopere odata si jumate) cu sare, boabe de piper, 2 foi de dafin, si il dai la cuptor pana scade toata apa, avand grija spre final sa-l mai intorci. se lasa la racit. a doua zi se desface legatura si se poate servi ca mezel sau friptura cu orice garnitura si salata. e deosebit si ca gust si ca aspect. o sa fac de sarbatori si o sa va dau cantitatile exacte pe care le voi folosi si binenteles, voi atasa fotografii.