Sari la conținut

Poză

Retete din lumea araba si meniuri pentru Ramadan


1572 răspunsuri la acest topic

#761 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 17 September 2008 - 08:14 PM

Am mai gatit si eu niste aiureli,ramadanul asta nu m-am strofocat cu gateala din diferite motive.am mai multe poze pun citeva acum si mai tirziu.
deci am facut supa de pui,kebab inspirata de Sandi dupa reteta mea de kofta dar l-am facut la gratarul cuptorului,ficatei de pui libanezi cu all spice,lamaie si usturoi si konafa ca-mi facuse poca pofta cu aia a ei turceasca.

Miniaturi atașate

  • egypt_2008_085__2_.jpg
  • egypt_2008_171__2_.jpg
  • egypt_2008_125__2_.jpg


#762 carmys

carmys

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Location:Timisoara

Postat 17 September 2008 - 08:34 PM

Salut fetelor,

Azi am incercat niste prajiturele marocane specifice de Ramadan inspirandu-ma dupa reteta de aici Nu am avut rabdare si nici timp sa le dau forma care trebuia, asa ca le-am facut cum mi-a fost mai usor si mai simplu.

Am facut un aluat din: 1/2 kg faina, 1 ou, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura zahar, 1 praf de copt, ulei ( masurat in coaja oului spart exact ca in video cu reteta) sare, drojdie, si apa calda. l-am lasat sa se odihneasca 30-40 de min apoi l-am intins, am taiat formele, le-am prajit in ulei incins, le-am scaldat apoi intr-un sirop din zahar, apa si lamaie, si le-am dat prin nuca macinata.
Sunt bune, aluatul se lucreaza frumos si are un miros de la scortisoara de mori... smile.gif


Editat de carmys, 18 September 2008 - 03:14 PM.

"Dragostea face sufletele sa vorbeasca cu ingerii" Neagoe Basarab

#763 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 17 September 2008 - 10:15 PM

Buna seara fetele, si Ramdankum Mabruk!
Am vazut ca nici una nu posteaza retete tunisiene asa ca m-am gandit sa pun eu cateva cool.gif . Din pacate sunt in lipsa de o camera tongue.gif asa ca n-am poze, dar urmeaza biggrin.gif ....


Azi am facut chorba frik si noicer cu 3osbane.

Chorba e asemanatoare cu cele facute de fetele de pe-aici, cu mici diferente:

1/2 pahar frik
1/2 ceapa alba rasa fin
1 lingura usturoi pisat
1 lingura harrisa arabi (pasta de ardei iute)
2 linguri pasta de tomate
o mana naut fiert
carnita de miel cu oase (eu pun in general costite)
ulei de masilne, piper, sare, karwia, boia iute si frunze de dafin si de telina

Se caleste ceapa cu usturoiul, harissa si pasta de tiomate. Cand sunt calite bine se adauga carnita, foile de dafin, karwia, boiaua si piperul. Se mai lasa cateva minute la foc moderat, amestecand din cand in cand, pana ce carnita se caleste si ea putin, dar fara sa se arda celelalte. Apoi se adauga frik si se pune apa incalzita, cat sa le acopere.

Se lasa la fiert la foc mic 2 ore. Se adauga frunzele de telina in ultimele minute de fiert si sare de gust.



Noicer cu 3osbane e o mancare de paste cu un sos rosu si iute servite cu niste "pungute", facute din burta de vacuta, umpluta cu organe de miel sau vacuta: ficatel, inima, rinichi si intestine (fierte si calite), spanac, patrunjel, ceapa, usturoi, orez, harissa, boia iute, sare is karwia.
Cantitati exacte nu va pot da, pentru ca fiecare aproximeaza.

Pt noicer

Un aluat simplu de taietei pe care il taiem patratele micute, cam de 0.5 cm2 (stiu ca si mama facea acasa in Ro si face o supa foarte buna cu afumatura). Aceste paste in schimb nu se fierb ci se pun la abur pana se inmoaie si se adauga cate putin din sos, ca sa capete o culoare rosie, frumoasa, si sa se inmoaie mai repede tongue.gif.

Pt 3osbane

o burta de vacuta bine curatata, dar intreaga
o mana de spanac
orez ( cam 100g la o burtica de vacuta)
inima. rinichi, ficat taiate bucatele si calite cateva minute cu ceapa si usturoi
patrunjel
harissa, boia iute, sare, karwia

Se taie toate bucatele cat mai mici is se amesteca, se taie burta in patratele destul de mari, se impatura si se cos pe 2 parti, lasand una pt introducerea umpluturii. Cand e gata umpluta si se rotunjeste, ca o burtica ce este, se coase de tot si se dau cateva gaurele cu o scobitoare, sa nu explodeze la fiert biggrin.gif .

Acum sosul, care se face cu

ceapa rasa fin
ardei capia iuti
harissa arabi
pasta de tomate
naut fiert
foi de dafin
karwia

Calite toate impreuna si apoi se adauga apa, se pun 3osbane inauntru si se lasa la fiert. Spre sfarsit se adauga ardeii taiati in patru pe lung si nautul deja fiert.

Acum ca toate se fie bune si frumoase, cel mai bine este ca 3osbane sa fie fierte inainte in ceva apa, cam o ora, si apa asta sa fie folosita pentru sos. De asemenea noicer sunt puse la facut pe aburul de la sos, asa incat toate aromele sa se combine.

Se pun noicer intr-un vas de yena, deasupra se toarna cate putin sos, se taie in patru 3osbane is se aranjeasa deasupra. se orneaza cu boabele de naut si ardeiul capia. Se dau la cuptor 20 de minute. Cand se scoate se mai paote adauga sos ca sa nu fie foarte uscata.


La sfarsit un ceai verde cu menta si bundoc (pine nuts rolleyes.gif ) si baclawa.


Sper sa reusesc sa fac si poze data viitoare, ca sa fie mai usor de inteles retetele.


* karwia = un soi de condiment facut din mai multe, dar sotul nu stie sa-mi explice exact ce are inauntru biggrin.gif


Pana una alta, pofta buna si Saha chribitkum!


notworthy.gif





#764 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 September 2008 - 08:14 AM

Bine ati venit! smile.gif vad ca sunt fete noi si cu spor la ''lucru''...

floare.gif

#765 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 19 September 2008 - 06:32 PM

Bine ati venit fetelor ! floare.gif

Sarah, ma omori cu konafa , arata demential de delicioasa!!! mincacios.gif

Ramadan Kareem fetelor !





#766 milena

milena

    Big Chef

  • Membri
  • 664 posturi
  • Gender:Female
  • Location:canada

Postat 19 September 2008 - 08:34 PM

multumesc de primire.
e adevarat ca, pt postari la gatit, eu, mai rar, dar, de vizionat culinaru', sunt demultisor pe aici....

mi-a luat mai mult timp sa ma inregistrez, dar, in sfarsit am facut pasul....
A smile is an inexpensive way to improve your looks.

#767 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 23 September 2008 - 05:49 PM

Am revenit cu o salata pe care o papam cu drag oricand :D ... dar mai ales in Ramadan. :notworthy:

Se numeste salada mshuaia si avem nevoie de:

ardei capia verde iute (sa zicem 1kg)
rosii bine coapte (cam 3 bucati mari)
usturoi pisat mare (eu il fac in mojar)
ton din conserva
sare, piper, karwia
masline si branza topita pt decorat

Se coc ardeii pe plita si se pun intr-o cratita cu sare ca sa se poata decoji mai usor (cum facem pentru salata noastra de ardei copti). Cand sunt gata se curata de pielite si de seminte si se rup fasii cat mai mici.

Rosiile se cresteaza in x (ca sa se poata despielita mai usor) si se pun intr-o tava tapetata cu staniol; se coc in cuptor jumatate de ora. Se despieliteaza si li se scot semintele (folosim doar "carnea").

Se amesteca ardeiul cu rosiile si condimentele si se "mojaresc" si ele putin.

La sfarsit se adauga jumatate de conserva ton si se orneaza cu triunghiuri de branza topita si masline.

Pofta buna.

Sper sa cumpar camera in curand si sa si fac poze rolleyes.gif

Edita: Facut poza rapida, nedecorata, promit una mai draguta data viitoare tongue.gif

Imagini atașate

  • salada_mshuaia.jpg

Editat de rym, 12 October 2011 - 08:58 AM.






#768 monykutz

monykutz

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abu Dhabi
  • Interests:Calatoriile, cartile si bucatele

Postat 03 October 2008 - 01:47 PM

CITAT(Madyna @ Sep 18 2007, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Este un fel de grau strivit.
Nu stiu exact cum sa explic dar ma voi documenta si o sa scriu exact, evantual ii fac si o poza.
Oricum da o aroma dementiala la chorba.



Ute poze la cateva feluri de frik cu care facem noi chorba. rolleyes.gif

Imagini atașate

  • Frik.JPG
  • IMGP0196.JPG






#769 rosefofo

rosefofo

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dubai

Postat 20 October 2008 - 06:24 AM

CITAT(rym @ Sep 18 2007, 11:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Madyna,scuza intarzierea....ciorba de linte: se caleste ceapa in ulei de masline ,se adauga supa,apoi lintea(eu fac totul din ochi),apoi lasam la fiert,se acreste cu suc de lamaie. este lintea rosie.

Sarmalute in foi de varza dulce:
compozitia: carne tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug,adaugam orezul spalat... calim in continuare...apoi umplem foile de varza cu aceasta compozitie(trebuie sa iasa sarmalute mici,dimensiunea aratatorului),punem apa cat cuprinde,sare...si fierberea obisnuita ca la sarmale.
Cand se evapora apa,si sunt aproape fierte,adaugam usturoi pisat,nu foarte fin si suc de lamaie,mai lasam cateva min. apoi stingem focul...stau acoperite cateva min.
sunt foarte bune si destul de aromate.
folosesc un amestec de condiment speciala pentru orez sau arome pentru carne...compozitia trebuie sa fie bine condimentata.



Aoloeeeeu tarziu am gasit si eu acest subiect huh.gif ...daca stiam de site de dinaitne de ramadan ar fi fost super bine rolleyes.gif . Dar nu-i nimic totul are un inceput, am reusit sa citesc o parte din mesaje si chiar sunt multe retete pe care as vrea sa le incerc. Noi suntem muslims iar sotul si familia au tinut postul...eu am aflat in a doua zi de post ca sunt insarcinata si am renuntat pentru ca nu e sanatos si nici recomandat deloc pentru femeile insarcinate.. biggrin.gif ....dar trebuie recuperat dupa nastere ..deci nu am scapat chiar de post.

Mancarurile de ramadan si in general ce gatim au specific lebanez, palestinian, syrian..la mine sotul e palestinian libanez, mama soacra palestinianca syrian dar sunt trecuti prin kuweit, lebanon, syria, iordania..deci au influiente din mai multe zone.

Oricum, vroiam sa mentionez noi facem supa de linte putin diferit ..dupa ce e calita ceapa, adaugam apa, linte si legume intregi (morcov, cartof,ardei, rosie, usturoi), si cand sunt fierte le bagam la robot si iese supa crema..care poate fi duluata mai mult sau mai putin. Bineinteles plus nelipsitele condimente, sare, piper, allspice, cimen si mai pune soacra dar nu stiu exact ce - eu ma opresc doar la alea pe care le-am scris.

#770 rosefofo

rosefofo

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dubai

Postat 20 October 2008 - 06:52 AM

CITAT(sarah_nc @ Sep 19 2007, 02:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rym la fatoush nu folosesc decit sumac,nu cred ca ar merge alte condimente.

o salata verde lettuce(laptuca),nu aia romaneasca
2 rosii
2 castraveti potriviti
ridichii (citeva si taiate felii)
ceapa rosie
un ardei verde
putina menta,patrunjel
o lipie (coapta la cuptor pina devine foarte crocanta)
ulei de masline,lamaie,sare,piper si sumac.

toate legumele le taiati ca pentru o salata si le amestecati cu lipia rupta in bucatele.apoi fiecare condimenteaza dupa gust cu sare piper,ulei,zeama de lamaie si sumac.



"Lipia" sau arabic bred pe care o folosim noi e bine de pus la sfarsit dupa ce se amesteca toate. Eu din experienta va recomand - depinde acum de fiecare - sa faceti salata si cand o serviti sa puneti pe deasupra painea sau chiar separat si fiecare sa se serveasca.

La noi mai ramanea salata leftover si o mancam seara tarziu si parca nu mai era asa buna cand painea se inmuia toata in zeama. Mie imi place painea aia crocanta la cuptor (eu o tai patratele) peste care pun sare si ulei de masline si o las pana se rumeneste toata (vreo juma de ora) si ooooo si iese o delicatese..chiar fac mai multa si imi pun si rezerve intr-un borcan tongue.gif si mai rontai cand ma uit la tv.

Cred ca trebuie mentionat ca la fatous, cel mai important element e Sumacul - care trebuie pus din plin ..cred ca vreo 2-3 linguri - dupa gustul fiecaruia ..si bineinteles lamaia si lipia.

Painea - unii care sunt in graba o prajesc in ulei pana ce se rumeneste bine bine..mine personal nu imi place ca e prea e uleioasa dar sunt multi carora le place.

#771 rosefofo

rosefofo

    Bucataras

  • Membri
  • 70 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dubai

Postat 20 October 2008 - 09:14 AM

CITAT(sarah_nc @ Sep 24 2007, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bun,bun fetelor.Andreea melci arata nemaipomeniti,cred ca-i fac si eu ca mai am un pachet de phylo dough.tamer imi place si mie asa,aici gasesti numai calitate proasta dar cum si voi v-ati obisnuit cu ele asa si eu.labneh cu zatar imi place de mor dar zatarul imi da arsuri,vi se intimpla si voua asa?am crezut ca numai eu sint anormala dar sint multi arabi care nu maninca zatar.

eu ieri am gatit ceva ce-mi place mie,shishtaouk ca mi-am luat tigaie gratar,cu caldurile astea de aici n-am nici o tragere de inima sa aprind gratrul,si au iesit bune si in tigaie aia.am mai facut baba ganouj,salata de vinete stiti voi aia cu ardei si usturoi si moujadara(orez cu lentile.)


Si eu am probleme mari cu zataarul, am arsuri de la stomac puternice dupa, dar asta in cazul in care mananc si nu ma mai opresc. Noi il mancam des la micul dejun. Imi place sa cumpar din piata sau supermarket zattar "pudra" si il servim dimineata intr-o farfurioara adanca cu ulei de masline cat cuprinde sa iasa ca o pasta si servim cu paine arabeasca si lebaneh (care e ca un fel de iaurt mai dulce, sau mai amarui - sunt de toate felurile) si bineinteles cu ceai negru sau verde...mmm ce bun ee! O sa pun si poze cand am ocazia sa va fac pofta!

Moujadara....ihhh mie nu imi place deloc huh.gif parca e prea fainos si ceapa prea prajita dar in schimb sotul e mort dupa felul asta!

#772 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 20 October 2008 - 07:53 PM

Bine ai venit rosefofo ! floare.gif

Sa stii ca am avut si eu probleme cu zaatarul la inceput, imi dadea arsuri la stomac.Eu am descoperit ca zaatarul macinat mai mare nu-mi face probleme, decat acela macinat foarte fin.

In legatura cu mancarea, nu-ti face probleme, mie la inceput nu-mi placea mai nimic, rabdam foame si visam la mancarurile romanesti :lol: .Acum gatesc doar mancaruri libaneze, m-am obisnuit cu ele si mi se par mult mai sanatoase .

Mie imi place moujadara tongue.gif , dar nu o fac cu ceapa prajita si alte chestii.Uite cum se face in Liban :

Moujadara libaneza


Ingrediente:1cana linte maro, 1/4 cana orez, 1 ceapa medie, 2 linguri unt/ghe, 2 linguri ulei, sare.
Se pune lintea la fiert in apa cu sare.Dupa ~ 15 minute de fierbere, se adauga orezul spalat si se amesteca din cand in cand. Atentie ca fierbe repede, cel mult 30 minute.Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei si se adauga la linte.Se lasa totul sa fiarba pana orezul este fiert .Se mai adauga apa daca este nevoie.Se pune in farfurii si se lasa la racit.
Mie imi place cu salata de varza si rosii tongue.gif

Pentru fatoush , si eu adaug lipia doar la urma, sau in momentul servirii.

Eh, acum te asteptam cu retete noi tongue.gif

Felicitari pentru sarcina! Bine ai venit pe culinar si in clubul burticilor :)



#773 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 21 October 2008 - 06:36 AM

QUOTE(rosefofo @ Oct 20 2008, 01:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu am probleme mari cu zataarul, am arsuri de la stomac puternice dupa, dar asta in cazul in care mananc si nu ma mai opresc. Noi il mancam des la micul dejun. Imi place sa cumpar din piata sau supermarket zattar "pudra" si il servim dimineata intr-o farfurioara adanca cu ulei de masline cat cuprinde sa iasa ca o pasta si servim cu paine arabeasca si lebaneh (care e ca un fel de iaurt mai dulce, sau mai amarui - sunt de toate felurile) si bineinteles cu ceai negru sau verde...mmm ce bun ee! O sa pun si poze cand am ocazia sa va fac pofta!

Moujadara....ihhh mie nu imi place deloc huh.gif parca e prea fainos si ceapa prea prajita dar in schimb sotul e mort dupa felul asta!

Rosefofo welcome to culinar smile.gif
Moujadara nu e fainoasa,depinde de felul cum o gatesti,eu am invatat de la o tanti libaneza din Dubai,si ea servea cu ceapa prajita deasupra si aici la restaurantele libaneze tot la fel am vazut,acum depinde si de zone,obiceiuri etc.Labneh noi mancam destul de des si tot cu zataar deasupra si lipie calda.
La fatoush lipia o pun tot in momnetul servirii ,eu salata o fac chiar inainte de masa si niciodata nu avem leftovers pentru ca e yummy yummy tongue.gif

#774 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 24 October 2008 - 10:13 AM

CITAT(sarah_nc @ Nov 20 2007, 09:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da sigur ca ti-o dau,e simpla si delicioasa.
un pui taiat in 8 bucati
cartofiori taiati cuburi mari,eu am folosit cartofiori mici,gold potatoes si i-am taiat in 2
ardei,verde,rosu,
ceapa taiata rondele
dovlecei taiati cuburi mari
usturoi pisat vreo 3 catei
sare ,piper
condimentele care le vrei tu,eu cumin si putin coriandru amindoua pudra
bulion

am pus puiul si legumele intr-o tava,apoi sare, piper am scapat si un cub de maggi rolleyes.gif apoi am pus apa cit sa acopere legumele,puiul l-am asezat peste legume si l-am stropit cu ulei de masline.am bagat totul la cuptorul preincalzit la 400f.cind legumele sint aproape facute si puiul la fel amestec 2 linguri de bulion cu apa sau cu sosul din tava si adaug peste pui si legume,misc tava putin sa se amestece totul bine.apoi pisez usturoiul si il adaug si pe el inainte cu 10 minute sa scot tava din cuptor.la final pun verdeata ,eu am pus marar uscat aam gasit la un super market libanez aici.si am servit cu orez.am uitat sa-ti spun de condimente,eu le-am pus in bulion,daca vrei sa le adaugi la inceput e ok,dar eu am pus mai tirziu sa nu-si piarda aroma si sa nu pun nici mult sa-mi dea arsuri .daca vrei sa mai adaugi legume poti sa pui morcovi,telina. pofta buna smile.gif


Multumesc mult! A iesit o bunatate...
Si ca sa-ti dai seama ce reactie a avut soata mea aseara, iti zic doar ca nu mai pleca de langa tava... zicea intr-una 'ce frageda', 'ce buna'.
Un compliment mai mare de atat din partea lui nici nu se putea... el e un impatimit de carne la gratar... asa ca iti multumesc din nou.
O singura intrebare am pt tine... eu am pus cartofi, zucchine, ardei gras, ceapa in abundanta (adica am exagerat), ai putea sa-mi spui cat de cat cam ce cantitati folosesti tu?
A, si eu am dat cuptorul la max (adica, undeva peste 250 grade C) si am variat coptura cand de sus, cand de jos timp de 2 ore jumatate. Am facut bine, sau e de ajuns sa pun apa mai putina la inceput si atunci va scadea si timpul de coptura?
Multumesc! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#775 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 25 October 2008 - 04:44 AM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 24 2008, 02:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult! A iesit o bunatate...
Si ca sa-ti dai seama ce reactie a avut soata mea aseara, iti zic doar ca nu mai pleca de langa tava... zicea intr-una 'ce frageda', 'ce buna'.
Un compliment mai mare de atat din partea lui nici nu se putea... el e un impatimit de carne la gratar... asa ca iti multumesc din nou.
O singura intrebare am pt tine... eu am pus cartofi, zucchine, ardei gras, ceapa in abundanta (adica am exagerat), ai putea sa-mi spui cat de cat cam ce cantitati folosesti tu?
A, si eu am dat cuptorul la max (adica, undeva peste 250 grade C) si am variat coptura cand de sus, cand de jos timp de 2 ore jumatate. Am facut bine, sau e de ajuns sa pun apa mai putina la inceput si atunci va scadea si timpul de coptura?
Multumesc! Sorina

Sorina cred ca doua ore jumate e mult,nu s-au zdrobit legumele?eu mai mult de o ora si ceva nu tin la cuptor ,acum depinde si de cuptor.cantitatile le folosesc din ochii,puiul il tai in 8 bucati si pe urma adaug legumele care le am in frigider,de obicei cele pe care le-am mentionat ulterior.
Ma bucur ca v-a placut smile.gif

#776 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 25 October 2008 - 08:52 AM

CITAT(sarah_nc @ Sep 17 2008, 08:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am mai gatit si eu. ..........................si konafa ca-mi facuse poca pofta cu aia a ei turceasca.



Saraaaahhhhhhh,te rog mult zi-mi cum sa fac konafa
Am mancat o data cu o crema dulce,parca era din frisca ,la un restaurant arabesc si de atunci caut intr-una si nu mai gasesc nicaieri cum am mancat acolo
Parintii mei au mancat aici si in decembrie merg acasa si vor sa le aduc acei taitei de konafa,ii gasesc usor si sa facem reteta,dar nu situ cum sa fac si as proba-o 1-2 ori aici
Te rog mult,astept raspunsul tau


#777 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 25 October 2008 - 11:01 AM

Malak,crema dulce este o budinca de lapte si amidon aromata cu apa de flori...poate te ajuta fetele cu reteta exacta,din pacate eu nu am facut niciodata varianta asta.

O floare pentru voi floare.gif si numai bine.

#778 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 25 October 2008 - 12:37 PM

CITAT(sarah_nc @ Oct 25 2008, 04:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorina cred ca doua ore jumate e mult,nu s-au zdrobit legumele?eu mai mult de o ora si ceva nu tin la cuptor ,acum depinde si de cuptor.cantitatile le folosesc din ochii,puiul il tai in 8 bucati si pe urma adaug legumele care le am in frigider,de obicei cele pe care le-am mentionat ulterior.
Ma bucur ca v-a placut smile.gif


Nuuuuuuuuuuu, nici vorba! Si-au pastrat forma fara probleme... chiar si zucchinele, la care chiar nu ma asteptam.
Ma gandesc ca totusi cantitatile de legume folosite au influentat in mod decisiv cresterea timpului de coptura.
Ca sa-ti faci o idee cat de nebuna am fost, am pus 2,5kg de cartofi, 0,5kg de zucchine, 1kg de ceapa... ce o fi fost in capul meu nu stiu, m-am pus pe curatat si nu m-am mai oprit... oricum rezultatul a fost exceptional.
Multumesc! Sorina
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#779 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 25 October 2008 - 10:10 PM

CITAT(rym @ Oct 25 2008, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Malak,crema dulce este o budinca de lapte si amidon aromata cu apa de flori...



Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa
Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut

#780 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 26 October 2008 - 02:32 AM

QUOTE(Malak @ Oct 25 2008, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare sa fie asa?Am mai auzit de o varianta cu nu stiu ce tip de branza,dar nu vreau asa
Astept fetele ,poate Sarah va veni pe la topic sau cineva care a facut


Malak daca zici ca ai mancat cu frisca probabil era chiar frisca,multi fac un desert din Kataif cu frisca,il insiropeaza si tot konafa il numesc.Kataiful se rupe bucatele si se amesteca cu untul topit dupa care se aseaza intr-o tava si apesi cu mainile foarte tare,se coace la cuptor pina se rumeneste si devine crocant,iese ca o foaie care se foloseste ca un blat.peste aceasta foaie se aseaza frisca batuta tare si acoperi cu alta foaie,dupa care se toarna siropul (shira) facut din zahar,apa,lamaie si apa de flori.

Konafa se mai face cu brinza speciala gen mozzarella dulce,sau cu ashta, o crema facuta din lapte,amidon, zahar,vanilie si o cutie de crema nestle(multi folosesc si lapte condensat),sau adauga un fel de cas la crema asta,eu pun ricotta.
Daca am timp zilele astea o sa fac poze pas cu pas si poate asa iti va fi mai usor sa intelegi.

Uite asta e crema nestle care sigur se gaseste la voi in Germania,aici o cumpar de la magazinele arabesti.

Imagini atașate

  • 205ec6254fb941f091bced7936726185.jpg




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi