Sari la conținut

Poză

Doi prieteni in bucatarie.


206 răspunsuri la acest topic

#101 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2009 - 11:55 PM

In seara asta am papat bunatatea asta cu cartofi la cuptor smile.gif
danke Peter pupic.gif
007.JPG

#102 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 21 February 2009 - 01:41 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 20 2009, 11:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In seara asta am papat bunatatea asta cu cartofi la cuptor smile.gif
danke Peter pupic.gif



Lecker floare.gif

Peter

PS. Azi m-am gandit la tine si Stefano(sa nu zica cineva ca am ceva cu....)...am pus Gorgonzola de la tine la mamaliga mea..de ieri rolleyes.gif

gorgo.jpg

floare.gif

Edit: Sorry, am uitat sa scot poza ta cu friptura aia lecker.

Editat de pitt4, 21 February 2009 - 01:42 PM.

Salutari din Bavaria


#103 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 February 2009 - 03:17 PM

CITAT(pitt4 @ Feb 21 2009, 12:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PS. Azi m-am gandit la tine si Stefano(sa nu zica cineva ca am ceva cu....)...am pus Gorgonzola de la tine la mamaliga mea..de ieri rolleyes.gif .

Bravo smile.gif
Io azi ma gindesc la voi pentru ca fac tortul cu pere, mama dimineata cit eu dormeam mi-a pregatit deja perele si acu ma duc s-o fac ca sa o duc la pretenii la care merem diseara sa mincam pizza.

#104 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2009 - 01:54 PM

Am facut tortul de pere, dimineata mama a pregatit perele si eu cind m-am trezit le-am gasit asa
011.JPG
Apoi Ken a batut bine 125 de gr de unt moale cu 100 de gr de zahar,
am adaugat apoi cele 3 oua, cite unul pe rind,
am ras deasupra o coaja de portocala,
iar apoi am adaugat amestecul format din cele 60 de gr de faina + 1 pliculet de praf de copt + 100 de gr de faina de migdale + 60 de gr de pesmet
am pus in tava si deasupra am aranjat astfel perele taiate felii
026.JPG
am presarat deasupra zahar aromatizat cu scortisoara si am pus la 180°C pentru o ora
cind l-am scos din cuptor l-am uns cu marmelada fierbinte din caise, a mea e inchisa la culoare si de aceea a capatat o culoare asa inchisa
bunut, eu evident ca n-am decorat cu nimic pentru ca pentru noi e tortul de micul dejun, am dus si la preteni si le-a placut si lor
049.JPG
danke Peter pupic.gif

#105 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 22 February 2009 - 02:17 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 22 2009, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut tortul de pere, dimineata mama a pregatit perele si eu cind m-am trezit le-am gasit asa

Apoi Ken a batut bine 125 de gr de unt moale cu 100 de gr de zahar,
am adaugat apoi cele 3 oua, cite unul pe rind,
am ras deasupra o coaja de portocala,
iar apoi am adaugat amestecul format din cele 60 de gr de faina + 1 pliculet de praf de copt + 100 de gr de faina de migdale + 60 de gr de pesmet
am pus in tava si deasupra am aranjat astfel perele taiate felii

am presarat deasupra zahar aromatizat cu scortisoara si am pus la 180°C pentru o ora
cind l-am scos din cuptor l-am uns cu marmelada fierbinte din caise, a mea e inchisa la culoare si de aceea a capatat o culoare asa inchisa
bunut, eu evident ca n-am decorat cu nimic pentru ca pentru noi e tortul de micul dejun, am dus si la preteni si le-a placut si lor

danke Peter pupic.gif


Bunutz? Al meu o fost(vb sefei..) "lecker"!
Tre sa ne hotarim ce pun pe masa cind veniti data viitoare de mic dejun.... tort sau salam ohmy.gif
Peter

Edit: Uita-i sa scot pozele tale...

Editat de pitt4, 22 February 2009 - 02:22 PM.

Salutari din Bavaria


#106 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2009 - 05:38 PM

CITAT(pitt4 @ Feb 22 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bunutz? Al meu o fost(vb sefei..) "lecker"!
Tre sa ne hotarim ce pun pe masa cind veniti data viitoare de mic dejun.... tort sau salam ohmy.gif
Peter

Edit: Uita-i sa scot pozele tale...

nu-i nici o problema, ca ne adaptam smile.gif

#107 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 28 February 2009 - 09:26 PM

...Peter...am facut si eu prajitura ta...adica in loc de faina de migdale fiindca nu aveam suficient am pus de nuci...si am facut-o cu mere...Combinatia dintre nuca, mar si scortisoara...intr-adevar LECKER!

http://www.culinar.r...i-/pagina/6280/

#108 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 08 March 2009 - 08:33 AM

Aninita, incearca tu cu pere, vezi ce-o spus acolo...Eva cica nu a muscat din mar, ci din fruct Deci merge si cu pere.

Si cum aseara am fost la Roland, dar de data asta numai in "vizita de lucru" si nu de distractie, nu este de data asta cu tam-tam. Lucruri simple, dar lecker:

e1.jpg

e2.jpg

e3.jpg


Salutari din Bavaria


#109 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 08 March 2009 - 08:40 AM

Carne pe gratar sa zicem asa, cu cartofii Marianei rolleyes.gif floare.gif

e4.jpg

Oricum tre sa iau cratita de la Roland, sa incerc odata cum se prezinta pe plita electrica?? Asta mi-ar mai lipsi din repertoire, uups...din repertoriu(?) El e mai gastronom ca mine...are aragaz tongue.gif

Ce am descoperit mai nou?

1.jpg

jucarii de-ale lui Roland:

2.jpg

Acu vazui,, jucaria se cheama ION biggrin.gif


Salutari din Bavaria


#110 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 08 March 2009 - 08:45 AM

Jucaria Marianei:

Toni
3.jpg

Last, but not least, doua poze de pe tushe:

4.jpg

capacul laptopului lui Roland wink.gif

5.jpg

WE placut la toata lumea culinara.

Peter


Salutari din Bavaria


#111 Elenitza-Cta

Elenitza-Cta

    Captain Cook

  • Membri
  • 449 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 08 March 2009 - 03:34 PM

Wooooooooow....ce atmosfera conviviala aveti acolo cu prietenii....
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

#112 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 08 March 2009 - 03:48 PM

CITAT(pitt4 @ Mar 8 2009, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aninita, incearca tu cu pere, vezi ce-o spus acolo...Eva cica nu a muscat din mar, ci din fruct Deci merge si cu pere.


Peter...o sa incerc si cu pere dar sa-ti explic de unde si pana unde...

din Biblie, Genesa, cap.3 vers.6:

"Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea si barbatul a mancat si el."

...si io continui si zic...si "fructul" i-a ramas barbatului in gat...de aceea osul acela la gat la barbati...se mai numeste si marul lui Adam... icon_rotf.gif




#113 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 14 March 2009 - 06:53 PM

felicitari pentru toate bunatatile, mie insa-mi face tare pofta supa de usturoi!
ai cumva reteta?
multumesc

#114 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 14 March 2009 - 08:13 PM

CITAT(ball dania @ Mar 14 2009, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
felicitari pentru toate bunatatile, mie insa-mi face tare pofta supa de usturoi!
ai cumva reteta?
multumesc


Dania, o sa pun, daca ai rabdare, acum astept pe Mariana si Roland sa facem Raclette, incerc sa mai pun la imagini reteta de piine cu cartofi pina atunci....

I'll be back, vorba lui Arnold. biggrin.gif

Peter

Salutari din Bavaria


#115 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 March 2009 - 10:41 AM

Dania, Roland mi-a promis reteta, o sa ma straduiesc s-o si traduc.

Aseara, ca intre prieteni...un Raclette, (Peter a trebuit sa lucreze afara, si-a betonat fundamentul ptr. sera lui noua tongue.gif ), asa ca nu a fost mult timp de gateala:

racle.jpg

iar sefa s-a laudat cu un tort Philadelphia, facut cu zmeura in loc de cirese:

Tort_Philadelphia.jpg

Tort_Philadelphia1.jpg

Peter
Salutari din Bavaria


#116 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 15 March 2009 - 02:30 PM

de-abia astept, de cate ori ma gandesc la supa de usturoi, imi ploua-n gura de pofta.as manca usturoi intr-una, non-stop!


mersi










#117 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 16 March 2009 - 09:15 AM

CITAT(ball dania @ Mar 15 2009, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de-abia astept, de cate ori ma gandesc la supa de usturoi, imi ploua-n gura de pofta.as manca usturoi intr-una, non-stop!
mersi



Uite ca am primit reteta de la Roland. Deci

supa de usturoi cu croutons:

post_33373_1230447657.jpg

ptr. 4 portii
ne trebuie:

3 linguri ulei
6 catei de usturoi
1 ceapa
2 linguri de faina
1/2 litru de lapte
1/2 litru supa/zeama de vita
un praf de sare
ceva frisca lichida
2 felii de toast
ceva frunze de patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se prajeste in ulei pina primesc culoare. Adaugam faina, amestecam si stingem cu jumatate din cantitatea de lapte.
Cind incepe sa fiarba, turnam si supa. Mixam/piurem(?) cu un mixer din ala Stick(Stabmixer), potrivim de sare si piper si mai adaugam restul de lapte si ceva frisca lichida. Mai dam un clocot. Amestecam din cind in cind sa nu se prinda.
Prajim intre timp si feliile de toast in toaster si taiem in patratele de ca. 1 cm.
Cind supa a ajuns la ultimul clocot presaram frunzele de patrunjel luam de pe foc si lasam vreo doua minute.

Dupa ce s-a servit in farfurii, se pun si croutons-ii

Pofta mare!

Iar am tradus ca zmeu.. Strigati, daca nu se intelege ceva..

Peter


Salutari din Bavaria


#118 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 March 2009 - 09:59 AM

CITAT(pitt4 @ Mar 15 2009, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aseara, ca intre prieteni...un Raclette

pai si mie de ce nu mi-ai facut raclette? nu esti prieten cu mini? 022.gif
CITAT(pitt4 @ Mar 15 2009, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
iar sefa s-a laudat cu un tort Philadelphia, facut cu zmeura in loc de cirese:

Tortu ca tortu dar observ manichiura "indrazneata" a sefei laugh.gif

#119 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 16 March 2009 - 10:13 AM

QUOTE(pitt4 @ Mar 16 2009, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite ca am primit reteta de la Roland. Deci

supa de usturoi cu croutons:



ptr. 4 portii
ne trebuie:

3 linguri ulei
6 catei de usturoi
1 ceapa
2 linguri de faina
1/2 litru de lapte
1/2 litru supa/zeama de vita
un praf de sare
ceva frisca lichida
2 felii de toast
ceva frunze de patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se prajeste in ulei pina primesc culoare. Adaugam faina, amestecam si stingem cu jumatate din cantitatea de lapte.
Cind incepe sa fiarba, turnam si supa. Mixam/piurem(?) cu un mixer din ala Stick(Stabmixer), potrivim de sare si piper si mai adaugam restul de lapte si ceva frisca lichida. Mai dam un clocot. Amestecam din cind in cind sa nu se prinda.
Prajim intre timp si feliile de toast in toaster si taiem in patratele de ca. 1 cm.
Cind supa a ajuns la ultimul clocot presaram frunzele de patrunjel luam de pe foc si lasam vreo doua minute.

Dupa ce s-a servit in farfurii, se pun si croutons-ii

Pofta mare!

Iar am tradus ca zmeu.. Strigati, daca nu se intelege ceva..

Peter


eu fac cu 2 ingrediente in plus :

la sfarsit adaug un ou intreg cu finete smile.gif la ultimul clocot si zeama de lamaie

#120 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 16 March 2009 - 08:11 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Mar 16 2009, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pai si mie de ce nu mi-ai facut raclette? nu esti prieten cu mini? 022.gif

Tortu ca tortu dar observ manichiura "indrazneata" a sefei laugh.gif


Adriana, tu tre sa spui numai, eu fac. Iar unghiile au costat iar 30 de Euro icon_eek.gif blink.gif

CITAT(kismoni @ Mar 16 2009, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu fac cu 2 ingrediente in plus :

la sfarsit adaug un ou intreg cu finete smile.gif la ultimul clocot si zeama de lamaie


Suna bine.

Peter
Salutari din Bavaria




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi