Sari la conținut

Poză

petrecere anii '80


91 răspunsuri la acest topic

#21 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 10 March 2011 - 04:24 PM

Ca o mare fana a checului pe care nu l-am mancat niciodata in casa proprie, ci doar la diverse party-uri si in casele altora, ma simt ofensata. Checul este cea mai buna prajitura ever! tongue.gif

#22 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 10 March 2011 - 04:27 PM

Clar ca nu moare nimeni de la parizer, doar de pofta eventual, oricum cred ca eu mananc cel mai sanatos dintre toti musafirii, asa ca nu se pune problema.

Chec, da, da, ma gandeam la savarine si la bomboane din acelea pudrate cu cacao sau cu umplutura de fructe, parca silvana mai au din astea, or fi la fel?
Oricum, musai s-o vizitez pe soacra-mea sa imprumut niste bibelour, mileuri si solnita din aceea model vechi si niste "faiante"! D.gif

Editat de mireloasa, 10 March 2011 - 04:28 PM.


#23 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 10 March 2011 - 04:51 PM

si invitatii sa vina cu "helãnci" si "burlane", mai stiti la ce ma refer?!
si cizme de-alea cu talpa aproape plata si ingusta, mai ingusta ca piciorul...si largi in sus
margele de plastic, clipsuri la urechi la fel
tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#24 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 10 March 2011 - 05:33 PM

CITAT(mireloasa @ Mar 10 2011, 02:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De Rogelyo stiu, sunt din Falticeni, parca, dar de Raitar n-am auzit. Comercializeaza mai mult in magazine mici sau are magazin propriu?


Exact nu stiu, dar stiu ca au magazin propriu si in Falticeni si in Iasi, cred ca si in Suceava. Langa mine e un magazin care aduce produse numai de la Raitar. Chiar azi am luat un muschi semicrud o minunatie.

#25 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 10 March 2011 - 06:19 PM

Sa avem pardon e Rogelya la Falticeni :) , si certific , produsele excelente ( ca mancai dar nu de curand ).
si mai e reteta asta tipic eausista

http://www.culinar.r...a...st&p=165748
Fan n_puiu for ever



#26 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 10 March 2011 - 06:31 PM

CITAT(stella @ Mar 10 2011, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa avem pardon e Rogelya la Falticeni :) , si certific , produsele excelente ( ca mancai dar nu de curand ).
si mai e reteta asta tipic eausista

http://www.culinar.r...a...st&p=165748


Am declarat mai sus Rogelya. Am mancat si eu produse de la ei si asa este, sunt excelente. Numai ca nu au intrat produsele de la aceasta firma in urbea mea. In schimb foarte multi cunoascuti de-ai mei au afirmat ca gustul parizerului de la Raitar e identic cu cel din perioada optzecista. Acuma nu stiu daca e de bine sau de rau... tongue.gif

Editat de julix_2007, 10 March 2011 - 06:32 PM.


#27 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2011 - 06:34 PM


1 cana de cuscus, 2 cani branza de vaci sau cottage cheese, iaurt, oua, bre cred ca vorbim de alti ani 80 =))


da, am citit pe urma ce si cum dar m-a amuzat ideea de cuscus pe vremea impuscatului.


asa am mancat si eu odata la o vecina tort cu banane, da aia aveau pile la casa de comenzi.


sarmale din salam ordinar a mancat careva?
Ale mele


şi când plâng eu râd

#28 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 10 March 2011 - 06:47 PM

Dano, cred ca era gris, si branza de veci in tara. doamna din SUA a facut cu ce avea acolo. ideea e sa folosesti zerul de la branza :)
ca nimic nu se arunca, totul se foloseste. tongue.gif
Fan n_puiu for ever



#29 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2011 - 06:57 PM

nu se gasea nici branza nici zeru in branza D.gif la bukale zic, in restu tzarii nu stiu, nu ma bag.


in anii 80 cred ca daca ma chinuiesc imi amintesc ce se gasea, in afara de mere refuzate la export si cizme de cauciuc. aaaaa. nimic.


edit: scuze, daca nu aveai pile, amu eu in 80 taman exportai neamurile la germania si pierdui si sursa de crenvusti si salam de sibiu. placinte ciuciu, dar mi-am mai amintit ceva. "gogosi"


adica paine parajita in ulei si presarata cu zahar D.gif


sau paine prajita si frecata cu usturoi si untura daca aveam untura.

Editat de BD, 10 March 2011 - 06:59 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#30 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 10 March 2011 - 07:16 PM

brifcor se mai fabrica, ati vazut pe undeva?


dar o reteta de crema cu rahat, in foi de napolitana aveti?

Editat de mireloasa, 10 March 2011 - 07:21 PM.


#31 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 10 March 2011 - 07:36 PM

http://www.culinar.r...a...ost&p=40291
Fan n_puiu for ever



#32 amellia

amellia

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2011 - 07:48 PM

Brifcor e ... parca facut de giusto .
Subscriu la chek .. era prezent la orice " bairam" + nuci (oare mai exista formele alea pentru nuci ?) si negresa .
Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a sosit încă. Nu avem la dispoziţie decât ziua de azi. Hai să începem.

#33 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 10 March 2011 - 07:58 PM

CITAT(mireloasa @ Mar 10 2011, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
brifcor se mai fabrica, ati vazut pe undeva?
dar o reteta de crema cu rahat, in foi de napolitana aveti?



Napolitane cu rahat:
http://www.culinar.r...ahat/44/2/8594/
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#34 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 10 March 2011 - 08:22 PM

Stella, Irenke, multumesc!

Amellia, forme de nuci exista, am si fac la fiecare sarbatoare! :)

#35 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 10 March 2011 - 08:27 PM

CITAT(BD @ Mar 10 2011, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
paine prajita si frecata cu usturoi si untura daca aveam untura.


Painie cu untura( de preferinta de cea din garnita) presurata cu sare mare si ceapa taiata deasupra, mmmm....o sa ma blagosloveasca toate fetele care tin la silueta si n-o sa se poata abtine! em_new_67.gif


Brifcor am gasit la plus, 3 lei bidonul mare, marmelata trebuie sa mai caut, parca totusi am mai vazut prin magazine.

#36 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2011 - 08:42 PM

trebuie sa fie aia de Rieni, marmelada zic. Am vazut mai peste tot. Tot ei au si dulceata de nici verzi dar nu stiu daca la voi se purta. La noi era rara avis.

sa stii ca nici nuci (praji alea) un am mai mancat de pe vremuri si mai erau piersicutele, prajiturile alea, nu stiu sa explic si nu mai pun poze de pe net, ca precis stiti care sunt.


aaa si musai bezele, nu stiu de ce in afara de chec mereu se faceau bezele aici.

Editat de BD, 10 March 2011 - 08:43 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#37 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 10 March 2011 - 08:53 PM

CITAT(BD @ Mar 10 2011, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
trebuie sa fie aia de Rieni, marmelada zic. Am vazut mai peste tot. Tot ei au si dulceata de nici verzi dar nu stiu daca la voi se purta. La noi era rara avis.

sa stii ca nici nuci (praji alea) un am mai mancat de pe vremuri si mai erau piersicutele, prajiturile alea, nu stiu sa explic si nu mai pun poze de pe net, ca precis stiti care sunt.
aaa si musai bezele, nu stiu de ce in afara de chec mereu se faceau bezele aici.


Am si acum in debara dulceata de nuci verzi, n-a fost lipsa niciodata.

Stiu si de piersicute, la noi se fac in cofetarii, bune tare.


Bezelele se faceau din albusurile ramase de la maioneza, probabil, ca sa nu se iroseasca.

edit ca am uitat: marmelada de rieni e vrac? ca eu din aia caut!

Editat de mireloasa, 10 March 2011 - 08:54 PM.


#38 Carlota

Carlota

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 10 March 2011 - 09:39 PM

QUOTE(mireloasa @ Mar 10 2011, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Clar ca nu moare nimeni de la parizer, doar de pofta eventual, oricum cred ca eu mananc cel mai sanatos dintre toti musafirii, asa ca nu se pune problema.

Chec, da, da, ma gandeam la savarine si la bomboane din acelea pudrate cu cacao sau cu umplutura de fructe, parca silvana mai au din astea, or fi la fel?
Oricum, musai s-o vizitez pe soacra-mea sa imprumut niste bibelour, mileuri si solnita din aceea model vechi si niste "faiante"! D.gif

Bomboanele pudrate cu cacao se mai gasesc, dar rarut, le zice "bomboane amandine" D.gif
Imi aduc aminte de continutul conservei de peste, frecat cu maioneza, parca...
La desert se mai faceau faguri umpluti cu crema de rahat amestecat cu margarina si lamaie...
Si daca gasesti un peste din ala de sticla si flori de plastic esti za best.
Cu toate restrictiile de-atunci, totusi trageam niste chefuri bestiale. Eu, fata strangatoare, urmaream pe cei care stingeau tigara jumate in scrumiera sau le lasau sa arda aiurea. Si dimineata cand erau pachetele goale, scoteam punga cu chistoace. Eram cea mai iubita la momentul respectiv. rolleyes.gif
Aaaaaaa, mi-am amintit de nechezol, in care puneam inghetata vafa. Aluneca mai usor pe gat si nici nu mai simteam ragaliile de la tigarile Dacia, Top & co. Alea de contrabanda erau pastrate cu sfintenie.
Ce vremuri... rolleyes.gif
Eniuei, distractie placuta! Sa pui poze.


#39 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 March 2011 - 07:39 AM

CITAT(mireloasa @ Mar 10 2011, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
edit ca am uitat: marmelada de rieni e vrac? ca eu din aia caut!



ntz. vrac nu am mai vazut pe aici, parca am auzit ca au la bulgari, dar un m-as arunca la atata deranj D.gif


Carlota, in pestele de plastic bunica tinea si niste betze din alea de plastic de se topeau la fabrica, pe care le ardeam cu chibriturile sa facem omuleti. Nu stiu daca mai stie cineva, erau de la rafinarie betele, de la Onesti.


Mirela, daca ai pune si un borcan cu mormoloci pe masa, m-ai prinde grav de client, eu cresteam mormoloci si bunicii le puneau sare in borcan ca se saturasera de broaste. Totusi stateam la etajul opt :))))


Mama ce a pornit Mirela aici.


Idee banala, stiu: gris cu lapte, in forme micute eventual. Ca de ala nu scapam neam la gradinita. Sau orez cu lapte.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#40 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 11 March 2011 - 09:06 AM

CITAT(BD @ Mar 11 2011, 07:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama ce a pornit Mirela aici.


Ce-ai pornit si tu acu cativa ani tongue.gif
Life sucks and then you die! Damn right!




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi