Sari la conținut

Poză

am nevoie de un sfat sau doua :))


72 răspunsuri la acest topic

#21 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 October 2011 - 08:19 PM

Mirela, cred c-ai incercat alta smantana, am mai auzit de confuzii. Asta de la Kaufland iese garantat



are si niste caragenan in ea, dar ptr reusita merita riscul E. D.gif

Editat de moatza, 13 October 2011 - 08:20 PM.


#22 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 October 2011 - 08:40 PM

CITAT(BD @ Oct 13 2011, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e misto meniul, adica de fitze :))))) glumez. somonul ala e semipreparat? ala in aluat? intreb si eu de curiozite ca am rabdare sa vad pozele de dupa, nu arde D.gif


recunosc cinstit ca asa-i, e de fitze, dar eu fac la cincinal masa dintr-asta pentru 8 persoane si nu pentru 25, iar numai pentru mine nu ma indur, asa ca asta e sansa mea! D.gif


reteta somonului e a "preferatului " tau: http://www.tasteands...route-recipe-by

#23 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 October 2011 - 08:47 PM

CITAT(n_puiu @ Oct 13 2011, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Să vă trăiască!

Observaţiuni strict personale:

- dacă peştele-n aluat îl serveşti cu aluat cu tot, nu mi se pare că merge cu garnitura de cartofi
- aş pregăti şi nişte felii de lămîie, că somonu-i gras (sau un sos din ulei, zeamă de lămîie, apă minerală)
- mi se par mai potrivite grisinele romîneşti decît cele italieneşti, parcă-s mai ţapene
- rulouri sau cornete cu şuncă de praga şi brînză sînt bune, se pot pregăti dinainte. Cu grijă că poate lasă apă
- "felii de para cu branza de capra si nuci" nuş de ce, dar astea mi se par mai potrivite la desert - e doar o părere
- printre legumele grătărite aş pune şi nişte praz
- peste legume cred c-ar merge un sos delicat
- la frişcă, aşa cum zice BD-ul, smîntîna rece, iar zahărul pudră, dacă nu mă-nşel, aproape de final. Intăritorul, just in case.

- o idee de program ar fi aÅŸa:

Desigur, cu limite largi, stabilind un echilibru între ce vor musafirii şi ce vrei şi poţi tu.
Baftă em_new_15.gif


multumesc de urari si de sugestii!

crusta de aluat e subtire, dar nu cred ca e suficienta in sine ca sa nu mai pun ceva langa. Lamaie o sa pun sigur(merci, uitam sa cumpar)
pt grisine e prea tarziu, le-am luat, din cele italiene, evident sa in cap.gif
trec si prazul pe lista, e buna ideea




#24 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 October 2011 - 08:51 PM

CITAT(rym @ Oct 13 2011, 08:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rulouri cu dovlecei si branza
sau;
risotto cu legume si alaturi un sortiment de branza sarata.

cateva piftele din legume/snitel de soia/drob de legume.
sau orez simplu garnisit cu migdale prajite/alaturi ,un bol de mancarica mazare/sau spanac.


Daca fac reteta din link, clar trebuie sa fac o tava, arata foarte bine! Ma gandeam sa-i pun ciuperci in portia lui de risotto, dar cred ca o sa fac mai multe legume la gratar si o sa pun un platou pe masa pentru pofticiosi.

#25 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 13 October 2011 - 08:56 PM

CITAT(moatza @ Oct 13 2011, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mirela, cred c-ai incercat alta smantana, am mai auzit de confuzii. Asta de la Kaufland iese garanta

are si niste caragenan in ea, dar ptr reusita merita riscul E. D.gif


Of, daca-ti spun ca asta e ultima incercata cu un esec rasunator! Am vrut sa fac inghetata vienetta si mi-a iesit altceva, noroc ca fi-mea cea mare mananca orice e inghetat si dulce D.gif

E clar ca undeva gresesc, desi urmez , teoretic, pasii: smantana rece o bag cu 10 minute inainte la congelator, impreuna cu castronul de metal. Apoi o bat cu mixerul dar ramane lichida si face un pic de spuma deasupra. Culmea e ca imi iese frisca super din smantana de la soacra-mea, dar aceea e ecrisoara si fermentata si nu se potriveste la reteta.

#26 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 13 October 2011 - 09:16 PM

QUOTE(mireloasa @ Oct 13 2011, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Culmea e ca imi iese frisca super din smantana de la soacra-mea, dar aceea e ecrisoara si fermentata si nu se potriveste la reteta.


cauta smantana dulce cu procentaj mare de grasime.
la noi are 38% ,nici nu este nevoie sa o tin la congelator.
daca vezi ca nu are consistenta dorita poti adauga intaritor sau un praf budinca vanilie instant.

#27 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 October 2011 - 08:46 AM

CITAT(mireloasa @ Oct 13 2011, 09:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca fac reteta din link, clar trebuie sa fac o tava, arata foarte bine! Ma gandeam sa-i pun ciuperci in portia lui de risotto, dar cred ca o sa fac mai multe legume la gratar si o sa pun un platou pe masa pentru pofticiosi.



Asa sa faci si, reiterez, ai avantajul ca le poti face in avans.

Mai, eu is antitalent la dulciuri dar smantana mi-a iesit mereu cu La Dorna si inca una, Caut poze imediat, pana atunci, pentru eventualele alte evenimente, uite niste grisine fefe misto si tepene, de la Mega Image.





gata mirelo, am gasit, de prodlacta, a iesit o frisca super





Ale mele


şi când plâng eu râd

#28 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 14 October 2011 - 09:06 AM

CITAT(rym @ Oct 13 2011, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cauta smantana dulce cu procentaj mare de grasime.
la noi are 38% ,nici nu este nevoie sa o tin la congelator.
daca vezi ca nu are consistenta dorita poti adauga intaritor sau un praf budinca vanilie instant.


N-am vazut pe la noi asa grasa, am luat de 30% si intaritor, sa fie! tongue.gif

CITAT(BD @ Oct 14 2011, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asa sa faci si, reiterez, ai avantajul ca le poti face in avans.

Mai, eu is antitalent la dulciuri dar smantana mi-a iesit mereu cu La Dorna si inca una, Caut poze imediat, pana atunci, pentru eventualele alte evenimente, uite niste grisine fefe misto si tepene, de la Mega Image.

gata mirelo, am gasit, de prodlacta, a iesit o frisca super


nici de asta n-am vazut pe la noi! Am luat grisine cu rozmarin, m-am gandit ca astea cu susan nu merg. sa in cap.gif A, si prosciutto de zimbo, iti spun cum e!

#29 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 October 2011 - 09:18 AM

CITAT(mireloasa @ Oct 14 2011, 10:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nici de asta n-am vazut pe la noi! Am luat grisine cu rozmarin, m-am gandit ca astea cu susan nu merg. sa in cap.gif A, si prosciutto de zimbo, iti spun cum e!



rau nu are cum sa fie dar e cu E-uri, singurele fara sunt fiorucci si citerio. dai un ban dar stai in fata :)

mie mi-a placut si cu alea cu susan si sunt mai tzapene, acu nu stiu de care ai luat tu da' o sa ne arati, da?
Ale mele


şi când plâng eu râd

#30 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 14 October 2011 - 09:47 AM

CITAT(BD @ Oct 14 2011, 09:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
rau nu are cum sa fie dar e cu E-uri, singurele fara sunt fiorucci si citerio. dai un ban dar stai in fata :)

mie mi-a placut si cu alea cu susan si sunt mai tzapene, acu nu stiu de care ai luat tu da' o sa ne arati, da?


am facut cumparaturile la real, slab tare la diversitate, era, de altfel, singurul! Aveau de la fiorucci dar altceva. Sa nu crezi ca a fost ieftin, 16 lei 80 de grame! Plus ca m-am enervat la peste, nu aveau fileuri mari, le-am zis sa-mi fileteze un peste intreg: nu se poate, atunci scoateti pielea de la fileuri: nu se poate, am cumparat cum am gasit, o sa vad eu cum scot pielea si cum ii dau un aspect fain.

Desigur ca va arat, in masura in care imi aduc aminte sa fac poze! blink.gif

#31 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 15 October 2011 - 09:10 AM

Mi-a iesit frisca, mi-a iesit frisca!!! em_new_12.gif

uitati, e batz, fara adaosuri artificiale:

IMG_3930.JPG


astea-s grisinele

IMG_3932.JPG

#32 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 15 October 2011 - 10:35 AM

CITAT(mireloasa @ Oct 15 2011, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mi-a iesit frisca, mi-a iesit frisca!!! em_new_12.gif

uitati, e batz, fara adaosuri artificiale:


Iupiiiiiiiiiiiiiiii groupwave.gif Pana la urma de care ai folosit? Hai ca-s cu ochii geana pe tine si te pandesc pe la colturi rade.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#33 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 15 October 2011 - 11:16 AM

cheekkiss.gif
Una de 30% de la Natanael din Suceava, nu cred ca au desfacere in alta parte.

Gata tortul, ciupercile marinate(yamiiiii), legumele la gratar si foetajul. Dau mancare la copii, apoi mai umplu si rulez pulpele, calesc ceapa pentru risotto ca sa nu fac maine mirosuri dintr-astea prin casa si apoi shmotru pana deseara!

#34 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 October 2011 - 01:11 PM

bafteeee!!!!!!!!!


mai ales cu smotrul ca eu urasc partea asta a vietii, sun un prieten, vorba emisiunii.


nu am vazut nici un produs din ala aici. dar realul e foarte tare la diversitate la noi. chestie de zona cred.

ps macar o poza, doua sa faci si tu daca tot ne tii in priza.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#35 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 15 October 2011 - 01:58 PM

QUOTE(mireloasa @ Oct 15 2011, 11:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cheekkiss.gif
Una de 30% de la Natanael din Suceava, nu cred ca au desfacere in alta parte.


sa traiasca nataniel! acolo aveau si cea mai buna inghetata.


#36 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 15 October 2011 - 02:13 PM

CITAT(BD @ Oct 15 2011, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bafteeee!!!!!!!!!
mai ales cu smotrul ca eu urasc partea asta a vietii, sun un prieten, vorba emisiunii.
nu am vazut nici un produs din ala aici. dar realul e foarte tare la diversitate la noi. chestie de zona cred.

ps macar o poza, doua sa faci si tu daca tot ne tii in priza.


roger-roger, am receptionat mesaju'

si eu am sunat husbandu: "hai mai repidi ca nu-s ce-ti fac" si acum presteaza la sters praf, eu oricum inca nu am terminat in bucatarie. poze fac, cand imi aduc aminte, sper sa fie coerente luni D.gif

CITAT(rym @ Oct 15 2011, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sa traiasca nataniel! acolo aveau si cea mai buna inghetata.


cine stie cunoaste! D.gif aia cu nuci caramelizate e o bunatate! Ei smantana duce vand doar iarna, vara fac inghetata.

#37 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 15 October 2011 - 02:25 PM

QUOTE(mireloasa @ Oct 15 2011, 02:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cine stie cunoaste! D.gif aia cu nuci caramelizate e o bunatate! Ei smantana duce vand doar iarna, vara fac inghetata.


smile.gif


mirelusa,cate persoane ai la masa?



#38 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 15 October 2011 - 02:54 PM

CITAT(rym @ Oct 15 2011, 02:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
smile.gif
mirelusa,cate persoane ai la masa?


8, posibil 10 plus 3 copii.

#39 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 October 2011 - 03:11 PM

Mirela, brava....maine o sa ma gandesc la voi, cum va ghiftuiti :)

Fan n_puiu for ever



#40 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 October 2011 - 03:19 PM

tin pumnii, dar mai lasati-mi un ragaz !!:D:
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi