Sari la conținut

Poză

Anul 2011- Craciun si Revelion


120 răspunsuri la acest topic

#21 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 14 December 2011 - 10:21 PM

CITAT(little coffee @ Dec 14 2011, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama nu facea prajituri,final.
Aia e aia de mi-a zis ca alba ca zapada, eu nu am nici cea mai vaga idee cum trebuia sa fie! Eu nu mananc prajituri!!!!!! Aia mi-a facut pofta ca e racoroasa!! Altfel, nu mananc! Chiar mi-ar placea sa aflu cum se face! Stiu ca e pe culinar pe undeva, dar cum eu eu nu ma ating de dulciuri, nu m-a interesat!

De ce sa ajungi la Arene??

Pe chestia... ba a mea e adevarata fiica a albei ca zapada.

#22 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2011 - 12:16 AM

Mie putin imi pasa cum se numea, mie imi placea prajitura!! Apropo de subiect se potrivea cu mancaruri grase si elaborate!

Dati si voi un link daca stiti unul familiar!

Sophy, nu ca am ceva cu macroul, dar sa stii ca codul este mai slab. Eu l-as face cu salata cu lamaie!!

In rest si eu am tinut de Craciun regim, va inteleg!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#23 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2011 - 02:48 AM

De aici nu ia nimeni ban!! E despre inspiratie si mood!! Vreau idei si proiecte

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#24 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 December 2011 - 08:17 AM

Cafelutzo ia din strafundurile culinarului...

http://www.culinar.r...a...ost&p=13508

http://www.culinar.r...Alba-ca-zapada/

http://www.culinar.r...anta-bronzata-/

http://www.culinar.r...Alba-ca-Zapada/

eu una nu o fac si nici nu cred ca am mancat. la noi se facea tortul din foi facute cu miere si umplut cu frisca :)

http://www.culinar.r...a...st&p=580257




Fan n_puiu for ever



#25 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2011 - 10:28 AM

Hai ca sunt smechera si am negociat!! eu fac toate sarmalele si pentru mama si cu ocazia asta nu particip la operatiunea mutat diverse!! tongue.gif
Acum ramane sa fac 70 de sarmale!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#26 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 December 2011 - 10:48 AM

Cafelino, :) la mine-n sat asta se chiama *un marché des dupes * , ca tu si-asa faceai sarmalele groupwave.gif tongue.gif
Brava , ai negociat bine D.gif
Fan n_puiu for ever



#27 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 December 2011 - 01:39 PM

QUOTE(Sophy @ Dec 14 2011, 10:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si-acum fug... ca daca ma prinde Moatza pe-aici vorbind de mancare, imi rupe picioarele...


alea de diva-n devenire? no chance, sister!

de Craciun ai voie si tu oleac' de racitura -carne fara grasime cu niste aspic-, o bucatica de friptura, bagi ceva vegetala si te-ai scos. eu n-as gati separat ptr mine la ocazii de-astea. sau dac-as face peste, as alege niste somon, parca se asorteaza mai bine ocaziei. macroul e ptr dezlegari. D.gif

eu voi face traditional de Craciun, de Revelion restaurant si vizite.


#28 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 15 December 2011 - 01:42 PM

Io mă gîndesc aşa:

brînză, măsline, ceapă verde, icre,
salată de vinete,
salată de morcov, ţelină, măr, macrou afumat şi maioneză;

ciorbă de praz cu zeamă de varză

de-ale porcului:
cîrnaţi de oaie tongue.gif
piftie
friptură (mă gîndesc să fac nişte cotlete la tavă cu-n oarece sos subţirel)
sarmale

tiramisu

Ä‚sta e scheletul, vedem ce iese.

#29 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 15 December 2011 - 02:37 PM

CITAT(n_puiu @ Dec 15 2011, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de-ale porcului:
cîrnaţi de oaie tongue.gif



Nene esti total. Mi-ai luminat ziua greu incercata de 3 randuri de ineptii finale (evaluari finale, adicatelea).

#30 vis_de_iarna

vis_de_iarna

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Florence, Italy
  • Interests:El e copilu' si stie asta....

Postat 15 December 2011 - 06:39 PM

Eu m-am gandit asa:
-aperitive: toba, leber, facute de mine, piftie, salata boeuf, crema de cascaval cu maioneza(ceva ce place foarte mult prietenilor nostri), poate un pic de sunculita proaspata, fiarta in zeama de varza apoi cremuita cu mujdei de usturoi si boia dulce, lasata la racit si svantat pe balcon
-sarmale
-friptura as vrea sa fie la cuptor, acele coaste dulci-picante postate de BD si carnati facuti tot de mine
-dulciuri:cozonac facut de mine(daca imi iese em_new_03.gif ), bombonele din biscuiti cu visina din visinata in interior si apoi tort padurea neagra dupa reteta clasica dar as face blatul rosu in loc de maro si voi mai pune nuci prajite in interior peste frisca.
As mai avea nevoie pentru o idee de ciorba dar nu stiu ce sa zic, ciorba de burta o las pentru revelion.
Pestele, icrele le las pt revelion.

#31 Sophy

Sophy

    Master of disaster

  • Membri
  • 2882 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:Doxologia ortodoxa , asistenta sociala,pedagogia

Postat 15 December 2011 - 06:49 PM

CITAT(moatza @ Dec 15 2011, 01:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de Revelion restaurant si vizite.


Buna alegere!Mai ales vizitele.
CITAT(vis_de_iarna @ Dec 15 2011, 06:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
crema de cascaval cu maioneza

Care se face cum?Se amesteca maioneza cu cascaval ras?

#32 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2011 - 06:51 PM

Toba n-am, trebuie sa iau, caltabos am, lebar nu stiu daca mai e necesar! Sorici va las sa ghiciti daca am ???? rolleyes.gif
Babic de Buzau-check( pentru cerra, am bifat, adica este) piftie fac musai, ca suntem amandoi cazuti in freza cand e vorba de piftie!

branza o sa avem ca mereu avem, masline sunt, poate niste ceapa verde sa iau!

as face o ciorba dar nu ma pot hotari daca de potroace sau altfel.


"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#33 vis_de_iarna

vis_de_iarna

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Florence, Italy
  • Interests:El e copilu' si stie asta....

Postat 15 December 2011 - 06:57 PM



Care se face cum?Se amesteca maioneza cu cascaval ras?
[/quote]

Rad cascavalul pe razatoarea mica,(cea care face niste fasii mai lungi, nu aia prin care se rade parmezanul), pun piper, usturoi pisat si frecat un pic cu o lingura de ulei si cateva linguri de maioneza, sa se lege cascavalul, sa aiba consistenta potrivita pentru intins pe paine. Asez crema in castronele si ornez cu frunze de patrunjel verde sau gogosar rosu. Eu am mancat asta in Republica Moldova, pe la 14 ani cand am fost in vizita la rudele din partea tatalui, si mi-a ramas lipita de suflet reteta. E ceva foarte simplu dar fuarte-mega bun! Incearca daca iti ramane un pic de maioneza, nu vei regreta!
Tot acolo am mancat o crema facuta din branza proaspata de vaci, frecata cu un pic de unt, sare, ceapa taiata foarte marunt si boia iute, asezata pe bucatele de ardei gras rosu. Iar ceva ce merita incercat.


#34 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 December 2011 - 07:20 PM

Cine dracu m-a pus sa intru!!!
Eu oricum sunt lesinata dupa aperitive!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#35 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 15 December 2011 - 07:22 PM

CITAT(vis_de_iarna @ Dec 15 2011, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tot acolo am mancat o crema facuta din branza proaspata de vaci, frecata cu un pic de unt, sare, ceapa taiata foarte marunt si boia iute, asezata pe bucatele de ardei gras rosu. Iar ceva ce merita incercat.


Reteta asta o stiu si eu si nu am mai facut-o de mult timp. La un moment dat am schimbat boiaua iute cu boia dulce.

#36 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 15 December 2011 - 07:51 PM

QUOTE(Irenke @ Dec 14 2011, 11:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vezi ca asa se zice ca, de rev nu e bine sa mananci pasari din astea ce scormonesc :))


D-apoi c-aşa-i, se spune că fieşcare pasere pre limba ei piere.

#37 vis_de_iarna

vis_de_iarna

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Florence, Italy
  • Interests:El e copilu' si stie asta....

Postat 15 December 2011 - 07:53 PM

CITAT(julix_2007 @ Dec 15 2011, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta asta o stiu si eu si nu am mai facut-o de mult timp. La un moment dat am schimbat boiaua iute cu boia dulce.

Nici eu nu pun doar boia iute, pentru o culoare mai frumoasa, dupa ce am pus suficienta boia iute pentru gust, completez cu boia dulce.
In Italia am locuit o perioada cu o rusoaica, Liuba, si de la ea am invatat o salata cu peste afumat care se aseaza in forma de cupola asa, in straturi. Arata foarte bine si, mai ales, foarte gustoasa. O voi pregati pentru revelion pentru ca si eu stiu ca in prima zi a Noului An nu se mananca pasase ci peste.

#38 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 15 December 2011 - 09:48 PM

CITAT(n_puiu @ Dec 15 2011, 07:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
D-apoi c-aşa-i, se spune că fieşcare pasere pre limba ei piere.

Stimate nea puiu, eu m-am referit strict la acea superstitie. rolleyes.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#39 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 15 December 2011 - 10:19 PM

CITAT(vis_de_iarna @ Dec 15 2011, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nici eu nu pun doar boia iute, pentru o culoare mai frumoasa, dupa ce am pus suficienta boia iute pentru gust, completez cu boia dulce.
In Italia am locuit o perioada cu o rusoaica, Liuba, si de la ea am invatat o salata cu peste afumat care se aseaza in forma de cupola asa, in straturi. Arata foarte bine si, mai ales, foarte gustoasa. O voi pregati pentru revelion pentru ca si eu stiu ca in prima zi a Noului An nu se mananca pasase ci peste.


Da, salata suba. Cred ca este postata pe aici de Edi, o fata din Chisinau. Am facut-o si pe asta si este foarte gustoasa.

#40 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2011 - 12:10 AM

aici
Vezi daca asta nu-ti place, mai e pusa de cineva Sarah parca
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi