Sari la conținut

Poză

Anul 2011- Craciun si Revelion


120 răspunsuri la acest topic

#41 vis_de_iarna

vis_de_iarna

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Florence, Italy
  • Interests:El e copilu' si stie asta....

Postat 16 December 2011 - 08:17 AM

CITAT(little coffee @ Dec 15 2011, 11:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aici
Vezi daca asta nu-ti place, mai e pusa de cineva Sarah parca


Multumesc din suflet pentru link, e foarte bine detaliata acolo. Eu am mancat-o cu peste afumat nu crud-sarat si mi-a placut foarte mult. Tot asa facea, pestele si ceapa taiate cubulete, celelalte rase, dar rase prin ochiurile alea mai mai de la razatoare. Ultimul strat era de sfecla si apoi punea un pic de maioneza de acoperea usor totul (capata o culoare usor roz de la sfecla).

#42 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2011 - 11:36 AM

Mie nu-mi plac morcovii fierti de aia am facut-o cu rasi foarte fin! oaul l-am facut cum zicea, si i-am pus si eu maioneza deasupra, a doua zi este complet roz, se vede in poza cu sectiunea!

Sigur ca se poate face cu peste afumat, dar eu daca am avut de la mama lui???

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#43 vis_de_iarna

vis_de_iarna

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Florence, Italy
  • Interests:El e copilu' si stie asta....

Postat 16 December 2011 - 12:23 PM

CITAT(little coffee @ Dec 16 2011, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie nu-mi plac morcovii fierti de aia am facut-o cu rasi foarte fin! oaul l-am facut cum zicea, si i-am pus si eu maioneza deasupra, a doua zi este complet roz, se vede in poza cu sectiunea!

Sigur ca se poate face cu peste afumat, dar eu daca am avut de la mama lui???


Eu nu am avut norocul sa gust vreodata peste din ala... em_new_05.gif

#44 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2011 - 04:52 PM

Tu fa cu marou afumat, tinut in lapte sau in lamaie, cum inspira mai mult!! E buna sigur!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#45 Sophy

Sophy

    Master of disaster

  • Membri
  • 2882 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:Doxologia ortodoxa , asistenta sociala,pedagogia

Postat 16 December 2011 - 09:00 PM

CITAT(little coffee @ Dec 15 2011, 12:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sophy, nu ca am ceva cu macroul, dar sa stii ca codul este mai slab. Eu l-as face cu salata cu lamaie!!

Macroul n-are solzi.De asta e pestele meu preferat!
Salata de ...salata?Nu-mi prea place salata de salata cu peste...

CITAT(stella @ Dec 15 2011, 08:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
la noi se facea tortul din foi facute cu miere si umplut cu frisca :)

...si cu nuca macinata. em_new_43.gif

CITAT(little coffee @ Dec 15 2011, 10:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai ca sunt smechera si am negociat!! eu fac toate sarmalele si pentru mama si cu ocazia asta nu particip la operatiunea mutat diverse!! tongue.gif
Acum ramane sa fac 70 de sarmale!!

Eu preferam sa mut...diverse... em_new_24.gif

#46 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2011 - 11:23 PM

Eu prefer sa fac sarmale si sa prestez orice nu implica mutarea ambientului meu!!!!!!!!!!


"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#47 Gasteropoda Tzushti

Gasteropoda Tzushti

    Big Chef

  • Membri
  • 919 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 December 2011 - 03:03 PM

Sarumana.
As face si eu megacurcan (7,700) umplut cu sarmale. Intrebarea este daca nu o sa il distrug cand incerc sa-i scot pieptul, mi-e cam groaza de articulatiile care trebuie taiate la fix pe orbeste. Tot pe niste varza murata il pun la nani. Daca nu-i destul de grasut, completam cu niste rata in untura proprie.

Creca fac si eu salata de peste in suba, au aici niste macrou si pastrav afumat care ar merge la fix. Iese si roz, deci doua cliente mici is multumite.

Domnul nenea Puiu, cum se produce ciorba de praz?

M-as mai baga la o chestie masochista care se poarta pe acilea, paharele de aperitiv. Sa pun pestele in suba in ele. Sa se vada mai senzual straturile. Numa sa-mi cumpar paharele, as dori patrate. Daca iese ceva decent va arat.

Mai vreau sa perfectionez o salata de grasimi sanatoase, cu salata verde, avocado, nuci, seminte de in (de pus inainte de servit, ca se inmoaie nasol), susan alb si negru, negrilica, zeama de lamaie, ceapa. Daca iese ii gasesc si o denumire mai comerciala.

M-ar interesa si o terina/pateu din ficat de miel, am facut o data si a iesit cam naspa, dar promite. Trebuie perfectionata. Imi trebe si vasul specific, ca e destept. Ingredientele clasice (ficatu de mel ovcors, ceapa, unt, coniac, nucsoara, nitica sare). As dori si un jeleu deasupra, sa nu se usuce chestia. P-acilea il fac din spumant (cremant), eu oi vedea din ce il fac, mi se pare ca vinul nu se pupa cu combinatia, ori nu-mi placu al de-l gustai. De nu l-oi face cu zeama de la gogonele...

Dulciuri nu ne plac. Cioco 99% in spuma de frisca, crema de mac si de nuci und aleluia.



#48 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 17 December 2011 - 06:59 PM

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 17 2011, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mi-e cam groaza de articulatiile care trebuie taiate la fix pe orbeste.


Pipăie articulaţia în timp ce o mişti. Tai acolo unde simţi că se roteşte. Iar de nu-i grăsuţ, pune-i feliuţe de slănină, n-aş strica raţa.

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 17 2011, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cum se produce ciorba de praz?


Io fac aÅŸa:
- călesc în oală ţelină, morcov (tăiate cuburi), praz (tăiat rondele), pun apă, sare, las să fiarbă in sfert de ceas (descoperit, la foc mare), pun zeama de varză fiartă (ca să nu se taie din fierbere), mai fierbe un sfert de ceas, mai pun o legătură de leuştean şi opresc focul.




#49 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 December 2011 - 07:12 PM

Deci raportez: am calculat aproape corect, mi-au iesit 67 de sarmale, aia e m-am inselat cu 3! Deci am efectuat si toate cumparaturile, dar m-a lovit amnezia si am uitat boeuful pentru salata. Oricum mai am de facut piftie, le fierb pe toate odata pe joi/ vineri!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#50 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 17 December 2011 - 07:16 PM

Brava Cafelutzo. eu azi biscuitesc...si am ratat alla grande bezelele :)....asta e parca-i "ciunga" bezeaua mea.
Fan n_puiu for ever



#51 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 10:42 AM

Mi-a zis omul ca i-am umplut camara si congelatorul!! Olelei , vorba lui Nea Marin, pai care e problema!??!!
Ca azi una, maine alta le dovedim!! Plus ca se poate sa avem musafiri de Revelion, sa vezi ce dispar atunci!!
DA mi-am luat niste boluri micute pe care scrie party snacks, mor de dragul lor!! groupwave.gif
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#52 Gasteropoda Tzushti

Gasteropoda Tzushti

    Big Chef

  • Membri
  • 919 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 11:34 AM

Sarumana nene Puiule, vad eu ce-oi face cu dihania. La o gaina n-as avea emotii, tehnica o pricep. M-am mai concentrat, daca e cazul, poate o sa framant carnea de sarmale cu ceva untura de la o fosta rata. Desi probabil ca imi fac probleme aiurea, daca raman pulpele si pielea din monstru.
Orez nu pun in sarmales, caut alternativa (ciuperci, varza calita à la BDéenne, nuci). Am incercat unele cu multa ceapa si morcov, nesatisfacatoare. Compozita cam pietroi cu gust de rugina spalata. Pietroiu o fi fost de la prea multa vita, dar nu mai incerc o data.

Ciorba de praz o sa o fac, ca zeama de varza e o permanenta si am plictisit publicul cu vesnica ciorba cu de toate.



#53 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 11:55 AM

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 17 2011, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As face si eu megacurcan (7,700) umplut cu sarmale.


Pai ptr monstrul asta iti tb pe putin 100 de sarmale. Sigur vrei? Acuma depinde si de cati mancatori ai, dar oricum e prea mult...
Iar suba in pahare mi se pare o idee super, asta chiar arata festiv.
Succes!


#54 Gasteropoda Tzushti

Gasteropoda Tzushti

    Big Chef

  • Membri
  • 919 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 12:35 PM

QUOTE(moatza @ Dec 19 2011, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai ptr monstrul asta iti tb pe putin 100 de sarmale. Sigur vrei? Acuma depinde si de cati mancatori ai, dar oricum e prea mult...
Iar suba in pahare mi se pare o idee super, asta chiar arata festiv.
Succes!


Mancatorii sunt multi si foarte amatori de sarmale. Si nu fac eu sarmalele, dau numai indicatii :)
Exista diviziunea muncii, suntem vreo 4 care prestam la meniu si vreo 12 (15?) la halit. Plus copiii, care la mancat nu prea ajuta si la treaba incurca, dar fara ei nu s-ar strofoca nimeni in asa hal.
Paharele inca nu le-am dibuit, poate ni le arata cofi pe ale ei, pentru inspiratiune.

La aperitive e greu, cred ca testez inainte niste bile din branza de burduf.

#55 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 12:51 PM

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 19 2011, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
La aperitive e greu, cred ca testez inainte niste bile din branza de burduf.


merg si alte genuri de branza sau combinatii, important e sa fie una dintre ele cremoasa ca sa lege.
am facut si eu saptamana trecuta, le-am dat prin boia, mac, susan prajit, merge si prin verdeata - si-apoi le-am pus in ambalaje de-alea mici de bomboane.


#56 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 01:23 PM

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 19 2011, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Paharele inca nu le-am dibuit, poate ni le arata cofi pe ale ei, pentru inspiratiune.

La aperitive e greu, cred ca testez inainte niste bile din branza de burduf.

Deci eu n-am pus salata in pahare, dar a pus Crisa, cred ca arata mai frumos in pahare patrate.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#57 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 01:23 PM

QUOTE(Gasteropoda Tzushti @ Dec 19 2011, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Paharele inca nu le-am dibuit, poate ni le arata cofi pe ale ei, pentru inspiratiune.

La aperitive e greu, cred ca testez inainte niste bile din branza de burduf.

Deci eu n-am pus salata in pahare, dar a pus Crisa, cred ca arata mai frumos in pahare patrate.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#58 Gasteropoda Tzushti

Gasteropoda Tzushti

    Big Chef

  • Membri
  • 919 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 01:28 PM

Scuzati, le scufundai cu bolurile de care zisesi mai sus.

In caz ca apare doamna julix, cum vine maioneza cu hrean si oua fierte? Ca astea imi plac foarte tare separat :bale:

Editat de Gasteropoda Tzushti, 19 December 2011 - 01:31 PM.


#59 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 01:55 PM

Ia sa ma risc: maioneza, hrean ras( poate in otet) si oua tocate( poate rase)! Sa vedem daca am ghicit in bolul de cristal!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#60 Gasteropoda Tzushti

Gasteropoda Tzushti

    Big Chef

  • Membri
  • 919 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 02:05 PM

Evident, de ce-oi fi intrebat. Io ghicesc in pahare patrate, de-aia merge mai greu.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi