Sari la conținut

Poză

Revelionul a la Blutzi


14 răspunsuri la acest topic

#1 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 06 January 2012 - 12:14 PM

Bun, deci Revelion la munte, 8 oameni, asta a fost meniul:

Evident nelipsitele prajeli, ceafa, pulpe si aripi

gratare.JPG pulpe.JPG

O tocanita din piept de pui - nu l-am pus pe gratar sa nu fie prea uscat. Am facut si niste cartofiu piure pe langa dar nu i-am mai pozat

tocanita.JPG

Rulouri din ficat imbracate in bacon si salata de ciuperci

rulouri_ficat.JPG IMG_6151.JPG

Nelipsitul peste (pastrav cumparat de acolo), pe care l-am pregatit dupa reteta Laurei Laurentiu em_new_15.gif

pastrav.JPG

Oua umplute si o salata

oua_umplute.JPG salata.JPG

Si in alta seara ni s-a facut pofta de clisa cu ceapa, rosii si cas rolleyes.gif

IMG_6421.JPG

Si in ultima seara am facut bograci, primul pe care il fac cap-coada, asta e o poza intermediara, nimeni nu a mai avut rabdare la final sa faca poze ca eram infometati :)))

bograci.JPG



#2 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 06 January 2012 - 02:30 PM

Frumos, brava, felicitări! floare.gif
Mi-au plăcut în mod deosebit rulourile, păstrăvii şi vatra!


#3 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 06 January 2012 - 04:54 PM

sa va fie de bine!
mie clisa mi-a facut cu ochiul

ce e bograci-ul?
imi inchipui ca ceva fff gustos, daca nu te-am mai lasat sa pozezi, de pofta si/sau foame tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#4 AniLuca

AniLuca

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pecica,Arad

Postat 06 January 2012 - 04:56 PM

Mancarea pregatita la ceaun are o savoare deosebita....de bograci nu am auzit....Puteti sa ne spuneti cum se face..arata foarte bineeeeeee!!!
Pastravul arata demential.....
''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi

#5 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 06 January 2012 - 05:19 PM


Sa va fie de bine, faine toate!
Dupa ce ne zici reteta de bograci(ca si eu vreau!), spune-mi, te rog, cum ai facut ouale umplute.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#6 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 06 January 2012 - 08:12 PM

Sa va fie de bine revelionul la munte! Si 'reincarcarea'!
De bograci nu am auzit nici eu, deci si eu vreau reteta. Clisa zic si eu ca este sunculita? Arata tare bine....
De mancare la vatra sunt pentru totdeauna indragostita, se stie din postarile mele mai vechi tongue.gif
Intr-un cuvant, fain de toooot, as vrea eu!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#7 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 January 2012 - 12:30 PM

Clisa este slanina aia care se vinde in table, daca ma fac inteleasa, in generala este sarata si dupa ceva zile este afumata mai mult sau mai putin, uneori este doar data cu boia.

Seamana cu Revelionul meu de anul trecut D.gif
Stiu sigur ca te-ai simtit bine!

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#8 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 01:55 PM

CITAT(apetito @ Jan 6 2012, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sa va fie de bine!
mie clisa mi-a facut cu ochiul

ce e bograci-ul?

bograci (adica gateala la ceaun in aer liber cu foc de lemne) denumire maghiara.

ex bograci: gulas, gulas oaie, supa gulas, bob gulas (fasole uscata)




imi inchipui ca ceva fff gustos, daca nu te-am mai lasat sa pozezi, de pofta si/sau foame tongue.gif


Sper sa nu se supere blutzisor ptr ca am raspuns eu in locul ei.

Arata toul foarte fain! Parca as fi venit si eu cu tine colo la cabana tongue.gif

Editat de cerra, 08 January 2012 - 01:56 PM.


#9 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 08 January 2012 - 03:33 PM

eu am dat imediat cautare cu gogu, sa vad ce e bograci-ul, e mancare la cazan cu de toate, cum zise si cerra.

pai cum o fi mirosit acolo, ce sa mai lasi la pozat dupa cea-i facut precum cainele lui Pavlov?!? tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#10 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 08 January 2012 - 05:17 PM

QUOTE(apetito @ Jan 8 2012, 03:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai cum o fi mirosit acolo, ce sa mai lasi la pozat dupa cea-i facut precum cainele lui Pavlov?!? tongue.gif



D.gif D.gif

Apetito,acolo mirosea a cetina de brazi si mancare gatita la foc bun,condimentata si stropita cu vin aromat-romanesc.




#11 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 08 January 2012 - 09:23 PM

mai, ce probleme lexicale aveti! smile.gif

va asigur ca bogracs-ul e un gulyas unguresc facut la ceaun in aer liber, iar clisa e slănină de porc (afumată sau nu, tot clisă e...)

in rest, pozele grăiesc singure + până vine blutzi sa va lămurească



P.S. Fain revelion, sa vă fie si anul pe masură!
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#12 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 10 January 2012 - 11:24 AM

Ma scuzati de absenta, a inceput lucrul, si nu oricum ci cu deplasari :))).

Cerra, nicio suparare, chiar multumesc ca ai raspuns in absenta mea.

Va dau si reteta de bograci, e mancare ce se face la ceaun, cu specific unguresc, am reteta de la o prietena, ea l-a facut prima data, am mai mancat si altfel facute dar asta mi-a placut cel mai mult si deci eu asta il fac :). Nu stiu daca asta e reteta originala sau nu, cred ca la cea originala se pune si carne de oaie

Ingrediente:

500 g carne de vita
500 g carne de porc
500 g carne de pui (piept am pus)
3-4 frunze de dafin
o lingura seminte chimen
1/2 l de vin rosu
4 morcovi
vreo 3 radacini de patrunjel
o telina
3 cepe medii
cartofi (i-am pus dupa ochi, cat e de mare ceaunul)
galuste din faina
o pasta de ardei iute
400 g pasta de rosii - am luat la conserva, avea si rosii bucati

o lingura de boia
sare, piper
apa cat cuprinde


Am taiat ceapa pestisori si am calit-o in ulei. Nu foarte mult ulei, cat sa acopere fundul de la ceaun. Am inteles ca e foarte important de respectat ordinea carnurilor, si a restului de ingrediente, asa ca va prezint in continuare ordinea in care le-am pus.

Am adaugat in ceaun carnea de vita, si am lasat-o si pe ea putin in ulei pana si-a schimbat culoarea, dupa care in loc de apa am adaugat vinul. Nu a fost vreun vin special, ci rosu de casa.

In reteta scrie ca trebuie lasata carnea aproximativ 40 de minute, dar eu am lasat-o doar 30 de minute, focul era destul de puternic. Am lasat-o nu pana a fost gata de tot ci aproape gata :).

Am adaugat boiaua, sarea si piperul.

Am adaugat carnea de porc si apa cat sa acopere carnea, a mai ramas pe foc tot cam 30 de minute.
Am adaugat apoi radacinoasele: morcovii, telina si patrunjelul.
Cam la 10 minute dupa am adaugat carnea de pui, pasta de ardei iute si sosul de rosii.

Am lasat sa se afume bine la foc mic :) si am mai completat cu apa, nu va puteti imagina ce arome se simteau deja in aer rolleyes.gif . A stat asa cam 20 de minute.

Am adaugat apoi cartofii taiati cubulete si am completat cu apa cat sa acopere tot, am adaugat frunzele de dafin si semintele de chimen si am mai lasat cam 15 minute. Intre timp am pregatit amestecul pentru galuste, si cand cartofii erau pe jumatate fierti, am adaugat si galustele, cu lingurita.

Au mai stat tot cam 15 minute pe foc, dupa care l-am lasat putin in zapada sa se raceasca mai repede, v-am zis ca nu mai avea nimeni rabdare groupwave.gif

Timpii pe care i-am pus eu aici nu au nicio relevanta, depind de cantitate si de focul de sub ceaun. Ca sa va faceti o idee, o data am facut un bograci in 4 ore, alta data in 2 ore jumate.

Eu nu sunt fan mancaruri grele si multa carne, sincer, am fost sceptica prima data cand am asistat la gatirea unui bograci, nu stiam daca imi va placea sau nu em_new_24.gif dar nu e gras deloc sau greu.

si bonus ca m-ati laudat rolleyes.gif mai pun cateva poze :))))

IMG_6476.JPG IMG_6490.JPG

Asta sunt eu em_new_12.gif

IMG_6484.JPG






#13 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 10 January 2012 - 11:24 AM

QUOTE(n_puiu @ Jan 6 2012, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumos, brava, felicitări! floare.gif
Mi-au plăcut în mod deosebit rulourile, păstrăvii şi vatra!


Multumesc tare mult!

#14 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 10 January 2012 - 11:28 AM

QUOTE(little coffee @ Jan 8 2012, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Clisa este slanina aia care se vinde in table, daca ma fac inteleasa, in generala este sarata si dupa ceva zile este afumata mai mult sau mai putin, uneori este doar data cu boia.

Seamana cu Revelionul meu de anul trecut D.gif
Stiu sigur ca te-ai simtit bine!


Clisa e slanina, i-am spus asa ca sa folosesc un regionalism tongue.gif, mai ca la munte asa ... rad tare.gif Asta a fost de slanina de casa de la marele alb, afumata in afumatoarea bunicii groupwave.gif si am mai avut un fel si data cu boia, care intr-adevar nu era afumata.

#15 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 10 January 2012 - 11:51 AM

QUOTE(Strugurel @ Jan 6 2012, 05:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dupa ce ne zici reteta de bograci(ca si eu vreau!), spune-mi, te rog, cum ai facut ouale umplute.


Cu prima cerinta m-am achitat rolleyes.gif , cu a doua mai pasuieste-ma te rog. Ouale umplute nu le-am facut eu, ci mama unui prieten, le-a adus de-a gata, dar cer reteta.

Din meniul pe care l-ati vazut eu am facut pastravul (asta e o traditie deja si ii multumesc inca o data Laurei pentru reteta), bograci-ul, clatitele, tocanita si cartofii piure. Baietii au prajit carnurile.

Dulce am cumparat un tort cu crema de vanilie, cioco si visine, dar m-am uitat printre poze si a ramas nepozat ...

In schimb va mai servesc cu niste palinca de cirese salbatice rolleyes.gif "Socru" e pasionat si face palinca si vin in fiecare an, nu consuma decat ceea ce produce. Am pus ghilimele ca nu e inca legal ... rade.gif

IMG_6164.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi