Sari la conținut

Poză

Petrecerea Sf. Ion organizata de Cerra.


38 răspunsuri la acest topic

#1 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 02:27 AM

CITAT(Guvi @ Jan 6 2012, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
zi-mi si mie cum e salata asta franceza, te rog, ca n-am mai auzit pana acum!

Simpla: telina rasa cu sos remoulade (celery root remoulade)

eu am facut piersicile cu salata mea totusi.



hai ca v-am adus niste sampanie, daca tot e Boboteaza si maine sarbatorim Ioni si Ioane D.gif

Multumim!!!!


Eu......... am avut pregateli de Sf Ion ( am avut si 2 ajutoare spalat vase, spalat salate etc)

Sotul prietenei mele este ION.

Nu am putut sa fac poze la toata masa clare ca....... dar sper sa intelegeti ceva

masa dar cit am putut : o sa pun si platourile separat

IMG_1713__Medium_.jpg

salata caesar

IMG_1684__Medium_.jpg

platou: rulada cu fructe uscate(prune, caise) rulada cu praz, bacon , cascaval, rulada cu spanac.

IMG_1680__Medium_.jpg

piersici umplute

IMG_1693__Medium_.jpg

salata cu somon, merisor,rucola ....

IMG_1697__Medium_.jpg

sos ptr salate

IMG_1671__Medium_.jpg

salata coleshaw (am pus si varza mov), cranberry

IMG_1694__Medium_.jpg

rulada : prosciutto,cascaval, praz, ardei kapia

IMG_1696__Medium_.jpg

IMG_1709__Medium_.jpg

Miniaturi atașate

  • IMG_1696__Medium_.jpg

Editat de cerra, 08 January 2012 - 02:39 AM.


#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 02:37 AM

platou cu rulouri, ficatei in bacon

IMG_1704__Medium_.jpg



IMG_1714__Medium_.jpg

tiramisu

IMG_1664__Medium_.jpg

piure de castane, tiramisu, ananas,frisca.

IMG_1717__Medium_.jpg

IMG_1687__Medium_.jpg

Editat de cerra, 08 January 2012 - 02:48 AM.


#3 AniLuca

AniLuca

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pecica,Arad

Postat 08 January 2012 - 08:38 AM

Totul arata extraordinar de bine!!!
Felitari pt.rabdare,indemanare si prezentare...
Va tuc!
''Cei slabi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.''
Mohandas Gandhi

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 08 January 2012 - 09:45 AM

Bravo cerra, ai muncit ceva. groupwave.gif
Fan n_puiu for ever



#5 Jannen

Jannen

    Master of disaster

  • Membri
  • 3144 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 January 2012 - 10:49 AM

Cerra! Arata minunat totul,ce de bunatati groupwave.gif

#6 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 08 January 2012 - 11:17 AM

Mama mia, ce de bunatati! Ce de frumuseti! Bravo Cerra! O munca plina de satisfactii, pana la urma! Sunt sigura ca toata lumea a apreciat asa cum se cuvine asa o masa regala!
Nici nu stiu ce-mi place mai mult! TOATE BUNATATILE!
Inca o data felicitari!

#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 08 January 2012 - 11:35 AM

Cerra nu se dezminte,ca de obicei masa este imbelsugata.

Felicitari!

#8 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 08 January 2012 - 12:23 PM

ma tot uit pe aici, nu pot sa nu-mi iau ochii si m-am hotarat! Vreau asa
-ruladele...toate
-piersicile umplute
-sosul pentru salate

Deci imi trebuie retetele...si promit ca vin sa te ajut sa faci curatenie... fac curat.gif dust2.gif

Sa nu va ganditi ca celelalte preparate nu mi-ar placea, da la alea parca m-ar mai duce mintea cum se fac si sa nu te necajesc prea tare!

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 January 2012 - 12:26 PM

Foarte frumos cerra!! daca vedeai masa mea de Sfantul Ion printre bagaje mureai de ras, dar mi-ar fi placut sa trec pe la tine!! tongue.gif
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 12:49 PM

CITAT(AniLuca @ Jan 8 2012, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Totul arata extraordinar de bine!!!
Felitari pt.rabdare,indemanare si prezentare...
Va tuc!

Multumesc frumos!!!



CITAT(stella @ Jan 8 2012, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo cerra, ai muncit ceva. groupwave.gif

Multumesc stella!

Am muncit vreo 5-6ore.



CITAT(Jannen @ Jan 8 2012, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cerra! Arata minunat totul,ce de bunatati groupwave.gif

Multumesc!!!



CITAT(cris31 @ Jan 8 2012, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama mia, ce de bunatati! Ce de frumuseti! Bravo Cerra! O munca plina de satisfactii, pana la urma! Sunt sigura ca toata lumea a apreciat asa cum se cuvine asa o masa regala!
Nici nu stiu ce-mi place mai mult! TOATE BUNATATILE!
Inca o data felicitari!

Multumesc!!

Da, asa este ! ce poate te poate face mai bucuros si satisfacut decit sa vezi ca toata lumea este
multumita.



CITAT(rym @ Jan 8 2012, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cerra nu se dezminte,ca de obicei masa este imbelsugata.

Multumesc!

Inca nu am reusit sa fac tot ce aveam in plan. A fost foarte bine si asa.


Felicitari!



CITAT(cris31 @ Jan 8 2012, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma tot uit pe aici, nu pot sa nu-mi iau ochii si m-am hotarat! Vreau asa
-ruladele...toate
-piersicile umplute
-sosul pentru salate

Deci imi trebuie retetele...si promit ca vin sa te ajut sa faci curatenie... fac curat.gif dust2.gif

Sa nu va ganditi ca celelalte preparate nu mi-ar placea, da la alea parca m-ar mai duce mintea cum se fac si sa nu te necajesc prea tare!

O sa pun retetele si pe blog, dar le voi scrie si aici ptr voi.



CITAT(little coffee @ Jan 8 2012, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumos cerra!! daca vedeai masa mea de Sfantul Ion printre bagaje mureai de ras, dar mi-ar fi placut sa trec pe la tine!! tongue.gif

Cand esti in compania prietenilor, numai conteaza bagaje sau nu.

[b]Poi vezi distanta....... Cu mult drag erai primita in sanul prietenilor mei.



Am avut intradevar o zi plina, dar cu satisfactii deosebite.

Am rugat o duamna cu puteri ca este gresit titlul sa schimbe.


Petrecerea Sf. Ion organizata de cerra acasa la prietena ei.

Era tarziu si eram obosita rau.



#11 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 08 January 2012 - 06:33 PM

wow ! felicitari, m-a luat foamea instantaneu :)

#12 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 08:25 PM

CITAT(kismoni @ Jan 8 2012, 06:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow ! felicitari, m-a luat foamea instantaneu :)


Multumesc!

Serveste`te cu ceva macar virtual tongue.gif



#13 Erunise

Erunise

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 08 January 2012 - 08:25 PM

Mama totul arata fantastic! Ce as fi vrut sa ma pot teleporta acolo sa gust si eu...mai ales salatele....o sa ma uit pe blog la retete!

#14 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 08 January 2012 - 09:25 PM

QUOTE(Erunise @ Jan 8 2012, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama totul arata fantastic! Ce as fi vrut sa ma pot teleporta acolo sa gust si eu...mai ales salatele....o sa ma uit pe blog la retete!


ei na' si acum incepe Cerra sa planga.
mai bine spune ca nu-ti plac salatele. D.gif

#15 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 08 January 2012 - 09:50 PM

si eu vreau retetele de la rulade, te rog D.gif

super pregatiri, cred ca toata lumea a fost extrem de multumita

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#16 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 10:09 PM

CITAT(Erunise @ Jan 8 2012, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama totul arata fantastic! Ce as fi vrut sa ma pot teleporta acolo sa gust si eu...mai ales salatele....o sa ma uit pe blog la retete!


M`am gandit si la tine em_new_05.gif

Ptr masa de Pasti cind vom fi iarasi impreuna, o sa fac salate speciale ptr tine. em_new_59.gif em_new_59.gif


#17 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 08 January 2012 - 11:59 PM

CITAT(Guvi @ Jan 8 2012, 09:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu vreau retetele de la rulade, te rog D.gif

super pregatiri, cred ca toata lumea a fost extrem de multumita


Multumesc! da toata lumea este obisnuita cu mine ca sunt imprevizibila tongue.gif sunt instantA!!!!!!!!!!! tongue.gif tongue.gif

In prim plan cand ne adunam in gasca, oricare dintre ei suna la prietena mea primul lucru intreaba daca eu sunt acolo si daca eu pregatesc si ce. Prietena mea zice ca sunt dar are ea o vorba cind raspunde''este aici da dar... nu ma intreba ca nustiu ce`i in capul ei. Adica surpriza. Sa ne `ntelegem toti ne cunoastem intre noi. Prieteni adevarati si la bine si la rau nu doar la mese`n tinse. tongue.gif

Am schimbat meniul pe hartie de 5 ori. tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Am pus retetele pe blog. Le pun aici cu copy paste daca vrei. Nu sunt pas cu pas ptr ca nua m putut sa ma ocup de asta si imi este ciuda putin. La rulada cu fructe exista o poza cu muschiul batut si aranjarea fructelor. Prinde bine si aia ptr incepatori, veteranii stiu din explicatii. tongue.gif eram fericita sa mai si fac pas cu pas cite 6 -7 poze la fiecare miscare cred ca terminam dupa Sf. Ion




#18 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 09 January 2012 - 12:49 AM

QUOTE(cerra @ Jan 9 2012, 12:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am pus retetele pe blog. Le pun aici cu copy paste daca vrei. Nu sunt pas cu pas ptr ca nua m putut sa ma ocup de asta si imi este ciuda putin. La rulada cu fructe exista o poza cu muschiul batut si aranjarea fructelor. Prinde bine si aia ptr incepatori, veteranii stiu din explicatii. tongue.gif eram fericita sa mai si fac pas cu pas cite 6 -7 poze la fiecare miscare cred ca terminam dupa Sf. Ion


Da, te rog, pune-le si aici, Regulamentul nostru interzice trimiterea catre blog wink.gif.

Categoric vor prinde bine, chiar daca nu ai poze la toate etapele (nici nu este necesar la subforumul acesta), mai ales pentru inspiratia userilor care ne citesc D.gif. Multumesc!

P.S. Cunosc faza cu schimbatul meniului de cateva ori, am patit-o si eu rade.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#19 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 09 January 2012 - 03:36 PM

Rulada cu fructe uscate

1 muschiulet de porc

sare

piper

caise uscate

prune uscate

cascaval

Se taie pe lungime muschiuletul si se bate cu ciocanul de batut snitele, se pipereaza si sareaza putin, apoi se aranjeaza fructele si cascavalul

IMG_1665__Medium_.jpg

si se ruleaza strans se prind marginile cu scobitori , se unge cu ulei si se impacheteaza in hartie de copt si se pune la cuptor, cam 30 de min la foc moderat. Dupa 30 de min se desface hartia si se unge cu miere si se lasa sa prinda culoare. Se feliaza rece.


Rulada cu spanac



500gr spanac congelat maruntit

5 albusuri

4 linguri pline de faina

piper 1 varf de cutit

sare 1 varf de cutit

300gr cascaval ras

250 gr branza dulce de vaca ( frecam branza cu putin ulei, sare si ceapa rosie taiata marunt)

sfecla rosie fiarta taiata bastonase

Batem albusurile spuma tare, adaugam piper si sare , faina, apoi spanacul si amestecam cu lingura de sus in jos. Pregatim tava de la aragaz cu hartie de copt in ea, stropita cu ulei apoi punem compozitia si nivelam bine apoi punem la copt in cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 20 de min (se desprind marginile ) scoatem tava afara presaram cascavalul si punem din nou in cuptor , pina se topeste cascavalul . Scoatem tava afara, in capatul dinspre noi punem ca un sul toata pasta de branza dulce apoi bucatile de sfecla pe care le aranjam de`a latul ruladei si rulam strans ne ajutam de hartia de copt apoi transferam rulada pe o folie transparenta si rulam bine in folie avind grija sa strangem capetii foliei exact ca si la salamul de biscuiti. Se pune la rece apoi se poate felia.


Rulada cu bacon, cascaval, praz

1 muschiulet de porc

cascaval taiat baton

felii de bacon cam 250 gr feliat

codita verde de praz

sare

piper

Se despica muschiuletul pe lungime, se bate cu ciocanul de batut snitele, se pipereaza, sareaza, se aseaza pe toata suprafata bacon feliile in lung, apoi in capatul dinspre noi al muschiuletului se aseaza pe toata latimea muschiuletului coditza de praz si peste ea batoanele de cascaval si se ruleaza strans, se prind capetii cu scobitori, se unge rulada cu ulei si se impacheteaza in hartie de copt si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170 gr ptr 30 de min, dupa care se deschide cuptorul si se desface hartia se mai lasa putin ptr rumenire (nu prea mult sa evitam uscarea muschiuletului) se pune la rece si se feliaza.


Mini rulade cu prosciutto,praz si cascaval



Eu am folosit ptr tot ce vedeti pe platoul mare si pe cel mare unde sunt si rulade 6clatite.


aluat de clatite normal fara zahar , inlocuim cu putina sare. (cantitatile depind de cite mini clatite doriti sa faceti, umplutura la fel).

ingrediente

clatite

cascaval ras

cozi de praz verde taiat subtire /ceapa verde

prosciutto crudo felii

Explic modul de pregatire

Atentie!!!!!!!!!

Cand spun clatita mai groasa putin, inseamna putin mai mult aluat in tigaie decit la o clatita subtirica normala. In imagine partea galbena care se vede nu este doar clatita este clatita +cascavalul care se topeste. Scriu asta sa nu faceti clatite necoapte uitandu`va la imagine.

Din aluatul de clatite facem clatite normale dar, le prajim mai groase putin si pregatim o bucata de folie transparenta dinainte de a lua clatita din tigaie (clatita o punem direct pe folie) peste toata clatita fierbinte presaram cascaval , verdeata,apoi aranjam feliile de prosciutto in lung peste clatita si rulam strans in folie apoi rasucim strans capetii sa iese ca un mini salam si punem la rece. Feliem rece.

Pofta buna!


Cand o sa refac ruladele o sa fac si pasii si vom face edit. Pana atunci, intrebati daca va incurcati undeva.

Editat de cerra, 09 January 2012 - 03:38 PM.


#20 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 January 2012 - 04:21 PM

Gella, esti o finuta intr-adevar! Iti multumim inca o data pentru retele minunate pe care ni le-ai aratat
Acu urmeaza partea caea mai grea. Oare pe care s-o fac?
em_new_15.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi