Sari la conținut

Poză

Bucătăria armenească.


218 răspunsuri la acest topic

#41 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 04 August 2011 - 02:03 PM

CITAT(Sheng @ Aug 4 2011, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumax din nou. Ma duc sa mai pun de o cafea em_new_07.gif Rym ?


Cafea cu cardamon ! tongue.gif

#42 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 August 2011 - 02:07 PM

CITAT(Sheik Paul @ Aug 4 2011, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cafea cu cardamon ! tongue.gif



hel. buna idee si asta, am cardamom negru.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#43 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 05 August 2011 - 03:09 PM

QUOTE(BD @ Aug 4 2011, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hel. buna idee si asta, am cardamom negru.


ati facut cafeau? cu sau fara cardamom nici nu mai conteaza.



Am intrat cu gandul sa o strig pe Sarah;pe unde esti fata si ce bunatati pregatesti de Ramadan? smile.gif

#44 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 August 2011 - 04:43 PM

facut dar nu e de ramadam, cu cardamom si coniecel :)

chiar, unde o fi sarah? ficateii ei, reteta ei de fapt, sunt inca pe val.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#45 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 August 2011 - 09:53 AM

CITAT(Sheik Paul @ Aug 4 2011, 11:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Vinete marinate
Ingrediente:
- vinete
- ulei de masline
- ulei de floarea soarelui
- sumac
- usturoi
- sare
- otet balsamic/ de vin
- patrunjel

Taiem vinetele in forma dorita in functie de modul in care le vom monta pe farfurie, le presaram cu sare si le lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs zeama cea amara, le stergem cu un prosop de hartie si le punem la prajit in ulei de floara soarelui (personal, cam evit sa prajesc in ulei de masline pt ca mi se pare ca da un gust amar). Dupa ce s-au prajit le punem intr-un castron si le vom unge bine cu o marinata facuta din putin ulei de masline, otet balsamic, sumac, usturoi tocat marunt si patrunjel. Se dau la frigider cel putin 1 ora, se servesc reci.



Am dat cu Quote ca astazi vreau sa fac reteta asta si sa spun ca am primit suplimentele ARARAT si da, nu numai cel despre bucatarie, celelalte doua la efl de interesante, despre rase de caini si despre florile orientului.


Multumim frumos Paul, cu impresii revin dupa ce le citesc, momentan e bataie pe ele ca suntem pasionati de toate mai multi in casa, inca nu am pus mana pe ele :)
Ale mele


şi când plâng eu râd

#46 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 10:10 AM

CITAT(BD @ Aug 18 2011, 07:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am dat cu Quote ca astazi vreau sa fac reteta asta si sa spun ca am primit suplimentele ARARAT si da, nu numai cel despre bucatarie, celelalte doua la efl de interesante, despre rase de caini si despre florile orientului.
Multumim frumos Paul, cu impresii revin dupa ce le citesc, momentan e bataie pe ele ca suntem pasionati de toate mai multi in casa, inca nu am pus mana pe ele :)


Ma bucur ca va plac. De trei zile, de cand au fost tiparite, tot trimit prin posta, pana si in Spania si Germania...
Astept impresiile voastre dupa ce le cititi. rolleyes.gif

Paul

#47 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 11:04 AM

Cu ocazia sarbatorii hramului manastirii Hagigadar din Suceava (construita de doi negustori armeni in 1512) comunitatea armeana pregateste o supa traditionala numita Aganciabour (supa de urechiuse). Aceasta supa se face cu un fel de coltunasi din coca, umpluti cu carne de vita condimentata. Deoarece cantitatea de supa care se prepara este imensa (sute de litrii) la impletirea urechiuselor iau parte zeci de femei, traditia spunand ca pentru indeplinirea unei dorinte fiecare femeie trebuie sa impleteasca 40 de urechiuse. Savoarea speciala a acestei supe este data de un ingredient ciudat numit hurut care, se prepara din lapte lasat la acrit…cateva saptamani si fiert impreuna cu verdeturi aromate pana devine pasta. Aceasta pasta se adauga in supa si i confera un gust unic.
Pentru ca am luat parte si la facerea urechiuselor si la degustarea supei (trei castroane) D.gif m-am gandit sa va povestesc si voua, sper sa nu fiu foarte offtopic.

Miniaturi atașate

  • Aganciabour.jpg


#48 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 05:49 PM

CITAT(Sheik Paul @ Aug 18 2011, 09:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu ocazia sarbatorii hramului manastirii Hagigadar din Suceava (construita de doi negustori armeni in 1512) comunitatea armeana pregateste o supa traditionala numita Aganciabour (supa de urechiuse). Aceasta supa se face cu un fel de coltunasi din coca, umpluti cu carne de vita condimentata. Deoarece cantitatea de supa care se prepara este imensa (sute de litrii) la impletirea urechiuselor iau parte zeci de femei, traditia spunand ca pentru indeplinirea unei dorinte fiecare femeie trebuie sa impleteasca 40 de urechiuse. Savoarea speciala a acestei supe este data de un ingredient ciudat numit hurut care, se prepara din lapte lasat la acrit…cateva saptamani si fiert impreuna cu verdeturi aromate pana devine pasta. Aceasta pasta se adauga in supa si i confera un gust unic.
Pentru ca am luat parte si la facerea urechiuselor si la degustarea supei (trei castroane) D.gif m-am gandit sa va povestesc si voua, sper sa nu fiu foarte offtopic.

Asa arata supa :

Miniaturi atașate

  • IMG_1166.jpg


#49 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 August 2011 - 05:59 PM

eu am facut azi vinetele, dar supa nu ma incumet, e migaloasa rau si cred ca e si mai buna tocmai ca e facuta in cantitate mare.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#50 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3618 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 18 August 2011 - 06:59 PM

Citesc din umbra acest topic cu mult drag.
Tot respectul pentru toata comunitatea si in mod deosebit pentru Sheik Paul.
Rym esti o dulce ca de obicei!

#51 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 August 2011 - 07:17 PM

QUOTE(cris31 @ Aug 18 2011, 06:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Citesc din umbra acest topic cu mult drag.
Tot respectul pentru toata comunitatea si in mod deosebit pentru Sheik Paul.
Rym esti o dulce ca de obicei!


floare.gifCris, ma bucur sa te vad aici cu noi.


Paul
,as fi vrut sa fii mai darnic cu fotografiile;poate un coltisor din Zamca? sau Hagigadar ??
Multumesc. smile.gif

#52 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 09:58 PM

CITAT(rym @ Aug 18 2011, 05:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
floare.gifCris, ma bucur sa te vad aici cu noi.


Paul
,as fi vrut sa fii mai darnic cu fotografiile;poate un coltisor din Zamca? sau Hagigadar ??
Multumesc. smile.gif


@cris31 - multumesc pentru aprecieri
@rym - am zis sa nu fiu offtopic de tot D.gif

Manastirea Zamca

Miniaturi atașate

  • IMG_1534.jpg

Editat de Sheik Paul, 18 August 2011 - 10:01 PM.


#53 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 10:00 PM

CITAT(Sheik Paul @ Aug 18 2011, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@cris31 - multumesc pentru aprecieri
@rym - am zis sa nu fiu offtopic de tot D.gif


Manastirea Zamca

Miniaturi atașate

  • IMG_1583.jpg

Editat de Sheik Paul, 18 August 2011 - 10:00 PM.


#54 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 18 August 2011 - 10:02 PM

CITAT(Sheik Paul @ Aug 18 2011, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Manastirea Zamca


Manastirea Hagigadar

Imagini atașate

  • IMG_1691.jpg

Editat de Sheik Paul, 18 August 2011 - 10:17 PM.


#55 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 August 2011 - 10:19 PM

QUOTE(Sheik Paul @ Aug 18 2011, 09:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@cris31 - multumesc pentru aprecieri
@rym - am zis sa nu fiu offtopic de tot D.gif

Manastirea Zamca



e locul meu iubit;acolo imi ragaseam linistea si imi incarcam bateriile. smile.gif



#56 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 August 2011 - 10:41 PM

QUOTE(Sheik Paul @ Aug 18 2011, 10:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Manastirea Hagigadar

. Este cunoscută ca biserica unde se „îndeplinesc dorinţele“. De altfel, denumirea se trage din cuvintele armeneşti „hagiuc“ (dorinţă) şi „gadarel“ (a împlini).


Pot sa confirm ca este adevarat 100%.

#57 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 19 August 2011 - 11:10 AM

CITAT(BD @ Aug 18 2011, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu am facut azi vinetele, dar supa nu ma incumet, e migaloasa rau si cred ca e si mai buna tocmai ca e facuta in cantitate mare.


Nu ne-ai spus cum au iesit vinetele... D.gif

Supa Aganciabour este o supa ritualica, se pregateste doar la anumite sarbatori. Hurutul, ingredientul minune, se poate folosi la orice supa/ciorba. E extraordinar, poate transforma o supa banala intr-o delicatesa.

#58 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 August 2011 - 11:18 AM

Ba daaa, am scris si am zis si pe ce gatim azi, astazi mai pregatesc un articol (incet dar sigur) si iti las link. Abia o cartulie am tocit-o.


Deci reiau, au iesit excelente vinetele, cu toata adaugirea adusa de mine (busuioc in loc de patrunjel, ca nu aveam din ala, am pus din celalalt).


Cum e gata, iti zic. A plecat si cartulia spre targul Iasului :)
Ale mele


şi când plâng eu râd

#59 Sheik Paul

Sheik Paul

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi

Postat 19 August 2011 - 12:16 PM

CITAT(BD @ Aug 19 2011, 09:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ba daaa, am scris si am zis si pe ce gatim azi, astazi mai pregatesc un articol (incet dar sigur) si iti las link. Abia o cartulie am tocit-o.
Deci reiau, au iesit excelente vinetele, cu toata adaugirea adusa de mine (busuioc in loc de patrunjel, ca nu aveam din ala, am pus din celalalt).
Cum e gata, iti zic. A plecat si cartulia spre targul Iasului :)


Bravooo, ma bucur !
multumiri

#60 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 20 August 2011 - 09:07 PM

Minunate retetele. am sa ma incumet si eu sa le fac. Danoooo, copiaza-mi si mie cateva din retete :)
Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi