Sari la conținut

Poză

Meniuri de nunta.


7 răspunsuri la acest topic

#1 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 September 2005 - 09:52 AM

Scuze ,dar deoarece optiunea edit a aparut tarziu am fost nevoita sa-l sterg prima varianta incomplecta. Cu bine Higeia.
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#2 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 September 2005 - 11:07 AM

Subiectul stiu ca a mai fost abordat mai ales sub forma intrebarilor.
Propun moderatorilor sa adauge si acest trend altora cu acelasi continut sau sa le adauge pe acelea mai nesubstantiale acestuia. Le multzumesc anticipat.
Ceeace spun aici este o experienta traita nu generalitati.
Deci:
Am fost Duminica trecuta la o nunta in lumea buna intr-un oras mare de provincie(capitala de judet). Familia socrilor mari care ne-a invitat sunt prietenii nostri de 40 de ani, dinainte de nasterea mirelui.
Deci aici voi scrie [b]impresiile culinare ale unui nuntas
Restaurantul unde s-a desfasurat petrecerea era unul dintre cele mai bune din oras.
Decoratia salii era foarte frumoasa: in tonuri de alb si auriu, si se imbina perfect cu tonurile peretilor, lambriurilor ,etc.
Special pentru nunta scaunele fusesera imbracate în huse de satin alb , iar pe speteaza fiecare avea o esarfa de material auriu legat la spatele scaunului cu o funda mare.
Ni s-a explicat ca decorarea salii a fost facuta de o firma speciala. Invitatii erau asezati la mese mari patrate de 12 persoane (cate 3 pe o latura). Masa mirilor si nasilor era lunga cum se obisnuieste. Pe fiecare loc era un cartonas cu numele familiei invitate si urare de bun venit din partea mirilor. Pe fiecare masa era un meniu scris frumos cu litere aurii.
Alcatuirea meniului era urmatoare :

Entreuri reci : Salata de icre pe o felie de lamaie, masline, cascaval si sunca facute sandvici (sunca ,pasta de unt ,cascaval ,etc), o felie chec aperitiv , 3-5 felii muschi file,si la fel de sunca, pastrama, salam de Sibiu , ghiudem, jambon, cascaval (alt sort), o rosie mare in mijloc.
Cafea, saleuri, alune prajite
Entreuri calde : un paneu facut dintr-o felie sunca si una cascaval, crochete de carne de pui si legume, mini-frigarui cu piept de pui, cascaval pane, frunze de salata verde..

Friptura (1) de pulpe de pui cu friganele de cartofi- cred ca erau facute cu piureu din cartofi fulgi deoarece erau foarte moi si onctuoase.+ salata de varza
Friptura (2) din cotlete de porc cu cartofi pai si salata de rosii.

Desert : Prajiturele ,fursecuri facute in casa, cafea, fructe(care au stat in permanenta pe masa)

Tortul miresei.
Acesta a fost un spectacol aparte. Era facut la cea mai mare cofetarie din oras . Era dispus pe 5 nivele in cascadã. Unul mare dreptunghiular jos si alte 4 rotunde ce suiau in scara puse pe piloni . Unul dintre acestea de sus a fost dat nasilor (probabil in loc de gaina sau colaci !?.) Altul s-a adus la masa mirilor. Bine inteles acestia au taiat tortul cel mare si celelalte pentru oaspeti .
O nota aparte a fost faptul ca tortul a avut 3 blaturi de pandispan ,un strat crema de ciocolata si un strat crema alba cu multe fructe confiatealbe : ananas ,stafide , etc.
Prietena mea ne-a spus ca a luptat cu cofetarul pentru a nu pune gelatina in creme.
Decorul era din frisca alba(probabil cu gelatina, pentru a tine, oricum tot tortul a fost tinut la frigider pana in ultima clipa) cu trandafiri coloraþi roz si bleu si alte elemente dantelate de decor(dar nu erau bune la gust).
Prezentarea tortului a fost grandioasa :adus pe un carucior special , dealungul unui perete.. Pe latura exterioara (spre perete) erau plasate niste tuburi la toate cele 5 nivele care erau aprinse (ca niste artifici). Totul , bine inteles prezentat pe intuneric ºi în acordurile unei melodi foarte diafane cu versuri adecvate :
Tortul dragostei ,tortul iubiri…Probabil este un slagar special pentru asemenea prezentari.
In final noi, nuntasi am fost multzumitzi de meniu , nu ne-a provocat reactii adverse , cu toate ca am fi dorit mai multe legume. Dar ce sa faci ? Asa este la restaurant, iti da carnarie multã.
S-a baut wisky la antreu, si un minunat vin alb de Segarcea , pepsi si altele
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#3 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 28 September 2005 - 12:53 PM

e mult timp decand nu am ami partecipat la o nunta in Romania ,citit descrierea facuta de tine mi-ai trezit cateva amintiri....
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#4 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 28 September 2005 - 02:01 PM

V-amintiþi de Groapa lui Barbu? icon_lol.gif
Era acolo un meniu de la Borþoasa

<<Antreuri: brânzã telemea, mãsline...
icre de ºtiucã ºi crap
…………..
Ciorbe: ciorbã de ciocãnele…….
vestita ciorbã de “Sus inima români”

Oasele da-þi-le la câini.
……………..
Feluri: fripturi….

Voie bunã: lichioruri, cafea.....
. . . . . . . . . . . .
Dacã ciorba nu-i bunã, ascultã-l pe Zavaidoc.

Nu-i uita pe ospãtari.>> icon_lol.gif

Dar nu numai asta mi-am amintit, ci cã am fost de curând la o nuntã, tot la cârciumã.

Deci, pe scurt:

antreuri reci:
caºcaval, pastramã, salam de Sibiu, mãsline, o roºie, totul pe frunzã de salatã

antreuri calde:
peºte prãjit (probabil cod), cu felii de lãmâie

mâncãri:
sarmale in foi de varzã acrã cu mãmãligã (astea au fost mortale)
fripturã de porc la grãtar cu cartofi prãjiþi

dulciuri:
fel de fel
tort (dreptunghiular, probabil diplomat, tot aºa, cu artificii pe laturi

bãuturi:
palincã, votcã, gin
vin alb de Focºani.

#5 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 28 September 2005 - 02:09 PM

"Groapa" ? Daaa... si Didina si Paraschiv, ba nu, Sandu (sau Paraschiv?) au vrut icre cu rosii icon_lol.gif

Puiule, "subtire" meniu' la nunta da', probabil, si daru"' icon_lol.gif

#6 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 28 September 2005 - 02:18 PM

Didina ºi Paraschiv au vrut icre ºi au baut bere. Parcã.

Eugenia, meniul n-a fost subþire deloc, dar fiind ocupat cu diferite sârbe ºi hore, n-am avut timp sã iau bine seama la tot. icon_lol.gif

#7 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2005 - 11:13 PM

Cand am deschis acest subiect m-am ganditla viitoare mirese care vor sa se informeze despre meniu la asa o ocazie.
Tot pentru ele pun si o poza cu tortul de la nunta la care am fost .(reala nu virtuala )

Miniaturi atașate

  • Nunta_cu_tortul_lui_Tavi_Radescu.jpg

Editat de Higeia, 10 November 2005 - 11:21 PM.

"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#8 SteveWorks

SteveWorks

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi

Postat 30 July 2015 - 02:50 PM

CITAT(Higeia @ Nov 10 2005, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cand am deschis acest subiect m-am ganditla viitoare mirese care vor sa se informeze despre meniu la asa o ocazie.
Tot pentru ele pun si o poza cu tortul de la nunta la care am fost .(reala nu virtuala )


Foarte fain tortul. Si memorabil si de bun gust. :)




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi