Sari la conținut

Poză

CORNULETE CU BRANZA


44 răspunsuri la acest topic

#1 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 17 October 2006 - 03:37 PM


CORNULETE CU BRANZA

Reteta asta ma chinui de mult sa o "fur" de la soacra-mea si mereu "uita" sa mi-o dea!!! De data asta nu a mai putut,pt ca dupa botez a venit la cafea cuscra ei,soacra fica-sii si a servit aceste cornulete...dna Lena a ramas placut surprinsa de ele si ia cerut reteta...cum din respect nu o putea refuza si eu fiind prezenta...i-a dat explicatiile necesare...rapid totusi si nu cred ca dna Lena mai tine minte...si eu am inregistrat imediat totul...nu stiu de ce pana acum nu a vrut sa mi-o dea...dar ma rog,fiecare avem ceva ce vrem sa fie numai al nostru!!!
Sunt putin migaloase,nu va uitati in finalul meu ca am marit forma...nu mai aveam timp ca trebuia sa merg la gradi si ma si cocoseasem de atatea cornuri...dar merita...sunt crocante,se pot congela si raman la fel cand le decongelam! Doar incalziti cuptorul si puneti apoi inauntru cornurile sa se dezgete...cu cuptorul stins...vor fi ca si cum abia au fost facute...asta e istoria sa ne punem pe treaba! Soacra mea masura in pahare si cu faina "cat cuprinde"...eu m-am pus pe masurat!

Avem nevoie de
800 gr faina aprox
200 ml apa calaie
200 ml lapte caldut
200 ml ulei de masline
1 cub de drojdie proaspata,42 gr are la noi sau 1 pac de drojdie uscata
1 lingurita zahar
o lingurita sare
1 ou si 2 galbenuse
2 linguri de iaurt gros(asta e de la mine!)
susan,mac sau ce vreti...sau nimic!

PENTRU UMPLUTURA
Feta,branza de vaci si un cascaval sarat 500GR in amestec cu oul de mai sus...

Pt inceput punem apa calduta toata cu 3-4 liguri de faina si lingurita de zahar,drojdia si facem maia...dupa 30 minute arata cam asa



Intr-un lighean punem faina si restul de ingrediente,lapte,sare,maia,ulei si facem un aluat elastic care nu se lipeste de mana...daca e nevoie mai puneti putina faina...daca aveti masina de paine se pun toate in masina si se framanta...obtinem un aluat fin si nelipicios



il lasam la crescut in jur de o ora



Apoi il impartim in 16 bucati cat mai egale



Intindem foi mici cat o farfurie aprox



Si taiem in 8 ca la pizza...vor iesi bucati f mici...asta e tot farmecul la aceste cornulete...chiar daca eu nu am rezistat pana in final



Punem un varf de lingurita din amestecul de branzeturi,aici puteti pune ce vreti,cu 1 ou...



Si rulam mici cornuri...



Aici deja foaia am taiat-o in 4 in loc de 8 ...dar e ok si asa...sunt doar putin mai mari...



Si doua in forma de paine impletita cu umplutura de branza

Folosim hartie de copt in tavi sa nu se lipeasca!




Am uns cu iaurt in amestec cu 2 galbenusuri de ou si am presarat susan pe cele mici,susan negru pe cele mijlocii si mac pe painici!!!



Lasam iar la crescut inca o ora...





SA NU UIT...PUNEM PUTIN DIN LOC IN LOC MARGARINA,CA IN POZE...FACE ALUATUL LA COPT MULT MAI FRAGED!!!

Coacem la 180gr 30 min maxim...sau pana se rumenesc sus si jos...si din cand in cand folosim un spray cu apa si umezim cornuletele in timp ce se coc!






Editat de Theodora, 17 October 2006 - 04:44 PM.



#2 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 17 October 2006 - 03:52 PM












#3 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 October 2006 - 04:21 PM


woooow! shtia oacra de ce pazea cu sfintenie secretul:)) si zic ca pana la urma a meritat si asteptarea...arata excelent!!!


#4 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 October 2006 - 04:23 PM

Mi-ai facut o pofta eusa_drool.gif. Arata tare apetisante !!! Aveam placinta cu dovleac in plan azi...dar cred ca schimb meniul laugh.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#5 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 17 October 2006 - 04:27 PM

minunat ca intotdeauna,chestia cu margarina la copt tre sa fie faina,vreau sa le fac insa am o nelamurire cu ouale si daca esti draguta poate ma dumiresti ca sa fac si eu ca tine de la A-Z icon_smile.gif ,deci galbenusele nu se pun in aluat ci in iaurt...si sus la maia ai uitat sa zici de drojdie,pt mine nu-i bai ca am inteles dar mai sant fete incepatoare care poate nu stiu icon_biggrin.gif floare.gif ...ma duc intre timp sa pun de maia tongue.gif

a,inca ceva,in compozitia de branza ce ai pus ca nu ma dumiresc ce e,spagheti cumva rolleyes.gif

Editat de Otti, 17 October 2006 - 04:29 PM.

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#6 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 17 October 2006 - 04:32 PM

(Daneza13 @ Oct 17 2006, 04:23 PM)

Mi-ai facut o pofta eusa_drool.gif. Arata tare apetisante !!! Aveam placinta cu dovleac in plan azi...dar cred ca schimb meniul laugh.gif


laugh.gif si eu aveam altceva in plan dar cand am venit de la gradi zic hai sa trag un ochi inainte sa ma apuc,si na belea,vine Theo cu asa frumuseti la care nu rezist...deci Dana treci si tu de pune de-o maia icon_biggrin.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#7 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 17 October 2006 - 04:42 PM

(Otti @ Oct 17 2006, 05:27 PM)

minunat ca intotdeauna,chestia cu margarina la copt tre sa fie faina,vreau sa le fac insa am o nelamurire cu ouale si daca esti draguta poate ma dumiresti ca sa fac si eu ca tine de la A-Z icon_smile.gif ,deci galbenusele nu se pun in aluat ci in iaurt...si sus la maia ai uitat sa zici de drojdie,pt mine nu-i bai ca am inteles dar mai sant fete incepatoare care poate nu stiu icon_biggrin.gif floare.gif ...ma duc intre timp sa pun de maia tongue.gif

a,inca ceva,in compozitia de branza ce ai pus ca nu ma dumiresc ce e,spagheti cumva rolleyes.gif



Da...galbenusurile sunt pt uns si puteti scoate iaurtul,dar eu de cand cu coronitele lui Poca,am ramas cu "cusurul" asta...imi place sa ung cu iaurt si galbenus...o sa corectez si la maia...

Am mancat acum de m-am umflat...am pierdut numarul,sunt tare bune...si crocante! icon_smile.gif
Bafta fetelor!



#8 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 17 October 2006 - 05:28 PM

am aluatul la crescut eu fac varianta dulce asa ca am pus ulei de floarea soarelui,am mai adaugat cateva lingurite de zahar si coaja de portocala,s-a lucrat usor iar mie din 800 grame faina cantarita mi-au ramas 200 gr...deci mi-a intrat 600 de faina icon_smile.gif

revin cu rezultatul,eu am facut cornuri mari si melci ca n-am rabdare,iar foaia am intins-o mai subtire ca tine si rau am facut ca dupa format la crescut crapau de pufos ce era aluatul icon_biggrin.gif dar nu ma deranjeaza bine ca sant buuuuni,pe deasupra am presarat zahar brun,splendizi,mersi Theodora floare.gif

o sa revin cu poza ca acum nu se poate atasa da eroare..deci

Miniaturi atașate

  • bild_118.jpg

Editat de Otti, 18 October 2006 - 10:17 AM.

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 18 October 2006 - 10:42 AM

Theo, ai maini de aur. arata super. poate o sa ma incumet sa-i fac de craciun.Bravo si merci de reteta.
Fan n_puiu for ever



#10 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 October 2006 - 11:00 AM

Mamaaa, ce bine arata. Cred ca o sa-i fac si eu, dar in varianta dulce. Deabea astept. icon_biggrin.gif

#11 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 18 October 2006 - 11:16 AM

Deci mi-ai facut o pofta!!!!!! In concluzie adio alte prajituri ca eu fac cornuletele Teodorei. Am in casa doi fani branza asa ca sunt sigura ca voi avea succes.

#12 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 18 October 2006 - 12:08 PM

Cornuletele tale sunt supi!Excelent!
Ma tot minunez cate chestii complicate stii sa faci.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#13 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 October 2006 - 07:13 PM

micu, ce-s alea "cornulete supi" ? icon_scratch.gif

theodora, sora mea in cocaraie si-n aluaturi ! laugh.gif asa te vreau, cu retete d-astea , sa simtzim noi coca , sa modelam noi aluatu', sa-l incovrigam, sa-l framantam, alea alea... mor dupa retete d-astea , daca o mai prinzi pe mama soacra, mai ancheteaz-o, vezi ce mai stie laugh.gif

#14 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 19 October 2006 - 07:22 AM

Theodora , aluatul tau este o minune! icon_smile.gif Am facut ieri cornuletele cu gem de prune , am facut din el si niste chifle pt pachet la scoala. Este un aluat fin , usor de modelat,a crescut mult si pufos (eu nu sunt mama aluaturilor si sunt incintata ca mi-a iesit) Nu am poze pt ca le-am scos din cuptor cind au venit toti acasa, dar mai fac azi o tura si aduc dovada.Iti multumim pentru reteta! floare.gif

#15 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 19 October 2006 - 08:50 AM

(Pocahontas @ Oct 18 2006, 05:13 PM)

micu, ce-s alea "cornulete supi" ? icon_scratch.gif

theodora, sora mea in cocaraie si-n aluaturi ! laugh.gif asa te vreau, cu retete d-astea , sa simtzim noi coca , sa modelam noi aluatu', sa-l incovrigam, sa-l framantam, alea alea... mor dupa retete d-astea , daca o mai prinzi pe mama soacra, mai ancheteaz-o, vezi ce mai stie laugh.gif



"Cornulete supi " sunt cornulete super prescurtate sau "diminutivate".dar daca ti-as spune ca-s "TZATZA DE MATZA ", mai folosim uneori pentru super.Asa-i ca te-am bagat in ceata?
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#16 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 19 October 2006 - 10:48 AM

(Lumiere @ Oct 19 2006, 07:22 AM)

Theodora , aluatul tau este o minune! icon_smile.gif Am facut ieri cornuletele cu gem de prune , am facut din el si niste chifle pt pachet la scoala. Este un aluat fin , usor de modelat,a crescut mult si pufos (eu nu sunt mama aluaturilor si sunt incintata ca mi-a iesit) Nu am poze pt ca le-am scos din cuptor cind au venit toti acasa, dar mai fac azi o tura si aduc dovada.Iti multumim pentru reteta! floare.gif


tie cata faina ti-a intrat?!?
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#17 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 19 October 2006 - 12:22 PM

(Otti @ Oct 19 2006, 08:48 AM)

tie cata faina ti-a intrat?!?


Am facut din 400g faina , cu ulei de floarea soarelui
acum le-am scos din cuptor, astea-s cele mai frumoase

[attachmentid=63668]
am facut si o piinica foarte pufoasa
[attachmentid=63669]
Data viitoare o sa fac din cantitatea intreaga de faina pentru ca daca mi-au iesit si a doua oara inseamna ca m-am specializat in aluaturi. rolleyes.gif
Multumim Theodora! icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • Imag002.jpg
  • Imag003.jpg


#18 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 19 October 2006 - 12:33 PM

ti-au iesit f frumoase...deci ai injumatatit cantitatile,n-ai mai adaugat sau luat din lichide,nu?..te bazai un pic dar vreau sa verific faina mea pt ca mie mi-au intrat doar 600 gr la portie intreaga in loc de 800 gr(am schimbat faina si vad ca e cu figuri rolleyes.gif )
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#19 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 19 October 2006 - 12:44 PM

(Otti @ Oct 19 2006, 10:33 AM)

ti-au iesit f frumoase...deci ai injumatatit cantitatile,n-ai mai adaugat sau luat din lichide,nu?..te bazai un pic dar vreau sa verific faina mea pt ca mie mi-au intrat doar 600 gr la portie intreaga in loc de 800 gr(am schimbat faina si vad ca e cu figuri rolleyes.gif )


Multumesc Otti , da , doar am injumatatit cantitatile , nu am mai adaugat / luat nimic, iar la final am lucrat totul pe plansa cu putina faina.Din putina mea experienta cu aluaturile am vazut ca faina este foarte importanta ,la fel si drojdia.De iesit ,imi ieseau , dar aluatul asta are ceva special care pe mine ma multumeste 100%.Are ceva pufos mai altfel ca pina acum, sau poate ca am eu mai multa rabdare la framintat .... unsure.gif o floare pt tine floare.gif

#20 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 19 October 2006 - 01:15 PM

multumesc Lumiere pupic.gif ...intr-adevar faina si drojdia au rol important aici pt un rezultat frumos si eu cred ca ma intorc la cea pe care-o foloseam inainte ca o cunosc si n-am dat gres cu ea
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi