Sari la conținut

Poză

Panini


113 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 02:05 PM

Se pot umple cu orice,de la nutella la salamarie.Sunt incredibil de pufosi si se fac destul de repede:
PIC_2008_0328_026___Custom_.JPG

PIC_2008_0328_050___Custom_.JPG



#2 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 28 March 2008 - 02:10 PM

Ce-i aia salamarie?
Arata super! wink.gif

#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 02:11 PM

Ingrediente:
500 gr faina
50 gr zahar
10 gr miere
300 gr lapte
20 gr drojdie proaspata sau 7 gr liofilizata
40 gr unt
10 gr sare

PIC_2008_0328_005___Custom_.JPG


Din cauza de lipsa de timp eu am facut aluatul in masina de paine de data asta.Am pus intai laptelele apoi untul la temperatura camerei,zaharul,mierea,faina si apoi drojdia.Am bagat 1.50 la framantat si a crescut bine.De obicei il fac la mana dar azi sunt si racita si mai am de facut o groaza de treburi.Asaaa:
Aici le-am bagat in masina:
PIC_2008_0328_007___Custom_.JPG

Si aici e aluatul gata:
PIC_2008_0328_010___Custom_.JPG


#4 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 28 March 2008 - 02:12 PM

QUOTE(Ursuleatza @ Mar 28 2008, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce-i aia salamarie?
Arata super! wink.gif

mi-ai luat-o inainte! ne scuzi laura ca ti-am intrerupt sirul postarilor
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:05 PM

Daca le facem manual procedeul e urmatorul:
Frecam drojdia cu mierea si zaharul si o amestecam cu o parte din cele 300 gr lapte(150 gr).Adaugam treptat faina amestecata cu sarea si framantam.Adaugam apoi untul si laptele ramas si framantam pana la omogenizare.Acoperim cu folie si lasam 30-45 minunte la crecut.Aluatul il impartim in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare.Le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului.Incalzim cuptorul la 200 grade si le coacem 20 minute.

#6 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:10 PM

Deci cum spuneam impartim aluatul in 6 bile egale si le punem in tava:
PIC_2008_0328_014___Custom_.JPG

Dupa maxim 40 minute isi dubleaza volumul:
PIC_2008_0328_021___Custom_.JPG

Le bagam in cuptor pentru 20 minute la 200 grade:
PIC_2008_0328_025___Custom_.JPG



#7 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:16 PM

Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca:
PIC_2008_0328_017___Custom_.JPG

PIC_2008_0328_019___Custom_.JPG

Lichidul asta se foloseste pentru a da pufosenie crustei.

#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:34 PM

Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care tre sa fie caldut:

PIC_2008_0328_037___Custom_.JPG

Sunt extraordinar de pufoase.
PIC_2008_0328_051___Custom_.JPG

Sia ici sectiune:
PIC_2008_0328_057___Custom_.JPG

PIC_2008_0328_067___Custom_.JPG


Imagini atașate

  • PIC_2008_0328_028___Custom_.JPG


#9 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 28 March 2008 - 03:38 PM

Ce frumosi si pufosi!! smile.gif
Ma omori cu toate retetele astea.Momentan ai mei nu se mai satura de grisinele alea,dar parca vad ca le tre si panini amu!! biggrin.gif
Maya's World .

#10 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 28 March 2008 - 03:41 PM

Frumosi panini Laura smile.gif

#11 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:41 PM

CITAT(Ursuleatza @ Mar 28 2008, 03:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce-i aia salamarie?
Arata super! wink.gif



CITAT(anomiss @ Mar 28 2008, 03:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mi-ai luat-o inainte! ne scuzi laura ca ti-am intrerupt sirul postarilor


Salamarie=salam,parizer etc.Scuze,trebuia sa explic. floare.gif Sunt atat de zapacita azi ,ca mai bine trebuia sa postez maine.Mi-e teama ca am fost cam incoerenta.Imi spuneti voi daca nu intelegeti ceva. smile.gif

#12 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 28 March 2008 - 03:45 PM

Laurici, ma uit la mine, ma uit la chifle, ma uit din nou la mine si la kilogramele mele in plus, si ma mai uit inca odata la chifle si pofta a invins....brava tu pentru reteta asta, e super usoara si rezultatul e spectaculos de reusit!
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:46 PM

CITAT(MAYA @ Mar 28 2008, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce frumosi si pufosi!! smile.gif
Ma omori cu toate retetele astea.Momentan ai mei nu se mai satura de grisinele alea,dar parca vad ca le tre si panini amu!! biggrin.gif


Mercic mult Maya ca iti plac!!Eu din astea am gustat un coltisor,mai pastrez 2 ca maine vrem la iarba verde si restul ii cam dau ca de tinut in casa e cam periculos.Grisinele tre sa le mai fac si eu dar am zis ca astept pastele..sa vad daca reusesc!! smile.gif

#14 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:48 PM

CITAT(aliza @ Mar 28 2008, 04:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumosi panini Laura smile.gif


Multumesc mult Aliza!!! smile.gif

#15 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 28 March 2008 - 03:49 PM

Arata super ce ai facut tu acolo si sunt convinsa ca sunt bune la gust. O intrebare: pot fi folosite ca baza pentru sandwichuri? O sa le execut si eu, cel mai probabil duminica si vin cu poze.

Si inca o intrebare: cele facute la mp sunt diferite de cele framantate cu mana? Intreb ca sa stiu pe ce cale sa o apuc smile.gif

#16 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:51 PM

CITAT(anomiss @ Mar 28 2008, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laurici, ma uit la mine, ma uit la chifle, ma uit din nou la mine si la kilogramele mele in plus, si ma mai uit inca odata la chifle si pofta a invins....brava tu pentru reteta asta, e super usoara si rezultatul e spectaculos de reusit!


Lasa-le dom'le incolo de kile!!Noi sa fim sanatoase nu???Merci mult ca-ti place rezultatul si sper sa se inteleaga ceva din reteta ca azi sunt racita,am febra si nu prea sunt coerenta. pupic.gif

#17 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 28 March 2008 - 03:52 PM

aaahhh, ce mi'as infige la ora asta dintii intr'o chifla rumenoara, nemancata fiind de dimineata... nicio frimitura nu ti'ar ramane tongue.gif
super faina reteta si'mi place faza cu unsul cu apa+amidon, n'am mai intalnit si sunt curioasa deci le fac.
pupic.gif
kill all my demons, and my angels might die too

#18 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 28 March 2008 - 03:53 PM

QUOTE(Laura_A @ Mar 28 2008, 03:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lasa-le dom'le incolo de kile!!Noi sa fim sanatoase nu???Merci mult ca-ti place rezultatul si sper sa se inteleaga ceva din reteta ca azi sunt racita,am febra si nu prea sunt coerenta. pupic.gif

sanatate maxima, si eu sunt la fel, intre agonie ( starea febrila) si extaz( privind la panini)!
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#19 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 28 March 2008 - 03:58 PM

daca nu as fi avut painea facuta ieri acum am as fi pus masina la treaba.arata super.duminica le fac si eu.
inca o reteta delicioasa ai scris floare.gif

#20 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 28 March 2008 - 03:58 PM

CITAT(Iepurele_Grabit @ Mar 28 2008, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super ce ai facut tu acolo si sunt convinsa ca sunt bune la gust. O intrebare: pot fi folosite ca baza pentru sandwichuri? O sa le execut si eu, cel mai probabil duminica si vin cu poze.

Si inca o intrebare: cele facute la mp sunt diferite de cele framantate cu mana? Intreb ca sa stiu pe ce cale sa o apuc smile.gif


Multumesc ca iti plac!!Pot fi folosite ca baza pt sandwichuri sarate si pot fi unse si cu gem,nutella,etc.Gustul chiflei nu este nici dulce,nici sarat.La masina de paine am framantat doar aluatul iar apoi le-am copt in cuptor.Aluatul e mai pufos facut la masina dar nu difera mult de cel facut la mana. smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi