Sari la conținut

Poză

Paine fara framintari in 2 ore!


730 răspunsuri la acest topic

#21 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 November 2008 - 11:35 PM

CITAT(iulia13 @ Oct 31 2008, 11:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum astept cu nerabdare si rezultatul lui Adriana Nicoleta! unsure.gif

Am facut-o dar nu m-a dat pe spate, in mod sigur din vina mea, nu te ingrijora.
M-am gindit sa inlocuiesc laptele cu kefir ca sa creasca mai bine, numai ca in felul asta, kefirul fiind rece, probabil a coborit temperatura pe care trebuia sa o aiba si n-a crescut in 2 ore, bine ca eu am pus-o in fata semineului la caldurica si pina la urma a crescut, s-a copt bine cu coaja rumena dar inauntru e umeda si deci necoapta.

Eu acu am de gind sa o refac dar cu drojdie proaspata, sa vedem ce iese.

Am mutat toate mesajele aici, acu iulia uita-te la toate si zi-mi pe care, dintre cele scrise de tine sa le las si pe care sa le sterg.
Ca sa stea la Imagini trebuie sa aiba poze pas cu pas smile.gif

#22 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 02 November 2008 - 02:11 AM

Imi pare rau Adriana ca incercarea ta n-a fost satisfacatoare, si eu cred ca din cauza temperaturii kefirului n-a crescut cum trebuia in 2 ore, i-a facut bine ca ai pus-o la cald.
Cit in privinta umiditatii, eu stiam ca iaurtul si kefirul au proprietatea de a pastra umiditatea in piine (si in alte aluaturi) deci se poate sa fi ramas umeda si din cauza asta.
Si pe mine m-a batut gindul sa o incerc cu drojdie proaspata, sint sigura ca merge, caci in a doua mea incercare, cea mai frumoasa dar care n-a fost pozata (saraca de ea, mincata si nepozata!), nu mai aveam destula drojdie uscata, si am completat cu un guguloi de proaspata! Si a iesit de nota zece.
O voi reface saptamina viitoare, numai cu drojdie proaspata, sa vad cum iese.
Cit despre mesaje, sint citeva in dublu, dar nu-i bai.
Multumesc pentru transfer, si scuze ca n-am facut totul perfect cu topicul acesta. floare.gif

#23 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 November 2008 - 03:30 PM

Aseara a fost mai neplacuta ca era inca fierbinte, azi am incalzit-o si crocantit-o tongue.gif in fata semineului si am facut tartine cu patè din ea, mai am mai putin de jumatate smile.gif
007.JPG

#24 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 November 2008 - 09:55 PM

Iluia, nu stiu de ce-am avut impresia ca ti-am lasat un mesaj aici, sper ca nu l-am postat gresit intr-un alt topic laugh.gif . In fine...mii de multumiri icon_love.gif si iar vin cu poze.
pp1.JPG pp2.JPG
pp3.JPG
wave.gif .

MUDJ@HISTA

#25 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 09 November 2008 - 01:26 AM

uau!!
Super painea ta! hello2.gif Maine sau poimaine o fac si eu din nou, caci saptamina asta m-am "jucat" numai cu masina de facut paine, aveam de testat anumite idei, dar mi-e tare pofta de gustul la painea asta, trebuie neaparat s-o fac din nou!
Tu tot cu drojdie uscata ai facut-o?
Adriana vroia s-o incerce cu drojdie proaspata, nu stiu daca a avut ocazia, poate ma incumet eu!
Oricum, de cum o fac, o trag in poze, prea imi pare rau ca n-am poze mai frumoase la inceputul topicului!
Multumesc mult pentru pozele tale, noroc cu ele, ar fi trebuit sa o rog pe Adriana Nicoleta sa le puna pe ale tale de la inceput! smile.gif

#26 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 09 November 2008 - 09:39 AM

iulia, vrea sa fac si eu painica ta mai rapida, caci pe cea artizanala obisnuita o fac mereu,
dar te rog sa-mi spui daca ai lasat aluatul sa creasca la cald sau la temperatura camerei.
Tava cred ca nu ai mai incins-o in cuptor ca vad ca ai pus aluatul direct in ea de la inceput.
Si poate stii tu sau altcineva de pe aici daca pot sa pun kefir in loc de lapte.

Editat de mico, 09 November 2008 - 09:44 AM.


#27 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 09 November 2008 - 12:32 PM

felicitari iulia pt reteta , am facut varianta mariei si mi-a placut mult, numai ca dura prea mult, sunt curioasa daca gustul e acelasi

#28 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2008 - 03:26 PM

Am facut paine de toate formele si toate natiile, bune... dar painea artizanala pentru mine sta pe locul intai. Acum vreau sa incerc si reteta aceasta, dupa cum se vede are aceeasi textura ca si cea artizanala.
Mudji, intr-adevar painica facuta de tine (fara suparare) arata bestial, nota 15000! Bravo fata! floare.gif
Multumesc Iulia pentru reteta floare.gif si cand o iesi din cuptor (zilele astea), vin aici cu dovada. Pup! icon_love.gif

#29 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 November 2008 - 04:29 PM

CITAT(iulia13 @ Nov 9 2008, 02:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
uau!!
Super painea ta! hello2.gif Maine sau poimaine o fac si eu din nou, caci saptamina asta m-am "jucat" numai cu masina de facut paine, aveam de testat anumite idei, dar mi-e tare pofta de gustul la painea asta, trebuie neaparat s-o fac din nou!
Tu tot cu drojdie uscata ai facut-o?
Adriana vroia s-o incerce cu drojdie proaspata, nu stiu daca a avut ocazia, poate ma incumet eu!
Oricum, de cum o fac, o trag in poze, prea imi pare rau ca n-am poze mai frumoase la inceputul topicului!
Multumesc mult pentru pozele tale, noroc cu ele, ar fi trebuit sa o rog pe Adriana Nicoleta sa le puna pe ale tale de la inceput! smile.gif

Iulia, eu nu stiu ce-a facut Adriana de nu i-a iesit. dontknow.gif ...chiar ma mir. Am facut-o si aseara, in timp ce iti scriam mesajul aveam in cuptor a 3-a paine reusita facuta dupa reteta ta. Revin cu poze cu a treia paine.

Da, tot cu drojdie uscata am facut-o, nici nu m-am gandit s-o fac cu drojdie proaspata. De ce as schimba ceva la ea (??) daca sunt atat de multumita.... Plus ca merge rapid si da, eu zic ca-i mai buna decat artizanala Mariei, parerea mea. Dupa reteta Mariei, imi iesea bine si aia dar, totusi se simtea mirosul drojdiei mai ales cand era calda.

Multumesc eu (ptr. a cata oara?! biggrin.gif ), noroc cu tine smile.gif , nici nu mai stiu cum sa-ti multumesc Iluia pupic.gif.

Ar fi trebuit de la inceput s-o rogi pe Adriana sa-ti lase topicul la imagini pana iti editai topicul/mesajul cu poze - pas cu pas.



CITAT(mico @ Nov 9 2008, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
iulia, vrea sa fac si eu painica ta mai rapida, caci pe cea artizanala obisnuita o fac mereu,
dar te rog sa-mi spui daca ai lasat aluatul sa creasca la cald sau la temperatura camerei.
Tava cred ca nu ai mai incins-o in cuptor ca vad ca ai pus aluatul direct in ea de la inceput.
Si poate stii tu sau altcineva de pe aici daca pot sa pun kefir in loc de lapte.

Mico, mai bine pune apa.

P.S. Eu la temperatura camerei am lasat aluatul la dospit, a crescut frumos.... nici eu n-am incins vasul, am turnat aluatul direct in vasul tapetat cu hartie pergament.


CITAT(Pocahontas @ Nov 9 2008, 01:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
felicitari iulia pt reteta , am facut varianta mariei si mi-a placut mult, numai ca dura prea mult, sunt curioasa daca gustul e acelasi

Eu zic ca e mai bun Poca, ptr. ca nu se simte asa tare mirosul drojdiei si parca e si mai pufoasa un pic, mai usoara, mai bine crescuta.

CITAT(Gabi Cara @ Nov 9 2008, 04:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut paine de toate formele si toate natiile, bune... dar painea artizanala pentru mine sta pe locul intai. Acum vreau sa incerc si reteta aceasta, dupa cum se vede are aceeasi textura ca si cea artizanala.
Mudji, intr-adevar painica facuta de tine (fara suparare) arata bestial, nota 15000! Bravo fata! floare.gif
Multumesc Iulia pentru reteta floare.gif si cand o iesi din cuptor (zilele astea), vin aici cu dovada. Pup! icon_love.gif

biggrin.gif Fara, fara suparare Gabitza, cine s-ar putea supara?! smile.gif Multumesc ptr. aprecieri floare.gif.

P.S. Si la mine tot pe locul intai sta artizanala DAR, artizanala Iuliei! pupic.gif


MUDJ@HISTA

#30 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 09 November 2008 - 04:50 PM

Mudja, multumesc! Ma duc sa pun de-o paine!

#31 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 November 2008 - 04:54 PM

Seteaza cuptorul la maxim si...bafta Mico! smile.gif
MUDJ@HISTA

#32 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 November 2008 - 05:34 PM

Tot eu
p2.JPG
shades.gif p.JPG
MUDJ@HISTA

#33 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 10 November 2008 - 02:15 AM

De-acum am sa-ti spun SuperMudjahista, pentru ca de cite ori vad pozele tale numai "super" spun! Super frumoase, super misto, super bronzate!
Si-mi dau o pofta sa fac din nou painea asta! Trebuia s-o fac azi, dar am avut o gramada de treaba si n-am putut, cred ca abia maine sau marti o fac, si cred ca voi face doua dintr-o data, asa pofta mi-e de ea!
Acum raspund, dar eu nu stiu cum sa fac sa bag in acelasi mesaj raspunsuri ptr fiecare, asa ca ...

- Mico, eu am lasat-o la crescut in bucatarie unde nu era foarte cald, temperatura ambienta era cam de 19-20°C. Am pus folie peste castron, si am lasat-o 2 ore sa-si faca treaba. Probabil ca daca o lasati sa creasca la cald, timpul de lucru al drojdiei sa va reduce.
- Am facut-o de 2 ori, prima data am incins tava (teflon), dar nu i-am pus capac, sint pozele cu care am demarat topicul; Rezultat: a crescut super frumos, textura si gustul o minune, dar nu s-a bronzat! A doua oara n-am mai incins cratita (o cratita din fonta de aluminiu, ca un tuci dar mult mai usoara) si am pus capacul! Nu am poze, dar a iesit frumoasa rau, si crescuta, si pleznita si bronzata, cam cum sint painile SuperMudjahistei!
Deci eu nici nu pun hirtie de copt, si nu mi s-a lipit nici in tava teflon, nici in asta din fonta de aluminiu, dar e adevarat ca cratita asta pe care o am e foarte indicata ptr tipurile astea de paine.
O s-o pozez sa o pun aici. Am si tuci, dar e greeeu icon_eek.gif , si eu stau cam slabut la capitolul bicepsi icon_cry.gif !
- Asa cum am mai spus, nu cred ca inlocuitul laptelui cu kefirul este indicat, AdrianaNicoleta a incercat-o cu kefir si i-a ramas umeda si cam necoapta. Daca tot o faci prima data, nu te hazarda.
Deci eu va doresc mult succes la toate si astept cu mare nerabdare pozele voastre. Promit sa o fac si eu din nou si sa revin cu precizari!
smile.gif floare.gif floare.gif floare.gif



#34 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 November 2008 - 03:44 PM

CITAT(iulia13 @ Nov 10 2008, 03:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
De-acum am sa-ti spun SuperMudjahista, pentru ca de cite ori vad pozele tale numai "super" spun! Super frumoase, super misto, super bronzate!
Si-mi dau o pofta sa fac din nou painea asta! Trebuia s-o fac azi, dar am avut o gramada de treaba si n-am putut, cred ca abia maine sau marti o fac, si cred ca voi face doua dintr-o data, asa pofta mi-e de ea!
[...][/...]

superman.gif biggrin.gif bine, multumesc Iulia ptr. aprecieri. Iar o fac azi icon_bounce.gif.

MUDJ@HISTA

#35 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 November 2008 - 06:16 PM

Iulia, iarta-ma, imi pare rau ca iar tre sa vin aici plingind dar as vrea sa pricep ce nu imi iese mie
uite-o, dupa 2 ore de stat in castron cu folie deasupra, la 19.5°C cite sunt in bucatarie
nemiscata
002.JPG
e facuta exact cum ai zis tu, jumatate din cantitate
si voua amestecul v-a iesit asa de tare, pentru ca virgula comparativ cu cel de la piinea artizanala e mult mai tare


#36 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 10 November 2008 - 08:18 PM

Nu inteleg! Acum am pus-o si eu din nou la facut si am fotografiat etapele. Poate-mi fac timp s-o bag pe topice in imagini, daca nu le bag aici.
Dar hai sa repet inca o data ce si cum am facut eu pina acum.
Am pus laptele (lapte normal) la incalzit cu apa 1 minut la microunde, am dizolvat mierea in lichide, in alt castron am amestecat faina cu 2 lingurite de drojdie uscata si 1 lingurita de sare, apoi am adaugat lichidele si am amestecat faina cu ele. A iesit o pasta lipicioasa, am presarat putina faina, am tras filmul peste castron si am lasat-o acolo sa munceasca!
Asta a fost exact acum jumatate de ora, am fost s-o vad, filmul s-a aburit deja, si coca s-a marit putin.
Sper sa iasa frumusica, caci de cind o tot face Super Mudjahista incep sa am emotii!
Acum Adriana, daca tot ai facut coca, chiar daca n-a crescut enorm, arunc-o totusi in cuptor, dar poate e mai bine sa o parasutezi intr-o cratita incinsa, poate asta va activa mai mult si mai repede crescutul in cuptor.
Eu iti tin pumnii. Bafta si tine-ne la curent!

#37 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 November 2008 - 10:54 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Nov 10 2008, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iulia, iarta-ma, imi pare rau ca iar tre sa vin aici plingind dar as vrea sa pricep ce nu imi iese mie
uite-o, dupa 2 ore de stat in castron cu folie deasupra, la 19.5°C cite sunt in bucatarie
nemiscata
002.JPG
e facuta exact cum ai zis tu, jumatate din cantitate
si voua amestecul v-a iesit asa de tare, pentru ca virgula comparativ cu cel de la piinea artizanala e mult mai tare

[superman.gif Scuze Iulia ca ti-o iau inainte cu pozele].

Adriana 056.gif , nu stiu de ce aluatul tau e atat de compact, poate o fi de la faina?! Incearca cu alta faina, oare si atunci iti iese asa? icon_scratch.gif
Aluatul meu arata asa:
p.a1.JPG
aici dupa 2 ore:p.a2.JPG
si uite:p.a3.JPG p.a4.JPG
aici (poza de jos si de sus) dupa exact 35 de minute de stat la cuptor:p.a5.JPG
dupa care am mai lasat-o un pic sa se rumeneasca mai bine.
O sa pun maine poza cu painea un pic mai rumena si cu sectiunea. Acum n-am mai pozat-o ca am scos cartela sa-ti arat aluatul meu inainte si dupa 2 ore.

Eu am facut asa cum a spus Iulia in prima pagina - Intr-un castron amestecati faina, drojdia si sarea. Adaugati lichidele caldute si amestecati rapid, pina se face ca o pasta lipicioasa (consistenta e la fel ca pentru piinea artizanala clasica la faza de amestec); Nu trebuie framintat! . Am mixat pana mi s-a parut mie ca pasta/compozitia s-a omogenizat frumos.
Mi-a iesit o bunatate de paine, pe cuvant iti zic. Sper sa-ti iasa si tie Adriana, la fel si la toate fetele care o incearca. smile.gif



MUDJ@HISTA

#38 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 November 2008 - 11:25 PM

Iulia, nu mai deschide nici un al subiect nicaieri, daca mai vrei sa pui poze aici pune-le si mut eu subiectul la Imagini.
Eu am facut exact asa cum ai spus tu, lichide si miere incalzita, faina sare si drojdie in castron si apoi amestecate, am folosit alta faina decit data trecuta, proaspata cumparata vineri de la moara, acum am folosit exact drojdia uscata pe care am folosit-o si la piinea artizanala, dar mie amestecul tot mi-a iesit mai tare decit cel de la artizanala.
Dar inafara de asta dupa 3 ore nici o sansa sa creasca, am pus-o intr-o tava si dupa alte 2 ore de stat in fata semineului am bagat-o in cuptor si am mincat-o ca focaccia.
Proportia faina lichid e ca la cea artizanala, dar acolo e numai apa, aici e si lapte, iar acolo aceeasi cantitate de faina creste cu aceeasi cantitate de drojdie dar in mult mai multe ore.
Nu's ce sa zic, io ma las pagubasa.

#39 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 01:17 AM

Draga Adriana, sint foarte dezamagita ca nu ti-a iesit painea asta sad.gif , eu am facut-o in seara asta din nou, am fotografiat etapele, voi pune urmatorul mesaj cu fiecare etapa, daca vrei tu sa-l transferi, iti multumesc mult!!!
Am verificat inca o data cantitatile, pentru 750 gr de faina intra exact 600 ml de lichide (apa+laptele).
Eu nu-l amestec prea mult, si iese o paine mai pufoasa, cu aspect de paine pe vatra.
Iata:

Miniaturi atașate

  • IMGP2783.JPG

Imagini atașate

  • IMGP2740.JPG


#40 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 01:52 AM

Paine fara framintari in 2 ore!

Ingrediente:
750 grs de faina, 2 lingurite de drojdie uscata,
2 lingurite sare, 500 ml apa, 100 ml lapte,
1 lingura de miere (sau zahar)

Amestecati laptele apa si mierea, si incalziti-le putin (micro unde sau un minut pe aragaz).IMGP2721.JPG
Intr-un castron amestecati faina, drojdia si sarea.
IMGP2719.JPG
Adaugati lichidele caldute si amestecati rapid, pina se face ca o pasta lipicioasa (consistenta e la fel ca pentru piinea artizanala clasica la faza de amestec);
IMGP2722.JPG
Nu trebuie framintat!
IMGP2725.JPG
Aruncati putintica faina pe deasupra si acoperiti cu folie de plastic.
IMGP2726.JPG
IMGP2727.JPG
Se lasa la crescut 2 ore!!!
Dupa doua ore arata cam asa:
IMGP2733.JPG
Se incalzeste cuptorul la 240°C-250)C si se pune un vas cu apa pe fundul cuptorului.
Se rastoarna coca pe masa data cu faina si se da forma unei piini (sau mai multe piinici mici).
IMGP2734.JPG
Cum coca e destul de moale, e mai indicat coptul intr-o forma (eu am utilizat aceeasi ca si ptr piinea artizanala metoda clasica). IMGP2728.JPG
IMGP2736.JPG
Si am pus si capacul la a doua incercare, caci la prima mi s-a parut ca a cam durat pina sa inceapa piinea sa prinda culoare, cum imi place mie!
IMGP2737.JPG
Se baga in cuptorul fierbinte vreo 35 minute cu capacul pe forma, apoi se scoate din forma si se mai lasa inca 15 minute in cuptor pe grila. IMGP2738.JPG
Coaja e crocanta si trosnete sub dinti smile.gif iar miezul e ceva de vis. Seamana mult cu painea pe vatra pe care o cumparam de prin sate cind faceam concedii cu parintii!
Metoda seamana cu metoda painii artizanale a Mariei dar e mult mai rapida de facut. Asta e principalul avantaj si nu neglijabil, caci in mai putin de trei ore cu copt cu tot (si cu rontait) am o paine de masa de-mi da ameteli!
In orice caz, pentru cei care nu au rabdare sa lase 14 ore piinea artizanala la dospit, cred ca este o alternativa!
Si acum pozele:



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi