Sari la conținut

Poză

Paine fara framintari in 2 ore!


730 răspunsuri la acest topic

#41 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 11 November 2008 - 01:57 AM

Arata minunat! De cind am masina de piine nu am mai facut niciodata personal piinita, dar asta m-a dat gata!
O intrebare: ce tip de oala este acela pe care il folosesti? si ce tip de capac merge inafara de cel transparent?
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#42 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 02:00 AM

Aici pe grila cuptorului, sa mai se bronzeze putin (inca 15 minute)
IMGP2740.JPG
Si la iesirea din cuptor, mare maretie-mare! ohmy.gif
IMGP2741.JPG
E o nebunie, eu n-am rabdare sa stau sa se raceasca, asa ca incep sa rontai din ea de cum pot sa pun mina pe coaja ei!IMGP2783.JPG IMGP2800.JPG
Ceea ce explica ca sectiunea mea (ca si la cea artizanala) e foarte "artizanala"!!! tongue.gif Iar painea din ce in ce mai mica!!
IMGP2805.JPG
Pofta buna!

#43 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 02:11 AM

Lizura, e o cratita din fonta de aluminiu, am mai vorbit de ea pe aici pe topic, e ca un tuci, dar mult mai usoara, ceea ce mie imi convine perfect, caci nu prea am forta in maini!
Capac eu il pun pe asta, sau un capac de la o cratita de Yena, dar poti folosi si unul din metal. Eu pe asta l-am sacrificat, caci cu tot aluminiul pus de mine pe miner, tot s-a topit, si de cite ori il scot din cuptor, minerul e moale, moale, sub aluminiul ala! mad.gif
Eu am mai facut-o si intr-o cratita teflon, a iesit la fel de frumoasa, si nu s-a lipit deloc, desi nu pun nici ulei, nici hirtie de copt!
Si eu sint adepta masinii de paine, de altfel saptamina trecuta numai painici in masina am facut (ai aici pe forum multe minuni la "retete ptr masina de paine, si la masina de facut paine) dar nu mai puteam de pofta asteia, se vede din ultimile fotografii!!! biggrin.gif
Poate ne auzim si pe acolo!


#44 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 02:22 AM

Adriana uite, in cele doua mesaje puse de mine mai sus, am detaliat in imagini reteta la painica asta.
Daca vrei tu sa o transferi la Retete in imagini, sau daca nu, spune-mi mie cum sa fac, poate asa mai invat!
Eu ma gindisem sa deschid acolo alt topic.
Inca o data, regret mult ca nu ti-a iesit, si-ti multumesc mult pentru tot ce faci pe acest forum. floare.gif

#45 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 11 November 2008 - 06:37 AM

Mudja, vad ca ti-a iesit perfecta ultima paine, acum ce mai urmeaza, variante cu masline, seminte etc? biggrin.gif
Am facut-o si eu, dar varianta integrala. Asa cum m-ai sfatuit, cu apa in locul kefirului si am lasat-o sa creasca la temperature camerei. Desi am folosit faina integrala la care am mai adaugat si destul de multe tarate, a crescut spectaculos, deci la faina alba nu ar fi absolut nici-o problema.
Concluzia: e foarte buna reteta, bravo Iulia, iti multumesc!
Adriana, cred ca la tine nu a fost buna drojdia, o fi fost expirata sau o fi avut ceva faina?. Precis ai pus 2 lingurite de drojdie? La cea artizanala se pune doar ¼ lingurita, dar se compenseaza prin autofermentarea aluatului intr-un timp mult mai lung.
La mine iese putin, dar foarte putin umeda mad.gif , din cauza taratelor cred, asta nu stiu cum as putea s-o rezolv???

Am pus si pozele aici:
http://s115.photobuc...../PAINE IULIA/


#46 simonique

simonique

    Big Chef

  • Membri
  • 612 posturi

Postat 11 November 2008 - 11:27 AM

Arata super painea voastra, as vrea sa o fac si eu dar am o nelamurire: pe pliculetzul meu de drojdie uscata scrie ca e pt 500 gr faina si sunt 2 linguritze. Ce sa fac, sa pun un pachetel jumate de drojdie uscata dupa instructiunile de pe pachetel(adica pt 750 gr faina) sau doar 2 linguritze de drojdie (adica un pachetel pe care scrie ca e pt 500 gr faina)? Multumesc frumos

#47 Beppo

Beppo

    Captain Cook

  • Membri
  • 435 posturi

Postat 11 November 2008 - 01:18 PM

As vrea sa o fac acum, cea clasica mi-a placut foarte mult, dar ma deruteaza mierea. Nu iese dulceaga? Nu-mi plac painile dulcege. sad.gif


#48 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 01:28 PM

Simonica, nu te uita la ce scrie pe plicul de drojdie, alea sint indicatiile pentru paine traditionala, adica cu framantari si dospit clasic.
Pune 2 lingurite de drojdie uscata, adica cam vreo 8 grame, caci linguritele mele nu sint rase!
Cit despre umiditate, Mico, tu ai si faina integrala si tarite, poate daca o coci ceva mai mult timp... Dar n-as putea sa-ti garantez ca asta va rezolva problema, n-am facut-o niciodata altfel decit asa.

#49 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 01:39 PM

Nu Beppo, nu e deloc dulce la gust, e groaznic de buna, dar nu se simte mierea!
In multe retete de paine normala (adica nu dulce) se pune cite o lingurita de zahar sau miere, asta accelereaza procesul de fermentatie, iar enzimele din zahar sau miere "deschid apetitul" drojdiei.
Astept rezultatul!

#50 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2008 - 03:24 PM

CITAT(mico @ Nov 11 2008, 07:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mudja, vad ca ti-a iesit perfecta ultima paine, acum ce mai urmeaza, variante cu masline, seminte etc? biggrin.gif
Am facut-o si eu, dar varianta integrala. Asa cum m-ai sfatuit, cu apa in locul kefirului si am lasat-o sa creasca la temperature camerei. Desi am folosit faina integrala la care am mai adaugat si destul de multe tarate, a crescut spectaculos, deci la faina alba nu ar fi absolut nici-o problema.
Concluzia: e foarte buna reteta, bravo Iulia, iti multumesc!
[...][/...]
La mine iese putin, dar foarte putin umeda mad.gif , din cauza taratelor cred, asta nu stiu cum as putea s-o rezolv???

Am pus si pozele aici:
http://s115.photobuc...../PAINE IULIA/

Mersi Mico pupic.gif.
Foarte frumoasa ti-a iesit si tie, love10.gif ce forma frumoasa i-ai dat!! A mea iese un pic cam creatza biggrin.gif (pe margini) ptr. ca ia forma hartiei din vas si crapata (nu stiu de ce) rolleyes.gif dar gustul este cel adevarat, de paine de casa. icon_bounce.gif
Painea de ieri:
ppa3.JPG ppa.JPG ppa2.JPG
Pai cred ca varianta cu seminte mai urmeaza. smile.gif

CITAT(Beppo @ Nov 11 2008, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As vrea sa o fac acum, cea clasica mi-a placut foarte mult, dar ma deruteaza mierea. Nu iese dulceaga? Nu-mi plac painile dulcege. sad.gif

Beppo, in ultima paine (cea de mai sus) n-am pus miere, si nici zahar eusa_shhh.gif ; pur si simplu am uitat eusa_shifty.gif . A iesit super si fara, nici n-am sa mai pun, nu la acest gen de paine.



MUDJ@HISTA

#51 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2008 - 03:34 PM

CITAT(iulia13 @ Nov 11 2008, 03:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...
E o nebunie, eu n-am rabdare sa stau sa se raceasca, asa ca incep sa rontai din ea de cum pot sa pun mina pe coaja ei!IMGP2783.JPG
...
Pofta buna!

love10.gif Foarte frumoasa ti-a iesit, poza la fel.

Vad ca painea ta nu-i asa crapata ca a mea.eusa_think.gif sa incerc sa n-o mai coc la 270°C?

MUDJ@HISTA

#52 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 11 November 2008 - 04:58 PM

Draga Mudjahista,
Si eu care iti admiram plezniturile de pe painile tale!!! biggrin.gif
Am stat si am analizat tot, si uite ce cred eu: prima mea paine, cea cam nebronzata caci nu-i pusesem capac, e foarte "pleznita" si crapata. A doua (la care n-am avut poze) si urmatoarea (cum se vede mai sus) au fost mai burtoase, super bronzate, dar nu asa "pleznite".
Diferenta la mine a fost una singura: forma in care am copt!
La prima paine, cratita era aluminiu cu teflon, si peretii ei erau drepti, adica perpendiculari pe fundul cratitii. Ceea ce obliga coca sa se ridice rapid la verticala, ca asa o ghideaza peretii cratitei, si rezulta pleznituri.
La urmatoarele paini am utilizat cratita asta din fonta de aluminiu cu teflon, dar ai care pereti sint "evazati".
Cu alte cuvinte diametrul fundului cratitei est mai mic decit diametrul gurii cratitei, ceea ce permite o ridicare si pe lateral, deci mai redusa in sus, de unde probabil mai putine "pleznituri".
Poate data viitoare cind o faci incearca sa o pui intr-o forma mai "evazata" in sus, eu cred ca nu va mai plezni atit, desi mie imi place la nebunie cind e "explodata" bine, parca e bucuroasa! Si ma bucura bucuria ei!
Si eu o voi face in cea cu peretii verticali, dar cu capac de data asta, sa vad daca "plezneste" din nou.

#53 cxna

cxna

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Location:Cluj Napoca

Postat 11 November 2008 - 10:50 PM

tocmai am taiat o minunatie de paine ... am facut doar jumatate de portie (eram putin sceptica smile.gif ) si am copt-o in oala cu capac: 20 minute cu capac (eram curioasa ce e acolo si n-am mai rezistat cat ai spus tu acolo 35 minute rolleyes.gif ), 20 minute fara capac si inca 10 pe grilaj... a iesit o grozavie de crusta sa tot mananci si sa nu te opresti!
mii de pupici pentru reteta asta iulia!

Imagini atașate

  • paine2_10.jpg
  • paine2_11.jpg


#54 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2008 - 11:23 PM

CITAT(iulia13 @ Nov 11 2008, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Draga Mudjahista,
Si eu care iti admiram plezniturile de pe painile tale!!! biggrin.gif
Am stat si am analizat tot, si uite ce cred eu: prima mea paine, cea cam nebronzata caci nu-i pusesem capac, e foarte "pleznita" si crapata. A doua (la care n-am avut poze) si urmatoarea (cum se vede mai sus) au fost mai burtoase, super bronzate, dar nu asa "pleznite".
Diferenta la mine a fost una singura: forma in care am copt!
La prima paine, cratita era aluminiu cu teflon, si peretii ei erau drepti, adica perpendiculari pe fundul cratitii. Ceea ce obliga coca sa se ridice rapid la verticala, ca asa o ghideaza peretii cratitei, si rezulta pleznituri.
La urmatoarele paini am utilizat cratita asta din fonta de aluminiu cu teflon, dar ai care pereti sint "evazati".
Cu alte cuvinte diametrul fundului cratitei est mai mic decit diametrul gurii cratitei, ceea ce permite o ridicare si pe lateral, deci mai redusa in sus, de unde probabil mai putine "pleznituri".
Poate data viitoare cind o faci incearca sa o pui intr-o forma mai "evazata" in sus, eu cred ca nu va mai plezni atit, desi mie imi place la nebunie cind e "explodata" bine, parca e bucuroasa! Si ma bucura bucuria ei!
Si eu o voi face in cea cu peretii verticali, dar cu capac de data asta, sa vad daca "plezneste" din nou.


Cand faceam painea Mariei, o faceam intr-un wok sacrificat si aruncat apoi, ca nu-mi mai placea de el biggrin.gif. Acum ca zici tu, mi-am adus aminte ca in wok nu-mi iesea asa plesnita...aha, deci asta era.
Ok, multumesc ptr. raspuns floare.gif si acum gata, mai las si pe altul sa vorbeasca. Eu am sa vin doar cu pozele, cu pleznitele mele laugh.gif .

floare.gif


Cxna "numabuna" ti-a iesit. smile.gif


MUDJ@HISTA

#55 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 12 November 2008 - 12:51 AM

Mico, lasa-ma sa-ti multumesc pentru onoarea care mi-ai facut-o numind painea "PIINE IULIA". Foarte frumoase painicile tale, nici nu ma gindeam ca si cu faina integrala creste la fel! Felicitari! floare.gif

Cxna, ma bucur ca iti place, smile.gif huh.gif si bine ca stiu acum ca daca o facem mai mica, coacem mai putin. Eu vreau sa calculez proportiile s-o fac mai mare, adica sa fac dintr-un kilogram de faina, caci la viteza la care se ciuguleste din ea, nu prea rezista mult. Dar poate e bine sa fac doua-trei mai mici. Buna ideea si frumoasa painica ti-a iesit!

#56 cxna

cxna

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Location:Cluj Napoca

Postat 12 November 2008 - 08:53 AM

multumesc fetelor pentru aprecieri angel7.gif
Iulia, nu cred ca am explicat ft bine timpul de coacere smile.gif... in loc sa stea mai putin in cuptor a stat mai mult decat ai spus tu acolo smile.gif (eu am lasat-o 20+20+10=50 si tu sugerai 35+10=45), insa la partea asta cred ca a fost de vina oala de email in care am facut-o si nu cantitatea de aluat. Maine o sa o incerc si in varianta intreaga si apoi variatii cu alte tipuri de faina smile.gif.
Ce am observat astazi de dimineata cand sa mancam din ea... mi s-a parut cam nesarata, desi am pus 1 lingurita de sare in ea, deci maine voi incerca cu un pic mai multa sare smile.gif

si era sa uit... si apa am mai adaugat putina la amestecat ingredientele ca era insetat aluatul smile.gif

Editat de cxna, 12 November 2008 - 08:55 AM.


#57 Beppo

Beppo

    Captain Cook

  • Membri
  • 435 posturi

Postat 13 November 2008 - 04:34 PM

iulia, am facut painea si mi-a placut mult! Eu n-am sesizat diferente fata de cea artizanala clasica, dar ce-i drept, n-am mai facut de mult timp. Am copt-o in vas de sticla, preincalzit, mi-a fost frica sa nu-mi crape daca il pun rece direct la 230°. N-am mai stiut nici daca trebuie acoperit sau nu, asa ca l-am lasat descoperit. Am facut din jumatate de cantitate si mi-a iesit o painica mica, noroc ca-i satioasa, ca altfel o mancam pe toata singura.
Iti multumesc pentru reteta, o s-o mai fac, dar nu prea curand, pentru ca acum trebuie sa fac paini din aluat framantat, sa-mi testez robotul. biggrin.gif Dar cine nu a facut-o nici pe cea artizanala clasica, e pacat sa nu o incerce, ca painea e tare gustoasa.

#58 cxna

cxna

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Location:Cluj Napoca

Postat 14 November 2008 - 09:05 AM

Aseara am repetat reteta tot jumatate cantitatile, insa am adaugat si faina de secara, seminte de susan si de floarea soarelui... o nebunie!
sa nu imi cereti insa poza ca am ars painea la vatra (pe motiv de film interesant la TV rolleyes.gif ) si mi-e rusine sa o arat smile.gif

#59 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2008 - 10:12 PM

CITAT(iulia13 @ Nov 11 2008, 02:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Se rastoarna coca pe masa data cu faina si se da forma unei piini (sau mai multe piinici mici).

....eu n-am facut asa! Eu am rasturnat-o direct in tava. rolleyes.gif
p......JPG p....JPG
p...JPG
shades.gif p..JPG
icon_biggrin.gifp.....JPG
thankyou.gif

Editat de Mudjahista, 16 November 2008 - 10:14 PM.

MUDJ@HISTA

#60 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 17 November 2008 - 01:19 AM

OOOO Mudjahista! ce paine frumoasa!
si eu m-am gindit s-o rastorn direct in forma, dar am ezitat! acum am sa fac si eu asa, e mai usor!
si cum tot vreau s-o incerc cu jumatate de cantitate, am sa fac asa de data viitoare!
Felicitari inca o data pentru frumusetea asta de paine!



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi