Sari la conținut

Poză

PAINE CU CEAPA ROSIE SI MASLINE VERZI de Daneza13, reteta a participat la Concursul septembrie 2009


7 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2009 - 10:43 PM

99. PAINE CU CEAPA ROSIE SI MASLINE VERZI de Daneza13
CITAT(Daneza13 @ Sep 30 2009, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si continui cu o super-delicioasa PAINE CU CEAPA ROSIE SI MASLINE VERZI

Ingrediente pentru 9 painici
250 g ceapa rosie (cca. 2 cepe mari)
50 g unt
50 g faina de paine (1)
1 lingura de otet balsamic sau otet de vin
350 ml apa rece
100 g masline verzi
2 lingurite drojdie uscata (10 g) sau 30 g proaspata
500 g faina de paine (2)
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
ceva faina fina de malai pentru presarat deasupra

Ceapa se toaca grosier
http://www.culinar.r...-1254321524.jpg

Untul se pune la topit intr-o craticioara, se adauga ceapa si se caleste cateva secunde la foc mare, apoi se acopera si se lasa cca. 10 min pana se inmoaie. Se da la o parte de pe foc, se adauga faina (1),


se amesteca rapid, apoi se toarna apa rece . Se amesteca din nou bine, ca sa nu rezulte cocoloase. Se repune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama


Departe de foc, se adauga otetul (permite cepei sa-si pastreze culoarea purpurie, si sa nu devina albastruie in timpul coacerii)


Se adauga si maslinele tocate mare, se amesteca si compozitia se lasa la racit


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2009 - 10:45 PM

CITAT(Daneza13 @ Sep 30 2009, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se adauga drojdia amestecata cu zaharul, apoi faina (2) si sarea si se amesteca bine. Rezulta un aluat lipicios, care se acopera si se lasa la odihna 10 min.


Se pune apoi pe masa unsa usor cu ulei (la mine se vede faina, caci am mai adaugat putina, era prea lipicios...voi puneti de la inceput cantitatea pe care am trecut-o la ingrediente) si se framanta rapid 10 secunde. Se acopera si se lasa la odihna din nou 10 min.


Se repeta operatia de framantare cate 10 secunde (pe masa unsa cu ulei) inca de 3 ori, ultima data lasand aluatul acoperit la odihna 30 min. Aluatul e tot timpul mai lipicios, eu m-am ajutat de-o spatula din silicon, ca sa-l tot adun. Dar merita, painea e extraordinar de buna


Pe o hartie de copt de dimensiunea tavii, se presara faina de malai, apoi se intinde aluatul ca un dreptunghi. Se unge usor cu apa, si se presara din nou faina de malai


Se taie cu un cutit bine ascutit/cutter in 9 bucati aproximativ egale (la mine se vad doar 6 caci n-am facut toata reteta...aveam de gand sa mai fac alta paine tongue.gif )

CITAT(Daneza13 @ Sep 30 2009, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Trei din cele 6 painici le-am mutat pe o alta tava, apoi tavile le-am introdus in pungi de plastic, legate bine, si le-am lasat 1 1/2 ore la dospit. Apoi se coc in cuptorul preincalzit la 210 C pentru cca 25 -30 min. La jumatatea timpului de coacere se schimba pozitia tavilor.


Superba la gust, coaja crocanta si interior moale si plin de arome. O mananci si goala. O voi reface (cantitatea chiar dubla) de multe ori de-acum inainte. Incercati-o, sigur va veti impresiona musafirii...si nu numai !


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 October 2009 - 01:18 PM

Revin si cu-o sectiune apetisanta...


#4 GATUNIBI

GATUNIBI

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Long Island, NY

Postat 04 December 2009 - 12:00 AM

Painea este dementiala....pufoasa si gustoasa...nu am avut masline verzi , asa ca am folosit negre...

Miniaturi atașate

  • IMG_6117.JPG


#5 GATUNIBI

GATUNIBI

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Long Island, NY

Postat 04 December 2009 - 12:03 AM

si o sectiune....
nu stiu cum ar trebui sa fie crusta, la mine a fost o zi ploioasa, asa ca nu a fost deloc crocanta...
sar'na pt reteta...se va mai face...parol!!!

Miniaturi atașate

  • IMG_6123.JPG


#6 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 15 January 2010 - 07:47 PM

Gatunibi, cu placere. Ma bucur ca v-a placut, intr-adevar e foarte buna, cred c-o refac si eu in week-end. biggrin.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#7 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 23 March 2010 - 09:52 AM

Dana, painica asta e nemaipomenita.
Exact pe gustul meu, o nebunie de arome...si in plus, de o pufosenie de nedescris.
floare.gif pupic.gif

IMGP4665.jpg

IMGP4715.jpg

(ca la orice reteta, am adaptat-o: am scazut 25 ml din cantitatea de apa, pentru ca faina mea e mai umeda)
Paula





#8 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 23 March 2010 - 04:58 PM

Paula, ma bucur ca va place. pupic.gif
Imi place tare mult cum ai portionat-o in mod egal. Trebuie s-o refac si eu cat mai curand, acum ca mi-ai reamintit de ea. Merge bine cu o occasion14.gif langa smile.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi