Sari la conținut

Poză

Kombe


277 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 09 January 2010 - 04:06 PM

Reteta asta am adus-o din Turcia, am mancat acolo si nu m-am lasat pana n-am gasit reteta. Azi m-am hotarat sa o prestez si ma pup pentru asta.

Aluat

350 ml lapte
100 ml apa
1 cub de 25 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare ( mai cu varf)
600 gr. faina normala
100 gr. margarina
5 linguri ulei
1.jpg

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute
2.jpg

- laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn
3.jpg

- dupa aia incepem framantarea ( voi puteti face la robot, eu prefer la mana) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini
4.jpg

- aluatu' se imparte in 3 parti egale, le dam deoparte
5.jpg

- margarina plonjeaza in ulei si se baga la microunde pana se topeste margarina
6.jpg

- luam primu' biloi de aluat, si incepem sa-l intindem pe masa bine infainata
7.jpg

- intindem cat putem de mult, dam foaia intr-o parte
8.jpg

- foile arata in genul la foile filo, yufka, sunt subtiri si elastice
9.jpg

- din a doua parte de aluat intindem a doua foaie, o tragem si p-asta de-o parte
10.jpg

- din ultimu' biloi intindem si a treia foaie care ramane pe loc
11.jpg

Neaparat sa fie bine masa infainata si sa presarati mereu faina sub si peste foi cand le intindeti, asa se intind mai repede si se fac elastice fara sa se rupa
- peste ea plimbam lingura in care avem din amestecul de margarina si ulei
12.jpg

- deasupra punem a doua foaie
13.jpg

Umplutura

250 gr. branza telemea ( nu foarte sarata si mai grasa) , o dam prin razatoare
patrunjel

Kombe se mai poate umple si cu spanac daca vreti
14.jpg

- branza se presara peste a doua foaie pe care nu o ungeti cu amestecul de margarina, deci foaia 2 are doar umplutura pe ea
15.jpg

- punem si ultima foaie deasupra
16.jpg

- plimbam deasupra lingura cu margarina uleioasa
17.jpg

- apoi ne atarnam de toate foile deodata si impachetam asa
18.jpg

- si unim capetele celalalte asa
19.jpg

- plimbam facaletzu' pe deasupra si intindem kombeu' cam cat tava in care vom coace. Inainte sa-l mai intindem presaram faina deasupra
20.jpg

- il mutam in tava tapetata cu hartie de copt ( daca n-avem hartie , merge si unsa cu ulei si tapetata cu faina). Eu am reusit performanta sa-l intorc inainte sa-l pun in tava, ca sa ajunga cu marginile lipite in jos, dar arata bine si pe partea cealalta
21.jpg

- portionam cum ne vine pe chelie, io am facut triunghiuri
22.jpg

- se baga tava la loc caldut , ferit de curenti si se lasa fix 1 ora sa creasca
23.jpg

- se unge deasupra cu 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se poate presara mac, chimen, susan. Eu am pus susan negru
24.jpg

- se baga imediat la cuptorul incins la 180 de grade, cam 25-30 min ( pana se rumeneste deasupra si suna a gol cand ciocani placinta)
25.jpg

- detaliu
26.jpg

- inauntru se vad foi suprapuse
27.jpg

- este foarte buna, noi am mancat-o putin calduta la micul dejun. Aluatul e moale , foaia de deasupra zici ca e de placinta, putin crocanta , am avut noroc si de o telemea buna , deci am trecut placinta_kombe in caietu' mostenitorilor, dupa ce faceti si voi o sa vedeti de ce , ole !

Si v-am pastrat si voua un triunghi kombe virtual, luati la mama biggrin.gif
30.jpg

#2 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 09 January 2010 - 04:16 PM

wau!! Poca,da ai dexteritate mare. smile.gif

trebuie sa fie foarte buna si arata de milioane.

#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 09 January 2010 - 04:20 PM

CITAT(rym @ Jan 9 2010, 04:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
wau!! Poca,da ai dexteritate mare. smile.gif

trebuie sa fie foarte buna si arata de milioane.


nu-ti tre' dexteritate, doar un facaletz performant biggrin.gif

mi-am cam pierdut eu indemanarea la poze in primplan dupa atatea luni in care n-am gatit, kombe e mai bun decat arata

#4 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 09 January 2010 - 04:31 PM

kombe nu kombe , welcome back in the kitchen 's hell smile.gif))))

hai ca arata bine si kombeul dar nu stiu daca il fac ca eu nu le am cu astea de intins rolleyes.gif daca gasesc oi cumpara undeva smile.gif

#5 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 09 January 2010 - 04:32 PM

fata, da frumos ai mai intins foile astea! biggrin.gif

arata super bine! felicitationes!te pup si io pt prestatie!:D

#6 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 09 January 2010 - 05:10 PM

...pe noi astea insarcinate ne-a omorat cu gogosile din Turcia...acum a gasit altceva si mai criminal...abia uitasem de gogosi.... mad.gif

#7 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 09 January 2010 - 06:24 PM

Fata, misto de tot, da' zi si mie ce pana mea e (placinta, foitaj, ce-o fi), ca nush un' s-o bag tongue.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#8 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 09 January 2010 - 06:37 PM

Se vade ca a crescut bebelusa de te-ai incumetat sa faci asemenea reteta ! Bine ai revenit si pe la sectiunea asta!
Daca te-ai ostenit sa ne arati o asemenea bunatate, inseamna ca merita incercata, chiar daca foile mi-or da batai de cap.

#9 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 09 January 2010 - 06:57 PM

QUOTE(Aninita @ Jan 9 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...pe noi astea insarcinate ne-a omorat cu gogosile din Turcia...acum a gasit altceva si mai criminal...abia uitasem de gogosi.... mad.gif


icon_rotf.gif da numai pe voi?!! eu nu sunt insarcinata si mi-a distrus vederea cu imagini de gogosi transmise in direct din Turcia.

#10 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 09 January 2010 - 06:58 PM

WAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 January 2010 - 10:38 PM

wow, sectiunea aia arata de nu se poate love10.gif . pina acum nu mi-au iesit aluaturile astea intinse asa de subtire, dar parca as mai incerca o data, cind vad ce minunatie ai produs tu. in fond si la urma urmei, n-o duc la expozitie, o fac pentru noi, nu? (incurajeaza-ma laugh.gif )

#12 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 09 January 2010 - 11:56 PM

Mistoaca rau kombea asta a ta tongue.gif ! S-a notat si se presteaza wink.gif ! Phiii, ca-mi ploua-n gura!

#13 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 January 2010 - 12:50 AM

CITAT(kismoni @ Jan 9 2010, 04:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
kombe nu kombe , welcome back in the kitchen 's hell smile.gif))))

hai ca arata bine si kombeul dar nu stiu daca il fac ca eu nu le am cu astea de intins rolleyes.gif daca gasesc oi cumpara undeva smile.gif


deci sa nu care cumva sa faci cu foi filo cumparate, ca te pieptan sa stii mad.gif
foile astea sunt altfel, ma dospite, mai moi, daca faci cu filo o sa-ti iasa o laie, cu totul altceva, numai kombe nu

CITAT(diamond @ Jan 9 2010, 04:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
fata, da frumos ai mai intins foile astea! biggrin.gif

arata super bine! felicitationes!te pup si io pt prestatie!:D


nu stiu unde vezi tu ca le-am intins frumos, foaia 3 are cateva impuscaturi prin care vezi foaia 2 , neatento care esti biggrin.gif
multam fata, esti o dragutza si te pupez si io pt interventie

CITAT(Aninita @ Jan 9 2010, 05:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...pe noi astea insarcinate ne-a omorat cu gogosile din Turcia...acum a gasit altceva si mai criminal...abia uitasem de gogosi.... mad.gif


mi-ai rasculat amintirile... mama cate gogosi am mancat acolo
tu ai grija de burta-ti ca mai ai putin smile.gif


CITAT(droopina @ Jan 9 2010, 06:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fata, misto de tot, da' zi si mie ce pana mea e (placinta, foitaj, ce-o fi), ca nush un' s-o bag tongue.gif


fata, foietaj nu e, deci baga reteta la placinte
traitz-ar

CITAT(Medeea. @ Jan 9 2010, 06:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Se vade ca a crescut bebelusa de te-ai incumetat sa faci asemenea reteta ! Bine ai revenit si pe la sectiunea asta!
Daca te-ai ostenit sa ne arati o asemenea bunatate, inseamna ca merita incercata, chiar daca foile mi-or da batai de cap.


daaa, acum e la facultate si am o gramada de timp biggrin.gif
deci foile nu o sa-ti dea batai de cap, sunt doar 3 foi mari si late de intins, in rest nu e nimic complicat, razi doar branza si framanti aluatu', de portionat in tava nu cred ca ti-e frica tongue.gif
eu dupa ce am facut aluatu' si l-am pus in tava la dospit , m-am aruncat la loc in pat pt 1 ora, si dupa aia doar am bagat tava la cuptor

CITAT(Misha. @ Jan 9 2010, 06:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
WAW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


howgh ! biggrin.gif

CITAT(jenny_kap @ Jan 9 2010, 10:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
wow, sectiunea aia arata de nu se poate love10.gif . pina acum nu mi-au iesit aluaturile astea intinse asa de subtire, dar parca as mai incerca o data, cind vad ce minunatie ai produs tu. in fond si la urma urmei, n-o duc la expozitie, o fac pentru noi, nu? (incurajeaza-ma laugh.gif )


te incurajez cu precizarea ca placinta kombe e mic copil ca grad de dificultate pe langa cozonac, dobos ( care are tzpe foi), de torturi si alte d-alea nu mai zic
Si e usor de intins, respecta reteta , infaineaza mereu masa de lucru si dai acolo din facaletz, mai mult de 5 min la o foaie nu-ti ia sa intinzi
hai succes si nu da inapoi, am incredere in tine smile.gif

CITAT(lauralaurentiu @ Jan 9 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mistoaca rau kombea asta a ta tongue.gif ! S-a notat si se presteaza wink.gif ! Phiii, ca-mi ploua-n gura!


asa, sa mai poftesti si tu la retetele mele, de ce sa inghit numai eu in sec la retetele tale ? smile.gif

#14 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 10 January 2010 - 12:56 AM

Hai LA MULTI ANI pe 2010, pentru toate si toti, cu multa sanatate si noroc!!!

Poca, frumos arata minunea ta!
Bunica mea, care era de origine grecoaica, facea o placinta la fel, cu foile din aluat cu drojdie, dar ea punea numai brinza, nu si patrunjel. Eu i-as pune si marar! rolleyes.gif
Na, ca mi-ai adus aminte de bunica-mea, si de minunea ei de placinta!
Mersi Poca, si un An Nou bun si plin de bucurii iti doresc!

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 January 2010 - 01:06 AM

CITAT(iulia13 @ Jan 9 2010, 12:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai LA MULTI ANI pe 2010, pentru toate si toti, cu multa sanatate si noroc!!!

Poca, frumos arata minunea ta!
Bunica mea, care era de origine grecoaica, facea o placinta la fel, cu foile din aluat cu drojdie, dar ea punea numai brinza, nu si patrunjel. Eu i-as pune si marar! rolleyes.gif
Na, ca mi-ai adus aminte de bunica-mea, si de minunea ei de placinta!
Mersi Poca, si un An Nou bun si plin de bucurii iti doresc!


hai la multi ani fericiti si sa fie cu noroc si la tine Iulia smile.gif
cred ca merge si cu marar, de ce nu, merge si cu branza si-atat , sau orice alta umplutura care se preteaza la aluat sarat
multam si sa ne-auzim cu bine in continuare smile.gif

#16 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 10 January 2010 - 04:46 AM

cu riscul de a-mi da cu facaletu' peste dejte, zilele astea incerc s-o fac - sunt cam corigenta la intins foi
p.s. recunosc ca la prima vedere mi-a trecut prin cap sa folosesc foi filo cumparate

#17 mihamarky

mihamarky

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta

Postat 10 January 2010 - 01:55 PM

S-a executat!! excelenta placinta sigur ramane mostenire la copchii. pupicei, miha floare.gif
P1000960.JPG
pupicei, noi 2

#18 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 January 2010 - 10:03 PM

CITAT(Rroxana. @ Jan 9 2010, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cu riscul de a-mi da cu facaletu' peste dejte, zilele astea incerc s-o fac - sunt cam corigenta la intins foi
p.s. recunosc ca la prima vedere mi-a trecut prin cap sa folosesc foi filo cumparate


sa nu-mi spui ca tu care faci torturi asa misto ,ti-e frica sa intinzi 3 foi amarate !
reţeta chiar e simpla, poate pare grea pt ca am pus eu prea multe poze

foile doar arată a filo, dar sunt cu totul altceva, filo de ex nu creste la cuptor, nu dospeste

#19 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 January 2010 - 10:07 PM

CITAT(mihamarky @ Jan 10 2010, 01:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
S-a executat!! excelenta placinta sigur ramane mostenire la copchii. pupicei, miha floare.gif


câtă rapiditate ! smile.gif

mă bucur ca v-a plăcut, dar zi cum te-ai descurcat cu foile la întins ?

#20 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 January 2010 - 01:51 AM

Fata draga, este exact asa cum ai spus, adica super.
Spanacul din dotare n-a fost dintr-ala proaspat, ci adus din Siberia congelatorului,
da' totul a mers ca uns. Si in 10 minute, juma' de tava era cheala. icon_rolleyes.gif
Cat despre foi, io zic ca m-am descurcat.
Stiam io ca pe la Bosfor is retete faine. Cand mai pleci?
Teşekkürler bre, teşekkürler... notworthy.gif

DSCF5538.jpg


DSCF5571.jpg


DSCF5578.jpg

Juriul, notele va rog... lurk.gif
...ala care pleaca, zice ca se duce sa mai testeze inca o data, dar smecheru' haleste tot
si-i lasa p-aia cu tava cheala de tot...




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Bing (1)