Sari la conținut

Poză

Diferite tehnici de impletire a painii


110 răspunsuri la acest topic

#101 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 20 September 2010 - 07:54 PM

Am stat azi-noapte si m-am delectat pe indelete cu minunatiile coapte de Lauralaurentiu em_new_15.gif
Am vazut si revazut filmuletele explicative de pe youtube si mi-au placut painicile asa de tare ca le-am si visat em_new_58.gif Dimineata la prima ora framantam de zor aluat pentru paine rolleyes.gif
Iata painea mea integrala impletita in 5 (spic):

092010124518.jpg

Cand am vazut rezultatul final m-am bosumflat instant. Desi am respectat etapele si timpii (pentru dospire, crestere) buclele de la paine, dupa ce au crescut s-au "rupt" pe alocuri, si nu mai aratau frumos ca la impletire.

Toata ziua m-am gandit, razgandit si rasucit. Voiam neaparat sa vad paine cu bucle si la mine in bucatarie. Asa ca m-am dus sa cumpar o punga de faina alba si am facut paine alba, chiar daca stiam ca pot doar s-o ofer nu sa o si mananc.
A fost alta poveste em_new_20.gif . Iat-o (impletita in 5, cealalta metoda) calda, aburinda:

092010195353.jpg

Si acum vine intrebarea intrebatoare: Ce secret are aluatul din faina integrala? Am vazut ca lucrai intr-un filmulet o painica in 6, cu aluat integral si spuneai ca va iesi frumos. Eu lucrez numai cu el si stiam ca se rupe la impletit ( la fel am patit cu spiralele, covrigii, etc). Dar cand vine vorba de impletituri asa frumoase, e mai mare pacatul ca nu ies asa cum trebuie. Te intreb mai ales pentru ca eu mananc paine doar integrala.

Pana una alta, multumesc si eu pentru asa sursa de inspiratie em_new_22.gif . Urmatoarea pe lista trebuie sa fie neaparat o paine impletita in 6, chit ca o fac doar alba si doar pentru ceilalti ai mei tongue.gif

#102 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 20 September 2010 - 08:25 PM

CITAT(emilika @ Sep 20 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am stat azi-noapte si m-am delectat pe indelete cu minunatiile coapte de Lauralaurentiu em_new_15.gif
Am vazut si revazut filmuletele explicative de pe youtube si mi-au placut painicile asa de tare ca le-am si visat em_new_58.gif Dimineata la prima ora framantam de zor aluat pentru paine rolleyes.gif
Iata painea mea integrala impletita in 5 (spic):



Cand am vazut rezultatul final m-am bosumflat instant. Desi am respectat etapele si timpii (pentru dospire, crestere) buclele de la paine, dupa ce au crescut s-au "rupt" pe alocuri, si nu mai aratau frumos ca la impletire.

Toata ziua m-am gandit, razgandit si rasucit. Voiam neaparat sa vad paine cu bucle si la mine in bucatarie. Asa ca m-am dus sa cumpar o punga de faina alba si am facut paine alba, chiar daca stiam ca pot doar s-o ofer nu sa o si mananc.
A fost alta poveste em_new_20.gif . Iat-o (impletita in 5, cealalta metoda) calda, aburinda:



Si acum vine intrebarea intrebatoare: Ce secret are aluatul din faina integrala? Am vazut ca lucrai intr-un filmulet o painica in 6, cu aluat integral si spuneai ca va iesi frumos. Eu lucrez numai cu el si stiam ca se rupe la impletit ( la fel am patit cu spiralele, covrigii, etc). Dar cand vine vorba de impletituri asa frumoase, e mai mare pacatul ca nu ies asa cum trebuie. Te intreb mai ales pentru ca eu mananc paine doar integrala.

Pana una alta, multumesc si eu pentru asa sursa de inspiratie em_new_22.gif . Urmatoarea pe lista trebuie sa fie neaparat o paine impletita in 6, chit ca o fac doar alba si doar pentru ceilalti ai mei tongue.gif


Emilika, sa iti fie de bine. :)

Eu am impletit si din aluat cu faina integrala, pentru ca am dorit sa mai tai din caloriile ingurgitate de mine si de familia mea tongue.gif , nu pentru ca ar iesi la fel de bine ca cele din faina alba. Sa nu ma intelegi gresit: ies bine si painile integrale, dar cele din faina alba sunt mai pufoase, se rup in fasii-fasiute, cresc mai uniform... na, cica aia e faina de calitate (din punctul de vedere al patiserului, nu al nutritionistului tongue.gif ) asa ca e clar ca trebuie sa rezulte preparate mai fine din astfel de fainuri. In orice caz, aluatul cu faina integrala pe care l-am impletit eu avea un continut destul de ridicat de faina alba, undeva la 65% si doar 35% faina integrala. Sper sa iti iasa bine si sa fii multumita! :)


#103 Maddy_1980

Maddy_1980

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi

Postat 21 September 2010 - 10:42 AM

Pentru ca m-ai laudat...am mai prestat una cu faina alba de data asta. A crescut asa de tare ca a vrut sa iasa din tava


Uploaded with ImageShack.us

Emilika eu fac cu faina integrala, si am observat ca trebuie ori sa pun doua pliculete de drojdie si sa o las mai mult la crescut, ori sa o fac jumate cu paine self raising si jumate cu integrala. Sper sa iti fie de folos

#104 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 21 September 2010 - 03:34 PM

CITAT(Maddy_1980 @ Sep 21 2010, 11:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru ca m-ai laudat...am mai prestat una cu faina alba de data asta. A crescut asa de tare ca a vrut sa iasa din tava

Emilika eu fac cu faina integrala, si am observat ca trebuie ori sa pun doua pliculete de drojdie si sa o las mai mult la crescut, ori sa o fac jumate cu paine self raising si jumate cu integrala. Sper sa iti fie de folos


Foarte frumoasa, Maddy, sa va fie de bine! em_new_15.gif

Vad ca se inmulteste numarul painicilor impletite si coapte, cum inaintam catre toamna. em_new_01.gif

#105 Maddy_1980

Maddy_1980

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi

Postat 21 September 2010 - 04:29 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Sep 21 2010, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumoasa, Maddy, sa va fie de bine! em_new_15.gif

Vad ca se inmulteste numarul painicilor impletite si coapte, cum inaintam catre toamna. em_new_01.gif


Multumesc mult Laura. Faza tare, sotul meu dimineata a vazut ca am facut coca la masina de paine, apoi s-a dus sa doarma. Cand s-a trezit si a vazut painea asta zice....auzi, ce ai facut cu coca de mai devreme, si de unde ai luat painea asta blink.gif , ca eu nu te cred ca ai facut-o tu wish.gif

#106 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 21 September 2010 - 04:57 PM

CITAT(Maddy_1980 @ Sep 21 2010, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult Laura. Faza tare, sotul meu dimineata a vazut ca am facut coca la masina de paine, apoi s-a dus sa doarma. Cand s-a trezit si a vazut painea asta zice....auzi, ce ai facut cu coca de mai devreme, si de unde ai luat painea asta blink.gif , ca eu nu te cred ca ai facut-o tu wish.gif


hehe! Asa-i ca pica tare bine la orgoliu faze de genul asta? tongue.gif O sa invete ca nevasta ii este experta! em_new_23.gif


#107 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 21 September 2010 - 06:16 PM

QUOTE(Maddy_1980 @ Sep 21 2010, 11:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Emilika eu fac cu faina integrala, si am observat ca trebuie ori sa pun doua pliculete de drojdie si sa o las mai mult la crescut, ori sa o fac jumate cu paine self raising si jumate cu integrala. Sper sa iti fie de folos


Lauralaurentiu, Maddy, multumesc frumos pentru raspunsuri si sugestii em_new_15.gif

#108 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 22 September 2010 - 10:40 AM

CITAT(emilika @ Sep 21 2010, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lauralaurentiu, Maddy, multumesc frumos pentru raspunsuri si sugestii em_new_15.gif


emilika
, a fost cu multa placere, iti doresc mult noroc la impletituri, sa iasa fain! em_new_23.gif


#109 Maddy_1980

Maddy_1980

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi

Postat 22 September 2010 - 11:30 AM

QUOTE(lauralaurentiu @ Sep 21 2010, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hehe! Asa-i ca pica tare bine la orgoliu faze de genul asta? tongue.gif O sa invete ca nevasta ii este experta! em_new_23.gif


Asa-i asa-i!!! Pe langa faptul ca ma simteam mandra oricum, ca m-a laudat si el a fost si mai si groupwave.gif

QUOTE(emilika @ Sep 21 2010, 06:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Lauralaurentiu, Maddy, multumesc frumos pentru raspunsuri si sugestii em_new_15.gif


Cu multa placere. Si eu sunt fan paine integrala rolleyes.gif Spor la impletit si sa ne arati cum iese urmatoarea painica

#110 emilika

emilika

    Academic Chef

  • Membri
  • 1259 posturi

Postat 24 September 2010 - 04:30 PM

Doua surori, una integrala (in 5), una alba (in 6):

092410163715.jpg

Cea integrala s-a mai rupt pe alocuri la crescut si a trebuit (ca de fiecare data) sa o carpesc. Norocul ei ca imi place la gust em_new_20.gif

#111 Alina

Alina

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Sunt pasionată de gătit, și anume de mincare vegană, adica fără lactate, ouă și carne. Puteți vizita site-ul meu mic cu rețete vegane vegorecipes.com. De ce mic? Pentru că sunt putine rețete. Dar u timpul sper va creste.

Postat 28 June 2019 - 03:33 PM

Am stat azi-noapte si m-am delectat pe indelete cu minunatiile coapte de Lauralaurentiu em_new_15.gif
Am vazut si revazut filmuletele explicative de pe youtube si mi-au placut painicile asa de tare ca le-am si visat em_new_58.gif Dimineata la prima ora framantam de zor aluat pentru paine rolleyes.gif
Iata painea mea integrala impletita in 5 (spic):

092010124518.jpg

Cand am vazut rezultatul final m-am bosumflat instant. Desi am respectat etapele si timpii (pentru dospire, crestere) buclele de la paine, dupa ce au crescut s-au "rupt" pe alocuri, si nu mai aratau frumos ca la impletire.

Toata ziua m-am gandit, razgandit si rasucit. Voiam neaparat sa vad paine cu bucle si la mine in bucatarie. Asa ca m-am dus sa cumpar o punga de faina alba si am facut paine alba, chiar daca stiam ca pot doar s-o ofer nu sa o si mananc.
A fost alta poveste em_new_20.gif . Iat-o (impletita in 5, cealalta metoda) calda, aburinda:

092010195353.jpg

Si acum vine intrebarea intrebatoare: Ce secret are aluatul din faina integrala? Am vazut ca lucrai intr-un filmulet o painica in 6, cu aluat integral si spuneai ca va iesi frumos. Eu lucrez numai cu el si stiam ca se rupe la impletit ( la fel am patit cu spiralele, covrigii, etc). Dar cand vine vorba de impletituri asa frumoase, e mai mare pacatul ca nu ies asa cum trebuie. Te intreb mai ales pentru ca eu mananc paine doar integrala.

Pana una alta, multumesc si eu pentru asa sursa de inspiratie em_new_22.gif . Urmatoarea pe lista trebuie sa fie neaparat o paine impletita in 6, chit ca o fac doar alba si doar pentru ceilalti ai mei tongue.gif

Ai putea posta filmulețele celea care le-ai găsit că aș vrea să-i descarc  și sa văd cum se fac așa împletituri. Îți voi fi recunăscătoare. 


VEGAN RECIPES RESOURCE for delicios and healthy meal every day!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi