Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste
Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste si ardeiul se scofalceste, adaugam rosiile spalate si taiate mai marunt. Dupa ce-si lasa zeama, se amesteca si se adauga sare si piper, iar optional se poate adauga boia de ardei iute. Se lasa legumele la fiert pana scade din zeama, iar apoi se da la o parte ca sa se raceasca.
Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se imparte in 10 parti egale. Se iau 5 bucati din cele 10 obtinute. Fiecare se intinde cu sucitoarea, cam cat o farfurie de desert, apoi se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta. Se presara faina dedesub si deasupra, se intind cat tava in care coacem placinta si se muta in tava unsa si tapetata. Umplutura racita se pune deasupra, se niveleaza si se presara cascaval ras. Cu celelalte 5 foi se procedeaza identic, se aseaza si ele peste umplutura, se unge cu galbenus, se portioneaza, iar peste fiecare portie se aseaza cate o felie de rosie. Se lasa sa creasca la loc caldut, cam 30 minute. Dupa acest interval se baga tava la 180 grade pentru 20-30 minute (ultimele 10 minute se acopera cu folie de aluminiu in caz ca se arde prea mult deasupra).
Se poate servi atat cald cat si rece. Este o gustare sau un aperitiv ideal pentru familie si invitati.
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAm folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu...
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-PotReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii