Placinta Scufita Rosie

Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta Scufita Rosie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml lapte cald
  • 25 gr drojdie proaspata ( daca nu aveti
  • atunci puneti 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 - 450 gr faina
  • 6 linguri ulei ( pentru uns)
  • Pentru umplutura:
  • 5 rosii
  • 3 ardei gras
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cascaval ras dupa gust

Mod de preparare

Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste si ardeiul se scofalceste, adaugam rosiile spalate si taiate mai marunt. Dupa ce-si lasa zeama, se amesteca si se adauga sare si piper, iar optional se poate adauga boia de ardei iute. Se lasa legumele la fiert pana scade din zeama, iar apoi se da la o parte ca sa se raceasca.

Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se imparte in 10 parti egale. Se iau 5 bucati din cele 10 obtinute. Fiecare se intinde cu sucitoarea, cam cat o farfurie de desert, apoi se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta. Se presara faina dedesub si deasupra, se intind cat tava in care coacem placinta si se muta in tava unsa si tapetata. Umplutura racita se pune deasupra, se niveleaza si se presara cascaval ras. Cu celelalte 5 foi se procedeaza identic, se aseaza si ele peste umplutura, se unge cu galbenus, se portioneaza, iar peste fiecare portie se aseaza cate o felie de rosie. Se lasa sa creasca la loc caldut, cam 30 minute. Dupa acest interval se baga tava la 180 grade pentru 20-30 minute (ultimele 10 minute se acopera cu folie de aluminiu in caz ca se arde prea mult deasupra).

Se poate servi atat cald cat si rece. Este o gustare sau un aperitiv ideal pentru familie si invitati.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!