Sari la conținut

Poză

Painici dulci cu merisoare


14 răspunsuri la acest topic

#1 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 14 December 2010 - 03:53 AM

Painici dulci cu merisoare

photo_0.JPG

Ingrediente

480 gr faina de paine / 4 cups
320 ml lapte caldut / 1 1/3 cups
1 pachet drojdie uscata (7 gr)
2-3 linguri zahar/miere sau alt indulcitor
3 linguri unt
1/3 cup merisoare(sau alte fructe) uscate - cred ca merge si nuci

pentru uns : putin unt, 1 ou si zahar brun


photo_1.JPG

Mod de preparare

Peste laptele caldut se adauga drojdia

photo_2.JPG

mierea/zaharul sau ce folositi

photo_3.JPG

si se lasa la temperatura camerei pana drojdia se dizolva

photo_4.JPG

se adauga apoi untul si merisoarele

photo_5.JPG

si treptat faina

photo_6.JPG

se framanta pana aluatul devine elastic (si se curata de pe marginile bolului)

photo_7.JPG

aluatul obtinut se pune intr-un vas uns cu unt, se acopera cu celofan si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul

photo_8.JPG

odata crescut se imparte in 12 mingiute, se aseaza pe tava de copt si se mai lasa alte 30 minute la temperatura camerei. Cuptorul se incinde la 200C / 400F. Inainte de a le da la cuptor painicile se ung cu ou si se presara cu zahar brun.

photo_10.JPG


se coc timp de 16-17 minute.

gata scoase din cuptor

photo_11.JPG

mai de aproape

photo_12.JPG

amprenta-mi dentara

photo_13.JPG


#2 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 14 December 2010 - 09:17 AM

Roxana, ai venit la fix cu reteta asta :)
sapt.trecuta am gasit in sfarsit merisoare deshidratate si aveam vreo 2 pagini cu retete,incerc a ta ca e mai fain asa cu imagini si incercata deja :)

#3 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 14 December 2010 - 10:21 AM

si mie-mi place reteta enorm
plus ca e in spiritul Craciunului...
arata fff fain!!!
le incerc la Craciun, am zis!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#4 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 14 December 2010 - 06:02 PM

si sectiunea e taaaaare pufoasa.

#5 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 15 December 2010 - 05:36 AM

QUOTE(kismoni @ Dec 14 2010, 02:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Roxana, ai venit la fix cu reteta asta :)
sapt.trecuta am gasit in sfarsit merisoare deshidratate si aveam vreo 2 pagini cu retete,incerc a ta ca e mai fain asa cu imagini si incercata deja :)


ti-am citit gandurile em_new_06.gif
eu le-am facut de trei ori pana acum, se fac repede si dispar si mai repede em_new_24.gif

QUOTE(apetito @ Dec 14 2010, 03:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si mie-mi place reteta enorm
plus ca e in spiritul Craciunului...
arata fff fain!!!
le incerc la Craciun, am zis!


daca schimbi fructele si decoru' e in spiritul zilei in care le faci D.gif
ce rabdare ai, eu sigur le mai fac cel putin inca o data pana la Craciun em_new_01.gif

QUOTE(floaura @ Dec 14 2010, 11:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si sectiunea e taaaaare pufoasa.


si gustooaaaaaaaasa

#6 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 15 December 2010 - 09:28 AM

Ce bine arata! Felicitari! Ti-au iesit super...se vede ca sunt si foarte pufoase!
Am salvat reteta. Multumesc! tongue.gif

#7 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 15 December 2010 - 10:59 AM

roxa...sunt rabdatoare ca-s la regim
cred insa ca le fac o repetitie, intr-un weekend...poate chiar in asta care vine?!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#8 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 16 December 2010 - 03:45 AM

am inteles
hai ca nu mai e mult pana la Craciun, putin peste 1 saptamana

#9 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 25 December 2010 - 03:12 PM

Si azi dimineata micul dejun a fost painici cu unt si marmelada,lapte,cacao,cafea cine ce vroia :)
eu le-am modelat mai putin si par mai rustice ;)

merci de reteta si sarbatori fericite :)

Miniaturi atașate

  • Immagine_3119.jpg
  • Immagine_3121.jpg


#10 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 27 December 2010 - 04:33 AM

vai Moni, ce bine arata
ma bucur ca v-au placut
Sarbatori fericite si voua cheekkiss.gif

#11 GeorgeAndrei

GeorgeAndrei

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi

Postat 16 January 2011 - 10:46 PM

Incearca sa adaugi caramel la painici si vei vedea ca vor fi si mai gustoase!!!

#12 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 17 January 2011 - 05:10 AM

am sa tin minte.

Bine ai venit pe culi

#13 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 17 January 2011 - 11:23 AM

roxa, le-am incercat...fiasco, hmmm
dar e vina mea...de cate ori ma grabesc sa fac ceva, mai ales coci, iese drama...
drojdia de la conge...repede, repede, nu a crescut coca
dar le voi repeta...arata prea fain ale tale

GeorgeAndrei unde trebuie adaugat caramel si in ce forma?




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#14 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 18 January 2011 - 12:22 AM

QUOTE(apetito @ Jan 17 2011, 04:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
roxa, le-am incercat...fiasco, hmmm
dar e vina mea...de cate ori ma grabesc sa fac ceva, mai ales coci, iese drama...
drojdia de la conge...repede, repede, nu a crescut coca
dar le voi repeta...arata prea fain ale tale

GeorgeAndrei unde trebuie adaugat caramel si in ce forma?


imi pare rau, nu-mi dau seama ce s-a intamplat.

am mai auzit persoane care tin drojdia la congelator, eu o tin in frigider. e vreo diferenta? de fapt, de ce o tineti in congelator?

#15 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 18 January 2011 - 12:27 AM

QUOTE(apetito @ Jan 17 2011, 10:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
roxa, le-am incercat...fiasco, hmmm
dar e vina mea...de cate ori ma grabesc sa fac ceva, mai ales coci, iese drama...
drojdia de la conge...repede, repede, nu a crescut coca
dar le voi repeta...arata prea fain ale tale

GeorgeAndrei unde trebuie adaugat caramel si in ce forma?



Apetito la magazinele turcesti/arabesti gasesti drojdie la cubulete ( drojdie proaspata).Nu dai gres sub nici o forma cu aia.
Si mare grija sa nu faci ca mine sa pui laptele prea fierbinte!
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi