Sari la conținut

Poză

Coronita cu sunca din piept de curcan si branza


11 răspunsuri la acest topic

#1 Ella01

Ella01

    Captain Cook

  • Membri
  • 428 posturi

Postat 15 December 2010 - 02:02 PM

Coronita cu sunca din piept de curcan si branza

Reteta e luata de pe net, de pe un site spaniol, doar ca am inlocuit jambonul din reteta cu sunca din piept de curcan. Numele initial al retetei este Rosca de jamón y queso.

Ingrediente:
- 400 g faina
- 50 g unt
- 3 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 200 g sunca din piept de curcan
- 200 g branza felii
- unt si 1 galbenus pentru uns coronita

P1090762.JPG

Intr-un bol punem untul topit, galbenusurile, laptele caldut, sarea, faina cernuta si drojdia si incepem sa framantam aluatul. Eu am mai adaugat foarte putin lapte(depinde de faina pe care o folosim).
P1090787.JPG

Acoperim bolul cu folie transparenta si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul(eu il las in cuptorul cu microunde).

Dupa ce a crescut
P1090799.JPG

il rasturnam pe o hartie de copt si intindem o foaie dreptunghiulara(a mea a fost mai mult patrata, dar voi s-o faceti mai dreptunghiulara).
P1090802.JPG

Ungem aluatul cu putin unt topit, apoi asezam feliile de branza(eu am avut doar 100g, asa ca am completat cu mozzarella rasa, ca doar de asta mai aveam prin frigider)
P1090821.JPG

si feliile de sunca din piept de curcan (data viitoare am sa pun mai multa sunca deoarece acum au fost taiate feliile cam fin).
P1090828.JPG

Ajutandu-ne de foaia de copt rulam aluatul si-l mai modelam putin cu mana, sa aiba cam aceeasi forma.
P1090831.JPG

Il rulam si unim capetele, ajutandu-ne de putina apa ca sa se lipeasca mai bine. Atentie cand rulati sa ramana marginea de la rulada in partea de jos, sub coronita, sa nu se vada ca la mine. Nu mi-am dat seama la timp, iar la copt s-a rupt si se vede mai urat.
P1090836.JPG

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul fara sa ajungem in centru.
P1090839.JPG

Dupa ce am terminat de taiat toata coronita in bucati aproximativ egale rasucim putin cate putin fiecare bucata cu grija sa nu se rupa.
P1090847.JPG

Punem coronita in tava si o mai lasam la crescut. Ungem cu galbenus de ou cu lapte si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180º aproximativ 30 minute(la mine a durat mai mult ca al meu cuptor coace dupa bunul plac).
P1090876.JPG
P1090879.JPG

Sectiune nu am ca a trebuit sa plec repede de acasa, asa ca am scos-o din cuptor si am lasat-o la racit, dar credeti-ma ca-i foarte buna.

Coronita se poate umple si cu altceva, nu neaparat sunca din piept de curcan. Se poate face si dulce adaugand in aluat 50 g zahar si mai putina sare.

#2 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 15 December 2010 - 02:14 PM

arata fan-tas-tic!!!!
mi-o inchipui pe post/in loc de cozonac!!!

bravo!!!!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#3 Ella01

Ella01

    Captain Cook

  • Membri
  • 428 posturi

Postat 15 December 2010 - 02:26 PM

CITAT(apetito @ Dec 15 2010, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata fan-tas-tic!!!!
mi-o inchipui pe post/in loc de cozonac!!!

bravo!!!!


Multumesc frumos!
Aici pe 6 ianuarie sarbatoresc regii magi iar ca desert au traditionala coronita dulce(rosca de reyes).
Pun o fotografie de pe net.

rosca_de_reyes.jpg

#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 15 December 2010 - 02:38 PM

Frumoasa, interesanta si de retinut.

#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 December 2010 - 02:42 PM

Bravo, arata foarte fai, si sigur e si f gustoasa.
Fan n_puiu for ever



#6 Ella01

Ella01

    Captain Cook

  • Membri
  • 428 posturi

Postat 15 December 2010 - 03:01 PM

CITAT(julix_2007 @ Dec 15 2010, 03:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumoasa, interesanta si de retinut.



CITAT(stella @ Dec 15 2010, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, arata foarte fai, si sigur e si f gustoasa.



Ma bucur ca va place si sper s-o incercati! Gustoasa a fost cu siguranta.

#7 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 16 December 2010 - 03:40 AM

interesant modelul, am sa incerc s-o fac si eu dar probabil dupa sarbatori

#8 Ella01

Ella01

    Captain Cook

  • Membri
  • 428 posturi

Postat 16 December 2010 - 11:46 AM

CITAT(Roxana. @ Dec 16 2010, 04:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
interesant modelul, am sa incerc s-o fac si eu dar probabil dupa sarbatori


Te astept cu poze.

#9 GeorgeAndrei

GeorgeAndrei

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi

Postat 16 January 2011 - 10:46 PM

Interesant.
Maine ma apuc si eu sa incerc reteta.

#10 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 16 January 2011 - 10:49 PM

E pe lista ! Thanks

Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis

#11 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 16 January 2011 - 11:06 PM

Ce frumusete ai facut tu aici!
Arata mai bine ce-ai facut tu decat poza pe care-ai luat-o de pe net.
Imi place mult.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#12 marika_4u7

marika_4u7

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 26 March 2011 - 05:20 PM

BRAVO! BRAVO! BRAVO!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi