Fougasse

Fougasse este o reteta de paine ce vine din Franta. Este o reteta de paine aplatizata pe care o puteti pregati in casa. Fougasse este asemanatoare cu focaccia.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fougasse

Ingrediente

  • 1 plic de drojdie uscata
  • 400 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Aproximativ 300 ml apa calduta
  • Rosii uscate
  • Rozmarin maruntit
  • Capere
  • Fulgi de ovaz

Mod de preparare

Acest Fougasse imi aminteste de excursia din Franta de acum cativa ani cu ocazia unui schimb de experienta, de toate brutariile care te ademenesc cu produse traditionale si proaspat coapte. Desigur ca a trebuit sa intru si sa cumpar o Fougasse!

Preparare:
Intr-un bol amestecam drojdia, apa si zaharul si le lasam 10 minute pana apare o spume. Apoi adaugam faina, sarea, uleiul de masline si framantam pana aluatul devine omogen, cam 10 minute. Acoperim cu un prosop umed si lasam sa dospeasca o ora.

Incalzim cuptorul la 200 C. Puteti imparti aluatul in 5 bucati egale sau realiza o singura fougasse pe o tava mare. Intindem aluatul in triunghiuri si il crestam lasand spatiu intre crestaturi (va mai creste in cuptor). Ungem aluatul cu lapte si presaram rosiile uscate, fulgii de ovaz si caperele, apoi il coacem proximativ 15-20 de minute pana e crocant si rumen.


Fougasse se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!