Sari la conținut

Poză

Brabantse worstenbroodjes


23 răspunsuri la acest topic

#1 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 06 November 2011 - 06:45 PM


ingrediente aluat: 500 gr faina, 6 gr sare, 10 gr zahar, 125 gr unt moale, 250 ml lapte caldut, 1 plic de drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata, 1 ou - pentru uns marginile, ca sa se lipeasca, si dat luciu rulourilor.
ingrediente umplutura: 500 gr carne tocata amestecata porc/vita, 15 gr pesmet, 1 ou, sare, piper, condimente.

din ingredientele de aluat se face o coca elastica care se portioneaza in 12 gramajoare in forma de gogosele si se lasa la crescut pentru 30 de minute in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
din ingredientele de la umplutura se formeaza 12 "carnaciori"- forma de mititei.

se intinde gogoshica, se pune "carnaciorul" pe foaie, se acopera capetele, una din margini se unge cu oul batut si se ruleaza in sensul respectiv, se pun in tava inapoi.

eu le-am bagat direct in cuptorul rece, sa creasca pe masura ce creste temperatura, adica i-am dat direct drumul la 160 grade...am lasat 20 de minute...apoi inca 15, apoi inca 10. in reteta scria sa incingi cuptorul la maxim, sa lasi painitele 45 de minute sa creasca blink.gif si apoi sa coci 20 de minute, probabil in jur de 160 grade Celsius

sunt gustoase si calde dar si reci.

pofta buna

PB060025.JPG





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#2 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 06 November 2011 - 06:49 PM

Multumesc mult de reteta...am toate ingredientele ma apuc miine!
em_new_15.gif

#3 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 06 November 2011 - 06:54 PM

Arata tare bine, au o culoare minunata, sunt practice ca gustare si cred ca sunt bune si la gust: painita cu carnita, mmmmm... rolleyes.gif

#4 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 06 November 2011 - 07:11 PM

Soori, am mai zis si in alt topic, bunaciuni sau bunatati, cum iti palce sa alegi! tongue.gif

Arata cam asa groupwave.gif , mi-ar fi tare buna o painica din astea toate, pentru maine dimineata, de pachet la serviciu, alaturi de cafea. Iar pentru copii, ce sa zic.... painica facuta acasa, fara e-uri, cu carne, alaturi de o ceasca cu iaurt, rezolva multe probleme.

Trec reteta la catastif, pentru vremurile unui cuptor performant.
Sa va fie de bine!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#5 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 06 November 2011 - 07:12 PM

Foarte bine arata! si sunt foarte sigura ca au un gust foarte bun.

o sa le fac si eu dar nustiu cind. em_new_15.gif

#6 geladumi

geladumi

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1252 posturi

Postat 06 November 2011 - 07:39 PM

Si mie imi place sa le privesc, arata foarte fain si abia stept sa le fac si eu, cred ca le trec la prioritati!
Eu nu ma impac delocla dejun cu mezelurile, cu exceptia celor din porcariile din porcu meu mort tongue.gif , si atunci cand sunt acasa de dimineata, de regula in weekenduri, ma rezum la ceva facut de mine, putin si bunnn,dupa gustul meu, biansiur!
Apetito, abia astept sa vin cu o dovada...la umpluturi sunt sigura ca o sa umblu si o sa diversific in timp!
Primeste , te rog si un pupicel de la moi pentru reteta, muah !

#7 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 06 November 2011 - 08:03 PM

heeei duamnele, ma bucur ca va plac rulourile "mele".
carmaw muult spor, sunt fff usor de facut, aluatul e foarte cooperant si e o placere sa il framanti, pe mine m-a ajutat cu mare drag fata mea
mire gustul e intr-adevar ff fain, eu m-am cam codit sa dau cu condimentu'...ca deh, copii...dar poti sa pui ce vrei in carne
gela ce onoare! abia astept sa te vad cu rulourile tale. evident ca poti varia la umpluturi, eu m-am gandit si un pic vegetal doar, sau legume cu ciuperci, ceapa calite. pupicel inapoi!
cerra daca le-ai pus "gand rau", e clar...le vei face mai repede decat ti-ai promis...ca si eu de cand le dau tarcoale
felutza intr-adevar...merg fain langa ceva acru, sau la pranz langa o supa de legume, de exemplu.

reteta nu e meritul meu, am "furat"-o de pe un post tv/site de gateli, cocareli...protagonistul e Rudolph van Veen, hollander...evident.




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#8 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 06 November 2011 - 08:06 PM

Apetitule, ce e cu bucatele astea scandaloase? ha?
Arata foarte bine si sunt convinsa ca sunt si foarte gustoase. D.gif
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#9 Mahtab

Mahtab

    Bucataras

  • Membri
  • 106 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2011 - 11:14 PM

Multumesc mult de reteta sigur o sa o incerc

#10 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 07 November 2011 - 11:06 AM

Irenke fata, scandaluoase pe bune, dar gustoase
si p-onoarea mea ca nu fac asa rau la sulieta daca nu mananci singura toata tava, which I didn't tongue.gif

spor, Mahtab!

pont: ma gandii ca daca nu aveti timp de format carnaciorii, merg si cu mici...cum ma duse gandul la asa "mârshavie"?? am dat peste o punga de cevapcici in conge...si cum ieri am cam stat dupa carnea tocata care era congelata...aia sunt gata condimentati, portionati...si-n caz de urgenta...cred c-ar merge. eu sigur incerc wish.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#11 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2011 - 11:19 AM

QUOTE(apetito @ Nov 7 2011, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pont: ma gandii ca daca nu aveti timp de format carnaciorii, merg si cu mici...


numai ganduri pacatoase ai! D.gif bravo tie! mananca si copiii? seamana putin c-un hotdog.


#12 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 07 November 2011 - 12:49 PM

moatza, sa ma ierte pofticiosii si neputinciosii in a consuma cantitati "mari"
se pot efectua si mai mici, asa...de-un "bite", dar e mult de munca
copiii?? ai mei? sigurrr ca da
offtopic, da e voe, ahoe: mananca micu' la sos de usturoi cu iauuurt...mijeste ochii si zice: bun mami!

painica de la astea e mirifica, chef-ul de la care am furat ideea zice ca seamana c-o briosha

Editat de apetito, 07 November 2011 - 12:51 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#13 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2011 - 03:03 PM

QUOTE(apetito @ Nov 7 2011, 12:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moatza, sa ma ierte pofticiosii si neputinciosii in a consuma cantitati "mari"
se pot efectua si mai mici, asa...de-un "bite", dar e mult de munca


care neputinciosi? suplinim prin vointa! D.gif

adevaru-i ca eu nu prea le am cu aluaturile astea framantate. si nici n-as vrea sa capat deprinderea. da' mi place sa vad si sa-mi imaginez...oho!


#14 Ghinduta

Ghinduta

    Big Chef

  • Membri
  • 726 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Milano

Postat 07 November 2011 - 03:11 PM

Iui Ape groupwave.gif
Ce bune si practice is de dus la munca/scoala.
Cred ca o sa ajunga si pe masa mea, Ghindu sigur ar fi in extaz tongue.gif . Acuma trebuie sa gasesc momentu cand merita sa il rasfat em_new_67.gif
Gravity can't be blamed for people falling in love

#15 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 07 November 2011 - 04:38 PM

QUOTE(moatza @ Nov 7 2011, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
adevaru-i ca eu nu prea le am cu aluaturile astea framantate. .


eu am inceput sa le am cu aluaturile de cand faceam anger management acasa...cand ma refuzau la slujbe tongue.gif
dar asta e poveste veche


da' mi place sa vad si sa-mi imaginez...oho!

ohohoooo...si mieeeeeee... de ce crezi ca ma aflu inca pe-aici?!?!
unii ar zice ca-mi fac rau...da' de unde?! hranesc doar animalu' din greer...

ghindie ai voie sa gusti si tu, iti dau eu voie! (parca sunt Olguta, din La Medeleni tongue.gif )

sunt curioasa, cine executa prima si pune si dovezi pozografice





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#16 geladumi

geladumi

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1252 posturi

Postat 07 November 2011 - 06:48 PM

CITAT(apetito @ Nov 6 2011, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
heeei duamnele, ma bucur ca va plac rulourile "mele".
carmaw muult spor, sunt fff usor de facut, aluatul e foarte cooperant si e o placere sa il framanti, pe mine m-a ajutat cu mare drag fata mea
mire gustul e intr-adevar ff fain, eu m-am cam codit sa dau cu condimentu'...ca deh, copii...dar poti sa pui ce vrei in carne
gela ce onoare! abia astept sa te vad cu rulourile tale. evident ca poti varia la umpluturi, eu m-am gandit si un pic vegetal doar, sau legume cu ciuperci, ceapa calite. pupicel inapoi!
cerra daca le-ai pus "gand rau", e clar...le vei face mai repede decat ti-ai promis...ca si eu de cand le dau tarcoale
felutza intr-adevar...merg fain langa ceva acru, sau la pranz langa o supa de legume, de exemplu.

reteta nu e meritul meu, am "furat"-o de pe un post tv/site de gateli, cocareli...protagonistul e Rudolph van Veen, hollander...evident.

Cum la mine e frigutz, e o placere sa am un moment de relax, dupa ce vin de la munca, langa cuptor, in bucatarie...mi-am facut deja programul pentru maine.E sarbatoare, stiu, dar de sarbatori trebuie sa si papam, asa ca noi maine seara vrem sa papam rulouri dupa reteta capatata de la ape...vedem ce visam si cu ce umplem, maine povestim visu'.Io sper sa fie un vis frumos si mai ales...GUSTOS! D.gif

#17 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 12 November 2011 - 11:45 AM

CITAT(apetito @ Nov 7 2011, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sunt curioasa, cine executa prima si pune si dovezi pozografice


eu prima, eu prima! tongue.gif

iaca:


Picture_011.jpg

Picture_013.jpg

sectiune inca n-am , ca sunt fierbinti, am "gustat" eu unul, aluatul exceptional, carnea trebuie condimentata bine, eu le-am facut mai dietetice si tot sunt bune!

Bravos pentru reteta, mai astept si altele!

#18 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 12 November 2011 - 11:51 AM

bravos mire!!!!

sa va fie de bine!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#19 Lulu

Lulu

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 12 November 2011 - 12:02 PM

CITAT(apetito @ Nov 12 2011, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bravos mire!!!!

sa va fie de bine!


multumim! em_new_15.gif

data viitoare o sa pun muuuult piper si o sa strecor cubulete de cascaval, acum am facut-o fara prea multe condimente din motive de soacra, ea nu suporta altceva decat vegeta( tongue.gif tongue.gif tongue.gif nu m-am putut abtine), nici piperul, nici foi de dafin, nimic!

Editat de mireloasa, 12 November 2011 - 12:02 PM.


#20 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 12 November 2011 - 04:04 PM

eu, cum zisei, cred ca ma dedau la niste cevapcici...astia ii fac numai din vita pe-aici...sunt modelati mic, deci...de ce nu?!
plus ca sunt congelati individual si pot scoate exact cati imi trebuie

iar daca e de carne tocata si adaugiri...eu ma gandii sa construiesc ruloul de carne in jurul unui batz de cascaval, de exemplu

pe-aici reteta originala contine nucsoara, care mie nu-mi place si hollanderului ii da niste reactii teribile in stomac.




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi