Sari la conținut

Poză

Piatra de cuptor


582 răspunsuri la acest topic

#21 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 01 November 2012 - 11:57 PM

bre nene mielule, ala face pietrele pentru cuptoare de-alea de-mi doresc eu...so help me GOD?!?! la alea cu 6 ochiuri ma refer...stii mata
si, sa stii ca am bucatarie...dar nu incape aragazul in ea. ma rog...poveste lunga. o sa se termine curand, cu happy end

si, lasa...ca ne descurcam minunat si fara lux, nu?! wish.gif
adevarul e ca (pe mine, una...) lipsa "utilajelor" ma face inventiva

masura de care zici mi se pare totusi cam scumputza em_new_30.gif
la vreun sobar ai intrebat, sau cum s-or numi ei?!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#22 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 02 November 2012 - 09:34 AM

CITAT(apetito @ Nov 2 2012, 12:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bre nene mielule, ala face pietrele pentru cuptoare de-alea de-mi doresc eu...so help me GOD?!?! la alea cu 6 ochiuri ma refer...stii mata

de-aia am si zis de ele, ca sa te trag de maneca. asa ca vezi si tu pe la voi p-acolo pe unde sunt materiale de constructii, nu se poate sa nu gasesti si samote d-astea.. sau caramida refractara, zi-i cum vrei..
CITAT(apetito @ Nov 2 2012, 12:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si, sa stii ca am bucatarie...dar nu incape aragazul in ea. ma rog...poveste lunga. o sa se termine curand, cu happy end
stiu bre ca ai, ca ai zis ca e in lucru. ziceam si io asa..
CITAT(apetito @ Nov 2 2012, 12:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
masura de care zici mi se pare totusi cam scumputza em_new_30.gif la vreun sobar ai intrebat, sau cum s-or numi ei?!

si mie la fel. am de gand sa bag un oci si pe la astia cu materiale de constructii, cine stie. ala de am vorbit eu cu el are marfa din autria, de la rath, parca asa le zice. cica-s cei mai nush cum producatori de samota..


#23 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 02 November 2012 - 03:45 PM

eteeee...asta ca sa-i justifice pretul?!?!
daca e o piatra rezistenta la calduri mari, s-o...adica arzã focu' wish.gif mai incolo ce-i mai trebuie?!?
merci de pont!
acum...ma gandesc ca piatra asta a mea o s-o duca vreme lunga, dac-am grija de ea si n-o "chip"-uiesc...vorba englezului... ca eu o las sa se racoreasca in voie, in cuptor...o scot doar cand n-am trebuinta de ea si e rece
cand m-oi face cu bucatarie - nu, nu e inca in constructie...nici macar in proiect...ca, vorba aia...nu stam in ploaie, vine ea vremea - si cuptor de-ala boieresc si n-o mai functiona, poate imi raman parai de ceva mai "professional" tongue.gif
dar peste tot auzii ca nu-s asa...gogonate preturile.

ce-ai mai copt?
eu am in plan asta

http://www.culinar.r...-1344118574.jpg

dar nu merg coapte pe piatra, ci-n forme de silicon...






geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#24 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 03 November 2012 - 10:06 AM

CITAT(apetito @ Nov 2 2012, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce-ai mai copt?
eu am in plan asta..

pe mine ma batea un gand la o prajitura cu fructe, care sa fie prune. stii tu, gen pandispan cu.

#25 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 04 November 2012 - 12:09 AM

hai c-am comis treaba aia
2 am facut, una o dadui cadou...sa se bucure si altii
plus niste chifle, vreo 20, dar am chiulit la piatra...deci sunt cam off aici
da' n-are-a face...
si pizza..tot la fel...in tava, nu pe piatra
i-am dat liber in weekendul asta, ca si-asa o tot hamalesc





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#26 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 08 November 2012 - 07:51 PM

update: m-am uitat oleaca prin obi, au placi din granit de 30x30, 40x40, 30x60; la prima vedere nu sunt diferite de pietricica mea de prajit chestii pe ea. am o retinere referitor la prelucrare, zicea o colega de suferinta ca a studiat problema si ar putea exista pericolul ca astea lustruite sa duduie de chimicale, in urma procesului de prelucrare banuiesc..
am mai vazut ceva foarte interesant, o tava patratoasa din lut ars, la raionul de.. ghivece pentru flori! 35cm pe latura, gros de vreo 15mm.. pamant ars, ce poate fi mai natural? aia sigur nu crapa la caldura..
de luat nu am luat nimic, granitul se vinde la bucata (40x40 era la oferta, 14,5lei bucata), restul la mp, deci minim o cutie.
tava patrata pentru ghivece de flori era vreo 45 de lei. ma mai gandesc oleaca, mai sap un pic, si daca nu gasesc altceva o iau pe aia. ce nu imi convine la ea e ca e ca o farfurie, marginile sunt inspre in sus, deci nu e placa sau tava cu buza ingusta..
asta cred ca i-ar placea tare iuliei, pentru painicile ei fara framantare :)

#27 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 08 November 2012 - 09:20 PM

NM-tzu ce bine ca mi-ai luat o grijaaaa!
Voiam de ceva zile sa intru sa povestesc aici, ca am citit, acum o vreme, impresii despre piatra de granit.... cu regret, spune cineva ca stie ca ar fi cancerigena, daca e 'chimicalizata' e mai problema.

Eu as inclina claaar catre lutul ars, te-ai uitat bine..... nu are nici macar o pensula fina de ceva vre-un lac?
Oricum, daca iei placa si o bagi la cuptor goala, de ars zic, se vede daca e 'data' cu ceva....
Unde ai zis ca e? La obi?
Fa-i frate o poza daca iti este in drum.... Sa vedem intai despre ce este vorba....
Si eu sunt in sapaturi.... Sa stii ca te am in minte cu piatra.... Oricum iau doua, iti trimit daca rezolv ceva, ma gandeam, ca pe aici pe la noi (la cativa km de oras), sunt unii de fac din astea, arse din lut, tongue.gif cam din asta traiesc..... Macar sa te faci cu doua....
Keep in touch!

Ma duc pe la painici.... ca am de studiu!






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#28 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 08 November 2012 - 10:37 PM

CITAT(fel70 @ Nov 8 2012, 10:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[b].. ma gandeam, ca pe aici pe la noi (la cativa km de oras), sunt unii de fac din astea, arse din lut, tongue.gif cam din asta traiesc..... Macar sa te faci cu doua....

hai nu glumi! ai atelier de chestiuni lutoase pe langa casa? pai de ce nu zici bre? ala e cel mai adevarat material! basca aia iti pot face pe masura, ce forma vrei, ce grosime vrei.. ia sa le insinuezi o intrebare cand ai drum..
ca io pacatele mele avusei telefonu' cu mine, da' sa-l scot sa fac o poza nu fusei in stare..

#29 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 09 November 2012 - 12:17 AM

QUOTE(neamielualarau @ Nov 3 2012, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pe mine ma batea un gand la o prajitura cu fructe, care sa fie prune. stii tu, gen pandispan cu.


Nea Mielu gasii eu ceva fain dar ii in olandeza bre. Daca vrei scriu reteta si poate vine sora Apetito si traduce ea. Pot sa pun si linku sa vedeti cum se face dar nea' Rudolph vorbeste olandeza .....
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#30 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 09 November 2012 - 12:21 AM

Uite aici:

Ingrediënten




Deeg
0.5 ei
150 g zachte boter
150 g witte basterdsuiker
2 el water
250 g bloem
2 mespuntjes bakpoeder


Pruimentaart
20 blauwe pruimen
600 g crème fraîche
100 g suiker
1 vanillestokje
3 eieren


Extra nodig
Kartelvorm van 23 cm doorsnede
boter om in te vetten
3 el abrikozenjam



Deeg
Kneed het ei met de boter, suiker, water, bloem en het bakpoeder tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Pruimentaart
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pit. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en bekleed de ingevette kartelvorm met het deeg. Meng voor het beslag de crème fraîche met de suiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de eieren door de crème fraîche. Verdeel het beslag over de kartelvorm en leg de pruimen erin. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Breng de abrikozenjam met een scheutje water aan de kook en bestrijk de taart ermee.


vegetarisch:


Ja

http://rudolphsbaker...teigentuintaart

Editat de Sheherezada., 09 November 2012 - 12:22 AM.

lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#31 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 09 November 2012 - 08:20 AM

CITAT(Sheherezada. @ Nov 9 2012, 01:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite aici:
Pruimentaart

D.gif bre, asta nu-i prajitura cu prune de care am facut io zilele trecute, e tarta pe fata, cu aluat sfaramicios si tot tacamul tongue.gif

dank je wel pentru reteta, ca sa zic asa (m-a ajutat nea goagale sa o translatez), acilea incercam sa dezbatem coptul pe chiatra, si mai ales de unde luam chiatra cu pricina, da' nu-i bai daca se mai strecoara cate o reteta, chit ca-i oleaca cam offtopic.

#32 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 09 November 2012 - 09:33 AM

Eu chiar n-am habar ce prajitura ai facut matale zilele trecute ....dar ma gandeam ca poate asta fiind tot cu prune ti-o fi pe plac.
Scuzati de off..
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#33 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 09 November 2012 - 10:01 AM

CITAT(Sheherezada. @ Nov 9 2012, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu chiar n-am habar ce prajitura ai facut matale zilele trecute ....dar ma gandeam ca poate asta fiind tot cu prune ti-o fi pe plac. Scuzati de off..

nu-i nici o problema, nu s-a suparat nimeni, da' aia cu prunele, daca citeai atenta, era raspuns la intrebarea apetiului "ce mai coc".. i-am zis ca intentionez o prajitura cu prune in genul pandispanului, si am fost si noi tot foarte off-topici.. rolleyes.gif
altminteri, tarte din astea si placinti americanoase tot fac si io, ori de cate ori am ocazia. si multam de reteta, varianta asta n-o aveam.

@fel70 - am uitat sa zic, tava aia patratoasa de lut era absolut si pozitiv 100% sigur naturala si neunsa sau smaltuita sau lacuita cu nimic, era rosiatica si prafoasa si poroasa, ca si o caramida, doar ca avea consistenta mai fina, ca la vasele din lut. apropos de caramizi, erau refractare subtiri in obi, foarte ieftine, poate ca pana la urma ar trebui sa imi incropesc ceva sistem cu un gratar pe care-s niste caramizi, fixe (ceva ghidaje sudate de gratar, ma gandesc).. nu stiu, mai vedem..

#34 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 09 November 2012 - 10:19 AM

bree...complicata treaba cu rocile astea...ma gandeam ieri, manevrand piatra mea, uitata in cuptor la incins cand ea nu era "in dienst", adica de serviciu...ca daca o frâng, nush ce ma fac...eventual merg dupa alta...dar...e grele, yeah!
dificil...cand te-nveti cu binele D.gif






geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#35 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 11 November 2012 - 08:03 PM

azi am fost la un cuptor tiganesc de caramida in gostinari - gr (am fost sa imi culeg ardeii iuti si exotici de la un amic care are parinitii acolo - habanero, jalapeno, cayenne, dracii d-astea), si am intrebat daca se poate face o placa, o caramida mare, arsa.
se poate, fara probleme, ma duc cu o matrita facuta din lemn cu dimeniunea pe care o doresc si se face. dar nu acum, la vara. acum nu mai arde nimeni caramida.

#36 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 12 November 2012 - 01:08 PM

nah...?!?!
daca stiai!!!!!
acum stii...
adevarul e ca cine arde mai bine caramizi decat tiganii?!?
sper sa nu mai faca treaba cu magarul, boooeeee

ce lux, nene mielule!! sa te duci cu matrita...mai mai...!?!?

curand te-aud ca-ti fac aia cuptor de paine "customised" wish.gif so help you GOD! la moshioara, cand o s-o cumperi tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#37 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 November 2012 - 01:11 AM

update:

am mai folosit piatra sa fierb/reduc o tocanita pe ea, a iesit mmmhhmmm
si la o tarta cu pere, la fel...s-a copt altfel decat doar pe gratar, in cuptor
forma tartei era de ceramica
so...




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#38 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 21 November 2012 - 10:09 AM

CITAT(apetito @ Nov 21 2012, 02:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
update:

am mai folosit piatra sa fierb/reduc o tocanita pe ea, a iesit mmmhhmmm
si la o tarta cu pere, la fel...s-a copt altfel decat doar pe gratar, in cuptor
forma tartei era de ceramica
so...

pai e normal, intri pe domeniul slow-cookarelii in vase de pamant (ceramica)... chiatra la chiatra trage, deh. da' las' ca ma fac io mare..

auzi apetitule, tu carele traiesti in huzur in tara lu' moară de vânturi (si de ciuda), nu te intalnisi p-acolo, ca veni vorba de slow cooking, cu celebrul cuptor olandez (care a fost inventat se pare, totusi, in americi, dar de niscai olandezi zburdatori care emigrasera acolosa..)? gama de produse gatibile in asa ceva e uriasa si cica si rezultatele sunt catastrofal de bune..

ontopic: intre timp am descoperit cu uimire macsima ca am pe balcon un urias ghiveci de flori din ceramica care poseda o farfurie proprietate personala, care ar avea cam 32-35cm in diametru.. cre' ca i-am pus gand rau, da' mergeti pe burta.. sa nu se prinda consoarta.. blink.gif (bine ca nu citeste ce aberez io p-acilea)..

#39 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 November 2012 - 11:05 AM

nush neica ce-i acela
dar...lumineaza-ma, zic
daca nu aici, apoi pe un pm...sa nu dam in off-uri
las' c-o dau eu, hi hi...o fi ca Neutrogena, formula norvegiana...si aia pe-acolo habar n-au...cica tot inventie americaneasca, lucraturi de marketing
iar de huzuru' meu...ha ha...vai-di-iel
de vant(uri) nu mai am parte, ca m-am retras mai asa, pe uscat...mai pe litoral e mai dihai D.gif

iar de tipsia aia...ti-a dat Domnul gandu' bun si privirea arcuita. mai sunt pe-aici retete la ghiveci de plante, zau...pe cravata j(o)ur!!
daca o speli si usuci bine, si-i pui o hartie de copt...nu vad de ce nu
eventual sa-i gasesti sursa si sa mai iei una, in caz ca intreaba consoarta D.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#40 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 21 November 2012 - 11:13 AM

Asa.... ca tocmai ce voiam sa te semnalizez, am fost pe la Lidl, sambata si cred peste tot au bagat.... Avem in magazine produse marca Ernesto, la noi erau seturi de cate 2 farfurii, unele pt pizza, altele mai maricute si putin adanci, pentru paste, ceva....
Asadar, tre sa fim cu ochii in 4 unsure.gif ca odat' poate apare si chiatra

Aha.... te inteleg perfect cu farfuria... fa-i felul, ca zic si eu.... ca nu cred ca se supara jumatatea, stie ce mandreti faci cu ajutorul ei.
Pe mine ma batea gandul, sa folosesc la coptul painii, o oala din aia de pamant de la conjudetenii mei, de la Horezu....
O am luata de vreo 5 ani, e imensa, am dat atunci vreo 50 ron actuali, eu am luat-o pentru sarmai, ca sa fac pentru vreo 3 famelii din dotare, dar mi s-a crapat si nu as mai coace in ea mai zemos, dar cred ca la paine.... nu s-ar impiedica....

Editat de fel70, 21 November 2012 - 11:15 AM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi