Sari la conținut

Poză

Piatra de cuptor


579 răspunsuri la acest topic

#561 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 08 January 2015 - 12:17 AM

shiva, incerc s-o iau pe puncte, asadar...
din cauza chinului si "gunoiului", desi am cuptorul amplasat in afara casei, am renuntat la malai sau alta faini si folosesc hartia de copt pe care o scot la cateva minute de sub produs - paine, pizza, etc
cred ca la coaja trenuie lucrat la umezeala, eu stropesc painea cu o pompa inainte s-o pun la copt, si-arunc c-o sticla cu dop de-ala de sport ceva apa - in cazul meu direct in cuptor, se poate si-ntr-o tava mai veche de chec, de exemplu, care a fost incinsa, sa faca abur. coaja se face tare, dar se va inmuia. eu las cuptorul doar la inceput la maxim, dupa 10 minute reduc caldura
adevarul e ca n-am mai facut de ceva timp paine mare, sincera sa fiu n-am avut niciodata curaj sa las un aluat ata de mare sa se coaca, de obicei impart in bucati de cam 850 gr maxim, si inghesui 2 pe piatra, la mine se putea chiar si 3
nu stiu cat ai copt tu, la mine in 30-40 e gata
o sa va obisnuiti, spor

si, da...eu am zi de copt, si nu doar daca incing piatra, fac coca din 3 kg de faina & co si coc in transe, de obicei fac painici - ies cam 50. sau pizza cu ce vrea fiecare pe ea, coc de obicei 3, e sublima pe piatra




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#562 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 10 January 2015 - 11:24 AM

eh, brava, io eram ingrijorat pe meil si matale te dadeai rotunda acilea pe forum..

CITAT(ShivaS @ Jan 7 2015, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
probleme tehnice intalnite:
1. le malai de pe paleta s-a ars pe chiatra cand am trecut la pizza. Ne trebuie ceva sistem de curatare a chietrei si a cuptorului ca peria de sarma folosita in cuptoarele de piatra nu se potriveste in scenariul home-made
2. pita a iesit tot cu coaja tare. Ma seaca de nu mai pot ca nu iasa moale. Sa fii avut aluatul mai multa nevoie de apa? Reteta folosita e o adaptare a celei de-aici la faina de 800 sau 1250. Am mai studiat p-aci retete da' ori sunt cu drojdie uscata, ori in masuri americane ori cu ingrediente in plus fata de faina, apa, drojdie, sare.
3. Io am folosit programul cuptorului care incalzeste si sus si jos. Oare trebuia doar de jos incalzit ca sa se umfle mai tare? Din 850g faina ne-a iesit o pita de 1,106kg. Personal ma asteptam la un raport mai mare faina/produs final.


1. dupa o experienta de vreo 2 ani (timp in care nu am mai cumparat paine sau pizza vreodata) am ajuns la urmatoarele solutii:

1.a - pentru paine folosesc aproape exclusiv bannetoane (am facut noi o comanda doua si la din alea parca, mai an, asa..). dupa ce creste aluatul prima data il formez, il trag la banneton si il las inca o data la crescut. e foarte usor de rasturnat pe piatra scoasa 3/4 din cuptior. am 3 tipuri de bannetoane, doua medii rotunde de 750gr, unul rotund de 1,5kg si unul lung de 1,5kg. dimensiunile sunt relative, coc mereu dintr-un kg de faina, deci painea iese oleaca mai mare, spre 1,7-1,8 ocale.

1.b - atunci cand fac paine de alt tip care nu are treaba cu bannetonul (ciabbata, lipii, dracii indiene, etc) folosesc paleta din dotare pe care am frecat-o zdravan acum doi ani cu smirghel si am uns-o cu ulei special pentru lemn (se gaseste la ikea) care nu rancezeste, etc., prin urmare a devenit MULT mai alunecoasa. daca te uiti la inceputul threadului, cand am cumparat eu piatra am avut aceeasi problema. prima solutie pe care am gasit-o atunci a fost sa folosesc hartie de copt pe post de banda rulanta, pentru ca nu voiam sa folosesc metoda appetito cu copt pe foaie (toata stima si consideratiunea, de aia avem pareri diferite, ca suntem diferiti, si e bine sa fie asa), convins fiind ca asta strica din magia coptului pe piatra. metoda benzii rulante este simpla, pui o foaie de copt pe lopata si lasi o bucata suficient de mare si SUB lopata. pui aluatul la crescut, il lasi acolo, si la transferul pe piatra tii paleta usor inclinata si tragi de hartia de dedesubt astfel ca aluatul este rulat, basculat, incetisor, pe piatra. poate sa nu iti iasa din prima, dar te inveti. asta pana il pui pe husband la treaba cu smirghelul si uleiul.. cred ca merge si niste ulei de in, vorbiti cu un tamplar daca nu aveti cum lua de la ikea..

1.c - la pizza folosesc tot paleta din dotare, pufaita cu ce am la indemana, malai, faina, gris, dar nu in exces. cand e aluatul mai moale sau incarcatura mai grea si se licheste de chiatra nitelus, ma ajut putin cu un cutit cu lama lata sau o spatula subtire, din cele de teflon pentru intors clatite/omlete.. deci chiar cu lopata uleiata si lustruita se mai intampla, nu dispera.

in concluzie, incearca sa prepari paleta si sa folosesti mai putin malai. malaiul ars, pe de alta parte, se curata usor cu aspiratorul din cuptor, dupa ce s-a racit, iar de pe piatra pur si simplu se scutura. nu as folosi perie de sarma pe piatra, mai degraba una de plastic, mai taricica.


2. mie taman coaja groasa imi place, e o caracteristica a copturilor pe piatra.. pitele cu coaja subtire ies foarte fain la masina de paine, dar le poti face si pe piatra, daca:
- folosesti aluaturi ceva mai moi si mai pufoase (cu lapte, ou, etc) sau din cele de tip italian (ciabbata).
sau
- pentru aluat normal ungi painea (cand o formezi) cu putin ulei, adica nu o formezi cu faina, ci cu ulei. dar nu in exces.
- folosesti temperatura de coacere mai mica si timp mai indelungat (170-180C)
- neaparat umezesti cuptorul, in principiu o tingire veche pusa de la inceput in cuptor, sa fie fierbinte, in care arunci 5-6 cuburi de gheata dupa ce ai pus aluatul.

in orice caz, coaja depinde foarte mult de reteta, deci in primul rand aluatul mai moale.

3. nu am experienta cu cuptoarele electrice, io-s pe gaz, deci asculta la appetito, ca stie ea ce zice. eu personal as folosi convectie (ventilator) cu vreo 15-20 de grade mai jos decat de obicei.

restul sunt observatii empirice sau care tin de gust, deci nu comentez :D

Editat de neamielualarau, 10 January 2015 - 11:28 AM.


#563 Bread Pitt

Bread Pitt

    Captain Cook

  • Membri
  • 289 posturi
  • Location:BucureÅŸti

Postat 11 January 2015 - 02:09 PM

CITAT(neamielualarau @ Jan 10 2015, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
- neaparat umezesti cuptorul, in principiu o tingire veche pusa de la inceput in cuptor, sa fie fierbinte, in care arunci 5-6 cuburi de gheata dupa ce ai pus aluatul.


Ăsta nu mai e post e... curs universitar. Facultatea de Industrie Alimentara, secția Panificație.

Eu scriu doar pentru o mică observație de completare, rezultată dintr-o experiență destul de bogată. Mă apropii de suta de pâini cu maia. Nu e o încontrare, doar o opinie.
Am încercat și eu cu ghiață. Așa recomandă și profesoara mea de sourdough - Codruța Popa, dar am mai citit, pe ici pe colo, și m-am convins. Convingerea mea nu înseamnă că am și dreptate. Când bagi ghiața în cuptorul cu 230°C, imediat scade pe la 185. Transformarea în aburi nu se face prin sublimare, nu avem energia necesară. Se face topire (consum de energie), trecere în vapori, alt consum. Aș zice că am și oarece argument obiectiv, fără să știu dacă e chiar așa. Am, de ceva timp, un termometru cu infraroșu și rază laser, care măsoară de la distanță, și îmi dă valori cam ca cele deja expuse.

Ca să n-o mai lungim inutil, eu am o tavă cu piatră lavică, preîncălzită împreună cu pietrele de copt, și torn peste ea apă fiartă. Se realizează INFERNUL NECESAR (parcă e un titlu de Andrei Pleșu sau Mircea Cărtărescu, nu?). Nu declar foarte obiective temperaturile măsurate cu minunea mea de termometru, pentru că trebuie să deschizi ușa pentru măsurare și se pierde multă căldură.
Parcă mi se pare o soluție mai bună să adaugi căldură la faza de aburire, decât o masă rece.
Hotărâți prin încercări.

Unul bea că-i băutor,
Altul bea că-i bestie,
Numai eu, că am umor,
Beau aÅŸa, de chestie...
Păstorel

#564 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 12 January 2015 - 07:44 AM

CITAT(Bread Pitt @ Jan 11 2015, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Parcă mi se pare o soluție mai bună să adaugi căldură la faza de aburire, decât o masă rece.

absolut, nene bread pită, ai cea mai mare dreptate, eu încercam doar să aliniez tehnicile la lenea cotidiana. e bine cunoscut faptul ca acele cuptoare cu abur introduc abur fierbinte, nu rece, nu dau cu gheata (evident), etc.,
deci absolut adevarat, e de preferat sa punem de o sauna, daca avem cele necesare..
eu, la lenea mea, prefer sa arunc cateva cuburi de gheata. nu am a ma plange de felul in care ies painile, dar sigur ca de mi se va intampla sa fac rost de niscai pietris de lava dintr-ala, numaidecat voi incerca și varianta cu saună.

și absolut sigur, suta-n mie, primul meu cuptor electric, daca se va intampla asa ceva, o sa fie unul cu abur. doar ca-s oleaca cam piparate pentru puterile mele, asa ca mai stau si mai aproximez o vreme..

#565 Bread Pitt

Bread Pitt

    Captain Cook

  • Membri
  • 289 posturi
  • Location:BucureÅŸti

Postat 12 January 2015 - 10:13 AM

Și pentru mine piatra lavica a fost greu de acceptat când costa 15 lei/kg, cum pachetul are 3 kg... Entuziasmul meu a sporit când am găsit la Selgros cu 27 lei. Își scoate banii din minunile sănătoase pe care le mâncăm.
Unul bea că-i băutor,
Altul bea că-i bestie,
Numai eu, că am umor,
Beau aÅŸa, de chestie...
Păstorel

#566 fanescu

fanescu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 10 February 2015 - 11:54 PM

nea mielu mai aduci pietre?

#567 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 14 February 2015 - 10:46 AM

CITAT(fanescu @ Feb 11 2015, 12:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nea mielu mai aduci pietre?


pai de ce sa nu aduc, aduc, ca doar nu le duc in carca, cerere sa fie. poate reusesc sa imi iau si io una rotunda pana la urma wish.gif

iaca, start comanda noua de chietre, trece-te cu ce ai nevoie si cand se face de 30 de kile dam comanda. cine se inscrie sa imi dea si un mail la neamielualarau at gmail punct com, sa fiti mai usor de gasit.

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
--------------------------------------------
Total 2 kg

#568 ShivaS

ShivaS

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In fata monitorului, et. 2, Cluj-Napoca
  • Interests:IT-related

Postat 14 February 2015 - 11:47 PM

CITAT(neamielualarau @ Jan 10 2015, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eh, brava, io eram ingrijorat pe meil si matale te dadeai rotunda acilea pe forum[...]

Nici nu m-am gandit ca nu mai verifici topicul chietros de pe culi atata timp em_new_05.gif

Intre timp...
1. Zaoanul meu fuge cat vede cu 2 ochi cand aude de framantat pita, eventual si pizza. Pizza e oricum mai rar ca de obicei n-am mezeluri sau tzshpe feluri de branza prin frigider pt. umplutura. Ghinion ca atunci tre' sa vada de copii bata2.gif cu copii.gif
2. Am tot cautat o reteta purista de paine si am ramas la urmatoarea: 700g faina tip 1250, 150g faina alba, 500ml apa si 25g drojdie cub. Iasa un aluat destul de moale si nelipicios. Cred ca daca as inlocui 200g de faina 1250 cu faina de secara si ovaz ar trebui sa mai adaug apa?
3. Pe paleta astern un strat subtire, subtire de faina si ultima etapa a painii se face fix pe paleta dupa care "o scutur" in cuptor, pe piatra.
4. Ideea cu ziua de copt e excelenta asa ca am marit nr. de paini facute in ziua X la 2. Cum tot imi pare rau ca se incalzeste piatra pt. asa putina treaba, s-ar putea sa cresc numarul la 3.
5. Pentru coaja moale, cum scot pita din cuptor o pun in niste prosoape si o acopar deasupra cu o folie de plastic astfel incat sa se acumuleze vaporii de apa care moaie coaja. Deocamdata ma coafeaza metoda
6. Pentru pastrare, tai painea in jumatate si o bag in congelator.

Editat de ShivaS, 14 February 2015 - 11:50 PM.


Omul e la fel de misterios ca si Sfinxul...Unul pentru ca tace, celalalt pentru ca vorbeste...

#569 narcisvirgiliu

narcisvirgiliu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 05 March 2015 - 01:23 PM

Salutare,

Ma abonez si eu la o piatra cu dimensiunile astea: piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei
Las si telefonul pt orice eventualitate: 0722 248 321

Astept cu mare interes vestea sosirii ;-)
Thx!



CITAT(neamielualarau @ Feb 14 2015, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pai de ce sa nu aduc, aduc, ca doar nu le duc in carca, cerere sa fie. poate reusesc sa imi iau si io una rotunda pana la urma wish.gif

iaca, start comanda noua de chietre, trece-te cu ce ai nevoie si cand se face de 30 de kile dam comanda. cine se inscrie sa imi dea si un mail la neamielualarau at gmail punct com, sa fiti mai usor de gasit.

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
--------------------------------------------
Total 2 kg


#570 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 06 March 2015 - 06:37 PM

CITAT(narcisvirgiliu @ Mar 5 2015, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma abonez si eu la o piatra cu dimensiunile astea: piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei
Astept cu mare interes vestea sosirii ;-)


asteaptă, asteaptă, ca pana la 30 de ocale.. rolleyes.gif pana atunci sa faci bine sa imi dai un mail la nickname at gmail punct com, sa te am pe lista.

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
narcisvirgiliu - rectangulară 3cm - 195 lei
--------------------------------------------
Total 9 kg

#571 Elga Noel

Elga Noel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 41 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 March 2015 - 10:43 PM

Buna seara ! As vrea si eu piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) , va rog.





neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
narcisvirgiliu - rectangulară 3cm - 195 lei

--------------------------------------------
Total 9 kg
[/quote]


#572 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 11 March 2015 - 04:12 PM

CITAT(Elga Noel @ Mar 6 2015, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna seara ! As vrea si eu piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) , va rog.


TOATA LUMEA CARE DORESTE SA COMANDE TREBUIE SA TRIMITA MAIL LA neamielualarau at gmail dot com CA SA VA AM IN LISTA CAND SE FAC 30KG!!!
ca pana acum nu mi-a trimis nimeni mail din lista noua.

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
narcisvirgiliu - rectangulară 3cm - 195 lei
Elga - rectangulara 1,5cm - 120 lei
--------------------------------------------
Total 12 kg

#573 narcisvirgiliu

narcisvirgiliu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 30 March 2015 - 06:06 PM

CITAT(neamielualarau @ Mar 6 2015, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
asteaptă, asteaptă, ca pana la 30 de ocale.. rolleyes.gif pana atunci sa faci bine sa imi dai un mail la nickname at gmail punct com, sa te am pe lista.

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
narcisvirgiliu - rectangulară 3cm - 195 lei
--------------------------------------------
Total 9 kg



Gata, am trimis si e-mail ;-)

#574 DanDanut

DanDanut

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 26 April 2015 - 12:21 PM

Ma bag si eu la o pietricica 30x38cm, 1,5cm :-)

Email am trimis deja aseara.

Numai bine

#575 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 27 April 2015 - 09:29 AM

TOATA LUMEA CARE DORESTE SA COMANDE TREBUIE SA TRIMITA MAIL LA neamielualarau at gmail dot com CA SA VA AM IN LISTA CAND SE FAC 30KG!!!

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
narcisvirgiliu - rectangulară 3cm - 195 lei
Elga - rectangulara 1,5cm - 120 lei
dan.danut - rectangulara 1,5cm - 120 lei
--------------------------------------------
Total 15 kg

hai ca am ajuns la jumate..


#576 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 09 October 2015 - 09:33 AM

Nu stiu daca cei din lista de mai jos isi mai mentin comenzile, ca a trecut juma' de an, dar, ca de obicei, la inceputul sezonului rece lumea se trage mai pe langa cuptoare..
deci as dori sa confirmati daca va mentineti comenzile, de narcis stiu ca a anulat comanda, m-a anuntat pe mail, asa ca l-am sters si eu. si s-a adaugat cineva nou, tot asa, direct pe mail.

TOATA LUMEA CARE DORESTE SA COMANDE TREBUIE SA TRIMITA MAIL LA neamielualarau at gmail dot com CA SA VA AM IN LISTA CAND SE FAC 30KG!!!

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
alex.allex (mail) - - rectangulara 1,5cm - 120 lei
Elga - rectangulara 1,5cm - 120 lei
dan.danut - rectangulara 1,5cm - 120 lei
--------------------------------------------
Total 11 kg

#577 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 11 October 2015 - 07:32 AM

Tot nu stiu daca cei din lista de mai jos isi mai mentin comenzile, am sa pun semne de intrebare unde nu stiu sigur. si iar s-a adaugat cineva nou, tot asa, direct pe mail.

TOATA LUMEA CARE DORESTE SA COMANDE TREBUIE SA TRIMITA MAIL LA neamielualarau at gmail dot com CA SA VA AM IN LISTA CAND SE FAC 30KG!!!

date tehnice:
piatra rotunda, 32cm diametru, 1,5cm grosime (cca 2kg) - 100 lei
piatra rectangulara 30x38cm, 1,5cm grosime (cca 3kg) - 120 lei
piatra rectanulara 30x38cm, 3cm grosime (cca 7kg) - 195 lei

Limita comanda - 30 de ocale.

neamielu - rotunda 32cm - 1buc - 100 lei
alex.allex (mail) - rectangulara 1,5cm - 120 lei
horatiu (mail) - 2 buc rectangulare 1,5cm - 240 lei
? Elga - rectangulara 1,5cm - 120 lei
? dan.danut - rectangulara 1,5cm - 120 lei
--------------------------------------------
Total 17 kg


#578 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 08 January 2016 - 05:41 PM

am mutat lista de comenzi pe un blog temporar facut special, prin noiembrie, ca nu mai mergea culinarul, asa ca lista de mai sus e inchisa, ultimul transport a sosit in decembrie.

#579 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 14 January 2016 - 10:37 AM

in ideea ca mai doreste vreun intarziat, am deschis o lista noua pentru ianuarie 2016 pe un blog temporar - pietredecopt.blogspot.com (sper sa nu se considere reclama, este doar o mana de ajutor pentru cei care mai doresc pietre de copt si nu se descurca sa isi comande singuri, mai ales ca la noi nu se gasesc..). conditiile neschimbate, e valabil tot ce s-a scris aici pe forum.


#580 Ela68

Ela68

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2016 - 09:15 PM

Pentru cei interesati de pietre. Am vazut zilele trecute pietre rotunde la Hornbach, Metalurgiei. Aveau doua dimensiuni ,cea mai mare mi s-a parut chiar foarte mare, cred ca era profesionala, din ce mi-am dat seama, nu intra intr-un aragaz clasic.

Este un stand special cu produse pentru gratar, langa seminte.

 

Sper ca v-am fost de folos .





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi