Sari la conținut

Poză

Paine furata* de la greci


91 răspunsuri la acest topic

#21 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 09 November 2012 - 11:52 PM

Ingredientele au fost cantarite exact , la crescut a stat 40 minute .
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#22 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 10 November 2012 - 12:00 AM

em_new_26.gif neica mielu, esti injiner? ca dupa explicatiuni, asa mi-as da cu presupusul (desigur inginer de piini rade.gif)


Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#23 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 12:10 AM

CITAT(neamielualarau @ Nov 7 2012, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>


Maine, fac si io pita asta a grecilor. Am mai facut pita cu iaurt si cu oua dar niciodata nu am pus numa 25gr la 1 kila de faina. Maine asta fac si de nu imi iese pita sa sti ca iti scriu si trimiti pita ta la mine.


#24 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 12:17 AM

CITAT(Sheherezada. @ Nov 9 2012, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ingredientele au fost cantarite exact , la crescut a stat 40 minute .


Eu cred ca faina o fost prea moale. Si la mine se mai intampla cand musai tre sa fac paine si nu am faina care trebuie. Acum am destula de la prietenii nostri maghiari de aia de bl55.

Ptr fetele din tara faina Goldmaya 650 este foarte , foarte buna. Scrie pe ea si ungureste si romaneste dar este facuta cred ca la satu mare. Eu o gasesc la magazinele unicarm. Cand nu am faina preferata, asta o folosesc si este super buna.


#25 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 10 November 2012 - 12:32 AM

CITAT(neamielualarau @ Nov 7 2012, 05:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maine, fac si io pita asta a grecilor. Am mai facut pita cu iaurt si cu oua dar niciodata nu am pus numa 25gr la 1 kila de faina. Maine asta fac si de nu imi iese pita sa sti ca iti scriu si trimiti pita ta la mine.

bre, viu si personal si-o execut, fara probleme, dela cap la coada.


#26 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 10 November 2012 - 02:32 AM

NeaMielu, intru sa-ti multumesc ca ai pus reteta, uite ce fericire ai provocat cu painea asta! em_new_15.gif
Am copt zilele astea la cerere, dar cum terminam cele facute, o sa testez greceste!

Felicitari la toti (toate) frumoase paini!

#27 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 10 November 2012 - 08:04 AM

CITAT(cerra @ Nov 10 2012, 01:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu cred ca faina o fost prea moale.

daca zice ca altminteri a respectat reteta asa ar trebui sa fie. sper sa nu fi fost faina din aia cu autopropulsie..
@sheherezadule, aluatul cand il lucrai era dens, cum zice apetitul (si io..), sau?..
CITAT(stormy @ Nov 10 2012, 01:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
em_new_26.gif neica mielu, esti injiner? ca dupa explicatiuni, asa mi-as da cu presupusul (desigur inginer de piini rade.gif)

bre, doftor nu injiner.. si nu eu, ci oamenii de la care am invatat, acilea pe forum.. mult inainte sa imi fac cont si sa imi dau cu parerea adica D.gif fara sfaturi si retete de la iulia, bread pitar si de la altii, sa ma ierte ca nu-i mentionesc, mai postam io o lae acusica..
CITAT(iulia13 @ Nov 10 2012, 03:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
NeaMielu, intru sa-ti multumesc ca ai pus reteta.. Am copt zilele astea la cerere, dar cum terminam cele facute, o sa testez greceste!

eu multumesc, pentru incurajare! asteptam cu... neliniste testul!

Editat de neamielualarau, 10 November 2012 - 08:13 AM.


#28 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 10 November 2012 - 10:08 AM

QUOTE(Sheherezada. @ Nov 9 2012, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vineeeee....


Shehe felicitari si pofta buna!
Chiar daca are o forma 'latita' pare ca are un miez bun, iar daca zici ca gustul se remarca.... asta conteaza!
Mai avem timp sa o 'bibilim', sa o mai remontam, nu?

Ape si Shehe, puneti-mi si mie o felie cu unt si sare!







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#29 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 01:32 PM

CITAT(neamielualarau @ Nov 10 2012, 12:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bre, viu si personal si-o execut, fara probleme, dela cap la coada.


m`ai incurajat! cu asa putina drojdie la 1 kil de faina faceam numa cand am plecat de la mama de acasa cu invatatura d eacsa cand se oprea de la pita facuta azi de ex, o bucata de aluat dospit si se usca (olatzal ziceam noi) apoi cand vroiai sa faci pita puneai de seara olatzalu in apa caldutza sa se moaie apoi dimineata puneai colo in el drojdia sa creasca si faceai pita noua si iar opreai un botz si tot asa.

Azi fac pita ta si vin cu poza.


#30 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 10 November 2012 - 04:51 PM

CITAT(cerra @ Nov 10 2012, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
m`ai incurajat! cu asa putina drojdie la 1 kil de faina faceam numa cand am plecat de la mama de acasa cu invatatura d eacsa cand se oprea de la pita facuta azi de ex, o bucata de aluat dospit si se usca (olatzal ziceam noi) apoi cand vroiai sa faci pita puneai de seara olatzalu in apa caldutza sa se moaie apoi dimineata puneai colo in el drojdia sa creasca si faceai pita noua si iar opreai un botz si tot asa.

asa faceau si mei la tara, in copilarie, nu imi amintesc cum ii ziceau.. dar cred ca plamadeala.. cand nu aveau drojdie deloc faceau niste turte coapte pe vatra care erau bune doar atunci, calde. astora le ziceau azime.. ehei.. cat amar de vreme a trecut.. rolleyes.gif
asteptam poze cu versiunea matale!
@apetitule, esti bine sanatos? sper sa nu fi patit vreun pocinog de la grecoaicele mele.. blink.gif

#31 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 05:22 PM

CITAT(neamielualarau @ Nov 10 2012, 04:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
asa faceau si mei la tara, in copilarie, nu imi amintesc cum ii ziceau.. dar cred ca plamadeala.. cand nu aveau drojdie deloc faceau niste turte coapte pe vatra care erau bune doar atunci, calde. astora le ziceau azime.. ehei.. cat amar de vreme a trecut.. rolleyes.gif
asteptam poze cu versiunea matale!


olatzal = regionalism adica aluatel ( un pic de aluat cumva ar venii) si ala are si drojdie asa cum zici olatzalu ala muiat era plamadeala ptr painea noua.

Stai linistit frate ca o sa vin si cu versiunea mea de greceasca numa sa termine omu de aspirat prin bucatarie.


#32 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 10 November 2012 - 05:46 PM

Aluatul a fost foarte tasat sa zic asa. Nu aerat ..ci foarte indesat ..
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#33 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 10 November 2012 - 06:21 PM

'Noi' suntem la cuptor!
Greu de manevrat aluatul in faza i, ca apoi sa fie moale ca si plastilina!

Pana acum , Doamne ajuta, mere' totul ok!
Daca imi place ce a iesit, va spui ce am facut eu cu 'plastilina'.

Gata Cerra? Coacem impreuna, vad!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#34 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 10 November 2012 - 07:22 PM

Nah, ca sunt gata!
Miroase in casa sa lesini!

Le-am scos pe gratar, maine le tai si vin si cu sexiunea....
Le-am 'taiat' inainte de a le baga la cuptor, dar stiam ca am pe undeva un bisturiu, dar nu l-am mai gasit... Cutitul, neascutit tongue.gif .....

101120127418.jpg

101120127419.jpg

101120127420.jpg

101120127421.jpg

101120127422.jpg

101120127423.jpg

101120127424.jpg

Ale mele, mai 'budulane'! tongue.gif

NM-tu cum pastrezi tu painea, proaspata? In punga de hartie, invelita in ceva?

em_new_15.gif inca o data pentru reteta!
Maine taiem si mancam. O felie cu unt si sare si una cu unt si dulceata de zmeura!

Editat de fel70, 10 November 2012 - 07:36 PM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#35 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 07:46 PM

CITAT(fel70 @ Nov 10 2012, 06:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
'Noi' suntem la cuptor!
Greu de manevrat aluatul in faza i, ca apoi sa fie moale ca si plastilina!

Pana acum , Doamne ajuta, mere' totul ok!
Daca imi place ce a iesit, va spui ce am facut eu cu 'plastilina'.

Gata Cerra? Coacem impreuna, vad!


Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a mea pita furata de nea mielu de la greci este la crescut in tava.

Am facut poze de cand am pus`o la facut ca eu na......... sti ca sunt bolnavioara daca nu mut, schimb cate ceva. Nu am umblat la ingrediente, chiar le am cantarit si pe iaurt si pe oua (masurat) nu de alta sa stiu exact ce fac cat lichid am in total am modificat ordinea lor in bol la framantat . Curiozitatea mea asta este cum iese pita mea cu doar 25 gr de drojdie la kilu de faina. In rest nika nu este nou ptr ca am mai facut si altadata pita cu iaurt si ou dar cu 50 gr drojdie la 1 kil de faina. Vreau sa vad cat tine proaspata, daca nu se sfarma dupa 2 zile, daca nu se betoneaza etc.

In general eu la faina 650 si cea 550 pun 5oo-550 ml lichid. Totul depinde de faina care o folosesti. Am facut intentionat cu Goldmaya ptr ca este de gasit si la noi in tara usor si imi place cum se lucreaza cu ea si fetele care vor sa stie d eea. Favorita ramane nagy titka bl55.

Adika asta

DSC00665__Medium_.JPG

DSC00667__Medium_.JPG




#36 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 10 November 2012 - 07:52 PM

pai da, asta e marele secret: faina! D.gif

frumoase piini, bravos tuturor, sa mincati bine!
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#37 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 10 November 2012 - 08:12 PM

Cerra Goldmaya am vazut si eu azi la noi, intr-un magazin, dar era din aceea 000, nu 650...
Asta e buna de cozonaci? Ca eu iau tot una ungureasca cu care fac cozo, se numeste Liszt facuta de Agromolnar...
Nagy titka, la noi.... nexam....

Painea am facut-o cu Moara Domneasca 650, de Arges.
NM-tu tu ce faina ai in paine? Sau care te-a impresionat, in mod deosebit?

Stormy maine vedem ce si cum... Acum ii dau tarcoale.... la inceput parea coaja f 'crocantzoasa'. Acum parca a 'mai cedat', dar miezul se simte moale si pufos....
Oh.... cat mai este pana maine!







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#38 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 08:15 PM

CITAT(stormy @ Nov 10 2012, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai da, asta e marele secret: faina! D.gif

frumoase piini, bravos tuturor, sa mincati bine!


Da, conteaza mult faina . Painea se face cu faina ptr paine dar sa sti ca nu toate sunt la fel de bune chiar daca sunt 650 sau 550.

Painea asta am facut cu faina care se gaseste si la noi Goldmaya. Cea din poza de mai sus nu se gaseste numa la vecini in Ungaria.

Cum se coace pita o sa pun pozele si cu faina care este facuta .


#39 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 10 November 2012 - 08:23 PM

CITAT(fel70 @ Nov 10 2012, 08:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cerra Goldmaya am vazut si eu azi la noi, intr-un magazin, dar era din aceea 000, nu 650...
Asta e buna de cozonaci? Ca eu iau tot una ungureasca cu care fac cozo, se numeste Liszt facuta de Agromolnar...
Nagy titka, la noi.... nexam....


Tre sa fie si cea de 650. Asta de 650 este special ptr paine si este alba. Scrie pe ea si in ungureste si in romaneste dar daca te uiti bine pe ambalaj, scrie ca este facuta la noi cred ca pe la Satu mare.

Nu am facut cozonac cu goldmaya 000. Eu cozonacul il fac cu cealalta nagy titka chiar daca este de 550 si mai aveam inainte alta care era bl 80 dar numai o gasesc in ungaria cred ca sa schimbat ambalajul sau ceva . Mai este aici si cealalta Hajdu dar mie nu imi mai place aia, ptr ca a fost buna la inceputuri apoi numai. Intr`un timp foloseam cea de la kaufland (cand nu mergeam in ungaria nici eu nici prietena mea) cu ambalaj galben 480 dar a disparut sau sa schimbat ambalajul ca am vazut ca a aparut alta faina cu alt ambalaj la kaufland. Am cumparat 1 kg dar nu am apucat sa o testez.

Acum am facut painica rotunda taraneasca dar parerea mea ramane aceiasi: painica impletita din aceiasi cantitate de aluat, iese mai crescuta si mai pufoasa fata de cea lasata simplu. In atatia ani am testat in fel si chip.


#40 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 10 November 2012 - 09:28 PM

asta si inseamna numele ei: marele secret D.gif !

mie imi place faina ungurasca, fiindca e foarte ok, iau cind fac excursii in strainatate
(tocmai ce-am luat o faina de la noi, de la penny market "Top Apetit" - nu mai iau in veci, e lipicioasa, nu mi-a placut deloc)
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi