Sari la conținut

Poză

Paine furata* de la greci


91 răspunsuri la acest topic

#81 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 26 November 2012 - 03:59 PM

foarte fain ti-a iesit, 2ut!
nene mielul ce faci, lucrezi la promoting ?!?! tongue.gif

apropos de aia cu cartofe...e fenomenala nene...poa' sa stea 3 zile si tot moale e...of fo!
eu o tin intr-o cutie de plastic cu capac, de chec cica...

maine e zi de framantat...ce sa fac oare, ce sa fac??




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#82 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 26 November 2012 - 07:50 PM

CITAT(apetito @ Nov 26 2012, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nene mielul ce faci, lucrezi la promoting ?!?! tongue.gif
apropos de aia cu cartofe...e fenomenala nene...poa' sa stea 3 zile si tot moale e...of fo!
maine e zi de framantat...ce sa fac oare, ce sa fac??

pai daca o dau ieftin de ce sa n-o laud? D.gif
stiu bre, ca si io am ramas fidelius per semper, mai mult de asta cu cartoafe fac de cand am descoperit-o cantitatea perfecta.. si cand am kartoffel flokken, fireste D.gif

maine po' sa incerci una cu masline, zic. ca sa mai faci o variatiune. ca reteta, o faci cam pe-asta d-acilea, cu amestecurile tale de faina, dar nu pui seminte ci niscai masline kalamon sau kalamata, nush ce gasesti pe la tine, ar trebui sa fie maroniu roscate vinetii la culoare si nu prea mari, lunguiete ca forma.. alea is cele mai gustoase masline care ezigsta. mno, le scobesti de samburi, le pui la scurs si le tavalesti prin oleaca amidon sau faina daca n-ai, ca sa nu iti flescaiasca aluatul. de adaugat la reteta le adaugi fie la a doua framantare (ca mata' lucrezi ad labam), fie cand formezi ba(s)tarzii: intinzi foaia cat cere ea, presari maslinele bine prafuite si te apuci sa o impaturesti. asta pentru maine.

poimaine, zic sa faci tot reteta asta, doar ca in loc de semintele matale pui 50 de grame de seminte de mac in aluat, de la bun inceput, rumenit in prealabil usurel in tigaie. pe deasupra zic sa ungi cu lapte si sa presari putina sare de mare.. o sa ai o surpriza placuta daca incerci chestia asta, nu spui ce wish.gif

#83 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 26 November 2012 - 10:59 PM

CITAT(neamielualarau @ Nov 13 2012, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ba eu multumesc, pentru increderea acordata rolleyes.gif poate faci o poza la aia cu fulgi de cartoafe.

@cerra - m-am mai gandit la ce ai scris tu referitor la cantitatea de drojdie. eu am folosit si am recomandat cantitatea asta pentru metoda mea, adica prelucrare si dospire initiala in MP, apoi prelucrare manuala si dospire clasica. daca eu as pune in MP 50gr de drojdie, aluatul nu ar avea loc in cuva. blink.gif in plus, cred ca o cantitate mai mare de drojdie ar produce o paine mai aerata, mai multa apa i-ar schimba consistenta, adica exact ce imi place mie la ea. de gustibus. sigur ca, in functie de ce metode de prelucrare aveti la indemana (roboti, malaxoare, berbanti vanjosi carora le place framntatul wish.gif , etc), puteti ajusta reteta sa se duca inspre gustul vostru, cu atat mai mult ca sunteti cu toatele gospodine cu state vechi, ca sa zic asa. D.gif


Sa nu ma intelegi gresit: este buna pita ta, eu am scris numai cum o fac eu si daca stai sa te gandesti nu este multa drojdie si sa sti ca nu iese pita nustiu cat de aerata daca folosesti faina de pita (nu este cazul tau ca tu folosesti ptr pita).

Eu tot atata drojdie folosesc ori in malaxor ori la mana. Pita este foarte buna dar vb ta chestie de gustibus. Nu imi place pita de la magazin si daca asa ar iesii fi sigur ca nu m`as mai chinuii sa fac acasa. Eu fac pita de cand ma stiu mare.

Depinde ce cuva ai matale cu 2 craci sau cu unu? Sa sti ca eu pe vremuri cand framantam la masina de pita tot asa faceam pita numai ca puneam lichidele primele in rest la fel. O framantam , apoi o scoteam afara in castron sa creasca putin si gata restul sti. Nu drojdia incurca la masina ci cantitatea de aluat daca este prea mare nici nu il framanta bine. Eu in MP puneam un kg de faina. La malaxor imi place mult mai mult, ptr ca framanta pita in 5 minute. Am unu ieftin nu de ala scump. aOLEOOOOOOOO pita mea in cuptor.

edit: uite pita mea exact cum faci tu, doar ca are apa in loc de lapte, fara ou si 45-50 gr drojdie depinde ce pachetel am .

DSC00679__Medium_.JPG

DSC00680__Medium_.JPG

De obicei o ung cu ou deasupra dar acum cum este post fara ou ptr ca sotul tine post.

sectiune nu pot acum ptr ca este fierbinte.

Editat de cerra, 26 November 2012 - 11:13 PM.


#84 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 27 November 2012 - 01:03 AM

CITAT(cerra @ Nov 26 2012, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
La malaxor imi place mult mai mult, ptr ca framanta pita in 5 minute. Am unu ieftin nu de ala scump.

si pe mine ma bate gandul sa ma orientez de un malaxor, si nu prea stiu incotro sa apuc.. ca MP o sa isi dea si ea obstecul sfarsit la un moment dat.. de kitchen aid nici poveste, n-are balta atata peste si nici farmecele nu ma mai tin sa capat unul pe ochi frumosi.. D.gif
tu de care zici ca ai?

#85 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 27 November 2012 - 01:04 PM

CITAT(neamielualarau @ Nov 27 2012, 01:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tu de care zici ca ai?


Ti`am scris PM.


#86 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 27 November 2012 - 03:45 PM

neica, suna bine ce ma sfatui cu maslinele, dar ai mei pe-aici mananca paine de dimineata si la pranz, trebuie sa fie neutra la gust
am mai incercat si cu mac, e bun...stiiiu unde vrei sa ma duci, la "copturile" de pe vremea cand eram noi miiici si inocenti, nu?!
la batoane, la cornuri...
ad labam nu e departamentul meu, mai mult ad muscullum D.gif , eu zic sa treci si mata. eu am malaxor - cam mic, e adevarat - Kenwood, dar ce-i in mana, cica nu-i minciuna.

am bagat o tura de painite, sa vi le-arat ce frumos le-am crestat, asta inainte de dospire, le-am pozat inainte de bagare la caldurica si dupa ce-am inchis usa, fug acum sa le verific si le mai trag o poza...si poate ma duc la topicul respectiv sa aberez in continuare, pe-aici am facut-o destul D.gif D.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#87 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 08 February 2013 - 01:35 PM

de data asta am lasat-o mai "nebronzata "...asa a fost cererea

Imagini atașate

  • paine.jpg


#88 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 08 February 2013 - 02:25 PM

CITAT(florinelanajjar @ Feb 8 2013, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de data asta am lasat-o mai "nebronzata "...asa a fost cererea

brava, n-arata rau, dar e coapta? blink.gif mi-e sa nu fie cam cruduta la mijloc, huh?

#89 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 08 February 2013 - 02:46 PM

eu cred c-a avut reflectoru' pe ea, ca pare coapta

gata...cum termin barabulistele, revin la asta, a la greque




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#90 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 08 February 2013 - 05:41 PM

e coapta ,am tinut-o 45 min la cuptor.....lumina era proasta
a iesit mult mai pufoasa decat precedenta

#91 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 08 February 2013 - 06:07 PM

CITAT(florinelanajjar @ Feb 8 2013, 06:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e coapta ,am tinut-o 45 min la cuptor.....lumina era proasta
a iesit mult mai pufoasa decat precedenta

aaaam inteleees.. da, asta e top pufosenie, ma bucur ca ti-a iesit em_new_32.gif


#92 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 08 February 2013 - 07:15 PM

QUOTE(neamielualarau @ Feb 8 2013, 06:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aaaam inteleees.. da, asta e top pufosenie, ma bucur ca ti-a iesit em_new_32.gif


aveam ceva emotii ca am folosit drojdie uscata in loc de proaspata ,dar a crescut ,si-a facut treaba



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi