Sari la conținut

Poză

Paine alba cu fulgi de cartoafe


110 răspunsuri la acest topic

#21 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 16 November 2012 - 10:46 PM

nene mielule...cum vrei mata, insa postata sa fie! cant la chitara.gif
mai am inca din asta in cutie, e la fel de proaspata ca atunci cand am copt-o...n-am mai pomenit asa ceva dom'le... sta pe ganduri.gif fac unghiile.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#22 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 16 November 2012 - 10:55 PM

CITAT(apetito @ Nov 16 2012, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nene mielule...cum vrei mata, insa postata sa fie! cant la chitara.gif
mai am inca din asta in cutie, e la fel de proaspata ca atunci cand am copt-o...n-am mai pomenit asa ceva dom'le... sta pe ganduri.gif fac unghiile.gif

taci bre ca mi-s sfios si poate ma deochi em_new_03.gif
ia vezi colea heat.gif

#23 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 17 November 2012 - 12:31 AM

haidi bre, cu incredere...ca nu cred in deochi, deci... nu te teme.
zau, am dovada...alaturi de alte copturi mai recente. dar nu se da de-o parte




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#24 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 19 November 2012 - 11:21 PM

Nah, mai frate, nu mai aveam decat un miiic pas, ca sa nu pun la 'traume', painica mea....

Acum povestea, urmata de cateva poze, mai 'sobasconse'... de nu ar vedea multa lume...

Am respectat intocmai, toate indicatiile, cantarit cu sfintenie cantitati, mixat la muschi exact ca timpi, aluat de mai mare dragul sa te joci cu el, pana la framatarea aceea de 10 min, cand s-a lipit de mana, destul de intrebator....
Apoi pus la dospit o ora, a crescut de m-am mirat de el, (uitai sa-l scuip de deochi, cred), apoi am framantat putin, pana in 2 min, cu faina (a fost corect?), format painici, taiat, pus la dospit... in faza asta, aluatul in loc sa o ia mai mult in sus, a inceput sa se 'lateasca', ca apoi la copt sa mai si scada....

Acum, nu a ajuns la traume, pentru ca, miroase divin, o paine mai pufoasa nu am vazut in viata mea, am taiat un colt pe care l-am si mancat (cu toate ca nu fac asa ceva la ora asta...), miezul imi pare putin umed....poate trebuia sa las mai mult de 40 min la copt?
Intr-un cuvant, painicile, chiar daca nu au fata, sunt bestiale, ca gust, textura si miros! Sunt usoare si aerate... Aduc a aluat de vechile 'batoane', la mine, asa trebuie sa fie?
Asadar, ajuta-ma, ca le refac, ca nu pot sa ma las pagubasa cu una cu doua.... Unde am dat chix? Mai trebuia faina, sunt mult dospite, la copt, cat tine aburul in cuptorul tau?

In speranta, ca nu ma veti arata cu degetul, io-te poze:


191120127453.jpg

191120127454.jpg

191120127455.jpg

Editat de fel70, 19 November 2012 - 11:24 PM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#25 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 20 November 2012 - 09:56 AM

CITAT(fel70 @ Nov 20 2012, 12:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asadar, ajuta-ma, ca le refac, ca nu pot sa ma las pagubasa cu una cu doua.... Unde am dat chix? Mai trebuia faina, sunt mult dospite, la copt, cat tine aburul in cuptorul tau?

arata foarte bine miezul, puteai sa le coci putin mai mult si eventual la temperatura putin mai mare (retii pentru data viitoare).
singura problema pe care o banuiesc este lichidul din aluat, care a fost dupa ce povestesti, cam moale. data viitoare, cand "ti se pare" moale si lipicios, baga faina fara frica, indiferent de faza de framantare. mie de obicei imi iese cam tare aluatul, in prima faza.. in orice caz, esti pe drumul cel bun, tine faina langa tine si da-i inainte.
painea, ca sa stii ca e gata, trebuie sa fie usoara, sa aiba coaja tare si sa sune a gol daca o ciocanesti. in plus, painea se arde destul de greu, o poti tine lejer cu pana la 30 de minute in plus - obtii o coaja mai groasa, de obicei.
eu aburul il pun fix inainte de a baga painea (cuburi de gheata, 5-6 buc) si nu mai adaug sau indepartez..

#26 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 November 2012 - 01:09 AM

sooorico, taci tu!
ti-a iesit o painica supR!!
o sa vezi maine
o s amai lucrezi tu la detalii: aspect, chestii
eu descoperii ca lumea mai dichisita are, pe langa cuptoarer Rofco, mixere KA heavy duty, si cosulete de dospot, de-aia ies pe la iuuutiub painile alea aratuoase
deci...fii pe pace

s-o mancati cu maaare placere. cum sa arunci paine la gunoi ?? banned.gif blink.gif
e munculitza ta...




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#27 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 21 November 2012 - 07:57 AM

Eeeee, na, uite e sora mea! em_new_59.gif

Sar' mana, esti tu draguta, dar stiu ca e gresita, in mare parte...
Una peste alta.... ai mei au fost super incantati, mananca intr-o veselie din painica, jumi nu vrea sa o taie, o rupe.
A ramas moale si pufoasa, a doua zi parca a fost mai gustoasa!

Despre cosulete (bannetoane), daaa stiu! groupwave.gif
Le stiu de ceva vreme si eu, problema e ca la noi trebuie sa le comanzi de pe site-uri de afara, pe aici nu se gasesc...
Dar.... painea dupa ce ca este gustoasa, arata si de poza!
Vedem noi.... cum ne dotam!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#28 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 21 November 2012 - 08:56 AM

CITAT(fel70 @ Nov 21 2012, 08:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Despre cosulete (bannetoane), daaa stiu! groupwave.gif
Le stiu de ceva vreme si eu, problema e ca la noi trebuie sa le comanzi de pe site-uri de afara, pe aici nu se gasesc...

eu unul am un cosulet din panuse de porumb care suplineste cu succes un baneton autentic (si scump) de pe aiurea, am vazut si din papura unele care ar fi mers, iar in metro se gasesc (acum doua zile am vazut) din cele lungi, de rachita, cu husa din panza..

dar, desi am unul care functioneaza, nu il folosesc. mie imi plac mai mult asa, manuale.

#29 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 21 November 2012 - 11:02 AM

QUOTE(neamielualarau @ Nov 21 2012, 08:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu unul am un cosulet din panuse de porumb care suplineste cu succes un baneton autentic (si scump) de pe aiurea, am vazut si din papura unele care ar fi mers, iar in metro se gasesc (acum doua zile am vazut) din cele lungi, de rachita, cu husa din panza..

dar, desi am unul care functioneaza, nu il folosesc. mie imi plac mai mult asa, manuale.


NM-tu... cand mai faci o poza la painici, pune si o poza la cosulet.... alea sunt din bambus, da nu cred ca as face mutre nici la unul din panuse, sau papura, sau rachita.
Voi trimite si eu solul meu de pace sa vada...






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#30 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 November 2012 - 11:10 AM

bre, nici nu stiam cum le zice...si nici nu m-a intrigat vreodata aspectul
la mine gustul e cel mai important
si...mai ales ca maine e zi de zmotocit aluaturi, si io-s intepenita...ma intreb: ce ma fac?
sa dea Domnul ca pana maine sa ma mai intremez...si-asa n-am voie sa fac efort, dar dentistul nu e la mine acasa, nu?!
o sa framant painea asa...cu tensiometrul aplicat

si...o sa ma uit de cosulete p-ici...pi colo...
eu le vazui ca dintr-un matz - fibra, ceva - incolacit. si rotunde, si asa-zis dreptunghiulare
ceea ce e ff important in ambele metode de dospire e sa nu lasam sa creasca prea mult




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#31 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 21 November 2012 - 07:15 PM

CITAT(apetito @ Nov 21 2012, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ceea ce e ff important in ambele metode de dospire e sa nu lasam sa creasca prea mult

corect, cand creste prea mult, aluatul se lasa. in principiu, daca se intampla una ca asta, il poti tufli din nou cu oleaca de faina si il lasi iar sa creasca, dar stai cu ochii pe el..
pun felule, data viitoare. nu ai zis daca incercat sa masori temperatura in cuptor cu lumina aprinsa.. apropo de crescut

Editat de neamielualarau, 21 November 2012 - 07:16 PM.


#32 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 21 November 2012 - 08:33 PM

QUOTE(neamielualarau @ Nov 21 2012, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
pun felule, data viitoare. nu ai zis daca incercat sa masori temperatura in cuptor cu lumina aprinsa.. apropo de crescut

Omuletu'.... in afara de un termometru din ala uman, nu am cu ce masura temperatura la lumina becului in cuptor!
O merge? Stei sa ma descurc putin si promit sa iti spun!
Acum.... ca ma gandesc de foarte multa vreme, ca te vad impatimit cu painea, o sa-ti dau pm cu o adresa de site cu paine, se poate sa o stii, dar eu sunt bolnava... Daca ai timp de studiu si nervi sa rezisti....

Soori despre banneton, eu citi asa, ca lasa aluatul sa respire, in mod egal, absoarbe surplusul de umiditate. Acelasi lucru, l-ar face si daca un cosulet ar fi 'impodobit' cu un servetel de panza, dar painea nu ar mai avea acea forma apropiata de perfectiune. Ca forma aia de se obtine, de poza de lux, de starleta a painii, numa' cu bannetonu! Ehhh...

Editat de fel70, 21 November 2012 - 08:34 PM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#33 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 21 November 2012 - 11:23 PM

CITAT(apetito @ Nov 21 2012, 01:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>


Cosoletz ce cela are si soacra`mea zici ca`i din ceva nuiele/ghije nu stiu sa ma exprim acum , doar stiu ca am intrebat`o ce`i ala si la ce foloseste si mi`a zis ca in ala punea pita de secara sa creasca si lua forma cosului (cosuletzu are impletituri frumoase) apoi cand era crescuta o rasturna pe lotatzoi si o punea pe vatra in cuptor sa se coaca.

Fel,

Te urmaresc sa sti!

Nu te necajii ca ai pitele mandre tare si iaca asa o sa te vad ca numai cumperi pita si vei face tot timpul acasa.

Bravo!!!!!!!!!!!!!!! em_new_15.gif


#34 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 22 November 2012 - 12:38 AM

sooori, eu gandesc asa: intre a-mi complica viata facand startere, you-name-it...si-a cumpara paine, aleg metoda de mijloc.
adica mai gasii plamadeala si fac cu ea...mai un sponge, mai un...cum ii zicea? altfel...drojdia
am mai dat si eu de tooot felul de site-uri...ti se fac ochii ca la jocurile mecanice
pentru mine personal e egal cu zero...ma descurajeaza inainte sa m-apuc sa citesc
nu vreau sa te descurajez pe tine sau sa subminez valorile altora...dar...e prea inalt pentru mine. admit. si mi-asum D.gif
eu una cocaresc, bucataresc mai mult cu inima, cu bunul simt - common-sense, adica - portofelul, si mai putin cu calculatorul in mana





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#35 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 23 November 2012 - 10:39 AM

nu radeti ( prea tare), ok?!

PB220003_1.JPG

nush de ce s-au deshantzat asa...
am format batarzii ca la carte, temperatura era in jur de 170°C si chiar sub, dar...la 10 minute dupa introducerea in cuptor erau deja explodate
facui taieturile ca la carte, umpic ondulate pe concurente4
la gust...fara comentarii. sau daca da...doar elogioase groupwave.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#36 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 23 November 2012 - 12:04 PM

CITAT(apetito @ Nov 23 2012, 11:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nu radeti ( prea tare), ok?!

rade.gif io am incercat sa iti sugerez: feon.gifcodite.gif e dus.gif
incearca sa coci si fara vantoase, ia vezi, se mai infoaie asa? dar sa cresti temperatura la 180-200.. o fi drojdia olandeza mai bengoasa?!
ti-am zis deja, mie imi plac asa, is tare dragute infoiate.. si zaresc niste seminte de in prin aluat?


#37 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 23 November 2012 - 02:28 PM

neicutule...am copt in primele 15 minute fara foehn, temperatura scoborata de la 250 - cat s-a incins duamna piatra - la 175-170
si tot s-a jumulit
dup-aia i-am dat si ventilatie, sa raspandeasca caldura uniform
aaaare fata. seminte de dovleac, de in zdrobit
plus faina integrala de alac, de secara...ca la tzara, hi hi




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#38 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 23 November 2012 - 11:04 PM

QUOTE(neamielualarau @ Nov 21 2012, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
nu ai zis daca incercat sa masori temperatura in cuptor cu lumina aprinsa.. apropo de crescut

Sunt gata de raport.... la o ora de cand am aprins lumina la cuptor aveam 28 grade, iar inainte de a da drumul (adica inainte de cele 40 minute de dospire ) cuptorului, erau 30-31 grade. Nu cred sa poata creste mai mult de 31 grade.
Si asta, sperand ca termometrul meu a fost ok.

I'll be back soon! rolleyes.gif





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#39 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 23 November 2012 - 11:57 PM

Frige, frigeee!

Acum sunt scoase din cuptor, doar au avut o mica sesiune de poze... epopee...

231120127469.jpg

231120127472.jpg

231120127474.jpg

231120127480.jpg

231120127481.jpg

Momentan.... sunt multumita! Si miroaseee.... toata casa. Le-am infofolit, sa se raceasca pana maine.
Maine sexiune.
Acum ma duc la somn, ca am avut o zi taaaare lunga, dar foarte buna
em_new_15.gif !






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#40 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 November 2012 - 12:08 AM

CITAT(fel70 @ Nov 24 2012, 12:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum ma duc la somn, ca am avut o zi taaaare lunga, dar foarte buna

iuhuuuu em_new_32.gif ai vazut ca poti? tongue.gif sa te prind io ca te mai alinti sa vezi ce te-alerg..



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi