Sari la conținut

Poză

Paine alba cu fulgi de cartoafe


110 răspunsuri la acest topic

#41 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 24 November 2012 - 08:40 AM

ce frumuseti ai copt Fel.....imi vine sa rup un colt dintr-una

#42 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 24 November 2012 - 09:17 AM

Senchiu NM-u! em_new_15.gif
Omuletzu' buna reteta! E painea asta.... ceva de vis... aerata si usoara! Data trecuta am zis ca din cauza de lipsa de faina, a iesit asa de aerata! Neee, e de vis! Si asta in varianta cu apa, de post, nu ma mai gandesc cum o fi si cu lapte si ou.... rolleyes.gif
Am executat coltul si prima felie cu dulceata de zmeura!

em_new_59.gif Florinela.
Pai... cu drag, daca vrei, ca ma gandesc ca a ta s-a si terminat! Ca nu are cum sa reziste.
Eu o paine o duc azi la mama la masa, si o atasez la niste icre si peste! Adica.... am gresit..... fac onoare icrelor sa fie mancate pe o asa paine!

Acum, eu am avut fix 865 gr faina cantarita, plus uuuun pic ce am mai folosit pe langa...
Faina.... tongue.gif a fost cea mai ieftina de pe raftul Carrefour-ului!
Undeva, in a foua poza, se vede cat este de pufoasa painea, mi-a ramas amprenta, doar cat am atins felia.
Iaca, sexiunea promisa, dar pozele.... la bezna.

241120127487.jpg

241120127489.jpg

Sa aveti o zi buna!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#43 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 24 November 2012 - 06:43 PM

CITAT(fel70 @ Nov 24 2012, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Senchiu NM-u!

io senchiu pen'ca imi acordati atata incredere si atentiune em_new_03.gif
ma bucur ca iti place, inseamna ca te prinde si pe tine microbul.. nici prin cap nu-ti trece cat de usor o sa te lasi de cumparat, mai ales ca acum ai si cuptiorul ala destept foca.. rolleyes.gif

#44 2ut

2ut

    Big Chef

  • Membri
  • 972 posturi

Postat 27 November 2012 - 12:13 PM

Cum io-s copil ascultator (ai zis sa vin cu poze - am venit. ai zis sa-ncerc si painea cu cartofi - am incercat), iaca si painea mea:

poza.JPG

poza2.JPG

Eu n-am gustat-o, dar arata si miroase tare bine (astept "feedback-ul" de la fete, ca le-am pus azi la scoala cu unt si sunca).
Multumim, Neamielu ca ne-ai impartasit reteta.







#45 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 27 November 2012 - 12:59 PM

CITAT(apetito @ Nov 13 2012, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ba le-am si crestat un pic pe laturi, cum vazui "grecoaica" cerrei, gandii ca poate se vor cracana mai controlat. eteeee...vezi sa nu


Eu in general painile rotunde le crestez de jur imprejur cu putin spatiu intre crestaturi si tocmai, cresc in sus nu in latime.

Incearca cu una rotunda (si dupa de ai facut`o ca o minge de fotbal o infainezi si o turtesti oleaca , apoi crestezi si deasupra si lateral). Eu aia rotunda o coc intr`o tava de pizza care este gaurita pe dedesupt, dar pina nu aveam tava aia coceam pita rotunda in tava de la aragaz. Dupa cum sti in general eu fac pitele impletite si le coc in tava de cozonac inalta ca fac dintr`un kg de faina. Pita impletita nustiu daca este doar parerea mea, creste altfel si are si alta textura. Puteti incerca aceasta reteta a lui Nm impletind pita in 3-4 cum stiti voi.


#46 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 27 November 2012 - 01:25 PM

CITAT(2ut @ Nov 27 2012, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cum io-s copil ascultator (ai zis sa vin cu poze - am venit. ai zis sa-ncerc si painea cu cartofi - am incercat), iaca si painea mea:
Eu n-am gustat-o, dar arata si miroase tare bine (astept "feedback-ul" de la fete, ca le-am pus azi la scoala cu unt si sunca).
Multumim, Neamielu ca ne-ai impartasit reteta.

super ti-a iesit la masina! brava mai fetelor! em_new_15.gif

#47 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 27 November 2012 - 03:53 PM

vin si eu imediat cu-a treia tura de cartofoase, acum sunt inca la dospit, isi asteapta randul la copt, dupa niste chifle
nene, te-am semi-ascultat...si-anume: am sarit semintele, dar am integralat cu...ce mi-a picat la mana: alac, grau, secara...am golit carevasazica pungile
sooori ce fain ti-au iesit!!!
ce-au zis ai tai de capodopere??
asa e...scapi usor de cumparatul painii, e un pic de management casnic, ca trebuie sa le acorzi cateva ore, cand te apuci, dar si rezultatul vorbeste de la sine!!

brb cu poze

pi es: cerra, le-am crestat, format...tralala...bag seama ca caldura - cacofonie necesara si deci permisa tongue.gif - inmagazinata in piatra le "coafeaza" asa avangardist. o sa bag painile dupa o tura de panini pe care i-am copt in jur de 180-200°C, si ei crestati si tot pe alocuri explodati...poate am noroc cu painile. nu le crestez cu nimic...sa vedem,
de mancat se mananca cu siguranta.
a mea ultima era inca la fel de proaspata si moale si..., si... azi de dimineata, ultimul coltuc, ca atunci cand am scos-o din congelator

groupwave.gif

nene mielule, you are always in my mind tongue.gif

Editat de apetito, 27 November 2012 - 03:56 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#48 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 27 November 2012 - 03:54 PM

CITAT(apetito @ Nov 27 2012, 03:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vin si eu imediat cu-a treia tura de cartofoase, acum sunt inca la dospit, isi asteapta randul la copt, dupa niste chifle


brb cu poze


Te astept cu crestaturili la pite:)


#49 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 27 November 2012 - 04:38 PM

iaca

PB270013.JPG

eu sunt multumita, s-au crapat pe laturi, dar parca mai controlat...





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#50 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 27 November 2012 - 04:52 PM

CITAT(apetito @ Nov 27 2012, 04:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nene mielule, you are always in my mind tongue.gif

o singura pretentiune am: de paste sa te gandesti la altceva!

#51 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 27 November 2012 - 05:07 PM

ha ha
esti fantastic!!!
s-a confirmat: pe cat esti de maestru la pâinãrit, pe-atata la glumit!
sa ne traiesti!

stai linistit, ca nu mancam de la miel decat "cuastele", si din alea oricum lipseste una...ce mai conteaza inca cateva tongue.gif wish.gif tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#52 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 27 November 2012 - 07:01 PM

abia astept sa o-ncerc si eu ,dar nu gasi fulgi in koufland

#53 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 27 November 2012 - 07:05 PM

QUOTE(apetito @ Nov 27 2012, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
iaca



eu sunt multumita, s-au crapat pe laturi, dar parca mai controlat...



ape ..au iesit f frumoase ,abia astept sa fac si eu,dar la mine-n cartier s-au terminat fulgii nervoasa.gif

#54 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 27 November 2012 - 10:31 PM

CITAT(apetito @ Nov 27 2012, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
iaca



eu sunt multumita, s-au crapat pe laturi, dar parca mai controlat...


Arata bine pitele tale ce ai? Tu zici ca tot crapa sti ce se`ntampla? le rulezi si atunci marginea buclucasa face pe desteapta. Dar ce ai cu pitele ca arata fain asa crezi ca bunica atata le motzaia? ia adu`ti aminte ce bun era coltzucul ala care iesea ca o gogoasa cand scotea pita din cuptor si ala era tot farmecul.


#55 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 28 November 2012 - 12:14 AM

cerro fata mea, eu n-am amintiri de-alea...
sunt nascuta, crescuta, traita intre betoane
singura paine pana am ajuns pe ceste meleaguri e aia de Bucuresti, franzela alba.
pe-aici...hap-lucht, am mai zis eu...aerata si scumpa rau, si-acum fac eu ce ma taie capul, imaginea, imaginatia, netul si mai ales buzunarul
florinelo, nu gasisi nicaieri piure instant fara nush-ce-gusturi si arome??
hai...sa dai fuga maine...ca nu-i a buna blink.gif tongue.gif
eu am terminat cutia de fulgi, am avut 3 pungute

n-are bre nicio margine, le strang bine, le presez, rulez peste...innaditura aia nici nu se mai vede. se crapa "tesatura"
dar hai...ca nu vrea sa para ca ma alint, ca n-o fac!
piatra e "di vina". de bine sa-mi fie...ca sunt total indragostata de ea, am zis!

le-am dezfofolit si bagat la conge, vin cu impresii cand se termina chiflele




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#56 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 28 November 2012 - 07:40 AM

QUOTE(apetito @ Nov 28 2012, 12:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
florinelo, nu gasisi nicaieri piure instant fara nush-ce-gusturi si arome??
hai...sa dai fuga maine...ca nu-i a buna blink.gif tongue.gif
eu am terminat cutia de fulgi, am avut 3 pungute

nu gasi .....poate azi am sanse mai mari,fuse si noaptea reducerilor la koufland (luni noaptea ) cumpara lumea ca nebuna toate conservele si cutiile existente in magazin ,se aprovizioneaza ptr apocalipsa din 21 decembrie


#57 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 28 November 2012 - 04:22 PM

aolica, uitai de aia
pe la noi...liniste si pace
pe-aici n-o trece nenorocirea, te pomenesti...!?!
hmmm

apropos, secretul painii asteia conta in rabdarea de a framanta indeajuns incat aluatul sa devina elastic. la inceput e cleios si incapatzanat, dar daca il zmotocesti bine, il lasi sa-si traga sufletul 10-15 minute si-l iei iar intr-o serie, e mielushel.
nah...ca fu fara intentie, si nici directie...nene mielule wish.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#58 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 29 November 2012 - 01:27 AM

CITAT(apetito @ Nov 28 2012, 05:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
apropos, secretul painii asteia conta in rabdarea de a framanta indeajuns incat aluatul sa devina elastic. la inceput e cleios si incapatzanat, dar daca il zmotocesti bine, il lasi sa-si traga sufletul 10-15 minute si-l iei iar intr-o serie, e mielushel.
nah...ca fu fara intentie, si nici directie...nene mielule wish.gif

precum am zis de la inceput, sa nu va lasati descuragiate ca e aluatul tzapan ci sa il mustruluiti cum se cuvine pana ce-i vin mintile la cap. asta care va sa zica specialmente pentru rotunjimea muschilor matale, conita! tongue.gif


#59 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 30 November 2012 - 12:47 PM

conel, dac-ai vede ce bicepshi si tricepshi am, ai lua-o la fuga tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
azi am dat cep painii, nu e...holanderul. eu, la pranz o (de)gustez!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#60 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 07 December 2012 - 11:56 AM

si realizarea mea ...miroase atat de bine in bucatarie ,incat uit de dieta si tot gust ,cand se va raci

Imagini atașate

  • paine.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi