Sari la conținut

Poză

Pâine rotundă


6 răspunsuri la acest topic

#1 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 12:29 PM

Rețeta observ că nu se găsește aici, pe forum, astfel că deschid un nou topic. Stiu că am întâlnit, cu ceva timp în urmă, o altă rețetă asemănătoare, dar nu rețin de cine era postată și unde, chin.gif dar în orice caz nu era rotundă. Așadar, de greșesc cu deschiderea topic-ului, scuze, și se poate lipi unde e corespunzător. rolleyes.gif

Deci pentru o pâine rotundă am folosit:
-700g făină
-50 g drojdie proaspătă
-100 ml ulei
-350 ml apă caldă
-1 lingură zahăr
-sare după gust

1__1_.jpg

Făina am asezat-o într-un lighean, am făcut un căuș în mijloc, iar acolo am pus drojdia mărunțită, zahărul, apa călduță și uleiul.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#2 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 12:38 PM

Am amestecat puțin toate cele din mijloc și am presărat sarea pe făină.

1__1_.jpg

Am lăsat puțin așa maiaua cam vreo 5 min, apoi am trecut la frământat. Frământat ce e bine să dureze cam vrea 8-9 minute maxim. Aluatul rezultat fiind atât de elastic că nici la formarea pâiniței nu mai folosesc făină.

1__2_.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#3 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 12:51 PM

Aluatul astfel frământat nu l-am mai lăsat deloc la crscut, ci direct cu el în tava. Eu folosesc o tavă rotundă de tort de cca 18 cm (de îmi amintesc eu bine dimensiunea em_new_03.gif ), deși tradițional se face în clasicile tăvi negre, acelea ce oricât le-ai curăța tot frumos nu arată! em_new_01.gif

1__3_.jpg

Cu un cuțit am făcut niste tăieturi supeficiale, iar de acum am lăsat să crească vreo 30 minute, timp în care s-a încins și cuptorul.

Când e frumos crescută am uns cu ou sau cu apă și zahăr dacă e de post și apoi presar mac pe unele porțiuni.

1__4_.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#4 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 12:55 PM

Am dat la copt la foc potrivit pentru încă o jumătate de oră. Iar astfel arăta la final.

1__5_.jpg

1__7_.jpg

Se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un tocător de lemn.

1__8_.jpg

1__9_.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#5 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 01:34 PM

Iar aici pâinea puțin răcorită, deci a fost posibilă felierea (prin urmare și preferata tuturor, secțiunea rolleyes.gif ).

1__1_.jpg

1__2_.jpg

1__3_.jpg

1__4_.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#6 Eleonora_Anny

Eleonora_Anny

    Captain Cook

  • Membri
  • 484 posturi

Postat 30 September 2013 - 01:37 PM

1__5_.jpg

Foarte, foarte gustoasă și pufoasă, la mine pâinea nu ajunge să se răcească bine, că deja jumătate nu este. Așadar asta e explicația pentru ”felioarele” tăiate în grabă și de la mijlocul pâini, că abia de acolo am reușit să le salvez. tongue.gif
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”


#7 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 01 October 2013 - 01:42 AM

rolleyes.gif
Parca e cozonac!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi