Sari la conținut

Poză

paine de casa


483 răspunsuri la acest topic

#41 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 September 2004 - 09:21 PM

(Monika@USA)
Anuta imi pare bine ca ti-a iesit piinea buna !
Dupa poze arata grozav ! icon_smile.gif
Eu o fac in 4 forme de chec (ca sa o pot taia felii uniforme... icon_redface.gif , si ca asa m-am obisnuit tongue.gif ) si folosesc ca unitate de masura la drojdie lingura etalon, standard, aia de la legatura de lingura+lingurita+1/2 lingurita+1/4 lingurita toate legate la un loc cu un inel. Si o pun rasa (o netezesc cu dosul lamei de cutit). Daca nu ai inca, si esti pe continentul american (in alte parti nu stiu cum e icon_redface.gif ) (la locatie scrie "in afara Romaniei".... laugh.gif ) se merita sa-ti cumperi una, e sub $5 (depinde de unde o cumperi) pentru ca la toate retetele americane ai mai mare sanse de succes daca o folosesti !


Monika acum mi-am dat seama ca tu ai scris reteta, se pare ca de cind am citit reteta si pina la ultimul mesaj a fost cale lunga icon_smile.gif
Mari

#42 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2004 - 09:36 PM

Adriana,
sa stii ca majoritatea masinilor de facut piine au optiunea de "dough only =numai aluat " unde poti sa programezi masina numai sa-ti framinte aluatul si sa inceapa sa "beep" (faca zgomot ca sunatul ) cind e gata de framintat, si poti sa o scoti afara si sa o modelezi cum iti doreste inima dupa ce o lasi la crescut un pic. smile.gif


Am inteles! smile.gif

#43 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 September 2004 - 07:21 PM

Anuta imi pare bine ca ti-a iesit piinea buna !
Dupa poze arata grozav ! icon_smile.gif
Eu o fac in 4 forme de chec (ca sa o pot taia felii uniforme... icon_redface.gif , si ca asa m-am obisnuit icon_razz.gif ) si folosesc ca unitate de masura la drojdie lingura etalon, standard, aia de la legatura de lingura+lingurita+1/2 lingurita+1/4 lingurita toate legate la un loc cu un inel. Si o pun rasa (o netezesc cu dosul lamei de cutit). Daca nu ai inca, si esti pe continentul american (in alte parti nu stiu cum e icon_redface.gif ) (la locatie scrie "in afara Romaniei".... laugh.gif ) se merita sa-ti cumperi una, e sub $5 (depinde de unde o cumperi) pentru ca la toate retetele americane ai mai mare sanse de succes daca o folosesti !



Monika, de-abia am achizitionat si eu masurile de care vorbesti tu (lingurile de masurat americane). E drept ca atunci cand am facut painea am folosit o lingura de ciorba si nu prea poti sa pui acceasi cantitate mereu in ea ca nu pot sa o faci rasa.
Uite, ca data viitoare o sa folosesc cum ai zis tu. Dar am o intrebare:
Am masurat si o lingura din aia americana (Tbsp) e mai mare decat lingura mea de ciorba. Si daca la acceasi cantitate de faina (10 -12 cups ) si apa am pus mai putina drojdie (4 linguri de ciorba de ale mele ) si mi-a mirosit a drojdie painea, nu e posibil sa imi miroasa si mai tare daca folosesc unitatea ta de masura?
Acuma, bat si eu piua pe loc, dar tie ti-a iesit mirositoare frumos? Sau poate sunt eu prea sensibila...
oricum, a doua oara am pus un pic mai putina drogdie, adica lingurile de ciorba nu le-am pus prea pline, si a iesit ok. Nu mi-a mai mirosit sau m-am obisnuit eu cu mirosul...icon_smile.gif
hai ca v-am incurcat de tot.
Totul e ok cu reteta, ma laud peste tot cu ea, mai si dau din paine ca iese prea multa odata si daca nu o mananci in 2, 3 zile nu mai e buna ca neavand nimic sa o prezerve mucegaieste. Dar nu injumatatesc cantitatile fiindca tot o framant si mai vreau sa dau si altora din ea.

#44 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 September 2004 - 07:22 PM

Monika tine-mi pumnii ca maine fac paine ta.(reteta)
adica fac coculete de paine cu masline din reteta ta laugh.gif icon_razz.gif laugh.gif



Mona, ti-a iesit buna, nu?
sa pui poza cu ce a iesit icon_wink.gif

#45 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 09 September 2004 - 07:56 PM

Anuta imi pare bine ca ti-a iesit piinea buna !
Dupa poze arata grozav ! smile.gif
Eu o fac in 4 forme de chec (ca sa o pot taia felii uniforme... icon_redface.gif , si ca asa m-am obisnuit tongue.gif ) si folosesc ca unitate de masura la drojdie lingura etalon, standard, aia de la legatura de lingura+lingurita+1/2 lingurita+1/4 lingurita toate legate la un loc cu un inel. Si o pun rasa (o netezesc cu dosul lamei de cutit). Daca nu ai inca, si esti pe continentul american (in alte parti nu stiu cum e icon_redface.gif ) (la locatie scrie "in afara Romaniei".... laugh.gif ) se merita sa-ti cumperi una, e sub $5 (depinde de unde o cumperi) pentru ca la toate retetele americane ai mai mare sanse de succes daca o folosesti !



Monika, de-abia am achizitionat si eu masurile de care vorbesti tu (lingurile de masurat americane). E drept ca atunci cand am facut painea am folosit o lingura de ciorba si nu prea poti sa pui acceasi cantitate mereu in ea ca nu pot sa o faci rasa.
Uite, ca data viitoare o sa folosesc cum ai zis tu. Dar am o intrebare:
Am masurat si o lingura din aia americana (Tbsp) e mai mare decat lingura mea de ciorba. Si daca la acceasi cantitate de faina (10 -12 cups ) si apa am pus mai putina drojdie (4 linguri de ciorba de ale mele ) si mi-a mirosit a drojdie painea, nu e posibil sa imi miroasa si mai tare daca folosesc unitatea ta de masura?
Acuma, bat si eu piua pe loc, dar tie ti-a iesit mirositoare frumos? Sau poate sunt eu prea sensibila...
oricum, a doua oara am pus un pic mai putina drogdie, adica lingurile de ciorba nu le-am pus prea pline, si a iesit ok. Nu mi-a mai mirosit sau m-am obisnuit eu cu mirosul...icon_smile.gif
hai ca v-am incurcat de tot.
Totul e ok cu reteta, ma laud peste tot cu ea, mai si dau din paine ca iese prea multa odata si daca nu o mananci in 2, 3 zile nu mai e buna ca neavand nimic sa o prezerve mucegaieste. Dar nu injumatatesc cantitatile fiindca tot o framant si mai vreau sa dau si altora din ea.



Anutza,
mie nu mi s-a parut ca miroase piinea a drojdie... Ori n-a mirosit, ori mi se pare un miros "normal", dar data viitoare o sa "miros" mai cu atentie... icon_redface.gif laugh.gif .
Poate depinde si de faina, eu cumpar faina canadiana, "Canadian Gem" la 50 de pounds. (~25kg), si piinea are cu totul alta consistenta si miros decit cu faina de la Costco (the Bread flour icon_cry.gif ) sau cea multipurpose de la alte magazine.
Folosesc drojdie tot de la Costco, din pachet de 2 lb (imi iau doar un borcanas din ea, restul inchid bine, pun intr-o punga si pun in congelator ).
Deci cam acestea sint ingredientele (apa e de la chiuveta, "tap water" laugh.gif laugh.gif ).
Principalul e ca ti-a iesit piinea. si cum orice reteta nu e "batuta in cuie", poti sa o ajustezi dupa cum iti doreste inimioara. Adica poti sa experimentezi pina cind obtii exact ce doresti ! smile.gif

PS. Deci "in afara Romaniei"... inseamna in USA ? icon_rolleyes.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#46 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 September 2004 - 08:03 PM

Multumesc de raspuns Monika.
O sa ma uit si dupa faina pe care ai zis-o tu. Eu intr-adevar iau din aia multipurpose.
Da, in afara Romaniei inseamna USA!

Anutza

#47 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 10 September 2004 - 04:56 AM

am facut coculetele mele icon_bounce.gif icon_cheers.gif icon_bounce.gif ,au iesit foarte bune frumoase crescute.
Monika thanks pt ca ai scris reteta.
eu am facut dintr-o jumatate de portie,pt ca mi s-a parut multa din cantitatile care le-ai scris.
jumatate le-am umplut cu o bucatica de cascaval,si le-am sudat bine sa nu iasa brinza afara icon_lol.gif ,iar jumatate le-am facut simple,plus ca am oprin putin aluat si am facut o pitutza micutza impletita in 3......o ce rau imi pare ca nu am aparatul digital,da o sa le fac cu asta al meu si pe urma dupa ce il developez am sa pun si eu poza icon_lol.gif

Thanks Moni...cred ca mi-ai tinut pumini dimineata,ca eu numai la amiaza le-am facut icon_lol.gif

#48 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 September 2004 - 02:51 PM

ieri ,a facut sotioru' meu, pîine .si cînd a vazut ca aluatul creste asa frumos laugh.gif a zis sa fac niste poze..si sa le pun la culinar icon_smile.gif
Pîine a fost foarte buna,sotul foarte falos laugh.gif

Imagini atașate

  • 64685.jpg


#49 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 September 2004 - 02:51 PM

la cuptor..

Imagini atașate

  • 64687.jpg


#50 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 September 2004 - 02:52 PM

gata coapta..

Imagini atașate

  • 64688.jpg


#51 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 September 2004 - 02:53 PM

proba mmmm ,buna smile.gif

Imagini atașate

  • 64690.jpg


#52 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:12 AM

Foarte frumoasa pâine, Maya. Bravo sotului tau.

Am facut si eu azi doua feluri :una mai alba sub forma de franzela si una din faina combinata alba si intermediara+seminte de floarea soarelui+seminte de in+sesam. Eu o manânc pe ultima, e delicioasa.

Franzela crescuta

Imagini atașate

  • 64783.jpg


#53 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:23 AM

coapta

Imagini atașate

  • 64784.jpg


#54 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:26 AM

si taiata.

Imagini atașate

  • 64785.jpg


#55 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:28 AM

Iar aici cea cu seminte înainte de a o pune la crescut.

Imagini atașate

  • 64786.jpg


#56 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:29 AM

scoasa din cuptor

Imagini atașate

  • 64787.jpg


#57 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 04:30 AM

si pe urma taiata.

Imagini atașate

  • 64788.jpg


#58 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 14 September 2004 - 04:55 AM

Anat P,
Spune-mi si mie, te rog reteta la painea cu seminte.
Arata super si cred ca e si gustoasa.
Multumesc

#59 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 14 September 2004 - 05:00 AM

Am facut recent dintr-un aluat de paine niste Litere pentru baietelul meu care a fost foarte incantat de ele. La gust au fost ca covrigii. Am facut si o mica paine sa vad cum iese. Mi-a placut.

Imagini atașate

  • 64790.jpg


#60 Aida_15016

Aida_15016

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 14 September 2004 - 02:28 PM

Daca se poate si reteta de la cea simpla atit Anat cit si Maya.
Arata foarte bine. Multumesc anticipat.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi