Sari la conținut

Poză

Pîine cu lapte în formă de strugure


85 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:31 PM

Ancuta, in sfirsit sosesc cu reteta si pozele.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 250 ml lapte
- 25 gr drojdie (eu o dizolv cu o lingurita de malt de orz dar se poate face si cu miere sau zahar)
- 10 gr zahar
- 10 gr ulei
- 1 ou
- o lingurita de sare
Pun ca de obicei faina amestecata cu sarea in castronul de la Kenwood, fac cu o lingura loc in mijlocul fainii si vars celelalte ingrediente lichide si actionez robotul dupa care acopar cu film transparent si las sa creasca.

[attachmentid=804]

Imagini atașate

  • 35991.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:35 PM

Dupa ce a crescut asa cum se vede si in poza de mai sus, o pun iar a robot si o fac sa mearga 2 minute ca sa se dezumfle.
Apoi tai suluri din care tai bucatele

Imagini atașate

  • 35992.jpg


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:36 PM

Cintaresc fiecare bucatica astfel incit sa aiba in jur de 25 de grame

Imagini atașate

  • 35993.jpg


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:38 PM

Normal ca se poate face si fara sa se cintareasca fiecare bucatica, numai ca nu-mi place pentru ca rezultatul final e prea putin simetric, si eu iubesc simetria.
Fiecare bucatica o iau si incep sa aduc marginile spre centru apasind de citeva ori cam asa

Imagini atașate

  • 35994.jpg


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:40 PM

Apoi o intorc si trebuie sa arate asa:

Imagini atașate

  • 35995.jpg


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:41 PM

Si asta pentru ca daca ati lua o simpla bucatica de pasta si ati invirti-o intre palme ar veni asa:

Imagini atașate

  • 35996.jpg


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:43 PM

Toata munca deci despre care v-am povestit este pentru ca bucatica de pasta sa fie perfecta deasupra, altfel atunci cind creste va fi plina de crapaturi si rezultatul final nu va fi frumos.
uitati-va la diferenta dintre cele doua bilute de pasta:

Imagini atașate

  • 35997.jpg


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:46 PM

Dupa ce am "prelucrat" toate bilutele incepe sa le pun in tava, aici am pornit cu o baza de 8 blute, apoi 7 pina ce am ajuns in virf la o biluta, asezindu-le asa:

Imagini atașate

  • 35998.jpg


#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:47 PM

Rezultatul este asta

Imagini atașate

  • 35999.jpg


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:51 PM

Se pune din nou sa creasca

Imagini atașate

  • 36000.jpg


#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:52 PM

Apoi se unge cu lapte caldut

Imagini atașate

  • 36001.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2004 - 06:57 PM

Se pune in cuptorul cald la 210°C pentru primele 10 minute ca sa se rumeneasca bine si apoi se coboara temperatura la 180°C pentru alte 20 de minute. Dupa care se incearca intorcind piinea si baind cu pumnul pe fundul ei, daca suna a sec inseamna ca e coapta. Eu pentru piinea asta mai incerc si cu o scobitoare pentru ca daca se unge cu prea mult lapte se uda tare pe fund si poate sa ramina umeda. Oricum o metoda foarte valabila pentru ca se se coaca bine si fundul piinii este ca ultimele 10 minute sa se scoata din tava si sa se puna pe gratarul cuptorului.
Rezultatul final este acesta, e foarte buna la gust numai ca daca vreti sa arate asa trebuie sa pierdeti un pic de timp.

Imagini atașate

  • 36002.jpg


#13 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 24 January 2004 - 09:28 PM


Felicitari pt talentul cu care esti inzestrata,pt modul in care prezinti si explici retetele(fotografiile sun f bune si ajuta la intelegerea modului de preparare a retetei),pt faptul ca esti o perfectionista(nu ai cumvra vreo gena de neamt? la ei "alles genau"-totul perfect) si iti multumim pt retetele deosebite trimise
[addsig]


#14 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 26 January 2004 - 04:28 PM

Pot confirma ca este tare gustoasa, la fel ca si aspectul deosebit.,. si intr-adevar Adriana e mare specialista.
[addsig]
ANCUTA

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 January 2004 - 06:40 PM

Soro draga, ma faci sa ma inrosesc!
[addsig]

#16 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 19 February 2004 - 11:54 PM

m-as apuca si eu sa fac piine dar imi trebuie o retetta usoare.
mai stie cineva retete de piine sa incerc si eu sa fac piine.
[addsig]

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2004 - 09:05 AM

Mona nu exista retete usoare sau grele la facut piine, fa aluatul cu cantitatile pe care le-am scris eu aici si pe urma fa numai o "minge" de aluat sau 2 suluri gen franzele.
Important e sa faci sa creasca aluatul de 2 ori si sa fii atenta la cuptor.
Daca vrei sa incerci si tot stai sa astepti reteta usoara n-ai sa faci piine niciodata. Si daca nu iese din prima trebuie sa perseverezi, apoi cu timpul capeti experienta.
Cum poate ca am mai zis eu din octombrie n-am mai cumparat piine, o fac cam o data pe saptamina si am facut jdemii de feluri si combinatii pentru ca ma plictisesc s-o fac mereu la fel si eu oricum nu o maninc decit cind e proaspata, cea mai buna pina acum a fost cea pe care am facut-o cu cartofi, in schimb ultima pe care am facut-o cu vreo 3 faini integrale nu a iesit bine, se intimpla orisicui, ar trebui sa ma calmez si sa ma resemnez cu faptul ca cea integrala nu-mi place deloc.
[addsig]

#18 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 24 February 2004 - 01:01 AM

Mmamamamamaama Adriana ce misto arata painea asta in forma de strugure!!!
Spune-mi si mie te rog la gust cu care paine seamana? cea de casa?, franzela, cum e in interior aluatul? in cite zile se intepeneste painea?
[addsig]

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 February 2004 - 09:50 AM

Cu ce seamana la gust n-as putea sa iti zic pentru ca s-ar putea sa ma insele amintirile
E un pic dulce dar foarte putin comparativ cu franzela cred, din pacate fiind multa coaja si putin miez tinde sa devina tare destul de repede dar eu cred ca e asa de buna ca n-o sa aiba timp sa se invecheasca.

[addsig]

#20 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 04 April 2004 - 04:44 AM

ady draga....am vrut sa iti spun ca sunt acum asa de pornita sa fac painea asta pt sotul meu...a vazut-o in poza si m-a intrebat 'mie cind imi faci ' '....as vrea sa te rog...spune-mi cit ar veni 10 gr ulei....spune-mi in lingurite...ca ia alfel nu stiu(nu pricep)......si 10 gr zahar....ca tare sunt pornita sa fac.
[addsig]



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi