Sari la conținut

Poză

Masina de facut paine


3665 răspunsuri la acest topic

#3661 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 02 April 2015 - 07:51 AM

CITAT(coana_sofica @ Apr 1 2015, 02:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...da-mi si mie cateva din retelete pe care le faci. Ma intereseaza in mod special paine cu seminte si amestec de faina alba, neagra, secara si aluat pentru pasca, reteta de cozonac si orice alta reteta consideri ca mi-e de ajutor este mai mult decat bine-venita..

toate retetele pe care le soliciti se gasesc in threadul asta (plus foarte multe sfaturi de toate felurile), nu trebuie decat sa il citesti si sa ti le salvezi / notezi.. iti dai seama ca daca fiecare proaspat proprietar de masina de paine ar solicita acelasi lucru... wish.gif sigur, problema este ca threadul este cam mare, dar pentru un pasionat si proaspat posesor de silvercrest nu ar trebui sa fie o problema.
apropo, ai prins modelul nou, MP este aia neagra?

Editat de neamielualarau, 02 April 2015 - 07:52 AM.


#3662 coana_sofica

coana_sofica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 03 April 2015 - 08:19 AM

CITAT(neamielualarau @ Apr 2 2015, 05:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
toate retetele pe care le soliciti se gasesc in threadul asta (plus foarte multe sfaturi de toate felurile), nu trebuie decat sa il citesti si sa ti le salvezi / notezi.. iti dai seama ca daca fiecare proaspat proprietar de masina de paine ar solicita acelasi lucru... wish.gif sigur, problema este ca threadul este cam mare, dar pentru un pasionat si proaspat posesor de silvercrest nu ar trebui sa fie o problema.
apropo, ai prins modelul nou, MP este aia neagra?

Buna dimineata, neamielualarau,

Da, am cumparat o masina de copt paine Silver Crest de la Lidl si este de culoare neagra. Si da, inainte sa scriu acest post am citit cateva ore (2-3 in total) posturile din acest thread. Si, de asemenea, da, am gasit nenumarare sfaturi si secrete. Am ales insa sa cer ajutor unui posesor de masina identica pentru ca m-am gandit ca-i va fi usor sa ma ajute, cu singura conditie sa isi doreasca acest lucru. Sunt foarte multe retete, dar sunt si foarte multe tipuri de masini de copt paine, posturile sunt intercalate, recunosc, nu mi-a fost usor sa "scot" o reteta fix pt masina mea, fix de paine sau fix de cozonac. Cu toata sinceritate, recunosc ca am ales varianta usoara sperand ca cineva, cu minim de efort, ma va ajuta. (mi-e suficient o poza a unei retete scrise de mana, o captura de ecran in care cineva isi notase retata pe care o foloseste, nu am avut pretentia sa tasteze nimeni mii de litere doar ca sa-mi fie mie bine) Multumesc oricum pentru cuvintele adresate si pentru bunavointa de a-mi raspunde!

#3663 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13869 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 April 2015 - 09:40 AM

QUOTE(neamielualarau @ Apr 2 2015, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
.............apropo, ai prins modelul nou, MP este aia neagra?

Model nou zici ? D.gif Am trecut pe la Lidl exact in ziua in care adusese masini si fermecata de combinatia dintre culoarea neagra si argintiul capacului ...am cumparat si eu. Nici n-am scos-o din cutie inca ...
Vecina mea, cea cu probleme la masina, a schimbat-o usor cu una noua. Pastrase bonul, isteata de ea.

#3664 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 09 April 2015 - 09:19 AM

CITAT(coana_sofica @ Apr 3 2015, 09:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
..Sunt foarte multe retete, dar sunt si foarte multe tipuri de masini de copt paine, posturile sunt intercalate, recunosc, nu mi-a fost usor sa "scot" o reteta fix pt masina mea, fix de paine sau fix de cozonac. Cu toata sinceritate, recunosc ca am ales varianta usoara sperand ca cineva, cu minim de efort, ma va ajuta..

toate masinile de paine functioneaza pe acelasi principiu, cozonacii iuliei, de exemplu, au iesit la fel de bine in orice masina au fost testati. ma rog, o fi fost si vreun rateu, dar din pricina ingredientelor.
ideea e sa adaptezi reteta (oricare ar fi ea) la recomandarile generale ale MP, adica daca la paine mare ai 750gr faina maxim, la medie 500gr, etc., ca sa nu risti sa creasca prea mult, sa se lipeasca de capac, etc.
tot asa, cu mici exceptii, poti face face cam orice reteta pe programul principal, de paine simpla, dar de obicei in reteta ti se spune si programul, iar MP au, din nou, cam aceleasi programe, sau asemanatoare.
poti incerca inclusiv retete traditionale (care nu au fost concepute pentru MP), respectand regula intai lichide (inclusiv drijdie proaspata, daca folosesti) apoi faina si in final drojdie praf, daca folosesti din asta. de asemenea, poti inventa orice reteta, respecta doar proportia brutarului (la 10 parti faina, 6 parti apa - sau alt lichid), si nu uita ca unde gluten nu e, nici paine nu e (decat daca pui alte substante inlocuitoare), deci nu incerca paine de secara 100% la mp, pentru ca nu o sa iasa - cu maxim 30% secara csi restul de 70% faina integrala vei obtine o paine interesanta, cu gust pronuntat de seara si bine crescuta (nu uita sa adaugi ceva acid cand folosesti secara, o lingurita de otet in principiu).
o alta chestie importanta este sa urmareti aluatul cand incerci o reteta prima data, sa aiba consistenta potrivita. dupa ce o folosesti de cateva ori o sa prinzi cum trebuie sa arate. ca idee, e mai bine ca aluatul sa fie eventual mai moale, asta se poate corecta adaugand putina faina, decat prea tare, de multe ori asta fiind imposibil de reparat.
si nu te teme sa incerci, nu pierzi decat niste faina, dar castigi o gramada de experienta. iar rateuri a dat toata lumea, fara exceptie.
cand te lovesti de chestii punctuale, mai intreaba, poate cineva stie si iti raspunde.
dar, sincer, sa iti faca cineva un manual personalizat si sa iti puna la dispozitie si o carte de bucate cu retete fix pe masina ta.. tongue.gif
succes!

CITAT(Sheng @ Apr 3 2015, 10:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Model nou zici ? D.gif


da.. a mea e model vechi, din aia alba em_new_05.gif raportez ca e tot in cutie, sigilata, asa cum am cumparat-o.

Editat de neamielualarau, 09 April 2015 - 09:21 AM.


#3665 coana_sofica

coana_sofica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 07 May 2015 - 08:39 AM

CITAT(neamielualarau @ Apr 9 2015, 07:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
toate masinile de paine functioneaza pe acelasi principiu, cozonacii iuliei, de exemplu, au iesit la fel de bine in orice masina au fost testati. ma rog, o fi fost si vreun rateu, dar din pricina ingredientelor.
ideea e sa adaptezi reteta (oricare ar fi ea) la recomandarile generale ale MP, adica daca la paine mare ai 750gr faina maxim, la medie 500gr, etc., ca sa nu risti sa creasca prea mult, sa se lipeasca de capac, etc.
tot asa, cu mici exceptii, poti face face cam orice reteta pe programul principal, de paine simpla, dar de obicei in reteta ti se spune si programul, iar MP au, din nou, cam aceleasi programe, sau asemanatoare.
poti incerca inclusiv retete traditionale (care nu au fost concepute pentru MP), respectand regula intai lichide (inclusiv drijdie proaspata, daca folosesti) apoi faina si in final drojdie praf, daca folosesti din asta. de asemenea, poti inventa orice reteta, respecta doar proportia brutarului (la 10 parti faina, 6 parti apa - sau alt lichid), si nu uita ca unde gluten nu e, nici paine nu e (decat daca pui alte substante inlocuitoare), deci nu incerca paine de secara 100% la mp, pentru ca nu o sa iasa - cu maxim 30% secara csi restul de 70% faina integrala vei obtine o paine interesanta, cu gust pronuntat de seara si bine crescuta (nu uita sa adaugi ceva acid cand folosesti secara, o lingurita de otet in principiu).
o alta chestie importanta este sa urmareti aluatul cand incerci o reteta prima data, sa aiba consistenta potrivita. dupa ce o folosesti de cateva ori o sa prinzi cum trebuie sa arate. ca idee, e mai bine ca aluatul sa fie eventual mai moale, asta se poate corecta adaugand putina faina, decat prea tare, de multe ori asta fiind imposibil de reparat.
si nu te teme sa incerci, nu pierzi decat niste faina, dar castigi o gramada de experienta. iar rateuri a dat toata lumea, fara exceptie.
cand te lovesti de chestii punctuale, mai intreaba, poate cineva stie si iti raspunde.
dar, sincer, sa iti faca cineva un manual personalizat si sa iti puna la dispozitie si o carte de bucate cu retete fix pe masina ta.. tongue.gif
succes!
da.. a mea e model vechi, din aia alba em_new_05.gif raportez ca e tot in cutie, sigilata, asa cum am cumparat-o.

neamielualarau, sa-ti dea Dumnezeu sanatate! Multumesc mult pentru toate aceste detalii, imi sunt de mare ajutor! Am incercat cateva retete si au iesit binisor, insa nu am stiut ca daca folosesc drojdie proaspata sa o pun cu lichidele em_new_28.gif
O puneam dupa faina si intr-adevar painea nu prea imi crestea in comparatie cu aceiasi reteta in care folosisem drojdie uscata.
Intrebare: Daca folosesc drojdie proaspata imi recomanazi sa o si dizolv in putin lapte caldut cu miere sau zahar? sau e suficient ca o pun cu lichidele?
Multumesc mult, mult de tot!
Coana Sofica em_new_66.gif

#3666 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 28 May 2015 - 07:26 PM

CITAT(coana_sofica @ May 7 2015, 09:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...sa o si dizolv in putin lapte caldut cu miere sau zahar? sau e suficient ca o pun cu lichidele?

eu o dizolv in lichide, deci masor apa (lapte, etc) pun drojdia, o amestec pana se dizolva, o pun in masina, apoi adaug restul.. nu e nevoie sa o faci maia/starter



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi