Sari la conținut

Poză

Tort mousse de ciocolata


54 răspunsuri la acest topic

#1 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 05:09 PM

Am ramas datoare fetelor care mi-au cerut reteta,scuze pt intarziere.


BLAT:

1 1/4 pahar firimituri biscuiti "Petite Beurre" adica 125 g biscuiti
75 g unt

CREMA 1 -MOUSSE:

350g ciocolata amaruie sau de lapte rupta bucatele
1/2 lingurita ness
2 linguri apa fierbinte
1/4 pahar lichior portocale sau rom(se poate pune lapte cu esenta de rom)
2 oua
2 linguri zahar
3/4 dintr-o cutie de smantana pt frisca(aici o cutie are 250 ml)


CREMA 2:

250 g ciocolata alba taiata felite subtiri
4 linguri cu apa
2 linguri lichior de alune(daca nu aveti, nu-i nici o problema)
1 1/2 cutie smantana pt frisca

Frisca pt ornat

Editat de alissia, 20 February 2006 - 04:38 PM.



#2 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 05:27 PM

Pt blat,amestecam untul aflat la temp.camerei cu firimiturile de biscuiti,punem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili,cu diametrul de 25-26 cm,unsa cu unt doar pe fundul ei.Punem tava in frigider

Miniaturi atașate

  • DSCN1693.JPG



#3 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 05:58 PM

Crema 1:

Mai intai dizolvam nessul in apa fierbinte si lasam deoparte
[attachmentid=36785]

Punem intr-un vas pe bain-marie,ciocolata ,nessul,lichior(eu am pus lapte amestecat cu esenta de rom)
[attachmentid=36787]

Dupa ce s-a topit ciocolata,luam pe vasul de pe bain marie,lasam sa se raceasca.Apoi punem pe rand cate un galbenus si se spumeaza.
[attachmentid=36788]

Intr-un vas curat si uscat,batem spuma cele doua albusuri,impreuna cu un praf de sare.Adaugam si zaharul si batem pana devine spuma stabila.Punem intai 1/4 din albusuri peste crema de ciocolata si amestecam incet,apoi restul
[attachmentid=36789]
[attachmentid=36790]

Batem frisca si o adaugam la crema
[attachmentid=36791]

Miniaturi atașate

  • DSCN1695.JPG
  • DSCN1696.JPG
  • DSCN1697.JPG
  • DSCN1700.JPG
  • DSCN1701.JPG
  • DSCN1702.JPG



#4 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 06:22 PM

Crema rezultata

Miniaturi atașate

  • DSCN1703.JPG



#5 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 February 2006 - 07:21 PM

Alissia, o intrebare (sau poate ar trebui sa astept continuarea retetei...): Cum sta tortul asta fara gelatina ? E suficienta frisca ? Astept sa vad ultimele poze si cred ca o sa-l incerc si eu saptamana asta.

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:23 PM

Imi cer scuze.am avut probleme cu net-ul


#7 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:26 PM

Punem mousse-ul peste blat si punem inapoi in frigider pt cateva ore,pana se intareste mousse-ul

Miniaturi atașate

  • DSCN1704.JPG



#8 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:32 PM

crema 2


Punem la topit pe bain-marie ciocolata alba,apa si lichiorul,dupa topire luam de pe aburi si lasam sa se raceasca un pic,apoi punem frisca batuta

Miniaturi atașate

  • DSCN1713.JPG



#9 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:36 PM

Dupa ce s-a intarit crema 1 ,adica mousse-ul,punem crema alba si lasam la frigider pana a doua zi

Miniaturi atașate

  • DSCN1714.JPG



#10 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:39 PM

a doua zi scoatem inelul tavii si ornam tortul

Miniaturi atașate

  • DSCN1756.JPG



#11 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:45 PM

ornat
[attachmentid=36798]
era de Valentine's day
[attachmentid=36799]

Miniaturi atașate

  • DSCN1758.JPG
  • DSCN1757.JPG



#12 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:49 PM

sectiune

Miniaturi atașate

  • DSCN1783.JPG



#13 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:56 PM

si inca una

Miniaturi atașate

  • DSCN1787.JPG



#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 07:58 PM

QUOTE(Dana_P @ Feb 19 2006, 09:21 PM)

Alissia, o intrebare (sau poate ar trebui sa astept continuarea retetei...): Cum sta tortul asta fara gelatina ? E suficienta frisca ? Astept sa vad ultimele poze si cred ca o sa-l incerc si eu saptamana asta.

Dupa cum vezi,e f stabil si fara gelatina.E un tort f bun,succes daca -l faci!


#15 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 19 February 2006 - 07:59 PM

Super, Alissia! ... am asteptat toata dupa-amiaza icon_smile.gif si a meritat ... cu siguranta il fac insa cu pozele mai ramane de vazut pe aici unsure.gif ... multumesc.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#16 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 08:20 PM

Imi pare rau ca ai asteptat,nu am avut conexiune la internet aproape 1 ora.


#17 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 19 February 2006 - 09:06 PM

Alissia felicitari pentru tortul tau !!!!

Mersi de idea cu blatul de biscuiti si crema de ciocolata alba , asa nu l-am facut niciodata. De obicei foloseam un blat de tort cu cacao la o asemenea crema. Este, dupa parerea mea, cea mai buna crema posibila , dar si usor de gresit. Imi amintesc ca in Ro nu il faceam decat daca gaseam ciocolata menaj varsata mi se parea ca e mai grasa decat cea de la pachet. Aici nu am incercat inca sa il fac.



Super !!!!!!!!!

Editat de SIMONA.B, 19 February 2006 - 09:12 PM.




#18 claudia_ash

claudia_ash

    Big Chef

  • Membri
  • 616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 19 February 2006 - 09:30 PM

eusa_drool.gif alissia arata suuperr!!

#19 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2006 - 09:49 PM

Fetelor,multumesc


#20 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 19 February 2006 - 10:14 PM

Arata foarte fain tortul, felicitari Alissia!

Editat de liana, 19 February 2006 - 10:16 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi