Sari la conținut

Poză

Chiftele de pui cu fulgi de porumb


80 răspunsuri la acest topic

#1 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2006 - 10:35 AM

Reteta o am de la cumnata mea care a invatat-o de la o prietena de-a ei. Sunt bune, usor si rapid de facut si sunt "altceva"... Desi merg si a doua zi, sfatul meu este sa le faceti in ziua in care le consumati. Puteti jongla cu cantitatea ingredientelor in functie de numarul de persoane. Orientativ eu am scris cantitatile pe care le-am folosit ultima data.

Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati si taiati cubulete
~400g mozzarela
3 oua
fulgi de porumb maruntiti

[attachmentid=36841]

Mozzarela ras se amesteca cu ouale, adaugati cuburile de pui si amestecati putin, atat cat sa se "imprieteneasca" puiul cu cascavalul. Ceea ce rezulta arata cam asa:

[attachmentid=36845]

Se ia cate o bucata de pui cu mozzarela si se tavaleste prin fulgii de porumb. Chiftelele se prajesc in ulei incins, la foc mare, in ceaun sau friteuza, deci in baie de ulei.
Et voila!

[attachmentid=36847] [attachmentid=36848]

Mie-mi plac si sper sa va placa si voua!

Imagini atașate

  • poza1.JPG
  • poza2.JPG
  • poza3.JPG
  • poza5.JPG


#2 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 20 February 2006 - 01:50 PM

Sunt interesata de reteta. Din pacate pozele sunt cam mici si nu imi dau seama de dimensiunile cubuletelor. Si mai am o intrebare: nu se desprind fulgii cand se pun chiftelutele in ulei?
Reteta seamana cu crispy de la KFC. Apropos de KFC, am incercat sa fac acasa aripioare picante. Am lasat 3 ore aripioarele ingropate in curry dar degeaba. Nu erau picante decat in exterior.
Astept cu nerabdare poze mai mari, please.
Multumesc.

#3 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2006 - 02:55 PM

Mitu, cuburile le tai cam de marimea unei nuci...iar fulgii de porumb se lipesc destul de bine de pui, datorita oului...cad cativa si in ulei, dar putini...ca sa stea sigur fulgii pe pui, cand modelezi chifteaua o strangi un pic in mana ca sa se lipeasca bine fulgii...nu-ti fie teama - sunt sigura ca vor iesi cum trebuie. Poze mai mari promit sa pun maine.

#4 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 20 February 2006 - 03:21 PM

Multumesc.
icon_smile.gif
Avem rabdare pana maine.

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2006 - 03:56 PM

Cami, mi se pare foarte interesantă şi sunt convinsă că e şi foarte bună combinaţia (eu fac cu fulgii de porumb pieptul de pui la cuptor) dar trebuie să mă lămureşti cum e mozzarella pe care o foloseşti tu, dacă pui vreo poză ceva să-mi dau seama sau îmi spui dacă e moale sau nu, tu o comperi în punguţele în care e cu zer?
Ba uite câ în timp ce scriam mi-a venit ideea să le fac dar să le coc la cuptor, aşa s-ar putea să n-am probleme cu mozzarella mea.



#6 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2006 - 04:22 PM

Multumesc pentru apreciere, Adriana! La cuptor nu am incercat niciodata. Daca ai un minut poate imi spui cum, pentru ca as vrea sa incerc si asa. Eu iau de obicei mozzarella sticks. Nu sunt in zer. Sunt de consistenta cascavalului normal. Alteori am facut si cu cascaval obisnuit de care aveam in casa - important e sa nu fie foarte moale ca sa nu se imprastie.

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2006 - 04:47 PM

ok, atunci eu încerc cu un caşcaval pentru că mozzarella mea e prea moale şi s-ar topi toată.
Eu tot ce e pârjoală sau file pane le fac la cuptor adică din momentul în care tu te pregăteai să le prăjeşti le pui în tavă la cuptor la 200°C, cu hârtia de cuptor pe tavă, timpul e pe încercate deocamdată, când le fac pot reveni cu date mai precise, depinde însă şi de mărimea dată pârjoalelor, evident.


#8 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2006 - 10:01 PM

dear Mitu,
Asa cum am promis, pun poze mai mari...sper sa-ti fie de folos!


[attachmentid=37081]
[attachmentid=37084]
[attachmentid=37085]

Daca le faci, te rog sa-mi spui cum au iesit.

Miniaturi atașate

  • HPIM2289.JPG
  • HPIM2292.JPG
  • HPIM2290.JPG


#9 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 21 February 2006 - 11:39 PM

Mamaaaa,ce bine arata !!!
Vai de tastaura mea...Camipl, mersi de reteta floare.gif,mai mult ca sigur ca o sa le fac si eu,cat mai curand...Si o sa incerc chiar ambele variante, ca si eu ma cam feresc de prajeala.
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#10 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 22 February 2006 - 06:52 AM

Le-am facut asta seara, sant foarte bune, iti multumesc pentru reteta si tie si cumnatei tale.

Eu am pus in carnea taiata bucatele cate un pic de cari, busuioc, oregano, curcuma, sare si piper.
Nu le-am dat prin fulgi de porumb ca am citit ingredientele pe cutie si am pus-o la loc icon_frown.gif
M-am inspirat de la o alta reteta si le-am dat prin couscous. Am amestecat o jumatate de cana de couscous fin cu 1 lingurita de oregano+busuioc, cu 2 lingurite de paprika si cu sare si piper.

Nu stiu cum sant cele date prin fulgi de porumb dar astea date prin couscous au fost delicioase icon_biggrin.gif


[attachmentid=37123]

Miniaturi atașate

  • PICT0152.JPG

Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#11 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 22 February 2006 - 07:22 AM

OFF TOPIC!
Anat icon_smile.gif ma bucur sa te revad pe forum!


#12 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 February 2006 - 09:10 AM

Ma bucur ca ti-au placut, Anat!
Arata foarte bine chiftelele tale! Am sa incerc si eu varianta ta cat de curand! pupic.gif

#13 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 22 February 2006 - 11:47 AM

Woaw,ce bine arata si mai ales ingredientele sint preferatele mele,iar fulgii de porumb ori cum ii am pregatiti precum pesmetul,pt. ca eu ii folosesc in loc de pesmet ,peste tot la paneuri,le da un gust f. bun.
Noroc ca am prietene care ma indruma la retete faine,de ex. aceasta ....

CAMPIL MULTUMESC F. MULT DE RETETA si CIND O SA O PREGATESC O SA REVIN CU REZULTATE.

Si prietenei mele ii multumesc pt. ca mi-a dat linkul cu aceasta reteta faina icon_biggrin.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#14 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 22 February 2006 - 12:33 PM

Multumesc frumos Camipl!
M-am lamurit. Promit sa le fac!
icon_smile.gif

#15 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 22 February 2006 - 07:50 PM

camipl multumesc pt reteta... pupic.gif floare.gif
am respectat din mare reteta ta.. dar ne avand toate in casa.. am improvizat putin.. sper sa nu te superi pe mine..(3 oua.. un cascaval..frunze de la un praz ramase..2 buc piept de pui..fulgi de porumb..)
[attachmentid=37194]
[attachmentid=37195]

Imagini atașate

  • 100_0004.jpg
  • 100_0003.jpg

*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2006 - 07:52 PM

sunt la cuptor,
am furat una mică să văd dacă sunt coapte, vreau să zic că sunt demenţiale icon_smile.gif
mă duc să mai fur una laugh.gif


#17 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 22 February 2006 - 08:09 PM

Anat, le-ai prajit sau le-ai facut la cuptor ?

#18 Adali

Adali

    Big Chef

  • Membri
  • 603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 February 2006 - 08:17 PM

buna sup3rba! fata mea a primit pupicii de la tine! pupic.gif acum doarme sleepy2.gif
se face greu reteta asta?

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 February 2006 - 10:52 PM

iată-mă-s
eu am folosit un pept de pui smile.gif plus 200 de gr de scamorza affumicata plus 2 ouă, sare şi un mix de prafuri ciudate dar asta n-are importanţă
in tavă, am terminat fulgii de porumb şi am continuat cu pesmet rolleyes.gif
crude.jpg
le-am copt la 200 grade celsius cam o oră cred
cotte.jpg
in platou
pirofila.jpg
secţiune
sezione.jpg
şi poza finală artistică laugh.gif io le-am păpat doar cu chestiile astea verzi fierte
piatto.jpg
Mersi frumos de reţetă, sunt foarte bune imediat, cum trece timpul cum au tendinţa de a deveni un pic seci, poate pentru că nu e deloc grăsime in ele, nu ştiu.

#20 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 February 2006 - 09:46 AM

sup3rba, cu multa placere! ma bucur ca ti-am dat o idee...am notat varianta ta! pupic.gif

Adriana, m-ai convins! Vazand cum ies, acum sunt hotarata sa le fac si eu la cuptor. Arata foarte bine eusa_clap.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi