Sari la conținut

Poză

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele


14 răspunsuri la acest topic

#1 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 22 February 2006 - 08:44 PM

Ingrediente:
-2 castraveti mai mici
-25 g sardele (puteti pune si 50 g) scoase din conserva si scurse bine
-300 g unt
-1/2 lamaie
-cateva felii de ridiche pt. garnisit
-sare, piper alb

Modul de preparare:
-se taie castravetii cu coaja in bucati de cca. 3 cm si indepartati usor miezul

Miniaturi atașate

  • b.jpg

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#2 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 22 February 2006 - 08:46 PM

Amestecati sardelele cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina zeama de lamaie, sare si piper alb

Miniaturi atașate

  • a.jpg

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#3 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 22 February 2006 - 08:47 PM

Turnati amestecul de unt si cu sardele intr-un cornet si umpleti cu el cuburile de castraveti

Miniaturi atașate

  • c.jpg

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#4 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 22 February 2006 - 08:50 PM

Asezati-le pe un platou, garnisiti-le cu feliute de ridiche si serviti ca aperitiv sau ca garnitura langa peste la gratar.

Gata icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • d.jpg

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 22 February 2006 - 09:03 PM

Super! Buna idee si cu castraveti.

Eu le fac la fel dar cu dovlecei si cu pasta de ton din conserva mixat cu telina partea verde, sare, piper si ulei masline.

#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 February 2006 - 11:35 PM

Dar nu ii un pic gretos de la atata unt.Ideea cu castravetii scobiti ii buna,dar tre sa vad ce fac cu untul,ca pentru gustul meu e enorm de mult rolleyes.gif tre sa-mi pun mintea la contributie si sa improvizez ceva,o pasta unde sa vina si miezul de castravete inauntru,ceva mai mult racoritor.

Editat de petunie, 23 February 2006 - 11:41 PM.


#7 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 24 February 2006 - 10:17 AM

QUOTE(petunie @ Feb 23 2006, 11:35 PM)

Dar nu ii un pic gretos de la atata unt.Ideea cu castravetii scobiti ii buna,dar tre sa vad ce fac cu untul,ca pentru gustul meu e enorm de mult rolleyes.gif tre sa-mi pun mintea la contributie si sa improvizez ceva,o pasta unde sa vina si miezul de castravete inauntru,ceva mai mult racoritor.



n-ar merge ceva in gen tzatziki, dar nu cu iaurt ci cu pasta de branza, ca sa fie mai ferma?

Editat de boni, 24 February 2006 - 10:18 AM.


#8 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 24 February 2006 - 12:45 PM

Boni ideea cu un tzatziki remixat ii chiar buna.

#9 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 24 February 2006 - 01:00 PM

QUOTE(petunie @ Feb 23 2006, 09:35 PM)

Dar nu ii un pic gretos de la atata unt.Ideea cu castravetii scobiti ii buna,dar tre sa vad ce fac cu untul,ca pentru gustul meu e enorm de mult rolleyes.gif tre sa-mi pun mintea la contributie si sa improvizez ceva,o pasta unde sa vina si miezul de castravete inauntru,ceva mai mult racoritor.



Nu mi s-a parut gretos, sa fiu sincera ... eu am pus cam 100g sardele desi cerea numai 25g, parca mi s-a parut prea putin, asa ca am facut pasta mai consistenta ... si plus ca are zeama de lamaie in ea, iti pui atat cat vrei tu sa te "racoreasca" icon_smile.gif ... si bineinteles ca ar merge si altfel de umpluturi la acesti castraveti ... poate veniti si voi cu idei icon_smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#10 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 24 February 2006 - 01:06 PM

Aah iar daca ii serviti ca garnitura langa pestele pe gratar, cu siguranta nu mai par gretosi
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#11 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 February 2006 - 01:44 PM

eu fac cu dovlecei foarte tineri,crestez o dunga si umplu cu pasta de masline(tapenade). cred ca pt cei ce nu vor prea mult unt pt x motiv, s-ar putea incerca cu miez de paine,anchois si de ce nu miezul de castraveti. e doar o idee, nu e verificat. oricum ai tai arata foarte fain. icon_frown.gif icon_smile.gif
Fan n_puiu for ever



#12 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 24 February 2006 - 02:19 PM

http://www.culinar.r...ndpost&p=190351
Daca vrei sa le umplii cu ceva racoritor atunci cu siguranta ca le vei umple cu sosul acela grecesc compus din pasta de usturoi,castravete ras si scurs +iaurt gras.
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#13 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 24 February 2006 - 05:48 PM

De preferinta, se aleg castravetii de calibru mic, foarte crocanti si mult mai gustosi, sunt tari la pipait si de un verde inchis la culoare ... dar de unde aici, nici urma de asa ceva.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#14 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 24 February 2006 - 09:46 PM

QUOTE(Adnasya @ Feb 24 2006, 02:19 PM)

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&s...ndpost&p=190351
Daca vrei sa le umplii cu ceva racoritor atunci cu siguranta ca le vei umple cu sosul acela grecesc compus din pasta de usturoi,castravete ras si scurs +iaurt gras.


Adnasya, sosul acela grecesc...se numeste tzatziki icon_smile.gif

PArerea mea e ca merg mai bine cu o crema de braza cu diverse chestii in ea decat cu unt. Castravete si unt rece nu mi se pare cea mai reusita combinatie. Altfel, arata misto pentru un aperitiv si ca mod de ornare si prezentare e de notat.

Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#15 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 25 February 2006 - 07:15 AM

dragele mele, eu fac pasta numai din telina tije zdrobite la mixer, adaug ton din conserva in apa, sare si piper si putin ulei de masline si iese MINUNAT. Cand mananci simti telina macinata cu gustul ei placut si nu intelegi ce e, parca ar fi ceapa dar nu-i iute... icon_smile.gif
Incercati, nu e nici gras si nici nu se modifica gustul pestelui ca atunci cand l-am amesteca cu branza sau cu iaurt (tzatziki) de exemplu.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi