Sari la conținut

Poză

Iahnie de fasole ca-n Moldova...


16 răspunsuri la acest topic

#1 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 24 February 2006 - 05:03 PM

Stiu ca multe fete sint de acord cu Biju cind spune ca iahnia e mincarea de fasole boabe, dar eu de mica am crescut cu iahnia ca fiind fasolea batuta... asa ca, nu va suparati, am sa va descriu iahnia mea (adica aia care o gatesc io!) icon_razz.gif

[attachmentid=37458]

Miniaturi atașate

  • iahnie11.jpg

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#2 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 24 February 2006 - 05:12 PM

De cu seara am pus la muiat fasolica. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape.
La a patra am adaugat si: o ceapa, 2 morcovi, citiva catei de usturoi, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat.

[attachmentid=37459]

Le-am lasat sa fiarba bine bine, pina au aratat asa...

[attachmentid=37462]

Separat am taiat marunt 3 cepe si le-am pus la prajit...

[attachmentid=37465]

daca vrei sa pui si feliute de bacon sau costita acum e momentul... wink.gif
cind s-a aurit un pic ceapa am pus bulion (cam 4-5 linguri), era congelat... eu asa il pastrez bine... wink.gif

[attachmentid=37466]

Cind a fost gata am stins focul si am adaugat citiva catei de usturoi taiati matunt, sare, piper si boia dulce.

[attachmentid=37467]

Miniaturi atașate

  • iahnie1.jpg
  • iahnie2.jpg
  • iahnie3.jpg
  • iahnie6.jpg
  • iahnie4.jpg

Editat de California, 24 February 2006 - 05:12 PM.

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#3 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 24 February 2006 - 05:21 PM

Din lipsa de timp am facut fasolea la blender... voi, daca aveti timp si conditii sa o dati pe masina de tocat carne... alta constistenta va avea si alt gust. rolleyes.gif
Deci am scurs fasolea, am pus sare, piper si boia si am mixat...

[attachmentid=37469]

asa arata dupa...

[attachmentid=37470]

ca sa nu arung uleiul de la ceapa cu bulion, l-am scurs in fasole si l-am amestecat bine (voi puteti pune ulei curat, trebuie putin) si am amestecat si un pic din ceapa cu bulion in compozitie....

[attachmentid=37474]

si cam asta fu... rolleyes.gif

Se pune pe farfurie o portie zdravana de iahnie, deasupra ceapa cu bulion... iar alaturi dupa inspiratie! wink.gif

[attachmentid=37476]

Sper sa va placa...


cool.gif

Miniaturi atașate

  • iahnie8.jpg
  • iahnie7.jpg
  • iahnie9.jpg
  • iahnie13.jpg

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#4 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 24 February 2006 - 05:34 PM

smiliecheeburga.gif smilenoroc.gif

Eheee, lasa c'o s-o fac si eu!
Mersi de reteta! tre sa fie delicioasa!!
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#5 ASIL

ASIL

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2006 - 05:34 PM

Extraordinar, exact asa o fac si eu fara sa fiu din Moldova. Cum spune California, fffff buna.

#6 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 24 February 2006 - 05:34 PM

eusa_drool.gif vai ce pofta mi s-a facut rolleyes.gif
Ador fasolea frecata, da nu prea ma lasa stomacul sa mananc.
California arata super!
"When we remember we are all mad, the mysteries disappear and life stands explained."
Mark Twain

Cris

#7 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 24 February 2006 - 05:39 PM

Dar pentru ce pui bicarbonat?

#8 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2006 - 05:44 PM

Ca sa fiarba mai repede...Asa face si maica-mea, pune bicarbonat la fasole, la galuste, la carnea mai batrana etc.
Parca bicarbonatul ar anihila si efectele fasolei... icon_biggrin.gif Daca imi aduc bine aminte!

#9 ASIL

ASIL

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2006 - 05:47 PM

Pune bicarbonat sa fiarba mai repede, eu nu pun ca-si pierte fasolea nu stiu ce substante hranitoare, prefer sa fierb mai mult.

#10 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 24 February 2006 - 05:56 PM

La galuste? adica sarmale..? acum ami amintesc cum cineva a pus bicarbonat la sarmale si se pare ca a cam gresit proportiile ca s-au cam intunecat la culoare. Dar eu nici cum nu intelegeam de ce se pune bicarbonat, acum m-ati luminat.

#11 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2006 - 06:06 PM

nu la sarmale oly, numai in partea moldovei li se spune sarmalelor galuste, aici este vorba de cele pt supa, din gris
Asa, si?



#12 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 24 February 2006 - 06:27 PM

Initial la astea m-am gindit si eu, dar de ce le-ar trebui bicarbonat, ce nu fierb repede fara de el

#13 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 24 February 2006 - 06:47 PM

california superrrrr!
acuma stiu ce trebuie sa fac. saptamana viitoare fac reteta ca al meu sot e cu fasolea de numa! icon_razz.gif
mama ce buna e cu painica din aia proaspataaaaaa : yummy, yummy!

Editat de BIJU, 24 February 2006 - 06:48 PM.


#14 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 24 February 2006 - 09:03 PM

asta nu o stiam... stiam de sarmale sarmale si galuste... galuste de supa! rolleyes.gif

QUOTE(Bogdana @ Feb 24 2006, 10:06 AM)

nu la sarmale oly, numai in partea moldovei li se spune sarmalelor galuste, aici este vorba de cele pt supa, din gris


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#15 Ioana_21473

Ioana_21473

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 24 February 2006 - 09:05 PM

iar de bicarbonat... io am auzit ca te ajuta sa nu-ti mai dai atitea aere dupa ce maninci fasolica!!! wink.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#16 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 February 2006 - 09:11 PM

California mersi!!! O sa o fac si eu asa sa vad cum e , diferenta intre ce fac eu obisnuit e ca nu pun atata bulion. In ceapa pun boia de ardei dulce si asa o pun deasupra sau chiar o amestec cu fasolea, bulion pun doar o juma de lingura. Si niciodata nu am facut-o cu usturoiul pus la fiert, de fapt rar o fac cu usturoi.

Data viitoare o sa o fac ca tine wink.gif !!!!! Da mi-ai facut o pofta de sigur ma duc sa cumpar fasole icon_biggrin.gif !!!!!





#17 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 December 2006 - 09:39 PM

Ce face o blonda cand se plictiseste?! Isi pune un castron cu iahnie moldoveneasca in fatza si posteste! laugh.gif
Pacat ca nu e nimeni sa ma pozeze! biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi