Numele “avocado” vine din “Nahuatl” si inseamna testicul, (datorita formei). Sper ca inca mai vreti sa-l incercati!!!!!

Este o planta originara din America Centrala si Mexic. Este un fruct bogat in grasimi, dar grasimi monosaturate, necesare organismului uman. Contine cu 60% mai mult potasiu decat bananele. Fructul nu e dulce, dimpotriva nu prea are gust si e de o textura cremoasa, asemanatoare untului. Este folosit ca baza in reteta mexicana numita “guacamole”, si in unele tipuri de sushi. Se poate combina des cu carnea de pui. In Brazilia si Vietnam, avocado se utilizeaza pt milk-shake.
O curiozitate: avocado este mult mai scump in America decat in alte tari, asta pentru ca este cultivat in exclusivitate in California si Florida, iar importul de avocado din Mexic este interzis de 3 state pe piata-Florida, California si Hawai. Abia in 2007, Mexic va putea introduce avocado in toate cele 50 de state ala Amercicii.
Si acum sa va dau reteta:
-pentru 2 fructe de avocado:
- 100 g de ceapa verde
- 100 g de bacon
- 100 g de ciuperci
- zeama de lamaie
Ceapa, sunca si ciupercutele se toc marunt si se rumenesc.
Intre timp taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Fructul trebuie sa fie bine copt ca se se poata taia cu usurinta.
Apoi, scoatem carnea fructului cu o lingurita si o adaugam amestecului de mai sus. Adaugati si putina lamaie ca sa nu se oxideze fructul.
Dupa ce am amestecat bine, trebuie sa umpleti fructul cu aceasta compozitie. Se presara pe deasupra branza parmesano si oregano si se servesc ca aperitiv.
Asta e tot. E simplu si pot sa spun ca gustul avocadului se schimba total. Altfel nu l-as putea manca, adica simplu nu are nici un gust, insa daca il combinati asa chiar e f gustos!
