Sari la conținut

Poză

aperitiv cu avocado


18 răspunsuri la acest topic

#1 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 11:42 AM

Salutare! Azi ca aduc un aperitiv cu avocado, dar mai intai sa va spun si cateva date despre acest fruct:

Numele “avocado” vine din “Nahuatl” si inseamna testicul, (datorita formei). Sper ca inca mai vreti sa-l incercati!!!!! icon_biggrin.gif In spaniola insa numele de “avocado” nu a putut fi folosit pentru ca aseamana prea mult cu abogado (avocat) si a fost inlocuit de “aguacate”.

Este o planta originara din America Centrala si Mexic. Este un fruct bogat in grasimi, dar grasimi monosaturate, necesare organismului uman. Contine cu 60% mai mult potasiu decat bananele. Fructul nu e dulce, dimpotriva nu prea are gust si e de o textura cremoasa, asemanatoare untului. Este folosit ca baza in reteta mexicana numita “guacamole”, si in unele tipuri de sushi. Se poate combina des cu carnea de pui. In Brazilia si Vietnam, avocado se utilizeaza pt milk-shake.

O curiozitate: avocado este mult mai scump in America decat in alte tari, asta pentru ca este cultivat in exclusivitate in California si Florida, iar importul de avocado din Mexic este interzis de 3 state pe piata-Florida, California si Hawai. Abia in 2007, Mexic va putea introduce avocado in toate cele 50 de state ala Amercicii.

Si acum sa va dau reteta:

-pentru 2 fructe de avocado:
- 100 g de ceapa verde
- 100 g de bacon
- 100 g de ciuperci
- zeama de lamaie



Ceapa, sunca si ciupercutele se toc marunt si se rumenesc.



Intre timp taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Fructul trebuie sa fie bine copt ca se se poata taia cu usurinta.

Apoi, scoatem carnea fructului cu o lingurita si o adaugam amestecului de mai sus. Adaugati si putina lamaie ca sa nu se oxideze fructul.

Dupa ce am amestecat bine, trebuie sa umpleti fructul cu aceasta compozitie. Se presara pe deasupra branza parmesano si oregano si se servesc ca aperitiv.

Asta e tot. E simplu si pot sa spun ca gustul avocadului se schimba total. Altfel nu l-as putea manca, adica simplu nu are nici un gust, insa daca il combinati asa chiar e f gustos!




icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • aguacate_1.jpg
  • aguacate_2.jpg
  • aguacate_1.jpg


#2 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 11:45 AM

Helppppp! Mi s-a incurcat ordinea si nu terminasem de postat? Ma ajuta cineva sa le reorganizez?

#3 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 11:56 AM

Salutare! Azi ca aduc un aperitiv cu avocado, dar mai intai sa va spun si cateva date despre acest fruct:

Numele “avocado” vine din “Nahuatl” si inseamna testicul, (datorita formei). Sper ca inca mai vreti sa-l incercati!!!!! In spaniola insa numele de “avocado” nu a putut fi folosit pentru ca aseamana prea mult cu abogado (avocat) si a fost inlocuit de “aguacate”.

Este o planta originara din America Centrala si Mexic. Este un fruct bogat in grasimi, dar grasimi monosaturate, necesare organismului uman. Contine cu 60% mai mult potasiu decat bananele. Fructul nu e dulce, dimpotriva nu prea are gust si e de o textura cremoasa, asemanatoare untului. Este folosit ca baza in reteta mexicana numita “guacamole”, si in unele tipuri de sushi. Se poate combina des cu carnea de pui. In Brazilia si Vietnam, avocado se utilizeaza pt milk-shake.

O curiozitate: avocado este mult mai scump in America decat in alte tari, asta pentru ca este cultivat in exclusivitate in California si Florida, iar importul de avocado din Mexic este interzis de 3 state pe piata-Florida, California si Hawai. Abia in 2007, Mexic va putea introduce avocado in toate cele 50 de state ala Amercicii.


Deci, ingredientele:

pentru 2 fructe de avocado:
- 100 g de ceapa verde
- 100 g de bacon
- 100 g de ciuperci
- zeama de lamaie


[attachmentid=38409]


Ceapa, sunca si ciupercutele se toc marunt si se rumenesc.


[attachmentid=38410]


Intre timp taiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Fructul trebuie sa fie bine copt ca se se poata taia cu usurinta.

[attachmentid=38411]



Apoi, scoatem carnea fructului cu o lingurita si o adaugam amestecului de mai sus. Adaugati si putina lamaie ca sa nu se oxideze fructul.

[attachmentid=38412]


Dupa ce am amestecat bine, trebuie sa umpleti fructul cu aceasta compozitie. Se presara pe deasupra branza parmesano si oregano si se servesc ca aperitiv.

[attachmentid=38415]


Asta e tot. E simplu si pot sa spun ca gustul avocadului se schimba total. Altfel nu l-as putea manca, adica simplu nu are nici un gust, insa daca il combinati asa chiar e f gustos!

Miniaturi atașate

  • aguacate_1.jpg
  • aguacate_3.jpg
  • aguacate_2.jpg
  • aguacate_4.jpg
  • aguacate_5.jpg


#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 03 March 2006 - 12:35 PM

foarte bun *guacamol-ul* amestecat avocado cu:rosii cuburi, ceapa verde, suc lamâie,ardei iute, sare piper, event coriandru sau patrunjel.,ulei masline.

pentru cele cu probleme de*linie* amestecat cu suc de portocalà, curry,sare ,piper. are un usor gust de alune.

oricum cel mai simplu, sare,piper, suc làmâie si un strop de ulei. icon_biggrin.gif

Editat de stella, 04 March 2006 - 03:05 PM.

Fan n_puiu for ever



#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2006 - 01:00 PM

Newchef, ti-am adaugat povestirea in mesajul al treilea.
Deci uita-te daca mesajul al treilea acum e complet si daca da spune-mi ca e ok si le sterg pe primele doua, bine?


#6 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 01:12 PM

Adriana, acum e perfect. E complet al treilea mesaj!

Mille grazie! floare.gif

#7 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 03 March 2006 - 06:49 PM

Newchef, floare.gif. Interesanta reteta, mai ales ca-mi place avocado.
O intrebare: din poze am inteles,ca doar unul din avocado se adauga la amestecul de ceapa, sunca si ciuperci, apoi cu aceasta compozitie se umple cel de-al doilea avocado. Corect ?
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#8 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 08:55 PM

"Newchef, . Interesanta reteta, mai ales ca-mi place avocado.
O intrebare: din poze am inteles,ca doar unul din avocado se adauga la amestecul de ceapa, sunca si ciuperci, apoi cu aceasta compozitie se umple cel de-al doilea avocado. Corect ?"

Daneza, in primul rand ma bucur ca ti-a placut reteta. Avocado e un fruct cam pretentios zic eu si nu prea place la toata lumea.

In al doilea rand, in poze apare injumatatit numai unu, e adevarat, dar eu am pus apoi compozitia de la amandoi. Adica i-am scobit pe amandoi si i-am umplut apoi. M-ai inteles acum? Sorry ca nu se intelegea prea bine din poze... blink.gif

#9 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 03 March 2006 - 09:10 PM

Multumesc pt. reteta. O nelamurire: cum se mananca avocado umplut, cu lingurita, iei din umplutura si pui pe paine, tai felii (banuiesc ca coaja nu e comestibila ?!), etc?

Multumesc

Bambina

#10 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 03 March 2006 - 09:22 PM

Bambina, ,

Intr-adevar coaja nu e comestibila. Avocado umplut se poate manca cu lingurita, eu asa l-am papat. icon_biggrin.gif . Dar, de ex. guacamole, care e ca un piure, se intinde pe paine sau se foloseste ca un sos. Sper ca te-am lamurit! icon_biggrin.gif

#11 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 03 March 2006 - 10:27 PM

Avogado nu ingrasa. Ba din contra coboara colesterolul. E un fruct plin de propietati, multe vitamine si saruri minerale. Asa se stie aici. Trebuie stropit cu lamaie pentru ca se inegreste repede. Scos din coaja si taiat cubulete se poate amesteca cu putina salata de beuf si se umplu cu acest amestec cojile. De asemeni cu cubulete de avogado , creveti mici si maionesa si patrunjel sau coriandru. Coriandru nu se toaca foarte marunt ci mai mare caci se oxideaza repede si el. Secretul ca sa va placa avogado e sa il sarati si sa-i puneti putina lamaie. Amestecat cu putina ceapa, rosii, ardei iute, sare si lamaie, se pune in orice taco, (peste bucatile de carne) sau in orice sandwich ori burrito.
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#12 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 04 March 2006 - 12:34 AM

Multumiri pentru reteta. Arata bine si sint sigura ca este si bun.
Mie cel mai mult imi place avocado in sushi.

#13 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 04 March 2006 - 04:45 PM

Newchef, azi sigur il fac wink.gif .
Yandira pupic.gif pentru variante.
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#14 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 07 March 2006 - 07:40 PM

Am revenit icon_smile.gif ...Delicios !!!
[attachmentid=38859]

Imagini atașate

  • avocado.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#15 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 08 March 2006 - 09:54 AM

[Am revenit ...Delicios !!!]

Daneza, FELICITARI! te-ai tinut de cuvant si ai facut reteta! Ma bucur nespus ca ti-a placut! Inca o data te felicit, arata foarte bine! icon_cheers.gif

#16 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2006 - 03:22 PM

Spuneti-mi, va rog, ce gust are avocado? picant, iute, sarat, dulce?

#17 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 08 March 2006 - 09:22 PM


natur, n-are nici un dumnezeu, de aia trebuie mancat cu lamaie, sare , piper si alte mirodenii dupa gust.
in primul rand trebuie sa fie *facut* adica destul de moale, dar nici prea tare.
daca nu e copt, spargi capul cu el. are un aspect *untos* si e foarte bogat. de explu la WW(weightwatchers), 1/2 de avocado iti haleste 6 puncte, daca mai pui si ulei ,inca 1 punct.

sunt multe retete, afara de astea, am vazut mai departe (cred la vegetariene) altele, au chiar si sfaturi practice tip masca de frumusete etc.
Fan n_puiu for ever



#18 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1958 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 09 March 2006 - 01:06 AM

Eu il pun (miezul) in orice salata si este minunat. Are consistenta galbenusului de ou si este foarte bun mai ales daca este bine copt. Atunci cand il cumparati sa-l palpati sa nu fie foarte dur.

Eu il adaug la salata verde, cea de rosii, castraveti sau mixta. La salata nu adaug decat sare, ulei, otet sau lamaie.

Este deliciu

#19 newchef

newchef

    Bucataras

  • Membri
  • 140 posturi
  • Location:España

Postat 10 March 2006 - 10:44 AM

Am revenit sa vedeti cum e si guacamole!

[attachmentid=39290]


Poate o sa vi se para un pic socant culoarea blink.gif , dar va spun ca e foarte bun, chiar mi-a placut mai mult decat umpluti. Am adaugat la avocado-rosii, sare, lamaie, ceapa, paprika si ulei de masline si gata! E foarte simplu!

Miniaturi atașate

  • guacamole.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi