Sari la conținut

Poză

Crema de peste (reteta “accidentala”)


4 răspunsuri la acest topic

#1 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 25 March 2006 - 10:11 PM

Motto :
“sugativa a fost descoperita cand operatorul a uitat sa adauge un clei in compozitzie”


Cum nu am patzit de mult timp, in acest episod am pregatit doua retete simultan. Una ce s-a dorit a fi parjoale de peste ca la Mila 23, si pe care am pus-o unde isi merita locul, de vreme ce deja titlul retetei e altul, si cea de fatza, pe care o dezvolt aici (asta nu insemna ca nu merita vazuta catastrofa de “dincolo” )

Deci ingredientele : 1 kg file de peste alb (eu am folosit merlucius), un cartof, doi trei catzei de usturoi, un ardei iute murat mic, patrunjel verde , doua cepe, doua felii de paine. Cum eu am scos doar pentru doua personae, s-au cam injumatatzit cantitatzile :
[attachmentid=40817]

PS faina era pentru parjoale.

Buun, deci trecem la treaba. Pestele il punem in apa care fierbe si il lasam cca 5 minute.

Intr timp tocam ce trebuie prajit :

[attachmentid=40818]

Si se trece la calire.Mai intai punem ceapa, o calim pana devine transparenta, apoi punem si cartofii si ardeiul iute tocat, ii perpelim putzin prin ulei , apoi adaugam nishte apa in compozitie si o lasam sa fiarba la foc mic :

[attachmentid=40819]

Pe la sfarsit adaugam si patrunjelul (doar sa se abureasca). Cand scade apa trebuie sa fim atenti, pentru ca incepe imediat sa sfaraie zgomotos compozitzia si daca nu avem grija se arde repede. In final, cam asa arata (sosul alb trebuie sa fie binishor legat):

[attachmentid=40820]

Daaaa, cam asta a fost. Acuma se ia pestele, se pune intr-un vas, se pune compozitzia din tigaie, miezul de la o felie de paine, usturoiul zdrobit :

[attachmentid=40821]

In mod normal, pentru parjoale amestecul se da prin masina de tocat, dar pentru mine era prea putzina compozitzie sa mai scot robotul (sambata seara), asa ca am pus in functiune blenderul . Deci aceasta retzeta e bazata pe multa PUTUROSHENIE. Rezultatul :

[attachmentid=40822]

Chestia cu pesmetul apare aici doar din cauza ca am inlocuit faina cu pesmet in incercarea de a salva parjoalele (vedetzi dezastrul la locu’ cu pricina), deci facetzi abstractzie de el. Asa ca revin, dupa o mixare care face totul un pure cremos, nu mai pot face altceva decat :

[attachmentid=40823]

Surpriza mare a fost ca merita . Nu va zic pofta buna, va urez curaj sa incercatzi.

Miniaturi atașate

  • IMG_0002.JPG
  • IMG_0003.JPG
  • IMG_0004.JPG
  • IMG_0005.JPG
  • IMG_0006.JPG
  • IMG_0007.JPG
  • IMG_0012.JPG

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#2 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 25 March 2006 - 10:22 PM

nenea Radu,de unde scoti tu retetele astea deliciouse tongue.gif
Felicitariiiiii! foarte faina,o incerc si eu curind


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#3 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 25 March 2006 - 10:36 PM

Pe asta a zis bietul om ca a scos-o din greseala laugh.gif dar oricum arata bine si te cred pe cuvant ca a fost delicioasa icon_smile.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#4 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 25 March 2006 - 11:31 PM

QUOTE(Lau @ Mar 26 2006, 12:36 AM)

Pe asta a zis bietul om ca a scos-o din greseala laugh.gif dar oricum arata bine si te cred pe cuvant ca a fost delicioasa icon_smile.gif



Lau, stii care a fost satisfactia mea cea mai mare ? (dar abia acuma, de juma de ora).
Ioanei i-a fost cam rau azi, o durea stomacul, nu am avut curaj sa-i zic sa guste, sa nu i se faca si mai rau,
ea pana la urma a luat dintr-un coshuletz cu , rosii, dupa cere le-a terminat si a luat si din alea cu ardei, pana a ramas o tartina.
Si mi-a zis ca sa mai fac.
DAR CE MA FAC DACA IES PARJOALE DATA VIITOARE ? laugh.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 26 March 2006 - 12:53 AM

Pai, chinuie-te si scoate blenderul laugh.gif
Fan n_puiu!









Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi