Sari la conținut

Poză

Prajitura cu smochine si glazura de ciocolata


8 răspunsuri la acest topic

#1 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 April 2006 - 06:52 PM

Reteta e luata din Practic in bucatarie

Ingrediente:

125 g faina
100 g unt
300 g zahar
3 oua
100 g miez de nuca maruntit
15 smochine uscate
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt

Glazura
7 linguri frisca lichida
100g ciocolata

[attachmentid=42629]
Am topit untul si am adaugat zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare.
[attachmentid=42630]
Se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se omogenizeaza bine.
[attachmentid=42631]
Am pus faina, apoi nuca maruntita.
[attachmentid=42632]
Am adaugat si smochinele taiate bucatele
[attachmentid=42633]
Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina
[attachmentid=42634]
La cuptor am lasat-o cam 15-20 de min
[attachmentid=42635]
Am facut glazura. Am pus frisca pe foc si am adaugat ciocolata in ea sa se topeasca. Cand s-a omogenizat am intins-o pe prajitura.
[attachmentid=42636]
Seamana oarecum cu ciocolata Snickers.
Mie mi-a placut chiar mult. E ceva mai deosebita, nu e o prajitura clasica. Pentru ca nici nu creste foarte mult seamana cu niste batoane.
[attachmentid=42637]

Miniaturi atașate

  • s1.jpg
  • s7.jpg
  • s6.jpg
  • s5.jpg
  • s4.jpg
  • s2.jpg
  • s10.jpg
  • s9.jpg
  • s8.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#2 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 10 April 2006 - 09:45 PM

Multumim de reteta Livia, si de prezentare, cred ca e ceva mai deosebit !
In fotografie sint 2 blaturi sau e unul taiat in 2 pe lungime ?
Glazura se pune desupra far nici o crema, nu-i asa?

O s-o incerc si eu, mi se pare ceva tare tentant, la noi se maninca smochinele uscate in "rotocoale" cam de 10 cm diametru. Si chiar acum nu am in casa, dar pastrez reteta pentru cind cumpar.
Inca o data multumesc !
pupic.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#3 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 10 April 2006 - 09:47 PM

Nu-mi pot imagina gustul dar ma tenteaza si pe mine sa o fac rolleyes.gif plus glazura de deasupra cu ciocolata ... ti-a ieist bine, felicitari.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#4 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 April 2006 - 08:45 AM

QUOTE(Monika@USA @ Apr 10 2006, 10:45 PM)

Multumim de reteta Livia, si de prezentare, cred ca e ceva mai deosebit !
In fotografie sint 2 blaturi sau e unul taiat in 2 pe lungime ?
Glazura se pune desupra far nici o crema, nu-i asa?

O s-o incerc si eu, mi se pare ceva tare tentant, la noi se maninca smochinele uscate in "rotocoale" cam de 10 cm diametru. Si chiar acum nu am in casa, dar pastrez reteta pentru cind cumpar.
Inca o data multumesc !
pupic.gif


Merci fetelor.
Monika in poza aia e doar blatul taiat in doua ca deja atacasem marginile. tongue.gif
Glazura se pune deasupra blatului, imediat ce ai luat-o de pe foc, dar evident prajitura trebuie sa fie rece.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#5 NatureLover

NatureLover

    micro Bucatar

  • Membri
  • 41 posturi
  • Location:in munte
  • Interests:muzica, sport, bucatarie, engleza

Postat 11 April 2006 - 02:16 PM

icon_biggrin.gif am vazut reteta, arata tare bine... dar am o intrebare.. nu iese putin prea dulce (daca pui si zahar si smochine)? icon_smile.gif

Rakastan Sinua

#6 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 April 2006 - 02:56 PM

QUOTE(Neagoe Monica Oana 23256 @ Apr 11 2006, 03:16 PM)

icon_biggrin.gif am vazut reteta, arata tare bine... dar am o intrebare.. nu iese putin prea dulce (daca pui si zahar si smochine)? icon_smile.gif


Nu, chiar nu a fost "prea dulce", probabil nuca mai atenueaza.
Deci e dulce cat e o prajitura normala.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#7 NatureLover

NatureLover

    micro Bucatar

  • Membri
  • 41 posturi
  • Location:in munte
  • Interests:muzica, sport, bucatarie, engleza

Postat 13 April 2006 - 12:16 PM

QUOTE(Micu Livia @ Apr 11 2006, 03:56 PM)

Nu, chiar nu a fost "prea dulce", probabil nuca mai atenueaza.
Deci e dulce cat e o prajitura normala.


super atunci icon_biggrin.gif multumesc de raspuns

Rakastan Sinua

#8 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 August 2006 - 10:05 PM

M-ai facut curioasa cu smochinele si mi-am luat si eu sa vad cum sunt. Auzisem ca seamana cu stafidele la gust. Sincer, nu prea mi-au placut goale si am zis sa fac prajiturica. In loc de nuci am pus alune, iar glazura am facut-o din apa, zahar si cacao ca nu mai aveam chef sa cobor pe jos. Nu am avut rabdare se se intareasca de tot si a cam intrat in prajiturica.
Este foarte buna, dar data viitoare nu mai pun smochine (desi nu se simt prea tare), poate alceva. laugh.gif Mie mi-ar fi placut curmalele, dar nu stiu ceilalti ce-o sa zica. Mai vad eu.

Uite si sectiunea:

Miniaturi atașate

  • CIMG33599.JPG


#9 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2006 - 03:27 PM

Si pentru ca ne-a placut foarte mult fiecare a vrut-o altfel. laugh.gif

[attachmentid=56612]

In fata in dreapta e cea a socrilor cu alune si smochine, in stanga e cea a iubitelului numai cu alune si cu glazura mai subtire ca sa intre in ea ca asa ii place, in spate in stanga e a mea cu alune, curmale si glazura caramel si in dreapta e una cu foarte multe alune. icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • CIMG33744.JPG

Editat de V.LIVIA, 20 August 2006 - 03:29 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi