Sari la conținut

Poză

tort cu mere si crema de zahar ars


201 răspunsuri la acest topic

#1 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 April 2006 - 03:54 PM

1 kg de mere
8oua
50g unt
400ml lapte
aici, va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame
17 linguri zahar icon_biggrin.gif
4 linguri de faina

scortisoara
esenta de rom
nuci

asadar
se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita

[attachmentid=43182]
se caramelizeaza si se intinde pe pereti

[attachmentid=43183]

merele se dau pe razatoarea mare dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere
se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara
[attachmentid=43184]

apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)
[attachmentid=43185]

asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele
intre timp pregatim crema de zahar ars
4 oua, 4 linguri de zahar
[attachmentid=43186]

se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti
[attachmentid=43187]

arata cam asa
[attachmentid=43188]

Miniaturi atașate

  • Picture_22_.jpg
  • Picture_23_.jpg
  • Picture_26_.jpg
  • Picture_31_.jpg
  • Picture_34_.jpg
  • Picture_35_.jpg
  • Picture_38_.jpg

Editat de Bogdana, 17 April 2006 - 07:10 AM.

Asa, si?



#2 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 April 2006 - 04:10 PM

am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel rolleyes.gif
[attachmentid=43189]

se pune crema peste
[attachmentid=43190]
dar am turnat-o cam de sus si s-au amestecat prea tare, daca o sa il faca cineva, turnati crema mai incet si mai de jos, asa arat amestecate

[attachmentid=43191]

se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine
a mea arata asa
[attachmentid=43192]

intre timp, se face pandispanul
4 galbenusuri (unul s-a spart) pe care le-am amestecat (dupa poza smile.gif ) cu o lingura de ulei
[attachmentid=43193]

4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar
[attachmentid=43194]

amestecat albusurile cu galbenusurile
[attachmentid=43196]

apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand
[attachmentid=43197]

finalul pandispanului, un "zambet pentru voi"
[attachmentid=43198]

buun, pandispanul, l-am pus peste crema

[attachmentid=43200]

peste el, bucati de nuci

[attachmentid=43201]

Miniaturi atașate

  • Picture_40_.jpg
  • Picture_43_.jpg
  • Picture_44_.jpg
  • Picture_61_.jpg
  • Picture_46_.jpg
  • Picture_49_.jpg
  • Picture_52_.jpg
  • Picture_54_.jpg
  • Picture_59_.jpg
  • Picture_62_.jpg
  • Picture_65_.jpg

Editat de Bogdana, 01 October 2007 - 03:32 PM.

Asa, si?



#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 April 2006 - 04:16 PM

scos din cuptor

[attachmentid=43204]
rasturnat
[attachmentid=43206]

[attachmentid=43207]

siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul

se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa

sectiune

pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie
[attachmentid=43218]

vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • Picture_66_.jpg
  • Picture_68_.jpg
  • Picture_69_.jpg
  • Picture_71_.jpg

Editat de Bogdana, 17 April 2006 - 07:11 AM.

Asa, si?



#4 mioara66

mioara66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 29 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 16 April 2006 - 05:13 PM

este super tortul tau ,am sa l incerc si eu ...FELICITARI
TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......

#5 mioara66

mioara66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 29 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 16 April 2006 - 05:14 PM

Este super tortul tau ,am sa l incerc si eu ...FELICITARI

Miniaturi atașate

  • img_0262.jpg
  • img_0262.jpg

TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......

#6 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 16 April 2006 - 06:46 PM

Bogdanaaaaa, arunca si la mine o felie, repede pana nu vede Clau laugh.gif
Fan n_puiu!







#7 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 16 April 2006 - 09:44 PM

foarte faina reteta asta.mama o face mereu cu mere intregi.cu ele cubulete nu am incercat niciodata,dar o voi face.

#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 April 2006 - 10:30 PM

rolleyes.gif abia astept sa vad cine are curaj sa il faca prima icon_smile.gif
si eu mai fac cu mereintregi dar fara crema de zahar ars, asta iese mai "cremos"
cine vrea o felie, sa se prezinte repede, cat mai e icon_smile.gif

Editat de Bogdana, 16 April 2006 - 10:30 PM.

Asa, si?



#9 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 April 2006 - 12:46 AM

QUOTE(Bogdana @ Apr 16 2006, 08:30 PM)

rolleyes.gif abia astept sa vad cine are curaj sa il faca prima icon_smile.gif
si eu mai fac cu mereintregi dar fara crema de zahar ars, asta iese mai "cremos"
cine vrea o felie, sa se prezinte repede, cat mai e icon_smile.gif




io io io, de cand tzip? mad.gif
Fan n_puiu!







#10 ange

ange

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 17 April 2006 - 02:07 AM

Bogdana,am cateva intrebari daca ai timp sa-mi raspunzi icon_biggrin.gif
-lingurile de zahar cu varf?
-inainte sa punem crema de zh. ars peste merele din cuptor lasam merele sa se raceasca sau turnam direct ?
-merele putem sa le taiem si cubulete(mai mari de exemplu,nu date pe razatoare)?
-la ce temp. coacem toata minunea asta?

merci.
o sa-l incerc ca-mi ploua in gura blink.gif

A! si ce inseamna "frosca"?

#11 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2006 - 07:07 AM

buna ange
in primul rand sa iti zic ce inseamna frosca icon_rotf.gif nu am vazut ce minune am scris, am sa corectez, este frisca in viteza calului icon_smile.gif am tastat aiurea
lingurile de zahar le-am pus cu varf, daca nu iti place prea dulce, le poti pune intre "rase" si "cu varf"
crema se pune peste mere asa cum le-am scos din cuptor
nici merele mele nu au fost date pe razatoare, cum spuneam, au fost tot un soi de cubulete icon_smile.gif
poti sa le faci cubulete dar destul de mici
se coace la 180-200 grade, am sa ma uit acasa in cartea aragazului sa vad exact ce inseamna scala aia de pe el, eu stiu ca am retinut ca prajiturile le pun intre 4-5 pe scala aragazului, am uitat insa transformarea exacta in grade

Editat de Bogdana, 17 April 2006 - 07:13 AM.

Asa, si?



#12 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 17 April 2006 - 10:00 AM

F fain tortul tau,mai faceam si eu varianta cu mere intregi ,dar la reteta ta imi place ca merele sunt sub forma de crema.Noua ne plac f mult tortueile cu mere,sunt racoritoare iat combinatia cu frisca e mortala.Multumesc de reteta pupic.gif


#13 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 April 2006 - 10:05 AM

Bine, bine, si felia mia, unde-i? icon_frown.gif A mai ramas ceva?
Fan n_puiu!







#14 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2006 - 10:07 AM

da alis, intr-adevar, cu frisca e chiar de nu te mai poti opri din mancat, super racoritor, mai ales daca e frisca naturala
astept sa impartasim impresii icon_smile.gif

Editat de Bogdana, 17 April 2006 - 10:08 AM.

Asa, si?



#15 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 17 April 2006 - 10:55 AM

promit solemn ca in prima zi de romania,asta la jumatatea lui iunie, il voi incerca.as vrea sa-l fac si aici dar la toate cratitele am maner de ebonita(sau cum se numeste chestia aia neagra sa nu te arda) si nu le pot pune in cuptor.

#16 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 April 2006 - 10:58 AM

QUOTE(s_tana @ Apr 17 2006, 08:55 AM)

promit solemn ca in prima zi de romania,asta la jumatatea lui iunie, il voi incerca.as vrea sa-l fac si aici dar la toate cratitele am maner de ebonita(sau cum se numeste chestia aia neagra sa nu te arda) si nu le pot pune in cuptor.



Tana, sincer la cat de bun e tortul asta, zau ca merita sa-ti iei o forma rotunda sau cratitza sa o poti baga la cuptor
Odata ce ai gustat, devii dependenta icon_smile.gif
Fan n_puiu!







#17 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2006 - 10:59 AM

e, s_tana, in cratita l-am pus eu, tu il poti pune in orice vas/forma care merge la cuptor (si nu curge) icon_smile.gif
oricum, garantat o sa te multumeasca, si apoi, daca nu e precum zic, si esti in romania, dai un trrr si ma si infiintez sa debartasez bucataria de el tongue.gif
Asa, si?



#18 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 April 2006 - 11:01 AM

Tana, dar tu nu faci nimic la cuptor? blink.gif blink.gif
Fan n_puiu!







#19 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 17 April 2006 - 11:53 AM

QUOTE(Bogdana @ Apr 17 2006, 12:07 PM)

da alis, intr-adevar, cu frisca e chiar de nu te mai poti opri din mancat, super racoritor, mai ales daca e frisca naturala
astept sa impartasim impresii icon_smile.gif


De unde frisca naturala? icon_frown.gif


#20 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2006 - 12:00 PM

o faci tu, din smantana icon_biggrin.gif
Asa, si?





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi