Sari la conținut

Poză

Tort de capsuni


47 răspunsuri la acest topic

#1 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 05:50 PM

Tort de capsuni

reteta este din revista "secretele bucatariei" si am facuto cu cateva mici modificari
avem nevoie de:1 blat cumparat (eu am facut unu simplu)
50 g de gem de capsuni(eu am folosit de visine)
600 de capsuni proaspete

un plic gelatina sau 9 foi de gelatina
50 de gr zahar
100ml lapte
400 g crema de branza
400 ml frisca
1 plic tort gelee rosu

[attachmentid=46010]

Se aseaja baltul pe un platou,se unge cu gem si se aseaja de jur imprejur inelul de la o forma de tort
Se inmoaie gelatina,se incalzeste intr-un vas zaharul cu laptele

[attachmentid=46011]

apoi am pus crema de branza si am amestecat bine cu mixeru

[attachmentid=46012]

[attachmentid=46013]

Miniaturi atașate

  • P1040556.JPG
  • P1040568.JPG
  • P1040570.JPG
  • P1040573.JPG


#2 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 05:58 PM

am pus la racit crema de branza cu gelatina in jur de 2 ore

[attachmentid=46014]
aici se vede ca se inchegase unsure.gif
apoi am batut frisca bine bine si apoi am amestecat cu crema si am lasat iar la racit cam 30 demin

[attachmentid=46015]

apoi am taiat cam 200 de gr de capsuni in 4 si le-am amestecat cu frisca si cu crema

[attachmentid=46016]

apoi am pus gemul pe blat si am turnat crema peste unde am lasat iar la inghegat cam 30 de min blink.gif
apoi am taiat in jumate capsunile ramase si am pus peste ,si am preparat tort geleul dupa instructiuni si am pus peste capsunele

[attachmentid=46019]

am lasat putin sa se imprieteneasca toate acolo si revin imediat si cu sectiunea
e bine ca am si musafiri si ii pun sa si guste huh.gif
poate au un soc icon_eek.gif

Miniaturi atașate

  • P1040575.JPG
  • P1040576.JPG
  • P1040577.JPG
  • P1040587.JPG
  • P1040595.JPG


#3 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 06:04 PM

scuze acum cand m-am uitat am vazut ca am facut o greseala unsure.gif
ultima poza trebuia sa fie penultima
scuze rolleyes.gif dar imi sta pe cap musafirii

#4 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 06:21 PM

cosmina, de data asta cred ca nu mai ai scuze, ca varuiesti, ca pui parchet sau mai stiu eu ce, ma infiintez la tine la usa icon_biggrin.gif
baga si sectiunea macar sa stiu o treaba icon_smile.gif
Asa, si?



#5 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 06:30 PM

Bogdana daca nu vii acusa sa sti ca papam tot ca am ajutoare icon_biggrin.gif
acum ma duc sa-l tai ca-s tare curioasa unsure.gif

#6 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 06:38 PM

pai taie-l si pune sectiune ca balesc aici
l-ai lasat in forma vad ca, tot acolo o sa il si tai, nu?
Asa, si?



#7 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 06:55 PM

gata l-am taiat si aproape l-am si mancat blink.gif
e foarte bun ,nu am cuvinte insa,cand l-am taiat din cauza ca nu l-am lasat suficient la frigider cand l-am taiat incepuse s-o ia putin la vale BangHead.gif aici e cand i-am dat forma de tort jos

[attachmentid=46032]

felia

[attachmentid=46033]

[attachmentid=46034]

si cea mai ramas din el blink.gif (mai pun la musafiri o portie si la paket si asta-i tortu pe ziua de azi)

[attachmentid=46035]

numai bine fetelor icon_salut.gif

Miniaturi atașate

  • P1040596_1_.JPG
  • P1040598_1_.JPG
  • P1040599_1_.JPG
  • P1040600_1_.JPG


#8 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 10 May 2006 - 07:07 PM

Cosmina, la cat de repede a trecut io zic ca nu tre sa te dai cu capu de pereti ca a luat-o tortu la vale, ci ca nu mai este. Au navalit lacustele la voi? ohmy.gif laugh.gif

Si acuma, un pic off topic: zilele trecute de doua ori la rand am luat capsuni din astea de sera. Faine ce sa mai, le mancam cu ochii numai ca aveau un miros ciudat ca de... -ma scuzati fetele- hoit. Adicatelea erau stropite cu nu stiu ce mizerii de gaze care ii dadeau mirosu asta. Io nu stiu ce sa ma fac cu alimentele din ziua de azi, da mi-e tare groaza sa nu imi creasca coada intr-o zi !

Editat de BIJU, 10 May 2006 - 07:10 PM.


#9 Piscoto

Piscoto

    Bucataras

  • Membri
  • 104 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 07:29 PM

Arata minunat!!!!
Mai fetelor, o sa mai slabesc eu...cand o sa zboare porcul deasupra blocului meu. icon_biggrin.gif
Am notat si reteta asta si cu prima ocazie am s-o incerc. wink.gif
Multumesc, Cosmina! floare.gif

Editat de Piscoto, 10 May 2006 - 07:32 PM.

IPB Image

#10 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 07:37 PM

cosmina, tu spui "un plic gelatina sau 9 foi de gelatina" adica un plic face cat 9 foi?? eu nu am vazut foi dar totusi mi se pare f mare diferenta si vreau sa fiu sigura ca e bine wink.gif
Asa, si?



#11 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 07:55 PM

Bogdana in reteta sunt trecute 9 foi de gelatina,dar eu am nimerit foile rosii si nu era bine deloc
asa ca am ales sa pun un plic de gelatina la plic alb
si a fost ok
acum am taiat iar din tort ca am mai pus o felie pt cineva la paket si s-a taoiat foarte bine,chiar mult mai bine
daca era sa gsesc foile albe puneam foi dar daca le-am nimerit rosii nu dadea bine in crema


#12 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 May 2006 - 08:18 PM

cosmina, ce reteta ai folosit pt blat ? mie personal imi place poza cu tortul intreg.

#13 Milky myk

Milky myk

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 10 May 2006 - 08:24 PM

N-am inteles ceva.Deci gelatina se inmoaie si apoi se pune peste laptele amestecat cu zaharul??Si crema de branza tot peste laptele amestecat de acum cu zahar si gelatina se pune da? icon_redface.gif

#14 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 08:56 PM

deci:am facut un blat din 3 oua ,80 gr faina,90gr margarina ,un plic zahar vanilat si 75 gr zahar
am batut albusurile spuma,halbenusurile am frecat cu zaharul,margarina topita am pus faina si apoi albusurile peste,le-a zapacit bine mixerul si am pus in forma de tort si am copt cam 30 de min
blatul asta l-am folosit eu
reteta zice ca blat cumparat de 26 de cm sa fie,al meu n-a avut mai mult de 22cm unsure.gif ,si mi-a ramas putina crema,dar o mananc maine asa ,ca tort nu mai e decat o felie
iar legat de cea a zis milkusor,gelatina am inmuiato in putina apa 10 min,am pus zaharul si laptele pe foc pana s-a topit zaharul am pus gelatina peste si apoi am pus crema de branza si am amestecat cu mixeru putin si am dat la frigider pt 2 ore cred dry.gif

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 May 2006 - 09:00 PM

asa, ok, merci pt raspuns icon_smile.gif

#16 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 May 2006 - 09:03 PM

cu placere Poca hello.gif

#17 Milky myk

Milky myk

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 10 May 2006 - 10:39 PM

Multumesc Cosmina,acum m-am lamurit. icon_smile.gif

#18 anima_dia

anima_dia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi
  • Location:Brasov
  • Interests:Sa-mi cresc printzesa mare, frumoasa, desteapta... si devreme-acasa...

Postat 10 May 2006 - 10:51 PM

Super tortul, Cosmina! eusa_clap.gif Salivez in fata pozei! (Si mai sunt si gravida!) eusa_drool.gif

Am notat si cred ca il fac sambata, ca abia cum o ora am terminat de facut tortul diplomat al bulinutei. Apropo, capsunile tale au fost mai acrisoare la gust? Ca la noi in Brasov arata la fel ca ale tale, dar sunt cam acre. Daca le las un pic sa stea cu un pic de zahar pudra presarat deasupra, afecteaza reteta? eusa_think.gif (Ma gandesc ca vor fi mai moi capsunile)

P.S. Sotul meu e un om superfericit de cand v-am descoperit! Pana acum mi-au iesit toate retetele pe care le-am incercat (desi pun mai mult accent pe deserturi) pupic.gif

floare.gif


ANIMA tu DIA...

#19 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 11 May 2006 - 08:35 AM

Multumesc mult fetelor pt urari rolleyes.gif
anima daca erai aproape de mine draga mea eu personal veneam cu o felie de tort la usa ta avand in vedere ca ai un bebica in burtica icon_biggrin.gif
capsunile parca parca au inceput sa fie putin mai dulci dar nu asa de rau,de abia astept sa apara ale noastre
am luat si eu acum o sapt si ceva capsuni si pot spune ca alea chiar erau acrisoare,asta au fost ceva mai dulce wink.gif
legat de ce ai zis daca le lasi cu putin zahar pudra nu stiu ce sa zic,eu nu am pus nimic pe ele,le-am lasat asa
mi-a mai ramas o felie de aseara din tort si am taiat acum pe jumate sa vad cum se taie,deci dupa stat la frigider cateva ore bune se taie foarte bine ,data care vine nu ma mai grabesc s-o taie pana nu sta ea ceva timp la frigider
ia uitati ce bine s-a taiat icon_biggrin.gif [attachmentid=46086]
chiar sunt mandra de mine ce am facut ieri(ma laud si io singura) huh.gif

Miniaturi atașate

  • P1040606_1_.JPG


#20 anima_dia

anima_dia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi
  • Location:Brasov
  • Interests:Sa-mi cresc printzesa mare, frumoasa, desteapta... si devreme-acasa...

Postat 11 May 2006 - 09:45 AM

Multumesc mult, Cosmina! Dar mi-a trecut pofta (am papat capsuni cu frisca tongue.gif ) N-am patit nimic! Cat despre capsuni, cele mai faine si mai dulci pe care le-am mancat au fost alea de la Satu Mare. Cred ca pe la sfarsitul lui mai apar prin piata... Deocamdata ma descurc cu "importatele" astea acre! dry.gif

Eu o sa incerc sa fac tortul sambata cu capsuni "indulcite" si daca iese ca al tau, fac poza si-o postez (cu mandrie icon_cheers.gif ) aici sa vedeti si voi ce eleva silitoare sunt! laugh.gif




ANIMA tu DIA...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi