Sari la conținut

Poză

FURSECURILE MELE


239 răspunsuri la acest topic

#1 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 10:32 AM

M-am hotarat, in sfarsit, sa vin si eu cu o reteta de fursecuri. Sunt foarte fragede. Pot fi facute cu o saptamana inainte de a fi servite, caci, cu timpul, devin tot mai fragede.
Si nu numai asta. Cu putina imaginatie le puteti decora in fel si chip. Dupa poze vedeti cum le-am facut eu.

O prima poza: [attachmentid=48304]

DSC02099.JPG


Si inca una: [attachmentid=48305]

DSC02091.JPG

Pe farfurie se vede si o prajitura a carei reteta am "cules-o" din Banat. Detalii altadata.

#2 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 10:50 AM

Si acum, reteta! Nu o sa va vina sa credeti cat este de simpla:
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
400 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)


- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul
- se adauga uleiul, putin cate putin
- se pune apoi faina, in ploaie
- la sfarsit adaugam si fiola de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava neunsa.
Se coc la foc iute.
Daca vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere. Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie. Si tot asa...

Iata si cateva imagini comentate:

ingredientele (o parte)

[attachmentid=48306]DSC01755.JPG

aici am amestecat ouale cu zaharul

[attachmentid=48308]DSC01750.JPG

si am amestecat...

[attachmentid=48309]DSC01754.JPG


rezulta o coca groasa

[attachmentid=48310]DSC01759.JPG

fursecurile la cuptor

[attachmentid=48311]DSC01765.JPG

si pe farfurie, gata pentru umplere cu serbet de ciocolata

[attachmentid=48312]DSC01764.JPG

#3 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 10:55 AM

Si alte poze:
[attachmentid=48314]
[attachmentid=48315]
[attachmentid=48316]
[attachmentid=48317]
[attachmentid=48318]

Miniaturi atașate

  • DSC02072.JPG
  • DSC02090.JPG
  • DSC02092.JPG
  • DSC02093.JPG
  • DSC02094.JPG


#4 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 31 May 2006 - 10:59 AM

arata foarte bine! s-a notat!
praf de copt nu trebuie?

#5 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 11:02 AM

Fara praf de copt. E reteta perfecta de fursecuri, dupa parerea mea.

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 31 May 2006 - 11:05 AM

Arata f bine,cele umplute si cu glazura imi amintesc de fursecurile din cofetarii.Bravoo!
eusa_clap.gif
Le voi face si eu negresit!


#7 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 31 May 2006 - 11:09 AM

QUOTE(Alis @ May 31 2006, 12:05 PM)

Arata f bine,cele umplute si cu glazura imi amintesc de fursecurile din cofetarii.Bravoo!
eusa_clap.gif
Le voi face si eu negresit!



exact la asta m-am gandit si eu la inceput (numai ca nu le voi face, ca n-am chemare la dulciuri - tipic barbatesc icon_biggrin.gif )

oricum arata de nota 10 - felicitari

PS - nu ma bag la dulciuri din astea pt simplul motiv ca, daca nu-mi ies ca la cofetarii, si se gasesc din plin acolo, chiar as pierde timpul , mai bine sa-l pierd cu altele, ca si-asa e putin.
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#8 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 31 May 2006 - 11:13 AM

QUOTE(nenea Radu @ May 31 2006, 01:09 PM)

exact la asta m-am gandit si eu la inceput (numai ca nu le voi face, ca n-am chemare la dulciuri - tipic barbatesc icon_biggrin.gif )

oricum arata de nota 10 - felicitari

PS - nu ma bag la dulciuri din astea pt simplul motiv ca, daca nu-mi ies ca la cofetarii, si se gasesc din plin acolo, chiar as pierde timpul , mai bine sa-l pierd cu altele, ca si-asa e putin.


Tu ai un talent deosebit la gatit si daca te vei apuca de facut prajituri cu siguranta o sa-ti iasa mai bune decat la cofetarie.Asa ca,te asteptam cu vreo reteta,de tarte ,par example,ca tot iti plac icon_biggrin.gif


#9 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 12:53 PM

Multumiri nenea Radu pentru felicitari. De la un asa specialist, astfel de vorbe sunt o adevarata bucurie pentru mine.
Incercati-le, fetelor, garantez pentru reusita! wink.gif

#10 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 12:57 PM


A! Inca ceva: intr-adevar se gasesc si la cofetarii, dar cu cel putin 140.000 lei kg-ul. De atatia bani faceti fursecuri de saturati 40 de persoane!

#11 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 31 May 2006 - 01:13 PM

Arata tare bine si abia astept sa le incerc si eu ca mor de curiozitate cum ias fursecurile fara praf de copt. Dar am o nelamurire.. nu reusesc sa imi dau seama cat de groasa e compozitia. Iar asta nu ar fi o problema asa de mare daca as avea cantar de bucatarie... si nici pistol din ala pentru fursecuri. Deci, daca le iau si le pun in tava cu lingurita nu se imprastie? Nu s-au latit la copt? Am vazut ca un fursec mai avea inca ceva randuri pe el, deci comp trebuie ca a fost destul de groasa. Na, nu stiu cum m-ai putea ajuta in problema mea...

Si inca ceva.. crezi ca ies cu atat mai fragede cu cat e mai subtire compozitia? Sunt in comert de cumparat niste fursecuri cu susan dupa care sunt topita.. Am sa incerc sa le pun susan prajit deasupra sa vad daca macar se apropie la gust cu alea cumparate.

Editat de Maitreyi, 31 May 2006 - 01:16 PM.

Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#12 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 31 May 2006 - 01:49 PM

QUOTE(nenea Radu @ May 31 2006, 09:09 AM)

exact la asta m-am gandit si eu la inceput (numai ca nu le voi face, ca n-am chemare la dulciuri - tipic barbatesc icon_biggrin.gif )

oricum arata de nota 10 - felicitari

PS - nu ma bag la dulciuri din astea pt simplul motiv ca, daca nu-mi ies ca la cofetarii, si se gasesc din plin acolo, chiar as pierde timpul , mai bine sa-l pierd cu altele, ca si-asa e putin.




Ia intai sa incerci, si apoi sa zici ca n-ai chemare.Caca maca, la cate bunataturi stii sa faci, NU CRED ca nu iti va iesi si ceva dulce. Cine e de acord cu mine? Acu ie momentul sa-i sariti lui Radu in beregata laugh.gif
Radule, zau, io nu te iert si nici nu te cred pana cand nu vei incerca.Ori vii cu reteta postata unde trebe, ori la traume, dar sa stiu ca ai incercat. Incearca retete simple , sunt o gramada. Hai Radu, haaaai Radu wav.gif
Fan n_puiu!







#13 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 31 May 2006 - 01:52 PM

Elaida, asa de mult va iubesc io pe voi fetele care veniti cu retete simpleeeeee laugh.gif Arata tare bine fursecurile tale. Dar pe lista e amandina Pocai,(care numai simpla nu e pt mine) sa vad doar cand mi-oi lua inima in dantura. Apoi vad eu si cu fursecurile tale. Tu mai vino cu retete in imagini, ca bine faci, spor la ele si multumim ca le impartasesti cu noi.
Fan n_puiu!







#14 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 31 May 2006 - 01:54 PM

QUOTE(Luciana.m @ May 31 2006, 02:49 PM)

......
Incearca retete simple , sunt o gramada. Hai Radu, haaaai Radu wav.gif


icon_rotf.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#15 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 May 2006 - 02:01 PM

Maiteyi - In ziua in care am pozat fursecurile am facut de trei ori compozitia. Pentru o petrecere. Si o data am pus ceva mai multa faina. Acestea si-au pastrat forma data de seringa inainte de-a fi introduse la cuptor. Si au fost la fel de fragede ca celelalte.
Daca n-ai seringa, nu-i nimic. Foloseste o punga, taiata la un colt! rolleyes.gif
Iar daca n-ai cantar de bucatarie, iar nu-i nici o problema. Observi ca ai cantitati egale de zahar si ulei? Pui deci o cana de zahar, una de ulei si 1/2 pachet faina. Gata!
Referitor la fragezime -incearca! Si spune-mi ce ai constatat. Cand am facut eu prima data reteta asta, acum 5 ani, eram un dezastru in bucatarie. Si mi-au iesit. Grozave.
Bucuria la aceste fursecuri e tripla: sunt fragede, cu timpul sunt tot mai fragede( le poti pastra cat vrei.
Bine-nteles pastrarea sa fie ca la carte! Caci apa e apa si se evapora la cald!) si le poti glazura cu ciocolata cum doresti!


#16 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2006 - 02:49 PM

Arata suuper bine.
Chiar mi-e pofta de ele. Poate le fac, desi iar mi-am facut o listaaaaaaa de praji de facut.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#17 danluc77

danluc77

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 31 May 2006 - 03:04 PM

la sfirsitul saptamini cu siguranta le voi pregati.o reteta simpla tongue.gif si arata si bine ohmy.gif
luci

#18 Eta

Eta

    Captain Cook

  • Membri
  • 279 posturi

Postat 31 May 2006 - 05:38 PM

Eu le-am executat deja si pot sa spun ca sunt extraordinare.
Merita incercate. Sunt f pufoase si gustoase

[attachmentid=48336]
Ai grija ce iti doresti....s-ar putea chiar sa ti se intample.

#19 Eta

Eta

    Captain Cook

  • Membri
  • 279 posturi

Postat 31 May 2006 - 05:41 PM

Si aici imbracate in ciocolata:

[attachmentid=48337]
Ai grija ce iti doresti....s-ar putea chiar sa ti se intample.

#20 Eta

Eta

    Captain Cook

  • Membri
  • 279 posturi

Postat 31 May 2006 - 05:42 PM

ELAIDA merci de reteta.

Miniaturi atașate

  • DCP_4861.jpg
  • DCP_4865.jpg

Ai grija ce iti doresti....s-ar putea chiar sa ti se intample.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi