Sari la conținut

Poză

Prajitura cu cioco si nuca


5 răspunsuri la acest topic

#1 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 16 June 2006 - 09:54 AM

De mai multe zile am suferit ca n-am avut timp sa-mi compun prajitura cu al carei gust m-am trezit intr-o dimineata pe limba. Da, mi-a venit asa,deodata,ca as manca o prajitura cu blat de nuca,insiropata cu cacao si cu o crema buna de ciocolata. Si neaparat sa se manance cu lingurita !
Deci am compilat : blatul l-am facut pe baza retetei de la ''Cubulete'' din caietul meu (parca Maya mai daduse o reteta ),dar trebuia sa aiba si nuca in compozitie.
Asa ca am pus intr-o cratita la foc mic :
- 2 linguri de miere
- 150 g zahar
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 30 g unt
- o lingurita de bicarbonat (si cateva picaturi de lamaie)

[attachmentid=50060]

Am amestecat pana s-au topit,apoi am tras cratita de pe foc si am pus 200 g faina si 50 g nuca ,am amestecat si am turnat in tava cu hartie de copt.
[attachmentid=50061]
Se coace cam 10-15 minute (pe incercate).Cred ca din cauza nucii aluatul nu a crescut asa de mult ca atunci cand fac ''Cubulete''.Dar,fiind o prajitura ''noua'',sa zicem ca asa trebuie.
[attachmentid=50062]
Dupa racorire am taiat blatul in doua straturi.
Insiroparea am facut-o tot cu siropul de la ''Cubulete''.L-am pus pe tot si poate mai incapea.
Am dat in fiert,la foc mic :
- 200 g margarina
- 250 g zahar
- 3 linguri cacao
- 12 linguri lapte
- 5 linguri rom (eu am avut coniac si esenta de rom - tare bun !)
[attachmentid=50063]
Deci din acest sirop am pus jumatate pe prima foaie asezata in tava in care s-a copt (am tapetat tava cu folie de aluminiu).Cealalta jumatate am turnat-o pe foaia de deasupra asezata peste crema.
Crema (ganache - din revista Good Food) am facut-o cu ciocolata Anidor (73% cacao) si frisca lichida Hulala.Cat am avut in casa,atata am folosit.Sotul zicea ca ar merge si mai multa crema.
Am rupt bucatele mici 200 g ciocolata.
Am adus la fierbere 200 ml frisca cu 2 linguri de zahar.
Am luat frisca de pe foc si am turnat-o peste ciocolata,am pus o lingura de unt moale si am amestecat incet,pana s-a transformat,sub ochii mei mirati,in cea mai cremoasa crema. (mi s-a parut ciudat ca nu s-a lichefiat,ci s-a ingrosat,ca atunci cand se leaga budinca pe foc) - ce fain pleonasm am tras !
[attachmentid=50064]
Mai mult de jumatate din crema am pus-o pe prima foaie,restul in chip de glazura.
[attachmentid=50065]
Am presarat nuca macinata,cat incape.
Bucata.Cu lingurita,binenteles !
[attachmentid=50066]
[attachmentid=50067]

Miniaturi atașate

  • 100_1910.JPG
  • 100_1911.JPG
  • 100_1912.JPG
  • 100_1913.JPG
  • 100_1914.JPG
  • 100_1917.JPG
  • 100_1919.JPG
  • 100_1920.JPG


#2 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 June 2006 - 10:07 AM

Wowww...Imi lasa gura apa! Super arata!! Bravo pentru inventivitate! icon_smile.gif

#3 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 16 June 2006 - 10:33 AM

f faina si pe gustul meu.dar eu acu sint la regim deci prin toamna asa o sa incerc. icon_biggrin.gif

#4 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 16 June 2006 - 11:21 AM

Wow,trebuie sa fie extraordinara la gust.Multumesc de reteta ,e trecuta la "catastif"


#5 s_27688

s_27688

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 17 June 2006 - 11:05 AM

Crema asta m-a dat gata,iar combinatia de ciocolata ,nuca si alcool e dementiala.
M-am hotarat : asa va fi tortul pentru ziua mea,luna viitoare. Pana atunci trebuie sa studiez insa decoratiile de pe forum.

#6 katya

katya

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 01 December 2007 - 11:27 AM

Buna.
Sint nou venita pe acest site, si cum stau mai mult timp acasa am gasit ac. prajitura.
din pacate nu am imagini dar am facut o de 3 ori .
ESTE EXTRAORDINARA. SI ARE UN GUST MINUNAT.
MULTUMESC PT IDEE.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi