Sari la conținut

Poză

Carne de piept de pui


57 răspunsuri la acest topic

#41 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 28 July 2006 - 10:01 PM

Luni cred (a doua zi dupa ce am facut chiftelele), pentru ca mi-au ramas citeva, m-am gindit sa fac "Chiftele marinate" cu pasta

am pus la fiert intr-o oala putin sos de spaghetti si putina supa de pui, impreuna cu ceva boabe de piper, foi de dafin

[attachmentid=54492]

la care am adaugat putin vin (rosu)

[attachmentid=54493]

apoi am adaugat chiftelele

[attachmentid=54494]

si am lasat sa fiarba putin pina se combina aromele, si sosul s-a redus putin, apoi le-am servit cu "Garlic Pasta" si cine vrea cu branza Parmesan.

[attachmentid=54497]


Pofta buna !

Imagini atașate

  • chiftele_marinate_2.JPG
  • chiftele_marinate_4___se_adauga_vinul.JPG
  • chiftele_marinate_6___se_adauga_chiftelele.JPG
  • chiftele_marinate_7___served.JPG

Editat de Chiu Georgeta, 28 July 2006 - 10:02 PM.


#42 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 July 2006 - 10:38 PM

Georgeta, ciulamaua o s-o fac miercuri, dar am si eu o intrebare. De cati litrii este craticioara ta?
Are mai mult de 4 l ?

Editat de V.LIVIA, 31 July 2006 - 10:41 PM.


#43 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 01 August 2006 - 06:20 AM

(V.LIVIA @ Jul 31 2006, 11:38 PM)

Georgeta, ciulamaua o s-o fac miercuri, dar am si eu o intrebare. De cati litrii este craticioara ta?
Are mai mult de 4 l ?



Nu este mai mare de 4 litri. S-ar putea sa fie putin mai mica, dar este aproximativ 4l (sau ceva mai mica).

Eu o fac de obicei din carne de piept de pui (ca la majoritatea din casa le place pieptul....), dar de data aceasta am facut-o din "drumsticks" (adica partea de jos a piciorului), dar vezi ca am luat si pielea (care la nici unul nu le place, mai ales daca este fiarta.

Succes.

Georgeta

#44 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 August 2006 - 09:57 AM

Mersi Georgeta. Te-am intrebat cat are ca mi s-a parut cam micuta. Eu vreau sa fac putin mai mult. Noua ne plac pulpele, asa ca o s-o fac cu pulpe. icon_biggrin.gif

#45 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 01 August 2006 - 05:52 PM

(V.LIVIA @ Aug 1 2006, 10:57 AM)

Mersi Georgeta. Te-am intrebat cat are ca mi s-a parut cam micuta. Eu vreau sa fac putin mai mult. Noua ne plac pulpele, asa ca o s-o fac cu pulpe. icon_biggrin.gif



spune-mi daca v-a placut....

#46 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 August 2006 - 08:47 PM

Pana la urma am facut numai cu ciocanele. Ne-a placut foarte mult. Mersi mult.

Miniaturi atașate

  • CIMG27366.JPG
  • CIMG27300.JPG


#47 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 04 August 2006 - 02:35 PM

(Chiu Georgeta @ Jul 28 2006, 07:40 PM)

Cu puiul ce a ramas de la "Lemon pepper chicken", am facut azi niste "Chicken Alfredo" (sper ca Adriana nu o sa ia linguroiul la mine. Sunt nevinovata. Asa am citit si eu retetele de Alfredo, si asa am mincat. Nu stiu daca sunt "politically corect" (adica corecta in cele ce zic, fara sa supar pe nimeni), dar eu asa am facut acest sos pentru paste.
[...]Succes


Georgeta, multumesc mult pentru reteta!

Am totusi o nelamurire, nu stiu exact, ca din poze nu se prea vede, cm trebuia sa arate sosul la final.
Sunt mai mult ca sigura ca mie nu mi-a iesit cum trebuia si cred ca din cauza parmezanului cumparat deja ras la punguta mica (Adriana a zis pe undeva ca e o porcarie si nu merita cumparat) - sosul meu s-a ales intr-o parte zeama, intr-o parte parmezanul, mai precis parmezanul s-a lipit calumea de fiecare bucata de piept si acolo a ramas. Am insistat si am pus mai mult parmezan, adica pe tot pe care-l aveam in casa laugh.gif , dar degeaba.

Am pus acest sos peste pastele fierte deja si a iesit ceva foarte bun la gust, deosebit de bun.
Totusi sunt convinsa ca sosul trebuia sa iasa sos, nu asa separat ca la mine. Chiar acum ma duc sa cumpar parmezan la bucata, nu ma mai joc cu jumatati de masura.

Daca am gresit ceva, te rog sa-mi spui!
Multumesc!
calm

#48 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 04 August 2006 - 08:22 PM

(Pisoi @ Aug 4 2006, 03:35 PM)

Georgeta, multumesc mult pentru reteta!

Am totusi o nelamurire, nu stiu exact, ca din poze nu se prea vede, cm trebuia sa arate sosul la final.
Sunt mai mult ca sigura ca mie nu mi-a iesit cum trebuia si cred ca din cauza parmezanului cumparat deja ras la punguta mica (Adriana a zis pe undeva ca e o porcarie si nu merita cumparat) - sosul meu s-a ales intr-o parte zeama, intr-o parte parmezanul, mai precis parmezanul s-a lipit calumea de fiecare bucata de piept si acolo a ramas. Am insistat si am pus mai mult parmezan, adica pe tot pe care-l aveam in casa laugh.gif , dar degeaba.

Am pus acest sos peste pastele fierte deja si a iesit ceva foarte bun la gust, deosebit de bun.
Totusi sunt convinsa ca sosul trebuia sa iasa sos, nu asa separat ca la mine. Chiar acum ma duc sa cumpar parmezan la bucata, nu ma mai joc cu jumatati de masura.

Daca am gresit ceva, te rog sa-mi spui!
Multumesc!



Pisoi, nu stiu precis ce s-a intimplat, dar am sa incerc sa-ti spun cum am facut eu. Eu am fiert tot sosul cu carnea si cu brinza parmesan pina ce mi-a placut consistenta sosului, si apoi am adaugat pastele fierte (al dente) si strecurate, in sosul cu carne. Totul a fost omogen si nu se separa niciodata apa si sos. Nici nu stiu ce fel de branza ai tu.... eu o cumpar gata rasa (pentru ca nu prea folosesc asa de multa in fiecare zi, o tin rasa la congelator, si cind am nevoie o scot). Ma gindesc ca Adriana are la indemina branza proaspata (si noi avem aici, si uneori cumpar si eu, dar nu o folosesc asa de des, si nu vreau sa ramina sa se usuce, asa ca o iau pe cea rasa si o tin la congelator). Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Poate ca din cauza ca nu l-ai pus sa dea un clocot cu pastele impreuna, de aceea sosul s-a separat (pastele poate aveau putina apa pe ele, etc... nu prea stiu ce sa spun). Stiu doar atit, ca eu adaug la urma si pastele si le amestec bine cu tot sosul pina da 1 clocot (dar vezi sa nu fiarba pina se fac mamaliga...).

Vezi ca altfel ti-a iesit si tie gustos. Noua ne place mult (in special pentru baietii astia care consuma toate caloriile....)

Georgeta

#49 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 04 August 2006 - 08:23 PM

(V.LIVIA @ Aug 2 2006, 09:47 PM)

Pana la urma am facut numai cu ciocanele. Ne-a placut foarte mult. Mersi mult.




Imi pare bine. Este destul de ne-pretentioasa, si gustoasa.
Uneori, cind am chef, mai pun in ea si niste "gnocchi", sau galuste de aluat, si atunci ai toata mincarea acolo, nici piine nu mai trebuie.


Georgeta

Editat de Chiu Georgeta, 04 August 2006 - 08:24 PM.


#50 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 August 2006 - 10:00 PM

Dupa mine nu-i mai trebuie nimic. E perfecta asa cum e. icon_smile.gif

#51 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 05 August 2006 - 09:02 PM

(V.LIVIA @ Aug 4 2006, 11:00 PM)

Dupa mine nu-i mai trebuie nimic. E perfecta asa cum e. icon_smile.gif



ma bucur mult ca ti-ai placut si tie. Noi o facem des, ca la toata casa (inclusiv la baieti si fete !!!!!, care cu crescut cu mofturi de mincaruri....) le place

#52 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 05 August 2006 - 09:19 PM

Ieri dupa-masa pentru "dinner"am facut niste "rulouri din piept de pui cu vegetale" si le-am servit cu "cartofi copti"in cuptor (intre timp ce se cocea puiul...)

am luat carnea de pui (piept de pui "file") si vegetale (ce am avut prin casa: morcov, dovlecel si ceva ceapa verde), taiate "julien".

[attachmentid=55068]

le-am rulat si le-am asezat (cu partea adaugata in jos) in tava


[attachmentid=55069]

cind am fost gata cu toate, am stropit cu ulei de masline, am pus putin vin alb in tava, putina supa de pui sau apa,

[attachmentid=55070]

am presarat si niste "roasted garlic"peste pui sare si piper, si apoi l-am dat la cuptor (la foc potrivit)

[attachmentid=55071]

cind carnea a fost facuta, am descoperit si l-am lasat putin sa se bronzeze la foc tare

[attachmentid=55072]

si l-am servit cu "cartofi copti" in cuptor (in timp ce se cocea puiul.... ca sa nu mai am de lucru....)

[attachmentid=55073]

Imagini atașate

  • chicken_rolls_eith_vegetables_1__ingredients_culinar.ro.JPG
  • chicken_rolls_with_vegetables_2___rolling___culinar.ro.JPG
  • chicken_rolls_with_vegetables_3___in_tray__culinar.ro.JPG
  • chicken_rolls_with_vegetables_4___spices_added_culinar.ro.JPG
  • chicken_with_vegetables_5___baked__culinar.ro.JPG
  • chicken_rolls_with_vegetables_5___served__culinar.ro.JPG

Editat de Chiu Georgeta, 05 August 2006 - 09:23 PM.


#53 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 08 August 2006 - 12:00 AM

Zilele trecute am facut

Piept de pui in sos de vin

Am luat carnea de pui (taiata file), si am trecut-o prin faina amestecata cu sare si piper[attachmentid=55327]

am prajit-o intr-o tigaie in ulei incins pina au fost aurii pe ambele parti

[attachmentid=55328]


si cum le prajeam le-am pus pe o farfurie, acoperite cu folie de aluminiu (sau cu un capac), ca sa stea calde. Cind am terminat de prajit toate bucatile, am turnat in tigaia unde am prajit puiul niste vin alb si am curatit bine toate bucatelele ce s-au prins de cratita in timpul prajitului. De asemenea am adaugat putina supa de pui si am lasat sa fiarba citeva secunde

[attachmentid=55329]


apoi cind sosul a inceput sa se ingroase am pus din nou in cratita (in sosul format) bucatile de pui si le-am lasat sa mai fiarba 1 minut.

[attachmentid=55330]

si l-am servit cu "cartofi cu varza"

[attachmentid=55331]

carnea a fost asa de frageda, ca nu aveai nevoie de cutit. Se rupea cu furculita.

Pofta buna !

Imagini atașate

  • carne_de_pui_cu_sos_de_vin_1.JPG
  • carne_de_pui_cu_sos_de_vin_2___frying_pan.JPG
  • carne_de_pui_cu_sos_de_vin_3___sosul.JPG
  • carne_de_pui_cu_sos_de_vin_4___carnea_in_sos.JPG
  • carne_de_pui_cu_sos_de_vin_5___servita.JPG

Editat de Chiu Georgeta, 08 August 2006 - 12:08 AM.


#54 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 08 August 2006 - 02:03 PM

(Chiu Georgeta @ Aug 4 2006, 06:22 PM)

Pisoi, nu stiu precis ce s-a intimplat, dar am sa incerc sa-ti spun cum am facut eu. Eu am fiert tot sosul cu carnea si cu brinza parmesan pina ce mi-a placut consistenta sosului, si apoi am adaugat pastele fierte (al dente) si strecurate, in sosul cu carne. Totul a fost omogen si nu se separa niciodata apa si sos. Nici nu stiu ce fel de branza ai tu.... eu o cumpar gata rasa (pentru ca nu prea folosesc asa de multa in fiecare zi, o tin rasa la congelator, si cind am nevoie o scot). Ma gindesc ca Adriana are la indemina branza proaspata (si noi avem aici, si uneori cumpar si eu, dar nu o folosesc asa de des, si nu vreau sa ramina sa se usuce, asa ca o iau pe cea rasa si o tin la congelator). Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Poate ca din cauza ca nu l-ai pus sa dea un clocot cu pastele impreuna, de aceea sosul s-a separat (pastele poate aveau putina apa pe ele, etc... nu prea stiu ce sa spun). Stiu doar atit, ca eu adaug la urma si pastele si le amestec bine cu tot sosul pina da 1 clocot (dar vezi sa nu fiarba pina se fac mamaliga...).

Vezi ca altfel ti-a iesit si tie gustos. Noua ne place mult (in special pentru baietii astia care consuma toate caloriile....)

Georgeta


Am aflat ce am gresit! Am pus lapte in loc de frisca lichida. Nu am stiut ce inseamna lapte half-half si am pus pur si simplu lapte. Asta e greseala. Multumesc mult pentru explicatii, reteta e minunata si o sa o repet cat de curand.
calm

#55 lleena

lleena

    Captain Cook

  • Membri
  • 338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 05 December 2006 - 12:10 AM

(Chiu Georgeta @ Jul 28 2006, 07:40 PM)

Cu puiul ce a ramas de la "Lemon pepper chicken", am facut azi niste "Chicken Alfredo" (sper ca Adriana nu o sa ia linguroiul la mine. Sunt nevinovata. Asa am citit si eu retetele de Alfredo, si asa am mincat. Nu stiu daca sunt "politically corect" (adica corecta in cele ce zic, fara sa supar pe nimeni), dar eu asa am facut acest sos pentru paste........

...........................



Referitor la Sosul Alfredo pe care eu il folosesc nu numai in retetele cu pui dar si cu shrimpi ...am facut odata si cu carnati taiati rondele cu pasta..au iesit minune....acest sos eu il fac altfel...si dupa cum am primit deja instructiuni sa pun retetea neaparat de la Nasha ca i-a placut mult reteta mea, m-am conformat cu gandul ca s-ar mai putea bucura cineva de gustul retetei mele:

- jumatate de pachet de cheese cream Philadelphia, 300 ml de half and half cream sau chiar lapte daca nu aveti le puneti pe foc sa dea un clocot dupa care radeti dupa gust un praf de nucusoara....

simplu!

veti fi nemaipomenit de incantate de gust...

Acuma adminii sa nu ma descalifice dar Nasha m-a delagat sa pun poza ei de Chicken pasta cu Sos Alfredo dupa reteta mea...

Miniaturi atașate

  • DSC06492.JPG

"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."

#56 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 05 December 2006 - 12:51 AM

rolleyes.gif UPSSSSS
surprise !

GARANTAT este asa de buuuuunnnnn!

headbang.gif
Fan n_puiu!

#57 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 05 December 2006 - 04:02 AM

Cel mai mare succes in familia mea il are pieptul de pui cu susan, daca nu va suparati pun si eu o poza


Carmen M

#58 gymnopedie

gymnopedie

    Bucataras

  • Membri
  • 143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:France

Postat 05 October 2009 - 02:42 PM

Poulet basquaise

Este puiul pe care il prepara Carrefour cu ardei gras si care imi place mult. reteta este luata de pe un site francez. Pun si poze mai pe seara cand voi face reteta.

Ingrédiente (pt 6 persoane) :
- 1 pui taiat in 6 bucati
- 1 kg de tomate
- 700 g de ardei (verzi si rosii)
- 3 cepe solzisori
- 3 catei usturoi
- 1 pahar vin alb
- patrunjel, piper, boia dulce si ce va mai place, ulei de masline
Préparation :

Patru linguri de ulei de masline se incalzesc in tigaie si se pune ecapa la dinstuit, usturoiul pisat si ardeii taiati patratele. lasati sa se prajeasca 5 minute. taiati tomatele in bucatele si adaugati la amestec. Acoperiti si lasati sa fiarba innabusit 20 de minute. Intr o alta tigaie, puneti la prajit puiul in putin ulei de masline, apoi adaugati legumele si lasati totul la fiert pt 35 min. Eventual se poate incepe cu prajitul puiului si adauga restul pe urma... de mancat mananc des dar e prima data cand il fac. Impresii pun diseara la degustare.

Editat de gymnopedie, 05 October 2009 - 02:47 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi