Sari la conținut

Poză

Chiftele si chiftelute!


351 răspunsuri la acest topic

#1 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:22 PM

Eu n-am gasit alt topic asemanator da' daca-l stie careva si poate, il rog sa duca acolo reteta.

Nu mai facusem cam de mult timp niste chiftelute si azi le-a venit randul. Am ales niste carnita la macelarie si mi-a tocat-o acolo deci am scutit ceva munca. A fost cam 900gr, din care cca 700gr de vita:

#2 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:38 PM

I-am aruncat in cap un ou si-un albus amarat pe care-l aveam congelat, o artilerie formata din 2 leg de marar -tocat-,alte 2 leg de patrunjel, juma' de lingurita de piper macinat si in momentul asta ma gandeam daca sa pun si niste miez de paine, ca sa fie mai pufoase, avand in vedere ca era mai mult carne de vita. L-am indepartat insa repede cand mi-am dat seama ca nu-i Tzutzu langa mine ca sa vada marsavia pe care urma s-o savarsesc: am ras un dovlecel, l-am presarat cu sare, l-am stors in mana si i l-am bagat pe gat carnii tocate, ca nu era obisnuita cu asa ceva. Omu' n-ar fi fost de-acord in veci cu asa ceva- daca nu facea mamica...-dar l-am tradus tongue.gif Am taiat verdeata si cand s-o pun peste mi-am adus aminte de Poca-parca- cum a schimbat ea de vreo 3 ori castroanele ca nu incapea nu stiu ce aluat...ma vedeam la fel, dar am riscat si pana la urma a mers, nesperat! Am pisat vreo 2 capatani de usturoi, am presarat sarea si mi-am bagat mainile voiniceste in castron. a iesit amestecul asta:

#3 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:43 PM

Marul ce se vede-n poza e parte din hrana canarilor, sa nu-l puneti la chiftele! Cu toate ca daca stau si ma gandesc...dar nu, totusi nu!

#4 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:50 PM

Sa revenim!
Am trecut la formarea chiftelelor, prin efectuarea unor gogoloaie pe care le-am infainat si urmeaza sa le aplatizez cand le pun in tigaie la prajit. Cam astea sunt! Au iesit 27 de chiftele, cam cat podul palmei. Atentie, eu am o mana fina si micuta! tongue.gif

#5 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:52 PM

Si la prajit, c-asa va trebuie!
Pe-o parte:

#6 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:54 PM

Si pe cealalta, c-asa meritati!

#7 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 08 July 2006 - 09:57 PM

chiftelutele astea eu le fac saptamanal.serios.sotul meu e innebunit dupa ele(el fiind belgian).am dat la toata strada reteta.fac si ei aici,dar nu sunt asa de bune ca ale noastre.

#8 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:57 PM

Langa ele, pe aragaz, trona oala cu supa de rosii, efectuata tot azi!

Si-acum, scoase pe hartie absorbanta, primele!

#9 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 09:59 PM

Si ultimele!

#10 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 10:03 PM

Si farfuria pregatita ptr fi-miu! In rolul principal: chifteaua! In rolurille secundare: gogosari si castraveciori la otet, productie proprie-2005.

#11 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2006 - 10:11 PM

Din nefericire, noua ne plac prea mult aceste chiftele si , de obicei, le fac mici si rotunde, ca ptr aperitiv. Avantajul: nu trebuie sa le-ntorci pe fiecare in parte, la prajit. Scuturi putin tigaia si se-ntorc singure. Dezavantaj: necesita mai multa manopera la-nceput. Acum eu am pus f multa verdeata si mi-a fost teama sa nu se desfaca la prajit, daca le faceam mici. Au iesit f bune, cu aroma destul de puternica de verdeata si in acelasi timp picante. N-o sa am ce marina, c-asa imi pusesem in gand.

Totusi, candva, cand voi fi eu mai viteaza, am sa-ncerc sa le fac la cuptor, in tava, cum am vazut la Adriana. Ar fi mai ...light, daca se poate spune asta despre chiftele. Acuma nu ma imaginam decat chinuindu-ma sa le scot intregi din tava si lipindu-se de hartie. N-am avut curaj!


#12 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 08 July 2006 - 11:06 PM

Frumoase chiftelutzele tale!!!! Bravo. Sa vedem ce idei mai au fetele...


#13 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 11 July 2006 - 07:43 AM

mai, ce mai , arata de inghitzi in sec. Felicitari!
Pun si eu aici numai ingredientele : carne de vita (numai din pulpa de vita, asa m-am obisnuit), ceapa calita, marar, patrunjel, oua, piper macinat, ceva franzela alba muiata, usturoi zdrobit, si , fata de ale tale - morcov ras.
Asta ar fi varianta de vara, au un gust extraordinar :

[attachmentid=52801]

Miniaturi atașate

  • Parjoale.JPG

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#14 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 11 July 2006 - 08:03 AM

eu le fac din piept de pui de cele mai multe ori, cu ceapa verde daca am daca nu uscata, 1 morcovel mic, o felie de paine inmuiata si stoarsa, 1 ou, sare pipier, usturoi, marar si patrunjel, toate la mini robotel. Apoi pe tava hartie de copt, si formez kiftelute fara faina, le las la 220 grade pana sunt gata- eu le incerc, iau una si laugh.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_1498.JPG


am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#15 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 11 July 2006 - 08:06 AM

acolo sunt langa niste mini snitzele

si inca o poza langa mancarica de mazare a Liviei Micu

Miniaturi atașate

  • IMG_2342.JPG


am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 10:34 AM

Mifteluţele mele din carne de pui
Deci, m-am plictisit să aud că nu mă credeţi când vă zic că fac pârjoalele la cuptor aşa că ieri, dat fiind faptul că mi-am achiziţionat maşina de tocat carne le-am făcut, ca să justific cheltuiala rolleyes.gif şi vă arăt, după care dacă tot nu mă credeţi nu mai ştiu ce să mă fac cu voi. Noroc cu moaţa cu mesajul ei că mi-a făcut poftă să le fac.
Precizez că nu sunt specialitatea mea că nu ştiu care e şi că până în momentul coptului metoda e ca a mamei mele.
Ingredientele mele au fost:
- 2 bucăţi de pept icon_biggrin.gif de pui pe care le-am făcut bucăţele curăţându-le de oase şi alte chestii care ar fi putut dăuna maşinii
IPB Image
- 6 felii de piine baguette muiata in lapte (evident ca fiecare poate pune ce fel de piine vrea) dupa ce s-au muiat se storc si se pun peste carne
IPB Image
- o juma de ceapa mare si un catel de usturoi taiate bucati
IPB Image
- 3 dovlecei micuţi cruzi
IPB Image
Am amestecat toate ingredientele bucăţi
IPB Image
Asta e jucărica nouă cumpărată ieri de la Lidl, 49 de euro, cea identică numai că Moulinex costă 120 de euro
IPB Image
Se dau deci ingredientele pe maşina de tocat carne
IPB Image
ingredientele măcinate
IPB Image
După care am adăugat o lingură de făină, 2 ouă, sare, piper şi un praf care există aici şi pe care îl foloseşte soacră-mea de o viată de soacră icon_biggrin.gif şi care se numeşte droga saporita
IPB Image
Am amestecat totul bine, în acest moment se dă forma pârjoalelor, eu le fac rotunde menţinând mereu mâinile umede pentru că maglavaisul e lipicios. Mama aici le dă prin făină.

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 10:34 AM

Dar eu eram prea bucuroasă de cum mergea maşinăria şi mi-a venit ideea de a folosi instrumentul pentru făcut cârnaţi
IPB Image
Apoi am pus în tavă hârtia de cuptor cumpărată tot la Lidl pe care am tras-o în poză pentru cine zicea că n-a găsit-o
IPB Image
După care le-am aliniat frumos în tavă. Dacă cineva doreşte, după ce le-a dat forma, le poate trece prin pesmet dacă aşa îi place mai mult după care le pune în tavă pe hârtia de copt.
IPB Image
şi le-am copt 30 de minute la 200°C
IPB Image
Voilà, io am ajuns acasa la 17 si la 19 dumnealor erau gata, am mâncat mai târziu adică la 21, erau reci dar foarte bune, io acu prefer berea, asta e cea pe care o cumpăr tot la Lidl cu cutiile la câtă bem pe căldura asta
IPB Image
prim plan cu berica
IPB Image
prim plan cu farfuria, garnitura erau legumele la cuptor de aici
http://www.culinar.r...?showtopic=7955
IPB Image

#18 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 11 July 2006 - 10:36 AM

Sa inteleg ca ai dat pe la LIDL? wink.gif

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 10:39 AM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jul 11 2006, 10:36 AM)

Sa inteleg ca ai dat pe la LIDL? wink.gif

Of course, da numai pentru masina de carne, restul lucrurilor le aveam in casa, le-am pozat ca sa le arat fetelor cu care am discutat in mesajul despre Lidl


#20 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 11 July 2006 - 10:58 AM

Deci, m-am plictisit să aud că nu mă credeţi când vă zic că fac pârjoalele la cuptor aşa că ieri, dat fiind faptul că mi-am achiziţionat maşina de tocat carne le-am făcut, ca să justific cheltuiala şi vă arăt, după care dacă tot nu mă credeţi nu mai ştiu ce să mă fac cu voi. Noroc cu moaţa cu mesajul ei că mi-a făcut poftă să le fac.



eu te cred, Adriana, pentru ca de cand ne-ai spus tu de metoda asta, numai asa pregatesc piftelutele(parjoale,chiftele) si scap de prajit si sunt mai dietetice. pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


5 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Facebook (3)