
Chiftele si chiftelute!
Deschis de
moatza
, Jul 08 2006 09:22 PM
356 răspunsuri la acest topic
#1
Postat 08 July 2006 - 09:22 PM
Eu n-am gasit alt topic asemanator da' daca-l stie careva si poate, il rog sa duca acolo reteta.
Nu mai facusem cam de mult timp niste chiftelute si azi le-a venit randul. Am ales niste carnita la macelarie si mi-a tocat-o acolo deci am scutit ceva munca. A fost cam 900gr, din care cca 700gr de vita:
Nu mai facusem cam de mult timp niste chiftelute si azi le-a venit randul. Am ales niste carnita la macelarie si mi-a tocat-o acolo deci am scutit ceva munca. A fost cam 900gr, din care cca 700gr de vita:
#2
Postat 08 July 2006 - 09:38 PM
I-am aruncat in cap un ou si-un albus amarat pe care-l aveam congelat, o artilerie formata din 2 leg de marar -tocat-,alte 2 leg de patrunjel, juma' de lingurita de piper macinat si in momentul asta ma gandeam daca sa pun si niste miez de paine, ca sa fie mai pufoase, avand in vedere ca era mai mult carne de vita. L-am indepartat insa repede cand mi-am dat seama ca nu-i Tzutzu langa mine ca sa vada marsavia pe care urma s-o savarsesc: am ras un dovlecel, l-am presarat cu sare, l-am stors in mana si i l-am bagat pe gat carnii tocate, ca nu era obisnuita cu asa ceva. Omu' n-ar fi fost de-acord in veci cu asa ceva- daca nu facea mamica...-dar l-am tradus
Am taiat verdeata si cand s-o pun peste mi-am adus aminte de Poca-parca- cum a schimbat ea de vreo 3 ori castroanele ca nu incapea nu stiu ce aluat...ma vedeam la fel, dar am riscat si pana la urma a mers, nesperat! Am pisat vreo 2 capatani de usturoi, am presarat sarea si mi-am bagat mainile voiniceste in castron. a iesit amestecul asta:

#4
Postat 08 July 2006 - 09:50 PM
Sa revenim!
Am trecut la formarea chiftelelor, prin efectuarea unor gogoloaie pe care le-am infainat si urmeaza sa le aplatizez cand le pun in tigaie la prajit. Cam astea sunt! Au iesit 27 de chiftele, cam cat podul palmei. Atentie, eu am o mana fina si micuta!
Am trecut la formarea chiftelelor, prin efectuarea unor gogoloaie pe care le-am infainat si urmeaza sa le aplatizez cand le pun in tigaie la prajit. Cam astea sunt! Au iesit 27 de chiftele, cam cat podul palmei. Atentie, eu am o mana fina si micuta!

#11
Postat 08 July 2006 - 10:11 PM
Din nefericire, noua ne plac prea mult aceste chiftele si , de obicei, le fac mici si rotunde, ca ptr aperitiv. Avantajul: nu trebuie sa le-ntorci pe fiecare in parte, la prajit. Scuturi putin tigaia si se-ntorc singure. Dezavantaj: necesita mai multa manopera la-nceput. Acum eu am pus f multa verdeata si mi-a fost teama sa nu se desfaca la prajit, daca le faceam mici. Au iesit f bune, cu aroma destul de puternica de verdeata si in acelasi timp picante. N-o sa am ce marina, c-asa imi pusesem in gand.
Totusi, candva, cand voi fi eu mai viteaza, am sa-ncerc sa le fac la cuptor, in tava, cum am vazut la Adriana. Ar fi mai ...light, daca se poate spune asta despre chiftele. Acuma nu ma imaginam decat chinuindu-ma sa le scot intregi din tava si lipindu-se de hartie. N-am avut curaj!
Totusi, candva, cand voi fi eu mai viteaza, am sa-ncerc sa le fac la cuptor, in tava, cum am vazut la Adriana. Ar fi mai ...light, daca se poate spune asta despre chiftele. Acuma nu ma imaginam decat chinuindu-ma sa le scot intregi din tava si lipindu-se de hartie. N-am avut curaj!
#13
Postat 11 July 2006 - 07:43 AM
mai, ce mai , arata de inghitzi in sec. Felicitari!
Pun si eu aici numai ingredientele : carne de vita (numai din pulpa de vita, asa m-am obisnuit), ceapa calita, marar, patrunjel, oua, piper macinat, ceva franzela alba muiata, usturoi zdrobit, si , fata de ale tale - morcov ras.
Asta ar fi varianta de vara, au un gust extraordinar :
[attachmentid=52801]
Pun si eu aici numai ingredientele : carne de vita (numai din pulpa de vita, asa m-am obisnuit), ceapa calita, marar, patrunjel, oua, piper macinat, ceva franzela alba muiata, usturoi zdrobit, si , fata de ale tale - morcov ras.
Asta ar fi varianta de vara, au un gust extraordinar :
[attachmentid=52801]
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
#14
Postat 11 July 2006 - 08:03 AM
eu le fac din piept de pui de cele mai multe ori, cu ceapa verde daca am daca nu uscata, 1 morcovel mic, o felie de paine inmuiata si stoarsa, 1 ou, sare pipier, usturoi, marar si patrunjel, toate la mini robotel. Apoi pe tava hartie de copt, si formez kiftelute fara faina, le las la 220 grade pana sunt gata- eu le incerc, iau una si

#15
#16
Postat 11 July 2006 - 10:34 AM
Mifteluţele mele din carne de pui
Deci, m-am plictisit să aud că nu mă credeţi când vă zic că fac pârjoalele la cuptor aşa că ieri, dat fiind faptul că mi-am achiziţionat maşina de tocat carne le-am făcut, ca să justific cheltuiala
şi vă arăt, după care dacă tot nu mă credeţi nu mai ştiu ce să mă fac cu voi. Noroc cu moaţa cu mesajul ei că mi-a făcut poftă să le fac.
Precizez că nu sunt specialitatea mea că nu ştiu care e şi că până în momentul coptului metoda e ca a mamei mele.
Ingredientele mele au fost:
- 2 bucăţi de pept
de pui pe care le-am făcut bucăţele curăţându-le de oase şi alte chestii care ar fi putut dăuna maşinii

- 6 felii de piine baguette muiata in lapte (evident ca fiecare poate pune ce fel de piine vrea) dupa ce s-au muiat se storc si se pun peste carne

- o juma de ceapa mare si un catel de usturoi taiate bucati

- 3 dovlecei micuţi cruzi

Am amestecat toate ingredientele bucăţi

Asta e jucărica nouă cumpărată ieri de la Lidl, 49 de euro, cea identică numai că Moulinex costă 120 de euro

Se dau deci ingredientele pe maşina de tocat carne

ingredientele măcinate

După care am adăugat o lingură de făină, 2 ouă, sare, piper şi un praf care există aici şi pe care îl foloseşte soacră-mea de o viată de soacră
şi care se numeşte droga saporita

Am amestecat totul bine, în acest moment se dă forma pârjoalelor, eu le fac rotunde menţinând mereu mâinile umede pentru că maglavaisul e lipicios. Mama aici le dă prin făină.
Deci, m-am plictisit să aud că nu mă credeţi când vă zic că fac pârjoalele la cuptor aşa că ieri, dat fiind faptul că mi-am achiziţionat maşina de tocat carne le-am făcut, ca să justific cheltuiala

Precizez că nu sunt specialitatea mea că nu ştiu care e şi că până în momentul coptului metoda e ca a mamei mele.
Ingredientele mele au fost:
- 2 bucăţi de pept


- 6 felii de piine baguette muiata in lapte (evident ca fiecare poate pune ce fel de piine vrea) dupa ce s-au muiat se storc si se pun peste carne

- o juma de ceapa mare si un catel de usturoi taiate bucati

- 3 dovlecei micuţi cruzi

Am amestecat toate ingredientele bucăţi

Asta e jucărica nouă cumpărată ieri de la Lidl, 49 de euro, cea identică numai că Moulinex costă 120 de euro

Se dau deci ingredientele pe maşina de tocat carne

ingredientele măcinate

După care am adăugat o lingură de făină, 2 ouă, sare, piper şi un praf care există aici şi pe care îl foloseşte soacră-mea de o viată de soacră


Am amestecat totul bine, în acest moment se dă forma pârjoalelor, eu le fac rotunde menţinând mereu mâinile umede pentru că maglavaisul e lipicios. Mama aici le dă prin făină.
#17
Postat 11 July 2006 - 10:34 AM
Dar eu eram prea bucuroasă de cum mergea maşinăria şi mi-a venit ideea de a folosi instrumentul pentru făcut cârnaţi

Apoi am pus în tavă hârtia de cuptor cumpărată tot la Lidl pe care am tras-o în poză pentru cine zicea că n-a găsit-o

După care le-am aliniat frumos în tavă. Dacă cineva doreşte, după ce le-a dat forma, le poate trece prin pesmet dacă aşa îi place mai mult după care le pune în tavă pe hârtia de copt.

şi le-am copt 30 de minute la 200°C

Voilà, io am ajuns acasa la 17 si la 19 dumnealor erau gata, am mâncat mai târziu adică la 21, erau reci dar foarte bune, io acu prefer berea, asta e cea pe care o cumpăr tot la Lidl cu cutiile la câtă bem pe căldura asta

prim plan cu berica

prim plan cu farfuria, garnitura erau legumele la cuptor de aici
http://www.culinar.r...?showtopic=7955

Apoi am pus în tavă hârtia de cuptor cumpărată tot la Lidl pe care am tras-o în poză pentru cine zicea că n-a găsit-o

După care le-am aliniat frumos în tavă. Dacă cineva doreşte, după ce le-a dat forma, le poate trece prin pesmet dacă aşa îi place mai mult după care le pune în tavă pe hârtia de copt.

şi le-am copt 30 de minute la 200°C

Voilà, io am ajuns acasa la 17 si la 19 dumnealor erau gata, am mâncat mai târziu adică la 21, erau reci dar foarte bune, io acu prefer berea, asta e cea pe care o cumpăr tot la Lidl cu cutiile la câtă bem pe căldura asta

prim plan cu berica

prim plan cu farfuria, garnitura erau legumele la cuptor de aici
http://www.culinar.r...?showtopic=7955

#20
Postat 11 July 2006 - 10:58 AM
Deci, m-am plictisit să aud că nu mă credeţi când vă zic că fac pârjoalele la cuptor aşa că ieri, dat fiind faptul că mi-am achiziţionat maşina de tocat carne le-am făcut, ca să justific cheltuiala şi vă arăt, după care dacă tot nu mă credeţi nu mai ştiu ce să mă fac cu voi. Noroc cu moaţa cu mesajul ei că mi-a făcut poftă să le fac.
eu te cred, Adriana, pentru ca de cand ne-ai spus tu de metoda asta, numai asa pregatesc piftelutele(parjoale,chiftele) si scap de prajit si sunt mai dietetice.
eu te cred, Adriana, pentru ca de cand ne-ai spus tu de metoda asta, numai asa pregatesc piftelutele(parjoale,chiftele) si scap de prajit si sunt mai dietetice.

Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi